Sizce Türkiye'deki orman yangınları nasıl meydana geliyor ve söndürülemiyor?

Yani iki sorunsal var burada.
Birincisi, neden orman yangınları meydana geliyor? Hep aynı kişiler suçlanıyor.
İkincisi, neden orman yangınları söndürülemiyor? Marmaris yanıyor şu an ve kontrol altına alınabilmiş değil.
Sizce Türkiyedeki orman yangınları nasıl meydana geliyor ve söndürülemiyor?
twitter TT olan link
Sizce Türkiyedeki orman yangınları nasıl meydana geliyor ve söndürülemiyor?
Ülkemiz Ekvatoral iklimin olduğu bölümlere sahip bir ülke, yani aslında sıcaklık değerlerinin kışın ılıman geçtiği, yazınsa sıcak olduğu turistik yerlere sahip. Orman yangınları çıkabilir, sorun yok ama her yaz bu kadar sık nasıl çıkıyor? Kim çıkartıyor bu orman yangınlarını? Bu kadar sayıda orman yangını varken, çok merak ediyorum nasıl bulunamıyor?

Öteki konu, ülkenin bu matematik konumunu da düşünecek olursak, belli ki bu ülkede deprem olur, Karadeniz bölgesinde sel olur, her yaz da yangın olur. Buraya kadar tamam, ama neden önlem yok? Muhtemel 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492 binanın çok ağır, 39 bin 325 binanın ağır, 136 bin 746 binanın orta, 300 bin 963 binanın ise hafif hasar alması bekleniyor ve İstanbul'da deprem '' kesin '' olacak. İstanbul'da şu an 3.1 milyon adet ev, 20 yaşının üzerinde. İnanabiliyor musunuz? Bunu ben demiyorum, bilim insanları söylüyor. Şimdi inanmayan, küfür eden olur, ekleyeyim : kaynaklarım

Neden önlem alınmıyor, neden becerikli değilim '' önlem '' konusunda, sizler ne düşünüyorsunuz?
Sizce Türkiye'deki orman yangınları nasıl meydana geliyor ve söndürülemiyor?