Üniversite öğrencisi Şule Çet'i bir plazanın 20. katından atarak katleden Çağatay Aksu'ya verilen müebbet + 12 yıl 6 ay, arkadaşı Berk Akand'a verilen 18 yıl 9 ay hapsi Yargıtayda onandı.

Üniversite öğrencisi Şule Çet'i bir plazanın 20. katından atarak katleden Çağatay Aksu'ya verilen müebbet + 12 yıl 6 ay, arkadaşı Berk Akand'a verilen 18 yıl 9 ay hapsi Yargıtayda onandı.

Sorularda buldum jdjdk
Arkadaşına verilen 18 yıl 9 ay ceza yine neyse, ne yaptı ne etti bu olaydaki etkisi nedir bilmiyorum ama en azından hesaplanabilir bir sayı.
Müebbet +12 yıl 6 ay nedir ya? Adam ölene kadar ceza alacak, öldükten sonra da 12,5 yıl daha mı yatacak yani nedir?
Bir hukuk sisteminde mantık olması gerekiyor, şu halde bu maalesef görülmüyor. Pratikte bu sayılar cezada olur da indirim yapılırsa diye yapılıyor herhalde ama bu "indirim" kavramı bile yakışmıyor.
Bunu en iyi değerlendirecekler ailesidir, bana laf düşmez...
Onu ben de biliyorum, devamını okursan ceza indirimi sebepli de yazdım. Fakat müebbet hapis ölene kadardır normal ülkelerde...
Bilmem anlatabiliyor muyum.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCebbet_hapis
Müebbet kaç yıl şeklinde sıkça sorulan soru, hayat boyudur şeklinde cevaplanabilir. Fakat koşullu salıverilme hükümlerinden yararlanıldığı takdirde durum değişmektedir. Bu takdirde ceza infaz kurumunda yani cezaevinde 24 sene geçirilmektedir. Ancak bu durum için belirli bir süre iyi halli ve gereken koşulları sağlayarak geçirilmelidir. Koşullu salıverilme hükümlerinden istifade edilebilmesi adına cezaevinde geçirilmesi gereken süreler şu şekilde ifade edilir:
Müebbet ile ağırlaştırılmış müebbet halinde 36 yıl,
Birden fazla müebbet halinde 36 yıl,
Ağırlaştırılmış müebbet ile süreli hapis halinde en çok 36 yıl,
Müebbet ile süreli hapis halinde en fazla 30 yıl,
Tekerrür şeklinde işlenen suç nedeniyle müebbet halinde 33 yıldır.
Kuzenim içerde bu yüzden yattığı için yorumlarınız dikkatimi çekti ben de bakayım dedim.
kadimhukuk.com.tr/.../
Tam olarak konuyu bilmiyorum lakin kadına şiddet ve vahşet söz konusu olunca müebbet kelimesini duymayalı uzun zaman oldu bu yüzden şaşkınım.
Berk Akand'ın bu konuda rolü nedir bilmiyorum neden 18 yıl hapis yatacağını da bilmiyorum ama bu bile bir şeydir, hiç yoktan iyidir.
Adaletin her zaman yerini bulacağı bir dünyada var olma dileğiyle..
Cevap
35Cevap
İyi ceza olmuş
Şeref (siz adi pislik herif 😡 Çağatay aksuy sana yasamak haram lan Böylelerini devlet ne hakla yaşatıyor akıl alır gibi değil idam cezası gelmeli ki masumları her katleden haritadan silinmeli yeter be artık tecavüz cinayet şiddet
Zorla yapılan herşeyden sıkıntı çıkar, bela çıkar, dert çıkar, onlarda kendi sonlarını böyle hazırladı, adalet yerini buldu, ama ölseler daha iyi o daha adaletli olur.
Ömür boyu yiyip içip yatacaklar. Keşke idam gelse.. en azından pislikleri yaşatmamış oluruz. Ama gelmiyor işte... İbreti alem yapmak şart.
Kısasta hayat vardır. - Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu.
Hakettikleri idam bunlar gibi ş*refsizlerin aslında 😡
Sonunda adaletin tecelli ettiğini bir vakada görmüş olduk gerçekten.. Yazık ki böyle binlercesi var..
