Ülkenin artık bi değişime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yeni bir kana ihtiyaç var bence ama değişir mi bilemiyorum. Toplum olarak değişime pek açık değiliz. Alışılagelmiş olanı devam ettirmeyi seviyoruz.
Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Sizce tekrardan seçilir mi?
Seçilir mi seçilmez mi bilmiyorum ama ben ülkemizdeki insanların akıllanacağını düşünmüyorum. Başa kim gelirse gelsin yine aynı şeyler olacak. Ülkeyi düştüğü bu durumdan kurtaramaz belki gelen kişi eğer başka birisi olursa ama en azından daha fazla batırmamasını temenni ediyorum. Ben AKP'nin gençlere yazık ettiğini düşünüyorum. Geçen sözde Adana Festivali diye binlerce genci kandırdılar. Yol üstü şurayı gezdirecekler burayı göreceksiniz diye. Ben de o yolculuktaydım. Bir farklılık olsun diye katıldığım bu yolculukta hayatımın hatasını yaptım. 10 saatlik yolculuktan sonra stadyuma girdik ve öğle gibi beklemeye başladık. Saatlerce cumhurbaşkanını bekledik. 19.00' da geldi. Konuşma yaptı yine dinden konuya girdi sözde gençlik festivali ama miting yaptılar. 21.00 gibi Tuğçe Kandemir sahneye çıktı, onu biraz dinledik ve bize hadi dönüyoruz dediler. Niye diye sorduğumuzda bahaneler ürettiler ve sadece bir sanatçıyı görebildik. Yazık değil de nedir? Bu saydığım sadece yaptıklarından bir örneği. Binlercesi var bu tarz örneklerin.
Seçilir mi değil seçilecek yeni sistemde ikiden fazla cumhurbaşkanı secilemeyecek (ki kitabına uydurup 3 kere paşalar gibi cumhurbaşkanlığı yapilabilir) olmasına rağmen Erdoğan çıkıp değil 2 istersem 22 kere secilirim dese yine kimse karşı çıkmaz ve seçilir sonucta adam gucler ayrılığı ilkesinin içinden gecmis biri o ne derse o karşı çıkma hakkın teoride var pratikte mumkunati sıfır
Hukuken anayasaya aykırı ama yol yapmayı sevdikleri için daha önce bununda yolu yapıldı. Aday olması problem değil. Seçilir mi tekrar asıl sorun o. Ekonominin E sinden anlamayan ama ben ekonimistim diyen ve buna inanan birisinin seçilir olması ülkenin eğitim seviyesini açıkça ortaya koyuyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Ama inanıyorum ki bu sefer o yollar tıkanacak.
Sorun güzel fakat açıklamayı yanlış yapmışsın. Deveye diken insanı da s... yarıyor. Daha ne kaldı. Daha neyi düşüyorlar anlamadım. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bunlarda değişti fakat helal dan harama doğru bir değişim gösterdiler yeter artık. diyorum
Ben uzun bir suredir vatandasin yalnız kaldığını, vatandasin alim gücünün kasıtlı olarak düşürüldügunu, yabancı olanlara ayrıcalık tanındığını, sermaye sahiplerine dar gelirliden sermaye aktarimi yapılacak sistemlerin uygulandığını, sade vatandaşın derdi olduğu zaman muhatap bulamadığını, sosyal medyada görünür olanlarin dikkate alındığını, görünür değilseniz sağlık, barınma, beslenme sorunlarinda bile çaresiz kalabildiğimizi görüyorum... buna göre degerlendirmek gerekir... ayrica eklemek isterim ki, bize buyuk tehdit olusturmakta sorum gormeyen batili ulkelerin , bir istekleri oldugu zaman süratle yerine getirildiğini, batili ulkelere şirin gozukmek adina cok israf yapıldığını ve taviz verildigini de özellikle salgin zamanı gördük... türk olduğu için denize girmesi yasaklanan, sokaga Türk olduğu için çıkmadığımiz gunleri de gördük... bugun de Türk olduğu için ev bulamaz haldeyiz
Hayır tekrar Seçilmez Ömrü hayatımda 1 kere oy vermedim kesseler de oy vermem zaten çalıp çırpmaktan başka neyin dokundu bu ülkeye. Hep zarar. Yol yapmış Karısının bileziğiylemi yaptı. Geçmediğim yolun vergısini veriyorum ben hastaneler iyi olmuş ee hastaneler sizin iş yapmayan mesai saatinden önce çıkan adamlarımız ile dolu bunlar ne olacak? Ha başa Ahmet de gelse Mehmet de gelse değişen bir şey de olmayacak Oturan isterse babanız olsun o koltuğa. Kapılıp gidecek bir sevdaya olan gariban halka olacak
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aman busecim ne değişimi 😳😱 Erdoğan giderse ülke batar batar 😂 ironi bir yana irdogan benim işime yarıyor 😉 nasıl mı anlatıyorum. Ben canada'da özel hastanede teknik servis olarak çalışıyorum. Anneme her ay 300$ ablam evli rahat geçinsin diye her ay 200$ sonra ikiz kardeşlerim üniversitede onlara toplam 200$ para gönderiyorum 😊 Dün bir baktim ben bizim ikizlere devletin verdiği burstan fazla para veriyormuşum 😂 1370TL devlet ise 850tl veriyormuş. Kızacaksın ama ben erdoğanı tercih ediyorum 😜 kur düşük olsa ailem bu kadar rahat geçinemezdi 😄
Şöyle bir durum var. Her sene yeni birisinin geleceğine dair umutlar vardı ve her seferinde o kazandı. He bu sefer durumlar gerçekten farklı. Özellikle ekonomi ve mülteci sorunu büyük sorun yaratacaktır onlar için. Kaybetme olasılığı bu kez her zamankinden fazla olsa da kazanırsa şaşırmam. Her halükarda biz kaybettik.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
büyük ihtimalle kazanır gibime geliyor.
