Doğrusu bu olacaktı
Kadir Şeker'in cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü! Kararı nasıl buldun?
Doğrusu bu olacaktı

Kurtardığı kadın ölmek üzere miydi? Üstünde neden bıçak taşıyordu? Karşıdaki adamın elinde kesici, delici herhangi bir silah var mıydı? Neden bacağına, koluna, omuzuna veya karnına saplamadı da gitti kalbine sapladı? Güçlerin eşitliği diye bir şey var. Herkes kendi adaletini sağlamaya kalkarsa adalet sistemine ne gerek var? Kızının gözünün önünde annesini öldüren adam müebbet almıştı. Bence az bile aldı. Böyle insanlar işkence görmeli, doğduklarına pişman edilmeli. Karşı taraftın üstünde bir silah varsa elbet kullanmak için taşıyordur o halde çıkarmasa bile belki güç oranı arttırılabilir, ölüme gidilebilir. Bu olayda karşı tarafın elinde hiçbir şey yok. Bu arkadaşın üstünde bıçak ne arıyor? Biri de bunu sorgulamıyor.
Biraz mantıkı düşünmek lazım, medya her haberi şişire şişire önümüze yaslıyor geçenler de masum bir kadın durduk yere öldürüldü diye memleketi ayağı kaldırdılar sonra kızın 3 esnafa şantaj yaptığı hatta 1 tanesini 2 erkek arkadaşına tcvz ettirip video kaydı aldığı ortaya çıktı, şimdi gelelim Kadir kardeşe biraz empati kurun anne ve babanız sokak ortasında tartışmaya başladı diyelim sonra Kadir reis gibi bir halk kahramanı cebinde taşıdığı hatta taşıması yasak olan bıçağı babanızın kalbine saplayıp öldürdü o zamanda adalet adalet diye ağlarmıydınız
Üzücü ama adalet herkese gerekli. Her ne kadar yolsuzluk, haksızlık, adaletsizlik olsa da ülkemizde özellikle siyasi yönden, bu olayda en uygun cezayı vermişlerdir diye düşünüyorum.
1. Çocuğun niyeti ilk başta iyi olabilir.
2. Ölüm, cinayet var.
3. Ölenin ailesi, anne, babası var. Bunlara hak doğuyor.
4. Hiç ceza almaması için polisi arayıp, olayı ayırmaya çalışması gibi daha akıllıca davranabilirdi.
Yani niyet ilk başta iyi olsa da sonradan nefsinede uyup haksız duruma düşmüş. Dolayısı ile karar üzücü ama yerinde de gibi görünüyor.
Sosyal medyada sisirdiler yaa adam bicak tasiyor ustunde bu bi kere yasak kaldi ki birinin ölümune sebep olmus ifadeler ortada az bile aldi bos muhabbet bunlarin ki mk.
@yargıç_bey Bıçak taşımak suç olsa da zor zamanlarda güvenlik açısından ( özellikle artan cinayet olayları yönünden ) iyi olabilir.
Savunma açısından iyi olabilir. Bu şahıs nefisine uymuş gibi.
Olmaz oyle herkes bicak tasisin o zaman nasil guvenlik saglanacak peki? Bayanlar desen neyse de..
Nefsine uydugu kesin
@yargıç_bey Ben taşımakta bir sakınca görmüyorum. Taşımıyorum ama taşısak da iyi olabilir.
adalet yerin dibnde
teşekürler canım
Rica ederim canım
Cevap
76Cevap
Selam gadası 🙃
Her ne kadar kadına şiddete dur demek adına yapılmış bir eylem olsa da, Türk ceza kanununda adam öldürmenin cezası vardır. Şu an için zaten cezası oldukça düşürüldü. İnşallah hapisten çıktığında kendine yeni bir hayat kurup bir daha böyle olaylar içinde olmaz.
ülkede adalet yok çünkü
Arkadaşlar, en azılı suçluyu öldürmek bile suçtur, hukukta niyete değil neticeye bakılır.
Evet kadına ya da erkeğe ya da çocuğa fark etmeksizin şiddete karşı olunmalı ve görüldüğü an müdahale edilmeli ancak adam öldürerek de kavga ayırılmaz herhalde.