Müebbet artı on iki yıl ne demek ya müebbet zaten ömür boyu değil mi adam öldükten sonra da mı cesedi 12 sene yatacak anlamadım ki.
Hayır müebbet 24 yıl. Birde şartları ağır. Aftan çıkmassa 36 yıl yatacak.
Şule Çet'in içeceğine ilaç atıp bayıltarak tecavüz eden ve sonra da plazanın 20. katından aşağı atan katil Çağatay Aksu ve Berk Akand diyeceksiniz.
Bir kadın gidip doktor oluyor aldığı ceza 13 yıl bu caniler bir kızı katletmiş alıyor 12 yıl gelde adalet ara hakim savcıdan.
Bunlar hapiste hayatta kalmayi nasil başardılar a.. q. Özgecan'ın katili hemen nallari dikmişti.
Hayret uzun zamandır ilk kez adaletin yerini bulduğu haber görüyorum
Gönül ister ki tüm katiller Adnan Oktar'la aynı tarifeye maruz kalsınlar ama işte..
Müebbet yemiş neyi nasıl bulucam? Ölene kadar içerde işte, ahiret cezası mı versinler
Parası varsa çıkartılır. Cem garipoğlunun intihar ettiğine inanan var mı. Böyle bi ülkede varsa inanan skayım aklına
5 ya da 10 yıl yatar çıkarlar ya da içerde sislenmezlerse
Arkadaşlar niye müebbet 12 yıl demiş tam olarak mantığı nedir? Merak ettiğim için soruyorum.
Adalet yine de böyle yerini bulmamalı içerde halletsinler bunları bir zahmet.
2018 yılında olan olay şimdi mi sonuçlanıyor vay bee
Hayret şu ülkede ilk defa adaletin sağlandığını gördüm
@HadesZeusPoseidon vayyy furkan bey kimleri görüyoruz kimleri..
bu tipleri hapse atmak devlete yük direk aynı yerden 20. kattan aşağı atmak lazım bunlarıda çünki düzelmez bunlar
Ya niye böyle yapıyor Sunuz beyler hem gencliginize yazik hemde kızcağız vefat etti yapmayın anacim
O kararı veren hakimler savcılar yargılanmalı ülkede hukuk yok ve bu hakimler savcılar kafalarına göre yargı dağıtıyor bunları takip eden sivil dedektif masaları olmalı
Giden geri gelmeyecek Allah böylelerine fırsat vermesin inşallah ama çok az bir bedel bu müebbet yemelilerdi
Chp falan siyasi rakip olursa kilicdaroglunu mansur yavasi falan koymak icin yer acmasi gerekir. bunlari salıverir seneye.
12 sene yatar hayatına devam eder. Olan kıza oldu. Gencecik kız gitti.
Bence idam edilmeliler gerçi idam kalktı amaona yakın bir karar alınılabilirdi
Önemli olan yatari ne
Umarım 1 yıl sonra çıkmaz o. Yospu
Serbest kalacak diye okudum...
Böylelerinin direkt idam edilmesi lazım
Bunlarda intihar etmesin
cok az müebbet almasi lazimdi
Müebbet doğru karar böyleleri ömür boyu yatmalı
Bende iki kere müebbet lafına hastayım
başka ülkede olsa idam ederler
Canim ulkemde guzel seyler de oluyor
Esas hesaplaşma öte tarafta.
Hak ettikleri cezayi almislar.
Gönülsüz yapılan her suç cezasız kalmasın.
İnşallah şirketler içerde, kansız köpeği
Bir sene kalmaz içerde. Yakında çıkar.
Şule kim ne olmuş ki bu ikisi ne yapmis?
Bilmediğine göre Türkiyede yaşamıyorsun, intermetten bakabilirsin
Bulmadım tesadüfen burada gördüm şimdi
Oh güzel olmuşşş, yarasın mutlu multu yat hapiste
Verilecek en yüksek ceza, yeterli
bir ömür alındı 12 yıl hiçbir şey
Beter olsunlar
Geç gelen adalet :(
Niye atmış
... hsheh
saçma ve düşük
Az bile bunlara
Az buldum