1. sebeb muhalefet kendi aralarında aday daha belirleyemedi. erken seçim derler ama kesin adayları yok. bazen sanki sadece muhalefet olmak için muhalefet oluyorlar.
2. muhalefet, hep sorunlardan bahseder (sorunları biz yıllardir haberdariz) ama sorunları çözmek için ciddi bir tv programında tüm kalkınma projesini madde madde sayarlarsa itibar kazanır diye düşünüyorum. bizim şu an sorunları hergün dile getiren bi muhalefete ihtiyaç yok. halkın sorununu düzeltecek planını uygulayabilecek birilerine ihtiyaç var. umarım gelen gideni aratmaz. duyarlı olarak oy kullanmamiz lazım yeterki gitsin ya da yeterki o gelsin diye değil. işi ehline ve vizyonuna güvendiğiniz biri gelsin diyelim. X veya Y adayı fark etmeksizin. hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Rabbimin iziniyle degismeyecekk! Gorunde bakin! Biz MUSLUMANIN arkasindayiz! deigerleri affedersin ne b*k yapti? soyleyin bakimm?
Bir kac sene onceki Turkiyeme bakin ve simdiki haline!! Eskiden sulari kovalarla gidip alir gelirdik eve, tuvalate gidecegimiz zaman disariya gidiyorduk. Simdi yedigimiz yemedigimiz onumuzde. Sukretmeyi ogrenin be kardesim!
Ekonomi ekonomi diyonuz, Avrupa batiyo sizin haberiniz yok. Allah sizin gibilerini islah etsin nedim!
Her yer pahalandi sadece turkiye degil! Tum dunya batiyo
HAA bide su var mesela avrupada azicik yagmur yagmasin sulamak yasak oluyor haberiniz var mı hatta su icme dicek kadar geliyorlar.. Ama turkiyede okadar kuraklik var bir kere duydunuzmuu sulamak yasak diye? HAYIR DEME?
Turkiyeme kurbann olunn siz hele Sayin Cumhurbaskanimaaa RTE :)
Yazdım yazdım sildim 😂 Avrupa dan yazıyorum insanları kandırmayı bırakın din iman diyerek g. tunuzdeki dona kadar aldı adamlar sesini cikarani vatan haini ilan ettiler demekki seni besliyorlar bu kadar savunuyorsun, muhtemelen başka bir hükumet görmedin hayatın boyunca her hükumet kendi zenginlerini yarattı ama hiçbiri halkını bu kadar fakirlestirmedi beğenmediğin Avrupa sana kapılarını açsa topukların g. tune vura vura kaçarsın
@junPyo Tamam senin gibi cahiller bos konusur zaten hadii yuru bakimm... Valla bende dogma buyume avrupaliyimm ama affedersin oralardada bi bk yok.. Şu an turkiyeye tasindim sen KURBAN ol turkiyeme hayvann :) Sizin gibilerine ihtiyacii yok turkiyeminnnnnnnnnn... HADI SIZ gidinnnn
@lolli34 baska dicek birseyiniz yok zaten anca durumunuz iyi dersiniz... hhahahahahahaha Fakirlesinnnnnnnnnnnnn.. Siz sukretmedikceeee batarsiniz insallahta batarsiniz muhtac kalirsinizz Turkiyemeeeeeee...; Sizin gibi orsp cocuklarina ihtiyacii yok Turkiyeminnnn hadii simdiii yuruu giiiiiittttt
Eskiden sulari kovalarla gidip alir gelirdik eve, tuvalate gidecegimiz zaman disariya gidiyorduk. Diyorsun ya merak etme böyle giderse zamanla o sıçtığını yemek zorunda kalacaksın sen ve senın gıbiler oy vererek devam edin siz
Toplumun bir kesimi olarak tecavüz edilmeye alışık olabilir, ama herkes bunu istemiyor. İnsanlar artık tecavüz edilmeyi normal karşılayip , bunu yöneten erkin vatan, millet aşkının yansıması olarak görmüyor.