Hanginiz görüştüğünüz insanla kavga ederken birinin gelip o an ne kadar hararetli tartışıyor olsanız bile karşınızdaki insanı kalbine bıçak saplayarak öldürmesini kabul edersiniz?
Evet belki iyi niyetliydi, evet belki amacı adam öldürmek değildi ancak bunu yaptı.
Bir can aldı arkadaşlar, bir insan öldürdü.
Lütfen sosyal medyanın galeyanına gelmeden olayı okuyalım biraz.
Niye uğraşıyorlar anlamıyorum ki hiç hoş değil. Olayın iç yüzü de belli değil kim haklı kim haksız ama hiçbir zaman adam öldürmeyi kabul edemem. Yani o bıçak onda ne arıyordu diye kimse sormuyor herkes kadını kurtardığını söylüyor ama kadın tam tersini iddia ediyor. Yani eşimle biz de bi ara öyle bir kavga ettik ki gören korkardı ama bu kavgamız dışarıda olsa ve gören biri yanlış anlayıp benim canımdan çok sevdiğim eşimi öldürse onun müebbet yatması için elimden geleni yaparım. Hadi o bıçak sendeydi niye kalbine saplıyorsun vicdansız sapla bacağına, sağla koluna ah değer miydi?
Kadınlar neden bu kadar taraflı? Bu çocuğun tarafından değil de ölen adamın annesi tarafından bakın olaya. Bir evlat kolay mı yetişiyor? Bir insan yanlış yapıyor diye onun kalbine bıçak saplamak doğru değil. Madem böyle bir olay oldu, en azından hapis yatılması lazım. Hiç hapse girmemeli demek de doğru değil. Kadir Şeker yakışıklı, genç bir erkek diye kadınlar erkeklere göre daha fazla hak veriyor ve empati besliyor. Bunun psikolojide karşılığı var. Amerikada başka ülkelerde bu şekilde hapse giren erkeklere karşı duygusal bağ besleniyordu. Hatta arada 30 yıl yaş farkı olsa bile adam hapisten çıkınca ilişki yaşıyorlar, evlenmek istiyorlardı. Biraz tarafsız bakın olaya. Siz çok sinirlenip erkek arkadaşınıza tokat atıp, onu tartaklayıp, ittiniz diye bir kız arkadan çıkıp sizin kalbinize bıçak mı soksun? Lütfen yapmayın etmeyin.
Gerçek bir facia.
Bundan sonra yanına bir kadın alan, istediği erkeği öldürebilir ve 10 yıl yatar çıkar demektir bu.
Üstelik bu davada kadın da katilden şikayetçi olmuştu, ona rağmen cezası düşürüldü. Kadın iyi ki beni kurtarmaya çalıştı dese, belki hiç yatmayacaktı.
Bizim kıraathaneci Hamdullah abiye ayar oluyorum, manitamı alayım da önünden geçeyim önümüzdeki günlerde. Ardından hiçbir şey olmamış gibi gidip bıçaklayayım her yerinden, manitama da tembihleyeyim sana saldırdığını söyle diyeyim, beni salsınlar.
Neticede kadınların şiddet görmemesi için polisten daha yetkilidir erkekler, burası Türkiye (!)
Nihayetinde bi can aldı. Yanında "meyve bıçağı" iddiasında bulunduğu, asla meyve bıçağı olmayan bi şey taşıyordu. Kendini savunmak istersen yaralama değil öldürme amacı vardı. Kendini savunmak isteyen kalbinden bıçaklamaz karşındakini. Sonrasında yok ben okul okuyacaktım yok bilmem ne olacaktım diye halkın duygularını da sömürdü. Tam bizim halkımıza göre bi olay. Düşürülmemeliydi ama verilen kararın bi açıklaması vardır elbet.
Bu bile fazla, adamın hayatı karardı.
Bu olaydan beri hiç kimse tanık olduğu bir şiddet olayına karışamıyor.
Ama 10 yıldan 10 aya düşmesine çoooooook sevindim.
