Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Parlamento kadın cinayetleri ile ilgili idam kararı alırsa ben onaylarım." dedi.
Sizce idam cezası kadın cinayetlerini engeller mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Parlamento kadın cinayetleri ile ilgili idam kararı alırsa ben onaylarım." dedi.
Sizce idam cezası kadın cinayetlerini engeller mi?

Engellemez azaltma azaltabilir ama engellemez Artı bu iş idamla çözülecek iş değil çünkü sorunun asıl kaynağı o değil Halbuki eskiden idam cezası vardı ama kadın cinayetleri günümüze nazaran azdı eskiden idam edilenlerin idam nedeni kadın öldürme değildi 70'li ve 80'li yıllarda kadınlar öldürülmüyordu kadın ölümleri azdı çok çok dövülüyordu tokat atılıyordu gerçi oda yanlış ama öldürülmesinden iyidir konuyu toparlayacak olursak idam cezası sorunu engellemez azalır mı azalır ama büyük oranda değil Peki çözüm ne? Çözüm adaleti sağlamak yani Kadının Beyanı Esastır saçmalığını ortadan kaldırmak kadının her dediğine itibar etmemek kadın erkek eşitliğini sağlamak ve süresiz nafakayı tekrar 1989 yılından önceki gibi 1 yıl yapmak ve hepsinden önemlisi küçük yaşta eğitim yani çocuklarımıza sevgiyi saygıyı öğreteceğiz bide bu mafyavari ve ahlaka uygun olmayan kadını öven erkeği aşağılayan dizileri izlemeyi bırakacağız ve yönetmenler de adam gibi dizi yapacak 90'lı yıllardaki diziler nasılsa öyle dizi yapmak zorunda bu konuda yönetmenlere iş düşüyor para hırsını bırakıp aile dizileri yapmaları lazım yönetmenlerin onun dışında bu dediklerimden başka çözüm yolu yok yani eskiye geri dönmek zorundayız nafaka ve diziler konusunda Çünkü diziler en az sosyal medya kadar aile yapısını bozuyor
Cevap
3Cevap
Hayır engellemez.
%5 %10 gerileme olur en fazla oda ama çözüm değil çok sağlam bir adalette kimse kimseye şiddet uygulayamaz
Bir farkı olmaz karar idam cezaaı olsada uygulayan kesim çok olmaz
Engellemez bence ama azaltır
popiş korkusu Allah korkusunun önüne geçtiği için engeller bence
İnşallah
Keşke gelse
Engeller.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?