+1 yılVideoyu izledim. Kendinden olana sempti kendinden olmayana iritasyon duymadan bahsedilmiş. Psikoloğun sempatisinden bahsedelim önce.
tesettürlü psikolog tesettürlü/dindar danışanına sempati duyup işini gereğince yerine getiremiyor varsayalım.
dindar bir erkek üzerinden örneği devam ettirelim. Beş vakit namaz kılıyor, cumasını aksatmıyor, hatta kadın danışanlarının yüzlerine çok fazla bakmıyor olsun :D karşısında dindar biri varsa o da sempati duyabilir.
Lgbt bireyi bi psikolog düşünelim. Karşısında eşcinsel olduğu için zorbalığa uğramış ve muhtemelen benzer sorunları yaşamış bi danışan olsun. O da sempati duyabilir.
Herhangi bir gruba dahil olmasın ve anne babası ayrılmış, kendisi zamanında şiddet görmüş bi kadın olsun. Karşısına da aynı çocukluğu yaşamış bir kadın gelsin. Yine sempati duyabilir.
bu durumda tesettürün bir anlamı olmadığını bence anlatabildim.
sempati meselesi terapide karşıt aktarım/kontrtransferans şeklinde açıklanır ve terapist süpervizyon ile bu meseleyi halletmelidir ve meslek içinde çok olağandır. Bunun dini simgeyle siyasal simgeyle değil profesyomellikle eğitimle okumakla araştırmakla ilgisi vardır ve bu insan diploması ve yetkinliği olan biriyse başörtüsüne laf etmek komedi. Her terapist danışanına karşı islam dışında pek çok sebepten sempati duyabilir.
gelelim danışan tarafından sempati/iritasyon meselesine.
Tesettürlü diye kendini yakın hissedip ona gidebilir aktarıma tranferansa geçebilir / tesettürlülerden hazetmediği için ondan randevu almayabilir ve dar görüşlü bulabilir.
Psikoloğu eski sevgilisine fiziken çok benziyordur ve ondan randevu almak ister transferansa geçtiğini farketmez bile/ eski sevgilisine benzediği için ondan nefret edebilir ve terapi için randevu almayabilir.
Babasından ve sevgilisinden şiddet görmüştür ve erkeklerden korkuyordur/güvensiz buluyordur ondan randevu almayabilir ya da güvenebilecek bir erkek aradığı için farkında olmadan onlara benzeye erkek bir terapist bulup sağlıklı bir ilişki kurmaya doğru çekilebilir ve bu da aktarımdır.
Annesini kaybetmiştir ve anne şefkatini özlüyordur ve annesi yaşlarında kadın bir terapist arayışına girebilir/ya da annesiyle kötü hatıraları vardır ve annesi gibi bir terapiste durumu sağlıklı aktaramayacağını düşünüp öyle birinden randevu almayabilir.
siyahi bir psikolog vardır ve ırkçı olduğu için ondan randevu almayabilir ya da azınlık gruplara sempati duyduğundan özellikle ondan randevu alabilir ve bu gibi örnekler çeşitlendirilip çoğaltılabilir.meslek yeterliği ile dinin, cinsiyetin, haç/başörtü takmasının, ırkın, yaşın hiçbir alakası yok. Olay tamamen kafa yapısı. Başörtü takan ne aydınlar var. Harvard’da Oxford’da MIT’de okuyan, sayısız sosyal projeye katılan, sürekli okuyan araştıran bilim kadınları var. Başı açık ya da dinsiz olup hiçbir mantıklı düşüncesi olmayan insanlar da var. Ve aynı şekilde başörtülü olup bağnaz kişiler de olabilir ve ateist olup bilim adamı da olabilir. Bunun hiçbir alakası yok. Gerçekten mesele başörtüsü mü bi düşünelim derim.
Bunun ırkçılıktan bir farkı yok. Yahudisin diye almanyanın sana klinik açtırmadığını düşün mesela. “Almanlara karşı holokosttan kalma nefretleri var, sağlıklı terapi yapamazlar danışana empati yapamazlar” desinler mesela. Hiçbir farkı yok.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKatılmıyorum. Koç üniversitesi mezunu çok tatlı psikolog bir kadın vardı gayet de işinin ehli bir kadın ama başörtülü kadından asker olmayacağı kanaatindeyim. Askerlik çok fedakarlık isteyen bir iş ve orduya girmelerini hoş karşılamamıştım. Ha belki yanılırım zaman gösterir bazı şeyleri.
05 Yorumla- +1 yıl
Ne zararı var orduda? Zaten imani olmayan gidip b. k yere şehid olmaz. Şehadet bile dini bi terim
Cevap sahibi+1 yıl@Copernicus cahil ve sığ olduğunu yine belli ettin. Kadınlar tsk'da sıcak çatışmalar içerisine giriyor. Önceliği başörtüsü olan biri böyle ağır bir görevi yerine nasıl getirecek. Pek çok nedeni var istemememin ayrıca inanmak zorunda miyim? Küfür ediyorsun, saygın 0 gelmiş saygı bekliyorsun. O kadar saygı duyuyormuşsun gibi.. yere şehit olmaz diye söylem yakıştırıyorsun bu mertebeye.
