Görselde gördüğünüz üzere Kız Kulesi yerinde değil. Kuleyi çevreledikleri perdenin arkası gözüküyor, arkadan gemi geçtiğinde rahatlıkla perdeden gemiler görülebiliyor. Ne zaman restorasyon adı altında tadilata soktukları tarihi yapıların haberini görsem aklıma IŞİD'in Suriye ve Irak'taki antik kentlerdeki binlerce yıllık yapıları balyozlarla vahşice vandalize etmeleri geliyor. Ben artık sıkılıyorum, daralıyorum, bunalıyorum, isyan ediyorum isyan.
Restore edileceği iddiasıyla kapattıkları Kız Kulesi'ni yok etmişler. Sıradaki yıkım işlemi neresi dersiniz?
Dipsiz göl, Hasankeyf, Galata Kulesi, Ayasofya, Kaz dağları ve ismini unuttuğumuz yüzlerce tarihi, doğal güzellikten sonra sıra İstanbul'un simgesi olan Kız Kulesine gelmiş. Ortadoğu sevdalısı Siyasal İslamcılar, güzel olan her şeye düşmandır. Bunu sakın unutmayın.
Yapılan insanlık suçu hiç şüphesiz... Ama acaba bu kulenin altında falan bişey mi varda yıkıldı... ya da tadilat esnasındaki bi hatamı buna sebeb oldu merak ettim