Kadir Şeker candır 💙💜💚🧡 💛
Korkusuz ve Cesaretli kahramanımız. ❤️
Allah her zaman yolunu açık etsin inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Burdan anlaşılıyor ki bu türk kızları herseyi hakediyor o eski sevgilisi tarafindan öldürülenlerde haketti zaten hic denk gelmedim gelsem de müdahale edecegimi sanmiyorum iyi oluyor güzel oluyor derim ben ona karışırsam o bana diyecek iyi oldu guzel oldu bu millet icin canımı verecek degilim bu millet düzelmedigi sürece böyle devam edecek
Peki bu şahsın üstünde bıçağın ne işi var, elma soymak için taşımıyor ya. Adaleti kendiniz sağlayamazsınız, bu ülkede her ne kadar bozuk da olsa bir adalet işleyiş şekli vardır. Kaldı ki mağdur olan kadın kendisine şiddet uygulayandan şikayetçi olmamış. Buradan da şu anlaşılıyor ki , "herhangi bir şiddet karşısında adaleti kendiniz kesmek için değil, kolluk kuvvetlerine bildirmeniz lazımdır." Ha o kişi serbest de kalır, ceza da alır ama bu genç de kaş yapayım derken göz çıkardı, masum değil.
Abim baş savcı bu konuları ıyı bilirim başkasını birk kendini korumak ıcın bıle adam öldürme yetkısı vermıyor yasa, lar sana sadece Asaf m senin canın kat ettiyse meşru mudafa sayılıyor seni bıçakla sol sıhla yarladıysa canimi kurtarmak ıcın adam öldurdüm meşru mudafa oluyor
Bile isteye işkence ederek adam. oldurenler, çocuğunu yakanlar dışarıda sırf bir kadını kurtarmak isteyen masum unv sınavına hazırlanan genç ilerde adalet değil çıkması gerekirdi hayatı bitecek çıkınca emsal olmalıydı bu olay hiç yatmamaliydi ki kocasi tarafından boğazı kesilirken halk da kadir şeker başına gelen gelmesin diye bakmaz müdahil olurdu insanlar belki de
Türkiyede adaletin olmamasi budur işte. Adam hayat kurtardi cinetetle yargilandi. bu adalet mi. kokain içen pic deliller ortada disarda. sedat pekerin cinayet islediler adamin malini aldilar dedigi katier disarda ve mecliste. sen kalk bu çocuğu cinayetle sucla adalet bitmistir
O kadar kadın var dayanışma var, Hiç biri arkasında değil sonrada kadın hakları derler, yok erkek şiddeti derler, adam kadını koruyor ama haksız oluyor. Buda şu demek Karşımda bir erkek kadına şiddet uygular ise ya da döverse ya da başka şey yaparsa karşıya geçip seyretmek gerekiyor, Çünkü arkanda kimse olmuyor.
Haksız bir ceza kadınları kimse savunmasın korumasın diye , genel olarak ( davanın içeriğini tam açıklamadılar söylentilere bakarak söyledim , sonradan kadın ifade değiştirmiş ne derece doğru meçhul.)
Ya adam öldürmüş, bıçak taşıyor üzerinde. Bir de böyle bakın. Eşim sinirlenip sokakta bana bağırsa ben de ona patlatsam Bi tane o da beni tutsa o sıra gçeen yanlış anlayıp eşime saldıracak ve bıçağıyla öldürecek öyle mi? Böyle düşünün eğer medyaya yansıtıldığı gibi olsaydı az ceza alırdı bakın indirilmiyor çünkü deliller aleyhine. Açıklayamıyorum o bıçak ne arıyordu onda? Neden bacağına koluna değil de ölmesi garanti olan kalbine sapladı o bıçağı
@Kontesgirl Bende aksi bir şey söylemedim ki yorumu mu iyi okudu isen.