Cevap sahibi+1 yıl@omero41 mantıklı insanın hali başka
+1 yılBunu söyleyen kapalı önyargılı zihniyeteki bir insandan da psikayatris psikolog olmaz...
15 Yorumla- +1 yıl
prof. dr. üstün dökmen söylemiş sebepleri ne gerçekten bende merak ediyorum
- +1 yıl
İsterse prof olsun saplantılı zihni bulanık olan doktora gider misin adam önyargılı ötesi mi var.. Ateis psikiyatrisle de ben anlamaşamam o zaman kafamız uyuşmuyor o böyleyse biz daha alasını yaparız insan gibi ayrım yapmamayı öğrensin ilk önce. Prof olmuş ama zihniyet aşağlarda.
- +1 yıl
baya aşağılarda hemde
- +1 yıl
Kendi ayağına sıkan çelişen biri işte. Bazen gündeme gelmek için yaptıklarını ya da ayrıştırma yapmak için ortaya konan piyon olduklarını düşünmüyor değilim. Ateisti de hristiyanida Müslümanıda her birimiz kardeşiz ötesi yok.
- +1 yıl
Keşke bunu herkes anlasana
Dindar biriyim ama Üstün hoca bence doğru söylüyor.
Başörtülü kadın psikiyatrist ve psikolog olmamalı, olamaz da...
07 Yorumla- +1 yıl
Peki örtülü inançlı kiz, ateist psikologa gitse o kişi nasıl tarafsız kalacak? Tersini düşün bi de
- +1 yıl
@Copernicus psikoloji inanç duygularından arınmış bir alan olduğuna göre sorun yaşamayacaktır.
- +1 yıl
Ama kızın duyguları inanç ile harmanlanmis
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılKatılmıyorum tabi ki olabilirler ama dinleri işleriyle karıştırmamalılar
00 Yorumla
+1 yılEvet, izledim bu talihsiz ve cahilce yapılan açıklamayı.. Üstün Dökmen denen soytarıdan.. Oysa çocukluğumun kahramanıydı..
Kimleri, neleri izlemiş, dinlemiş, dikkate almışız..
Açıklamasında diyor ki, psikolog nötr olmalı yani siyasi bir kimlik dini bir kimlik taşımamalıymış.. Yoksa empati yapamazmış.. mış mış da mış mış..
İlimden, fenden, bilimden o kadar uzak bir görüş ki.. Kendi pis zihniyetin yansıması..
Tıpkı ben karımı erkek doktora muayene ettirmem diyenle aynı..
14 Yorumla- +1 yıl
Bana mı dedin yoksa Üstün Dökmen'e mi?
- +1 yıl
Evet aynen öyle.. Mantık koşarak terk etmiş..
Edindiği kimliği mesleğin dışına bırakamıyorsa olamaz. Sonuçta islamiyetin ona yüklediği bir bakış açısı var ki Turkiye de bu bakis acisindan siyrilabilen cok nadir muhafazakar bir bireye rastlanir. Objektif olunmasi gereken bircok meslekte boyle bir kaygiyla ve engelle karsilasilir. Onemli olan meslek etigiyle bireysel ahlak anlayisi arasinda sinir cizebilmek ve ikisi arasinda dengeyi koruyabilmek. Ben buna inaniyorum ama ben su an senin icin burdayim ve senin sorununa cozum uretmek istiyorum diyebilmek. Bu olamaz, su olamaz demek bence yine bagnazliga dogru yol almak demektir.
01 YorumlaKendisi Prof ama ne dediğini belli olmayan düşünceleri kirli bir adamın sözleri bunlar birde hangi mesleklerin kapalı olup olmayacağını belirtiyor yazık empatiden bahsedip kendisi bundan yoksun birinin sözlerine katılmam mümkün değildir...
22 Yorumla
+1 yılBöyle saçmalık mı olur, niye olamasın, ne alakası var?
Kadınlar saçlarını kapatıyor, düşüncelerini, bilgilerini değil !
Cinsiyet gözetmeyen, tarafsız bakan, dil/din/ırk ayrımı yapmayan, yardımsever, dinlemeyi seven, bu işin ilmini almış herkes psikolog/psikiyatr olabilir10 Yorumla
+1 yılbu resmen mesleki narsizm Üstün Dökmen bu düşünceyle nasıl profesör olduysa başörtülü herkes psikolog, psikiyatrist olabilir insanları bu şekilde sınıflandırmak çok kırıcı ve ayıp.
