Yani iki sorunsal var burada. Birincisi, neden orman yangınları meydana geliyor? Hep aynı kişiler suçlanıyor. İkincisi, neden orman yangınları söndürülemiyor? Marmaris yanıyor şu an ve kontrol altına alınabilmiş değil.twitter TT olan linkÜlkemiz Ekvatoral iklimin olduğu bölümlere sahip bir ülke, yani aslında sıcaklık değerlerinin kışın ılıman geçtiği, yazınsa sıcak olduğu turistik yerlere sahip. Orman yangınları çıkabilir, sorun yok ama her yaz bu kadar sık nasıl çıkıyor? Kim çıkartıyor bu orman yangınlarını? Bu kadar sayıda orman yangını varken, çok merak ediyorum nasıl bulunamıyor?
Öteki konu, ülkenin bu matematik konumunu da düşünecek olursak, belli ki bu ülkede deprem olur, Karadeniz bölgesinde sel olur, her yaz da yangın olur. Buraya kadar tamam, ama neden önlem yok? Muhtemel 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492 binanın çok ağır, 39 bin 325 binanın ağır, 136 bin 746 binanın orta, 300 bin 963 binanın ise hafif hasar alması bekleniyor ve İstanbul'da deprem '' kesin '' olacak. İstanbul'da şu an 3.1 milyon adet ev, 20 yaşının üzerinde. İnanabiliyor musunuz? Bunu ben demiyorum, bilim insanları söylüyor. Şimdi inanmayan, küfür eden olur, ekleyeyim : kaynaklarım
Neden önlem alınmıyor, neden becerikli değilim '' önlem '' konusunda, sizler ne düşünüyorsunuz?
Sizce Türkiye'deki orman yangınları nasıl meydana geliyor ve söndürülemiyor?
Yani açıkcası ben burada siyaset gütmüyorum, siyasetçileri sevmemde ama bu kadar alçalacaklarını da sanmıyorum. Bana göre burada iki neden var. Ya dış güçler tarafından (maşası kim olursa olsun) ya da bizim gevşek, ormana gittiklerinde kendilerini ortama hayvandan daha basit bir şekilde adapte eden mangalcı sığırların söndürmeden gittikleri ateşten çıktı bu. Bunları bulup o ateşte yakacaksın ki, birdaha kimse cesaret edemesin.
Kesinlikle çıkmaz, o konuda hem fikiriz ama komplo teorilerini çoğaltmak istersek, buna daha fazla nedenler yükleyebiliriz. Geçen sene de olan yangınlarıda eklersek, otel yapımı için olması gerekenden daha fazla alan yandı. Köyler mezralar kül oldu. İlk yorumumda ki gibi değilse şayet, akdenizin tümünü yakanların, daha büyük hedefi vardır. Başka izahı olamaz bunun.
İşte bu! İşte günlerdir KS ortamında görmek istediğim soru. Hem de bir moderatör sormuş, tebrikler. 👏👏👏👏
Ben de bu konuda kendi fikirlerimi beyan etmek istiyorum.