( öldürme olayına zaten karşıyım )
@Kontesgirl işşs insanları aydınlatma
Onların kadınlara tapmasi ve feminazi tatikatinin müridi olmasi lazim
Şiiiş
ne alakası var lan kadın zaten uyuşturucu ticareti yapıyormuş bıçakda meyve bıçağı bi zahmet olsun bende çakı taşıyorum
ayrıca ne olursa olsun kimse eşine vuramaz
o kavga sırasında düşünmüyor herhalde nerden daha az yara alır diye
@EresUnBebé aynen meyve bıçağı ile adam öldürebilirsin
Ya gidin allah aşkına rahat bırakın beni
Tamam haklisiniz Kadinalr tapilmali
gerekirse öldürürsün o da sıkıntı mı
o zaman adamın seni öldürmesini bekle sen
başkası olsa serbestti şimdi tecavüz etmedi ya ondan
Aynı fikirdeyim
Bildiğim kadarıyla kavga eden çifti ayırmak istiyor daha sonra erkeği öldürüyor 10 yıl hapis cezası alması normal sonuç olarak birinin canını aldı ki yanında o şekilde bir bıcak taşıyan adamın da çok iyi niyetli olduğunu sanmıyorum
Çocuğun hayatını mahvettiler Allah'ın pis kezosuyla çomarı keşke birbirlerini katletselerdi hiç karışmasaydı
Kadir şeker için büyük bir talihsizlik bir anlıktı ama hayatına maloldu bu süreçten sonra kimse yanındakini öldürselerde yardıma koşmaz yukardakilerin amacıda buydu zaten amaçlarına ulaştılar...
Ben hukukçu degilim teknik detaydan anlayanam ama mahkeme cezada bir miktar indirim yapip ust mahkemenin bozma kararini yerine getiemis cezada israr etmis demekki ceza gerektigine dair ciddi bulgulari var
Vicdanı rahatlatacak bir ceza değil ama kimsenin de adaleti sağlayacağım veys birini koruyacağım diye de kimseyi öldürmemesi gerekiyor. Zorunda kalmış da olabilir, çok zor bir karar. Iyi halden 3/1 oranında cezası bitince salınır diye umut ediyorum.
Onu nasıl o kadar düşürmüş bu adalet denilen illet? Şaşırttı ben daha da yükseltirler sanıyordum. Topunun canı cehenneme.
Yazık ya, bu adalet diye çırpınan insanlara. Hâlâ öğrenememişler bu ülkede adalet olmadığını.
Haksizlik serbest kalmasi gerekirken bu şekilde olursa vatandas yolda gördüğü yardima ihtiyac olan birine yardim etmeye dahi korkar sonra gelsin cinayetler
Hani bazı olaylar da orada onca erkek var, kimse bir şey yapmıyor falan diyorlar ya.
İşta tam olarak bu yüzden.
Yazacak çok şeyim var da. Kalkar görüşüm
Kadir şekeri kahraman ilan ettiler resmen.
Ya benim adalet anlayışımda sıkıntı var ya insanların.
Cidden hayretler içerisinde okuyorum yorumları ben de.
Oldu o zaman her kavga edeni ayırıyorum ayağına birilerini öldürelim.
Niyeti neydi bilemem, belki masum bir niyetle yaklaştı ancak sonuç itibariyle bir can aldı ve bunun bedeli ödenecek.
En azılı en suçlu insanı öldürmek bile masum karşılanamaz.
10 ay iyi ama çıktıktan sonraki psikolojisini düşünemiyorum belki gerçekten yardıma ihtiyacı olan birisi olucak ve yardım edemeyecek en son ki olandan sonra, sadece kadir şeker değil kimse yardıma kalkmaz artık O olaydan sonra
Böyle birşeyle karşılaşırsam İnşallah karşılaşmam direkt olarak hayatı mahvedilen çocuk gelecek aklıma ve oradan uzaklaşacağım...
Allah kimseyi doğrusunu bilmeden savunacak kadar cahil etmesin. Su beton dökülen kız içinde bir sürü şey söyleniyor. Mahkeme bunu biliyor deliller var. Ama kamuoyu hep duygusal yaklaşıyor. Kanunlarda duygu olmaz. Yani adamın biri suç işliyor olabilir , devlet var ve cezasını verir eğer şikayet varsa. Senin kimseyi öldürmeye hakkın yok ki bu nefsi müdafaa olsa bile. Kadınlar kusura bakmasın sizin duygusal yaklaşımınız bir insanın ölmesinden daha önemli değil.
o zaman umarım aynısı da senin ve sevdiklerinin başına gelir başkası da abartma der
@EresUnBebé Denizli vakasını hatırlarsan orada da aynı şey oldu. Kadın namusunu temizledi diye bilindi ama sonrası değişik bir durum olduğu çıktı. Çocuğunu satmak için babasıyla pazarlık yaptığı bile ortaya çıktı. Adamı her akşam aynı yerden merdivenle eve aldığı ortaya çıktı. Yani bizim bilmediğimiz bir sürü şey var. Bu mevzuda da öyle. Yani bir kadın darp bile edilmediğini söylüyor ama kocası öldürülüyor. Bak hiç sevmediyim Efe Aydal var ateist bir vatandaş. Onun bu konuda podcadtleri var mutlaka dinlemeni öneririm. Umarım önerimi dikkate alırsın. Bu konularda çok hassasım. Bir sürü dava oluyor bu tarz hepsinde böyle benzer şeyler var , ama hiç birisinde mahkemenin elinde olan deliller bizde yok. Bu öldürülen kızın adamı tehdit ettiği deliler var. Bunlar kamuoyuna açıklanmayan şeyler. Münevver karabulut davasında bile neler var neler. Kızın hiç bir suçu yok ama ailesiyle ilgili sorunlar var. Tamamen masum insanlarda var tabiki. Ama bu olay o kadar masum değil. Bana söyler misin bir insan neden o bıçağı taşır. Kadir şekerin cinayeti işlediği bıçağı lütfen Google'a arama yaptır.
Fenerbahçeli taraftar Burak bir üst geçitte katledildi , o olayda iki grup tartıştı ve o çocuk öldü. Belkide o katil o bıçağı taşımasaydi o çocuk ölmeyecekti.
@ımmmmmm22 neye yazık
madem darp edilmedi neden başta darp edildim bana yardım etti diyip sonradan ifadesini değiştirdi bir de şunu sorayım sen başkası için neden hapse girmeyi göze alasın eğer birisi cinayet işlemek isteseydi emin ol asla yakalanmıcak planlar yapardı
ne alakası var ya bende çakı taşıyorum biri gelse yoldan bişi yapmaya kalkışsa bende saplarım yani
Adam öldürmüş 10 hapis yatacak ne ala iş. Her ne şekilde olursa olsun internetten bıçak temin edip de kavga eden çiftin arasına girmesi ve onu öldürmesi büyük bir suç. Bu çocuğu gökler üstüne çıkarmayın kahraman falan değil azılı bir katil sadece. 10 yıl bile çok azdı aslında ama neyse.
Valla kadın kavgalarına falan girmeyin akıllı olun hayatınızı yakmayın kim öldürüyosa kim ölüyosa kendine beni ilgilendirmez
İddia nameyi tam olarak bilmiyoruz feministlerin kahraman yaratmaya çalışmasıda ortada o sebeple konu hakkında fikir yürütmek sıkıntılı...
Bu cok iyi olmus ama su gecenlerde kizi bogup sonra yakan adamin cezasinin indirilmesi cok insafsizcaydi
Bu karar, suç işleyecek olan şerefsizlere dahada bir özgüven getirecektir her zaman olduğu gibi
yazıklar olsun bee...
Ülkede ne savcı nede hakim kaldı hukuk yok ülkede kimi kimin eli cebinde belli değil birde yemin ederek giriyorlar bu mesleğe ama Allahın adaleti daha keskin zamanla çıkarıyor bunlardan ona eminim
Skilmiş gtün davası olmaz ya. Adamın hayatını sktikten sonra. Yinede geçte olsa adalet tecelli ediyor
Çocuk tecavüzculer kadın katilleri dıșarda elini kolunu sallaya sallaya gidip geliyor ve onlara hiç bir ceza verilmezken bu masum insana ceza veriliyor ya pes artık gerçekten bu ülkede adalet diye bir şey yok ismi var ama kendisi yok gibi bir şey
Evet gerçekten de öyle
Olayda ölüm olduğu için kasıt aranır bıçak kalbine saplanmış bu da direkt öldürmeye giriyor. bacağına filan olsaydı ölmezdi hapiste yatmazdı belki. Kader bu
inşallah yattığı sürede hesaba dahil edilip kısa zamanda tahliye olur
Adamın suçu hiç yoktu onu hapisten çıkaracaklarına cezayı düşürüyorlar ya.