01 Yorumla
+1 yılEvet katılıyorum. Tarafsız olamaz. Sempati ve empatiye ihtiyacımız yok. Acıyacak birini değil yardımcı olacak birini görmek ister insan karşısında piskolok olarak
02 Yorumla- +1 yıl
Sen anlamadın. Tarafi olan kişi karşısına sempatiyle yaklaşıp yardımcı olmaya çalışır. Onu diyorum
+1 yıldoğru söylemiş psikolog psikiyatrist kapalı olduğunda müslüman olmayan çoğu kişi tarafından tercih edilmeyecek belki de
01 YorumlaBazıları prof da olsa nasıl saçmalayacaklarını bilmiyorlar. Meslek etiğinden bahsediyor. Ama kendisi ayrımcılık yapıyor. Kapalı biri peki ona nasıl gidecek ve güvenecek
00 YorumlaCok saçma, tabiki olabilir. Çok fazla açık giyinen psikologlar oluyorsa örtülü neden olamıyor?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet haklı şimdi bir eşcinsel öyle birine gidip nasıl destek alsın karşıdakinin on yargılı olduğunu basyan düşünecek
10 Yorumla
+1 yılHayır katılmıyorum yıl olmuş kaç halla başörtü konuşuluyor yav
11 YorumlaOlur 🤔diniyle alakasız bi konu. Sürekli Allah'tan bahseden bi tip değilse olaar
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHala böyle insanları giyinişe göre ayrıştıran insanların var olması beni hayattan soğutuyor. Tiksiniyorum.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO adamı seviyordum birde, işte kimlere hayranlık duyuyoruz hiç içlerini bilmeden...
Cevap sahibi+1 yılOlabilir
+1 yılBaşörtüsü mesleğini nasıl etkileyecek ki? profosyonelse hiçbir tercihi farketmezbence
01 Yorumla- +1 yıl
Efendim malum zihnihetteki ablalarimizin ruhsal problemleri olan birine faydası olacağını düşünmüyorum. Kendisindeki öyle bir psikoloji ki saçı açık gezerse yanacagina inanmış. Öyle bir korku ki bu sıcakta öyle gezmeye ikna etmiş onu. Kime ne faydası olcak bunun.
Ne kadar aptalca bir yaklaşım. Kim bunu diyen denyo?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiç katılmıyorum, saçmalamış, s. çmış, zırvalamış
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldindar insanlara önyargılı olduklarından, ellerinden gelse nefes alma haklarını ellerinden alırlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYine mi cahiliye devri açıldı ya.. ee niye olmaz mış anlat bakalım.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen kimsenin profluğunu doktorlugunu elestiremem ama.. hata yapmış bir seferliğine diyelim.. o ünvanları almanında çok kolay yolları var.
Cevap sahibi+1 yılBu söylem bir araya gelemez ki... Ben mantık çerçevesinde yan yana getiremiyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılTartışılır fakat böyle birisinden randevu almak istemem
01 Yorumla
+1 yılAsla katılmıyorum başörtülü olmak suç mu bu işi yapmak için
11 Yorumlatarafsız olması adına demiş açıklamada iyi dinleyin
00 Yorumlahayır tabi ki bu ne sacmalık
11 Yorumla
+1 yılHayir asla katılmıyorum
01 Yorumla- Gündem konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılKemalist kafa hortladi
01 Yorumla
+1 yılNe alaka katılmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkatılmıyorum ama çarşaflı olsa katılırdım
06 Yorumla- +1 yıl
Çarşaflı da olur mini etek de olur. Bu zihniyet bitsin artık ülkede. Avrupa bunu sorun yapmıyor da bizim gibi cahil 3. Dünya ülkeleri yapiyor
Cevap sahibi+1 yıl@Copernicus Avrupada çarşaflı gözleri bile gözükmeyen bir tane psikolog gösteremezsin
- +1 yıl
Gösterirsem! Her yerde görüyorum carsafli
Cevap sahibi+1 yıl@Copernicus tamam hadi göster daha suratı gözükmüyo o çarşaflıların milleti mi tedavi edecek hadi göster bekliyorum
- +1 yıl
Döneceğim bi kaç hafyaya. Atarim
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet , şahsen ben ciddiye almam
00 Yorumla- Gündem konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılYıl bilmem kaç hala ülkede baş örtüsü sorunu
00 Yorumla
+1 yılKim demiş
02 Yorumla- +1 yıl
Beyinsiz o.. c o
Hayır katılmıyorum
10 Yorumlacanım canım konusmuss
00 Yorumla- Gündem konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılNeden olmasin ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok ya ne alaka
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcanımsın oldugu icin herhalde
Cevap sahibi+1 yılHahahaha yazmamis ger... ze... Ali... diyecekdim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSacmalik. Esarp mi egitimi belirliyor
00 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Saçmalamaış.
00 Yorumla
+1 yılNiye olmasın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım