Evet suç oranı yüksek, cezalar caydırıcı değil!
Hayır TCK da cezalar yeterli ama sorun uygulamalarda gibi
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

2010 da ki referandumdan sonra Türkiye bir hukuk devleti olmaktan tamamen çıktı.
Talimatla karar veren yandaş hakimler var.
Hukukun hiç olmadığı, talimatla karar veren bir yargının olduğu yerde TCK nun nasıl olduğu hiç ama hiç önemli değil ki
Yani adaletli bir yapı lazım uygulamalarda maalesef sorunlar aşılamadı TCK da suçluların işine yarayan basit yaralama, haksız tahrik gibi maddeler kesinlikle kaldırılmalı...
Cevap
6Cevap
Bence arttırılmalı
Bence de...
Aynen
Cezalar çok basite kaçıyor, göz korkutmuyor. Bazen kolaylıkla para cezasına çevrilebiliyor. Yetersiz daha ağırlaştırılmalı.
Evet kesinlikle...
İdam gelmeli 1
Vatandaşlıktan etme ve tüm ailesinin kendi malına el koyma gelmeli iki
Cezalar agirlasmalı
Kesinlikle haklısın...
Birde iyi halden indirim alıyorlar 1 sene sonra bir bakmışsın adam dışarda geziyor
TCK da bir çok göze batan hafifletici unsur var bunlardan en önemlileri haksız tahrik ve basit yaralama bu maddeler yüzünden bir çok kişi salıveriliyor ilk önce bunlar kaldırılmalı...
İşte bunların tek tek ceza sisteminden kaldırılması gerekiyor bu maddeler toplumuza göre değil yoksa bu maddeler oldukça suçlular yeteri kadar ceza almıyor...
Artık bir şekilde olmalı eline silahı alanın ben güçlüyüm istediğimi yaparım devirleri bitmeli...
Evet burada üzülerek katılıyorum size...
Kesinlikle katılıyorum...
Bence tr de sistem komple değişmeli
Evet bir çok şey toplumumuza göre değil, günümüz şartlarına göre her şey yeniden düzenlenmeli...
Evet revizyon kesinlikle şart bunlar insanların refahı için çok önemli etkenler...
Evet bunlara gelene kadar ne sorunlar var bakalım zaman gösterecek...
yıllardır caydırıcı olmadığını düşünüyorum..
Kesinlikle bende öyle...
Hayır idamolmali
Evet kesinlikle...
A şıkkı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?