10 ay bile çok ama bir 10 ay sabır et kadirim senin suçun yok
Adam öldürmek 10 yıla düştüyse ben gidim mübarek bir insanı keseyim bütün ülke rahatlasın
Yanında bıçak taşıyanlara it kopuk diye bakardık şimdilerde kahraman diye bakıyorlar
Özelikle feministler kadınlar kahraman diyo 😀
Aynen öyle 😀
Kadının sevgilisi olduğu ortaya çıktı, teşvik ettikleri şeye bak, o zaman pınar gültekinin bayıltıp üç tane gaye tecavüz ettirdiği cemal avcıda 10 ay ceza yatsın. Bu zamanda evlenilmez
Mahkeme tutanaklarını okumadan medyanın yalanlarıyla millet taraf tutuyor.
pınar bu görüntülerle cemale şantaj uyguluyor, nereden getirdği belli olmayan parayla muğlada villa aldığı ortaya çıkıyor. Ve sürekli şantaja devam edince cemal metin avcı en son pınarı öldürüyor, yani intikam alıyor. Kadir şeker olayındada parktan tesadüfen geçip kadını kurtarma olayı yok, Adamı öldürüyorlar. Zaten o kadında uyuşturucu ticaretinden yakalandı, Bence mahkemelerin artık davaları bir web sitesinde düzenli olarak yayınlaması lazım. Bunca olaya karışan sonrada halk desteği alabilmek mahkemeye baskı kurabilmek için kırpılmış haliyle medyada kararlarla alakalı yaygara yapanlara ciddi cezalar verilmesi lazım velevki avukat olsun.
Beraat verilseydi, kimse kadınlara işkence etmeye cesaret edemezdi.
Daha önce cezası yokss yattığı süre göz önüne alınıp serbest bırakılması gerekir.
Ne Yapalım Yani Kadına El Kaldıranada Artık Müdafa Etmiyecez..
artık kimse şiddet gören birine yardım etmez.
Mantıklı bir karar bence adalet bazen kısmen iyi kararlar da veriyor
Yorumlar sosyal medya kitlesinin kalitesinin resmidir. Vah ki ne vah!
üzücü ama gerekli..
kimse kanundan üstün değil
Olay çok karışık medyaya yansıyanlar da öyle. O yüzden doğru yanlış karar diyemem.
bktan bi sistem var 2 kızı öldüren katil niye dışarda lan o zaman
Valla öyle böyle zaten iki yıl yattı. Bari 8 yapsınlar bir şeye benzesin.
Çocuğun gençliğine yazık oldu bütün hayatı bu olay yüzden umarım. daha da kötü olmaz...
Inş bir mucize olur eğer sapık olsaydı kravatla iyi hal indirimi alır çıkardı
bu adalet sistemine bakınca mükemmel suçlu dışarda suçsuz icerde
İsim olmaz kimseye yardım etmem kimse kusura bakmasın. Kızlar da beynini kullanıp sevgili koca vs seçsin
aynısı sevdiklerinin başına gelince de başkası öyle yapar sıkıntı yok
@ımmmmmm22 beni anlamak zorunda değilsin ben de kendimi sana anlatmak zorunda değilim. Beynin olsa anlardın.
@EresUnBebé ayrıca yorumuma kaynak olan sizsiniz. Benle derdiniz ne?
yorum yaptıysan görüşlere açık ol
Tecavüz etse bu kadar ceza almaz bırak 10 yılı 1 yıl bile almazdı Türkiye de ki adalet sistemi işte
Bunlar siz ikdidar düşmanı kadınların uydurması
Görüyoruz haber de
Biz gormuyoz neden se öyle haberleri hep iftiraya uğrayan erkeklerin haberlerini goruyoz
Görmek istediğini görüyorsundur
maalesef ki bıçak taşıması ve kalbinden bıçaklaması bu cezayı ona verdiriyor.
Koruduğu kadının ifadesi ancak kurtarırdı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?