Artık dünya Öyle bir hâl aldı ki , duyduğum hiç bir cinayete, gaspa , pedofiliye şaşırmaz hale geldim daha doğrusu geldik. neden kadın cinayetleri, pedofili , hırsızlık olayları her geçen gün artıyor? Cezalar caydırıcı olmadığı için tabiki. Diyelim çocuğunuza tecavüz etse bir sapık eğer maddi yönden durumu iyiyse belki parayı verip paçayı kurtaracak! Aynı şekil diğer suçlarda Öyle. Şeriat olsaydı şu an bu suçlar bu kadar artmazdı eminim çünkü korkulurdu suç işlemeye. Osmanlı zamanında 620 yıl boyunca 8 hırsızlık ve 2 tecavüz resmi kayıtlara geçmiş. Gerçkten suçları azaltıp huzurlu bir ülke için şeriat şart mı?
Şeriat gelse kadın cinayetleri ve diğer suçlar azalır mı?
Şeriat geliese kadın için boşanmak zate zor olacağı için dayaği yer oturur kadın din buna müsade ediyor kadının yeri sade evi oluyor dinde dışarı erkeksiz çıkaman yasak tek gezene kötü kadın muamelesi edilir kezap dökerler açık kadınlara devlet eliyle kapanmasa bile sokak baskısıyla kara çarşaf giyer mecbur
ülkede sade sünnilermi yaşıyor zate okulda heryerde dini istemesede okutuyorlar ezanda dinliyor dinsizler sesleri çıkmıyor o yetmedi bide seriat getirin aydınların hakları hiç olasın istiyorsunuz
Öncelikle şunu soyliyim şiddet haramdir sadece kadına değil erkeğe çocuklara hayvana vs Lakin atladigimiz bir şey var hayata eş adaylarına görsel olarak bakmazsak yine bitmez belki ama azalabilir birde şunu soyliyim ülkemizde erkekler yetiştirme kaynaklı şiddet eğilimli oluyor ve nefsine hakim olamıyor dine bağlı olmadıklarından ötürü şeriat gelsede bu değişmeyecektir seriate karsiyim cunku şeriat de kadınlara karşı gelecek nesilin iyi yetiştirilmesine bağlı bir durum tamamen
İşin kötüsü iki ucu uçurum bir duruma geliriz. Şeriat gelirse, belki olumlu sonuçları olur evet ama bir de işin sokakta erkek ve kadının yan yana gezememesi, kapanma zorunluluğu gibi tarafı da olur.
Böyle soru sorduğun için benden küçüKSün ama elini öperim. Gerçekleri konuşmuyoruz. Beşerin yaptığı kanunlar göreceli sürelidir ama allahın kanunu nizami ise tüm zamanları kaplar. Sorunu kökten çözer. Şöyle misalen hırsızın eli kesilse ortalıkta gezerken hırsız olduğu belli olacak ve onu görenler ibret alacaklar ve caydırıcılık olacak.
Hodri meydan şeriat mı istiyorsunuz bir kadın olarak gelsin sonra İran'dan daha namussuz bir ülkeye dönelim istediğiniz buysa. Şeriat daha fazla artırır olayları. 2021 yılında bilmem kaç yüz bin yıl önceki kanunların uygulanmasını beklemeyin.
Şeriat deyince direk iran neden aklına geliyor acaba onlar uygulamıyor şeriatı şu an yeryüzünde şeriatı uygulayan ülke yok. Ben adam gibi uygulanan şeriattan bahsediyorum. Osmanlı zamanında ki gibi Şu irandan çıkıp geniş baksanız olaya ne iyi olur.
Kadın olarak hakkınızın olmamasını mı istiyorsunuz? Sözünüz hiç bir değerinin olmamasını mı yoksa. İran, Mısır veya Afganistan her neyse bir tanesi yok. Şeriat bitti artık, tüm müslümanlar o kurallara uymuyor. Bütün Müslümanlar o laik ülkelere kaçıyor. Sen Türkiye'nin düzgün uygulayacağını mı sanıyorsun? Sanıyorsan çok yanlış yoldasın.
