Zafer Partisi'nin kurucusu ve Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında ne düşünüyorsunuz? Özdağ siyasetci, siyaset bilimci ve yazardır, profesördür, akademisyendir ve alanı milli güvenliktir.
Sığınmacılar konusunda kendisini son derece haklı buluyorum. Bu sorunun iç savaşa sebep olacağını farkeden ve söyleyen tek siyasetçi. Zafer Partisi'nin programını, manifestosunu ve tüzüğünü okudum. Ümit Özdağ'ın Stratejik Göç Mühendisliği adlı kitabını da okudum. Hatta Zafer Partisi'ne üye de oldum. Ancak Ümit Özdağ'ın bazı eleştirdiğim yanları da var. Bazen şovenistçe davranabiliyor. Mesela Ermenistanla olan sınır kapımıza Talat Paşa adını verelim demişti. Şimdi böyle bir şeye ne gerek var? Ermeniler 1915'i kötü bir hatıra olarak hatırlıyorsa adamların gözüne soka soka bunu yapmanın kime ne faydası var? Bir de Suriyelilerde obezitenin yaygın olduğunu ve0bunu Suriyelilerin maddi durumunun daha iyi olmasına bağlamıştı. Halbuki tam tersine obezite zengin hastalığı değil fakir hastalığıdır. Çünkü fakir insanların et ve balık almaya parası olmaz, karnını doyurmak içinse ucuz olduğu için hep karbonhidrat temelli besinler alır. Bu da obeziteye sebep olur.
Elbette her siyasetçinin eleştiri ve iyi yönleri vardır. Önemli olan doğruyu yapmasıdır. Zaten siyaset böyle değil mi. Siyaset pis bir ortam buna bakılırsa. Dediğin eleştiri noktalara bende katılıyorum.
Sığınmacıları ve kaçakcıları 365 gün içinde gönderebileceğini düşünüyor musun veya o konuda düşüncen nedir? Göndermesine gönderir onda şüphem yok. Ama 365 günde göndermesi biraz zor gibi. 2 sene içinde gönderebilir belki. Benim için zaten mesele o değil yani 1-2 sene olabilir yeter ki göndersin. Ama 1 sene dediği için ve o 1 sene içinde gönderemezse aleyhine bir çok şey çıkabilir.
Bir senede gönderilmeleri iddialı bir söz gibi ama ben siyasi tarih okumayı çok severim. Bir günde bir ülkenin siyasi haritası bile değişebiliyor. Belki olabilir. Ama gönderilmelerinden ziyade zor olan bir şey varsa o da gönderilecekleri ülkenin yönetimi ile önceden anlaşma yapıp koordinasyonu sağlamak olacak. Zaten bu yüzden Zafer Partisi eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel'i Şam'a gönderdi Esad rejimiyle görüşsün diye.
Açık söylemek gerekirse ben Afganların gidebileceğini pek sanmıyorum. Şimdi adamları Taliban'ın eline mi teslim edeceğiz? Adamlar Taliban'dan korkuyor.
Kesinlikle oyum ümit özdağ a eğitimini japonyada aldığını biliyorum Erdoğan gibi zır cahil değil güzel de projeleri var istanbuldan ağır sanayiyi kaldırıp sıkışan nüfusu bir nebzede olsa rahatlatmak gibi tarım üzerinde de güzel düşünceleri olduğunu biliyorum keza sığınmacı sorununun üzerine de en çok eğilen o
Yüzünde nur yok, bu adamı hiç sevmedim. İnsanların yüzü kalplerini yansıtır. Kalbinde hastalık olanın yüzü buruşuk ve meymenetsiz; kalbi selim olanın da yüzü bir o kadar pak ve nur-u şemsiyye gibi parıldar.
Özdağ sayesinde umudum tekrardan yeşerdi diyebilirim. Türkiye cumhur ve millet ittifakı arasında sıkışıp kalmışken zafer partisini kurarak resmen umudumuz oldu. Umarım bu çizgisinden ayrılmaz.
Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda bile doğru olanı yaptı. Bugün Erdoğan'a karşı kazanabilecek kararsızların dahi oyunu alabilecek en doğru isim Mansur Yavaştır. Özdağ aday çıksın bende isterim ama şuanki şartlarda yeterince oy alamaz. Ha tabi millet ittifakı kalkıp yine Kılıçdaroğlu'nu aday yaparsa o zaman işler değişir. Özdağ'ın şansı o zaman epey artar.
Evet doğru olanı yaptı ama bazı insanların Mansur Yavaş'tan da tereddütü var. Ankara 'da büyük projeleri yani dediği metro falan daha gerçekleşmediği için. Küçük projeleri elbette var ve başarılı. Kimisi yollardan şikayetçi falan. Çoğu kişi de Mansur Yavaş'a verirr gerek akp, gerek chp gerek başka partiden. Bakalım gidişat nereye
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
lider değil de çok iyi bir bakan olabileceğini düşünüyorum özellikle iç siyaset konusunda başarılı söylemleri var çok iyi iç siyaset okuması yapabiliyor bence ancak dış siyasette biraz zayıf olduğunu düşünüyorum söylemleri çok sert zira yanlış demiyorum söylemlerine o beni alakadar etmez ama sert bir dili var amerikaya gidip alın suriyelileri çok seviyorsanız diyebilecek biri ya da avrupaya bu söylem iç siyasette halkı mutlu eder ama uluslar arası ülkeyi yalnızlaştırır ve her şeyi dışarıdan alan bir ülkede bunun bedeli ağır olacaktır
Emperyalist güçlerin isteğiyle, akp yi kazandırabilmek için, Millet ittifakını bölmekle görevlendirilmiş bir zat. O da eski (?) lideri olan Bahçelinin yolundan gidiyor
Cumhur ittifakından da millet ittifakından da mevcut siyasi ve bürokratlardan da Bi halkt olmaz artık. Sırf bu sebeple saldım artık ne takip ediyorum ne oy kullanırım.
Niye ki? Ülkede muhalefeti doğru dürüst yapan tek kişi. Diğerleri muhalefet yapmayı beceremiyor. Yanlış yapana gereken şeyler söylenir gerek iktidar olsun gerekse muhalif
Bu düşünce bana yanlıştır. Destekleyen destekler ama yanlış yapıpta bunu görmezden gelip desteklemek doğru değildir. Sonradan görmezden gelindiği için de zarara uğruyoruz. Mesele iktidarın gitmesi değildir. Asıl mesele İktidar olabilecek ülkeyi gerçekten yönetebilecek kişiyi bulmaktır. Bu kişiyi de bulmak için eleştiri ve destek yapmak gerekir. Sadece sırf desteklemek ile siyaset hele ülke yönetimi olmaz. Misal bugün bir çok akp'li yinede akp'yi destekliyor onca yanlışı varken. Görmezden gelinen ve göz yumulan, eleştirilmeyen her şey bir gün patlar.
Eleştirilmesin demiyorum. Zaten bu seçimden sonra iktidara kim gelire gelsin kendisini her anlamda eleştirecek ve sorguya çekecek bir halk ile karşı karşıya bulacak. Ama şu an içinde bulunduğumuz durumda muhalefetin gücünü düşürecek şeyler yapılması AKP'ye yarıyor. Kararsız seçmenler daha da kararsız hale geliyor. Ümit Özdağın uyarıları göz ardı edilemeyecek düzeyde önemli uyarılar ama muhalefete bu kadar sert çıkışması yanlış benim açımdan. Yine de kendisi de biliyor ki iktidara kendisi gelemeyecek. İktidara gelmesini istediği kişi de belli, Mansur Yavaş. Umarım böyle de olur
Elbette bazı durumlar akp'ye yarar bazı durumlar muhalefete yarar. Siyaset bu sonuçta. Evet orada haklısın muhtemelen iktidara gelemeyecek bu yüzden de istediği kişi de Mansur Yavaş. Umarım böyle olur. Mansur Yavaş olmazsa tek umudum Ümit Özdağ'dır. Diğerlerinde maalesef umut ve ışık göremiyorum.