Ezanın Türkçe okunması ile amaçlanan nedir?

Merhaba,

18 Eylül 1932 - Türkçe Ezan: Ezan Türkçe okundu, Mustafa Kemal'in belkide hatalarından birisi olduğunu düşünüyorum. Dinimizce günah olan bir şeyi meşru hale getirerek ne amaçlandı bilmiyorum ama bundan 1950 de demokrat parti döneminde aslına döndü ama idam ile sonuçlandı. Benim merak ettiğim neden herkes İslam'la uğraştı, lafa geldiğinde laiklik ilkesi diyenler din ve devlet işlerini ayırırken neden dine karşı müdahale etti.

Caiz olduğu kanaatine varmış kim? Atatürk..

Ve 1960 yılında İslam'a düşmanlık edenler İslam'ı korumaya çalışan insanları hain ilan ederek asmayı tercih etti.

Şimdi İse diyorlar neden bu ülkede 20 yıldır Tayyip Erdoğan var ve Ak Parti'den kurtulamıyoruz, çünkü insanlar CHP ve o günlere dönmekten korkuyor. Kuranı kerim eğitimine Ortaçağ Zihniyeti diyen insanların olduğu Parti'ye kimse oy vernez. O yüzden insan dönüp geçmişine bir bakacak. Ayasofya camii kapanması da var.

Rabbim her zaman Ezan-ı Muhammedi aslından duymayı nasip etsin.

Allah yolundan ayırmasın.
Allah yolundan ayırmasın.

22 SAFER 1444

18 Eylül 2022 Pazar Saat 12.57

#GeceMuhafızı

Güncellemeler
+1 yıl
Ne ilginç yorumlar geliyor ya olacak her ülkeye ayrı bir ezan okunsun İtalya'da İtalyanca İngiltere'de İngilizce Almanya'da Almanca Allah'ın dini ile insanlar oynasın bazıları da bunu normal kabul etsin. Allah ıslah eylesin
Güncellemeler
+1 yıl
Benim ezanıma müdahale ediyorsun? İyi o zaman senelerce başörtülü insanları üniversiteleri almadınız? 1453 yılından 1934 yılına kadar ibadet eden Ayasofya camii'ne niye müze yaptınız, şapka kanununa karşı çıktı diye niye İskilipli Atıf hoca'yı idam ettiniz demek ki mesele sadece dil değil, Cumhuriyeti Ben kurdum bununla kalmam dinlerinizi değiştiririm demek istemiş