🖤 Orman yangınlarının kendiliğinden çıktığını düşünüp kendisini rahatlatan biri ancak başını kuma gömmek istiyordur! 🖤En iyimser ihtimal tedbir düzeyindeki ihmallerdir. Biri ormanda sigara içer yere atar! Piknik yaparken ateşi söndürmek zahmetine katlanmaz! 🖤Haaaaa... Olay bu kadar basit değil!!! 🖤 Teröristler boş mu duruyor sanıyorsunuz! TSK son zamanlarda birbirinden şahane operasyonlar yapıyor. Pekçok terörist etkisiz hale getirildi! Ormana gidiyorlar, sigara içiyorlar, onu söndürmeden yere fırlatan adiler o sigarayı içtikleri için yevmiye alıyorlar! Maksat intikam!! 🖤 Ormanlık alanlarda çok daha sık silahlı korucular bulunmalı!! İki kilometre bile değil kilometre başına korucu alınması gerekiyor! Çok önemli! Bu silahlı ve dürbünlü korucular ormanlarımıza zarar vermeyi planlayan iş başında bir hain mi gördü onu derhal ayağından vurup tutuklamalı bu kadar basit ve net!! 🖤 Orman korumak kutsal bir meslek bu acilen değerlendirilmeli! KS ortamında gördüğü fikirleri hırsızlayanlara inat ben yine fikrimi söyledim! Belki bu sefer mühim birileri okur ve uygular! Günlerdir dert oldu içime, bu konuyu düşünüyorum! Bu bir çağrıdır! Net!!🍀🍀
İşsizlikten yakınan muazzam cevval gençlerimize yüksek maaşla aktif orman koruma mesleği verilmesini öneriyorum! Bakın bakan ve başkanın bir afet bölgesinde incelemelerde bulunması bile o teröristlerin ağızlarının kenarıyla gülmeleri demek! Kimse ölmese bile, o yangını görünce halkımızın morali bozuluyor bu bile onlara bir tatmindir!!! Onlar hain ve ormandaki bir ayı kadar değerleri yok!! Mesela ormanları aktif olarak ŞAHİN isimli korucular savunmalı! ŞAHİN mesela bir haini iş başında yakalar, ayağından vurur, tutuklar! Merkeze getirir! Emniyet sorgulasa olay ne kadar derinlere gidebilir!! Bir fidanın bile yanmasına tahammülüm yok benim haklısınız çok öfkeliyim!! Dilerim bu naçizane önerimi mühim birileri görür ve uygular! Bu cidden bir çağrıdır!! 🍀🍀
MaşaAllah size, keşke böyle duyarlı baksak olaylara... Çevre ve orman bakanlığı ne yapabilir bilemiyorum ama işçi alma, görevlenmdirme hususunda haklısınız. Bence de mantıklı. Belki bu görüşlerinizi bir duyarlı vatandaş olarak cimer'e dahi yazabilirsiniz. Tüm başvuruları inceliyorlar. Tekrar tekrar teşekkür ederim, hemfikirim sizinle.
Benim bunları cimer'e ulaştırma gücüm olsa buradan yazmakla vakit harcamam. Bir nevi açık çağrı yapıyorum. Hiçbir beklentim yok tek bir ağacın yanması bile canımı acıtıyor günlerdir üzgünüm bu sebeple! Bakın siz moderatör olarak siz de ulaştırabilirsiniz. Önemli olan bir iyiliğe vesile olmak! Lütfen eğer mümkünse siz bunu yapın. Ya da yapabilecek insanlarla bağlantı kurun! Orman bakanlığı na hediyem olsun sevgiler, saygılar 🍀🍀
Yangın çıkmasının birçok sebebi var bunu zaten son birkaç senede öğrendik. Bu durumu vatandaş bile neredeyse her detayına kadar öğrenmiş ve çözüm üretirken yetkililer bunu en kısa sürede söndürmek için neden önlemler almıyor bilmiyorum
Kendiliğinden mi çıkıyor? Bilakis, siyaset içermiyor aslında sorgum. Merak ediyorum, bilim insanları kendi kendine çıkmadığını söylüyor, sonrasında da suçlu aranıyor, sonra birilerine kalıyor işte ihale.
Bilim adamları neden öyle bir şey demişler ki, ben bununla ilgili bir yazı okuduğumda yangın çıkması gayet normal hatta faydalı bir şey olduğu yazıyordu. İnsalık tarihinden öncede doğada görülüyormuş zaten yangınlar.
Toprağın dinlenmesi, toprağın yenilenmesi hususunda '' yangın olduysa kayıbımız yok, toprak yenileniyor işte '' cümlesinin doğruluğu var ama bugün bunca oksijen kaynakları tükenince o faydayı nasıl görebiliriz? Dünya bu kadar kalabalıkken, oksijen sıkıntısı, ozon tabakası ve küresel ısınma varken, bugün orman yangınlarını hoş görmek trajikomik bir durumdur. O söylemi '' olan oldu, bir de bu yandan bakalım '' şekliyle söylediler.
Eğer birisi tarafından çıkarılmamışsa, hiçbir şekilde sorun yok. Bu yangınlar sayesinde birçok bitki türü günümüze kadar gelebilmiş hatta bu yangınları çıkaran kuş türleri bile var. Oksijen kaynaklarına zarar veren kendiliğinden çıkan yangınlar değil insanoğlunun bilinçsiz şekilde davranması.