Bu sabah Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği açıklandı. Düşünceleriniz neler?

Bu sabah Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği açıklandı. Düşünceleriniz neler?
pandemi aşısını "deney olmak istemiyorum" diyerek belirsizlikleriyle reddeden insanların ikna edilmesi içinyenilenen virüs.
şimdiden başladı herkes- çiçek aşısı canım bu, eskiden de oluyorduk ya demeleryok öyle bir şey abisi..
insanlara daha mantıklı ve daha masum gelmesi için çiçek aşısı altında ne b. klar yapılacağını tanrı bilir.
Koronavirüs için de ilk başta çok önemsemedik vs. sonuçları kötü oldu. Umarım bu hastalık onun gibi olmaz, etkisi benzerse de umarım bizler buna dair gerekli hassasiyeti gösterebiliriz.
Ne korona sondu ne bu son olur. İnsanlar stresli, düzgün beslenemiyor, havalar kirli, sular kirli, her yer savaş. Dahası da gelir. İnsanlar doğaya saygı duymadıkça savaşmayı bırakmadıkça hiçbir zaman bu salgınlar peşini bırakmayacak.
Cevap
56Cevap
vaka sayısı umarım artış göstermez
Sanmıyorum her şey gibi buda biter
Prim vermeyin kovid şarlatanlığına dönmesin. Sistematik olarak insanlığa oyun oynuyorlar. Aşısı felan sakın olmayın. Kovid aşılılar sporcu olanlar bile birbir kalp krizinden ölüyorlar. Çift yönlü araştırmacı olmak lazım
Haberi ilk duyduğumda kısa süreli bir dejavu yaşadım, aklıma koronanın ilk çıktığı dönem geldi. Umarım başımıza bela olmaz ne çektik Covid'ten 😕
ayy nee kim olduysa onu oldurelim bari bize bulastirmasin
Bence herkes sussun paylasim yapilmasin hic bise kalmaz
Medyanın gazına gelip mrna aşısı olanlar düşünsün risk altında olan onlar aşı karşıtlarına baskı oluşturuyorlardı şimdi onlar toplumdan izole edilmeli, aşı olmayanları riske atıyorlar😆
Covid gibi bu da patlayacak bir şekilde. Benzer senaryoları yaşarız muhtemelen. Her şekilde korunmak gerekiyor artık ve çok dikkatli olmak gerekiyor. Açlık Oyunları başladı..
O ilk vaka değildir, belki onlarca kişide bu hastalık çıkmıştır ama duyurmuyorlardır
İlk korona çıktığında da pek sallamamıştım. Sonra zaten saçma sapan şeyler oldu. Şimdi de kafalarına ne eserse yaparlar yani şaşırmam
Bir bu eksikti zaten. Biraz düzeltelim dedik aha yine çıktı Allah'ın belası. Olmaz inşallah diyelim de dua edelim.🙏
Rahat olun turkiyede maymun yok japonlar hintliler düşünsün 😂 içimiz kararmasın espiride olsun
Allahım çok iğrenç bir şey ya temas halinde bulaşıyor sabır ver yarabbi iş hayallerimin içine fışırtamayın
Bildiğim kadarıyla hava yoluyla bulasan bir şey değil ilişkiyle bulasıyor diye biliyorum ama ne kadar doğru ya da yanlış bilemem
Covid tamamen geçsin de güya bu virüs kadar öldürücülüğü yokmuş..
Dikkat etmek lazim ama pek bela olcagini sanmıyorum
Bu millet alıştı artık bir şey olmaz bu da geçer
Olmuştur bile bizim millet temas hastası tokalasmadan durmaz ilerki zamanlarda görürüz
Çok önceden gelmisti bence herseyi gec acikliyorlar
Allah ülkemize ve dünyaya yardım etsin. Başka bir hastalığı karşılayacak gücümüz kalmadı.
Başımıza bela olmayan ne kaldı ki? Bu da bela olsun oluyorsa..
Tek iyi yanı solunum değil yakın fiziksel temastan bulaşıyor olması.
Ülke yol geçen hanı gibi Anadolu'nun kapıları hep açık..
Belki dünyada ki ilk vaka bizdeydi. Her zaman ki gibi yalan söylemiş olabilirler.
Koronayla uğraşırken birde bu çıktı başımıza 😀
Hayır bela olmaz, kolayca atlatılabilen bir virüs. Ölüm oranı da çok düşük.
Koronadan sonra bı de bunu kaldıramam yaa 😞😞🤦🏻♀️
Yarasadan çektik şimdi sırada maymun var buyursun bekliyoruz
Maskelere dezanfektanlara devam sokağa çıkma yasakları geri geliyor ooohh bee özlemiştim zaten
başımızda bela yokmuş gibi bu hafif kalır oyalamaaz bizi
Sağlık Bakanı açıklamasında temas yolu ile bulaştığını hava yolu ile bulaşmadığını belirtti.
Hastalık, maymun çiçeği ile enfekte olan bir kişiyle yakın temas halinde bulaşıyor. Bulaşma enfekte hayvanın kanı, vücut sıvıları ya da döküntülerine doğrudan temas sonucuna oluşur. İkincil iletim, kontamine nesneler ile, hasta bir kişinin deri lezyonları ile veya enfekte solunum yolu salgıları ile yakın temas sonucu insandan insana bulaşır.
Yetersiz pişmiş et ve enfekte hayvanların diğer hayvansal ürünlerini Yemek olası bir risk faktörüdür. Anneden fetüse plasenta yoluyla da bulaşabilir.
kaynak : hurriyet. com. tr/gundem/son-dakika-bakan-koca-bir-hastamizda-maymun-cicegi-hastaligi-tespit-edildi-42093090
Maymununa da goriline de domuzuna da basıcam şimdi bi ölmediler
Hastalıklar depremler ekonomik krizler artık normal geliyor bizlere umurumuzda değil
Bela olacağını sanmıyorum bulaş yolu ve bulaş oranına bakınca aids gibi kalır diye düşünüyorum
Allah sonumuzu hayr eylesin inşallah
Lütfen olmasın ya. Bir de bununla uğraşmayalım. 😕
Ay Allah korusun yeter biyolojik silahlarınız ya
Öldürsunler de kurtulalım yeter artık
Direkt meteor düşebilir mi tepemize lütfen
Yarasa maymun sıradaki ne a..
Virüs yok yok yalan
Allah yardım etsin herkese
Olur ama alıştım ben artık ilginç gelmiyor.
Enayi aşısı is loading...
ilk vakayı kireçleyip yakmadılarsa olur :D
Depremle yenemediler şimdi de maymunla
Başımızın üstünde yeri var buyursun o da gelsin 😒
1 diyorlarsa 2
2 diyorlarsa 4 olabiliyor :))
İnşallah korona gibi olmaz
Vakaya bak maymun çiçeği
Olur maalesef Türkiye bir de bundan darbe yer
ohooooo kaç ay geçti üstünden
Ben maymunları çok seviyorum 😃
Maymunlara geldik desene 😂