Biraz önyargılı gibisin şeriate karşı. O bahsettiğin ülkeler şeriatı adam akıllı uygulamaz. yönetim biçimleri ise oligarşi , monarşi vb dir. Osmanlı da şeriat ile yönetildi ve vakıfların %50sini kadınlar kurmuştur. Şeriat kadını kısıtlasa nasıl vakıf kursunlarki. Bilakis gerçek şeriat kadın ve erkeğin okuyup araştırmasını, çalışmasını, vatanına ve milletine faydalı olmasını öğütler. Kadın eve kapansın demez.
Hayır azalmaz aksine artacağını düşünüyorum ben bu tür olayların en büyük nedenini eğitimsizliğe buluyorum , şiddete aksiyona tepkiye bağlı öğretilerle büyütülen toplumun sağlıklı düşünmesi mümkün değildir.
azalmaz ve bunlar çözüm değil hak hukuk hakkıyla uygulansa iyi hal indirimi deyip deyip erkenden salmasalar zaten ortada sorun kalmayacak. bu ülkede gayrimüslimler de yaşıyor
Fatih sultan mehmet istanbulu feth ettiğinde İstanbul büyük oranda gayri müslim di ama fatih sultan mehmet onlara müslüman olun diye baskı yapmadı bile hoşgörü gösterdi hatta çoğu osmanlı padişahı Öyle yapmıştır. dinde zorlama yoktur
:D parasıyla hoşgörü o bkz: harac ve cizye günümüzde böyle şeylerin gecerliliği olmamalı. hele kadınlar bunu hiç söylememeli. kadınlar erkeklerin kaburgasından yaratılmayı kendine yedirebiliyor ona hayret ediyorum neyse iyi aksamlar
Azalır ama şeriatı hakkıyla uygulayabilecek insan yoktur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
şeriatın gelmesi için o topluluğun müslüman olması gerek. senin toplumunun yarısı inanmıyor inananlar da temel fıkhı bile bilmiyor. nereye getiriyosun şeriatı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yahu siz aklınızı mı yitirdiniz? Suya düşüp yılana sarılmayın. Çağ dışı yöntemlerle sorun çözebileceğini gerçekten zannediyor musun? En basiti, şeriat kurallarına göre tecavüze uğradığında, karşı tarafın suçlu bulunması, ispat edebilmen için hangi şartlar gerektiğini biliyor musun?
Çağ dışı mı? Neye dayanarak söylüyorsun bunu ki? Şeriat allahın hükümleridir. Yani tüm evreni ve zamanı kapsar belli bir zaman için geçerli kurallar değil ki. Asıl cağ dışı olan İstanbul sözleşmesi. Çünkü bir kadın bir erkeğe yalan yere bana tecavüz etti dese, kadın haklı bulunuyor ve erkek ceza alıyor. Şahit, kendini savunma hakkı dahi verilmiyor. Bu çağ dışı , adaletsiz sistem mi adalet sağlayacak?
Kan akıtılarak adalet sağlanmaz. Şeriat gelsin istemem. İslam dini ve müslümanlık adı altında arap uydurması dinlerin kitaba göre işlenmesi ve ona göre hareket etmek vandalizmdir. Yaşasın Kemalizm! Yaşasın Atatürkçülük! Yaşasın Tam Bağımsız Ve Gerçekten Demokratik Türkiye! Yaşasın leninizmin yüce ideolojisi ! Kahrolsun Amerika! Kahrolsun şeriat!!!
İşte bu kadar sığ beyinlisin. Konuyla alakalı tek bir kelime etmedim ama beni cahillikle suçluyorsun. Bu zihniyet yüzünden adam yerine bile konmuyorsunuz. Önce başkalarının inançlarına düşüncelerine saygılı olmayı öğrenin. Sen çok ilim irfan sahibisin belli
Şeriat ile yönetilen osmanlıda vakıfların %50sini kadınlar kurdu ve bir kadın eşiyle anlaşmazsa. mahkemeye başvurup boşanma davası açabiliyordu. Yani kadınların hakları korunuyordu.
Öldürmezler islamda önce uyarı var. Ayrıca sana söyle sorayim sen çalıştığın iş yerinde kendi kafanda göre takılabilir misin? Hayır. Çünkü o iş sahibinin ıstediği gibi çalışmalısın. İşte at dünyanın sahilde Allah onun istediği gibi olmak zorundayız.