İlk seçeneği Evet olarak düşünün ikisini de hayır yapmışım
Türkiye ve Yunanistan savaşır mı?
İlk seçeneği Evet olarak düşünün ikisini de hayır yapmışım
natoda olduğu sürece savaşamaz.. ama savaş çıkarsa türk ordusu 48 saat içinde mevcut ateş gücü operasyonel tecrübesi ile 48 saat içinde yunanistanı yok eder... zaten böyle bir savaşta jeopolitik değişir...
Arkasında kümse olmasa Yunanistan asla böyle cesur olamaz ekonomileri de kötü ayrıca
yunanistan zaten bu tür roller verildiği için kuruldu.. Türkiyeye karşı batıda sınır ve istiktikrarsızlaştırmak içn bir dğeride içerdeki pkkdır... Türkiye bu iki asimetrik unsur için 2 trilyon dolardan fazla para harcadı.. düşün bu parayla hangi sanayiler kuruldu.. kaç insan yetiştirildi..
Çok muazzam bi para :(
Fiziksel olarak yapılan savaşı Yunanistan kaybeder bu yüzden tahrik edip diğer ulkere karşı kendini haklı gösterme ve müttefik toplama çabasında bizimkilerde buna göz yumuyor malasef
Aynen arkasında Amerika ve Avrupa olmasa Yunanistan bize hiç bir şey yapamaz zaten ekonomileri de kötü ama arkalarında bu güçlerin olması ve yönetimin bu konudaki tutumları durumu daha da sıkıntı bir yere çekiyor
Onlar arkalarinda değil olsalar 1 dk durmazlar zaten
Güç dengesi altında bize yapılan yardım daha fazlaydı şimdiye kadar ayrıca natonun askeri gücünü büyük oranda Türkiye oluşuyor ki savaş durumda herkes ülkesine geri döner
Bilmiyorum bence öyle gibi çünkü ABD sınırlara tank helikopter vs yığdı Rusya için yaptı desek Rusya’ya daha yakın bi yerde yapması mantıklı olurdu bilemiyorum tabi benimkisi sadece fikir
Öyle düşünme o mesafeler uzun mesafeler değil artık ayrıca tatbikat ve üst sayısını arttırmak avantaj artık Türkiye 42 olmasi lazim emin değilim abd üssü var Yunanistan'a kac ta e var
Hayır her iki taraftan da bu nefreti kullanarak ülkeyi elinde tutmaya çalışan belli bir kesim var.
Bence de bu yüzdendir Yunanistan da mal değil bu savaş çok maddi zarar verir
En iyi görüş için teşekkürler
Rica ederim
Ayagimiz soyle bir kaysin ilk darbe yunanlilardan gelir... bosuna sinirlara abd askerleri yerlestirilmedi
Aynen ben de öyle düşünüyorum
Cevap
1Cevap
Yunanistan askeriyeye özelikle hava gücüne baya yatırım yapıyor
Evet bu durum beni ürkütüyor biraz tabi ki işin sonunda kazanamayacak ama zarar verir
Ama iki ülkede natoda savaş çıkmaz diye düşünüyorum
Ya natodan bir bahane bulup çıkarırlarsa bilmiyorum kafalarına göre çıkarabilirler mi
Bunlar hep seçim hazırlıkları
Evet iki ülkenin yöneticilerinin de işine geliyor bu durum
Niye savassin ya
Adalara silah uçak üssü vs. koyuyorlar İstanbul hakkında bir şey söylemişti birisi ABD sınırlara fazla miktarda tank helikopter koyuyor bu yüzden acaba olur mu diye düşündüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?