Ilk " temiz" seçimde gidişi garanti duruyor. Ama bu yeter mi dersen bence asla yetmez. Yargi karşısında hesap vermeli.
Ya bi def. Ol git Ülkeyi batırdın be sen Tayyip Erdoğan Hala neymiş Cumhurbaşkanı olacak ol ol az daha soy milleti bazıları da enayi hemen inanıyor herifin sözlerine şunu yapacağım bunu yapacağım diyor yıllardır boş Hani ekonomi düzeldi mi öyle yol yapmak alışveriş merkezi yetiyor mu paradan ekonomiden haber ver sen Şu kendi ceplerini düşünüenlere herşeye zam yapanlara ağır ceza getir onları görmezlikten geliyor tabi kendisine giren çıkan yok tuzu kuru herifin
Bu ülkenin tüm değerlerine dokunursun.. etik olduğunu söylemiyorum hatta iğrenç birsey ama yapılıyor bunlar maalesef.. hükümetler vatandaşın kutsallarina dokunurlar, değer yargılarına dokunurlar, özgürlüğüne dokunurlar gene de başa gelebilirler.. fakaaaat bu milletin cebine dokunursan orada çok kalamazsin bu apaçık gerçek..
ekonomiye az dokunsa fark atacak muhalefet çöp bile değil adamlar bu kadar krizin içinde kazanırlarsa 2- 3 sene parlementer sisteme tekrar geçmek için uğraşacaklarını utanmadan sıkılmadan söyleyebiliyor. meral akşener bile başbakanlığa aday olduğunu söylüyor saçmalık ötesi. aslında bu altı benzemez kazansında ülke nasıl bitirilir görsün millet. abdulhamiti düşürüp osmanlıyı parçlayan ekip gibi bu altılı masa hiç bir planları projeleri yok halk için varsa yoksa erdoğan gitsin.
Tekrar seçilsin 😂 turkiyedeki kardeşime aylık 100 frank gönderiyorum arada aşırı kur farkı olduğundan kraliçeler gibi yaşıyor 😅 bir günlük kazancım bile değil 🤣 alan memnun satan memnun onun icin oyum Erdoğana 😍
Bak benim mesela maddi açıdan kaybım yok ama ülkenin ekonomik durumuna ve insanların şu anki çaresiz hallerine çok üzülüyorum. Ben genelde kimsenin yorumuna karışmam ama bu yazdıkların benim bile kanıma dokundu. Umuyorum o 100 franka muhtaç olacak konuma düşmezsin.
Kimsenin düşmanı değilim. bu hükumet dövizi düşürsün pahaliligi kaldırsın ortadan halkın refah seviyesini yükseltsin. ucuza araba ve ev alinsın, halk kırmızı eti sofrasından eksik etmesin, iyi bir otelde tatil yapabilsin. Kim gelirse gelsin farketmez benim için o zaman
Secilmesin. Soru sitedeki tüm akplileri açığa çıkarmış. Bunların ülkeye doldurdukları yüzünden rahatça sokağa çıkamaz oldum. Bir süt alırken düşünüyoruz. Gitsin artık yeter.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence erdoğan hiç gitmemeli! Allah muhafaza gider kur düşer falan hiç gerek yok böyle mecralara! Ben Canada'da yaşıyorum 1 günlük kazancım olan 240 kanada dolarını aileme yolluyorum 1 ay sular seller gibi geciniyorlar 🤗
Bencede biseylerin değişmesi gerek biz burada asgari ücretle çalışıp bırak araba almayı ehliyeti de geçtim ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorken anneden babadan şanslı olanlar hayatında calismak nedir bilmeyip orası senin burası benim geziyor
Tarih yalan söylemez. Belediye seçimlerinde ne oldu? Kanunsuzluklar yaptığınız halde yine de halkın tokadı size patladı. Bu defaki tokat çok daha sert olacak, bunu kenara yaz.
Farkındaysanız Kılıçdaroğlu adaylığının sinyalini verdikten sonra açıkladı adaylığını Erdoğan. Yani eğer Kılıçdaroğlu aday olursa tekrar seçilmesi Erdoğan'ın muhtemel.
seçim zamanında olursa aday olamaz erken seçime gitmek zorunda anayasayı. çiğneyecek hali yok herhal ben ekim ya da Kasım erken seçim bekliyorum bu fiyatlara vatandaş dayanmaz süleyman demirelin bir lafı var canım tencere kaynamıyorsa o iktidar bitmiştir
Çeyrek porsiyon aklınla millete ayar verip akıl mi satiyorsun. Millet herşeyi biliyor. Kim hain, kim değil, kim ülkeyi kim cebini seviyor iyi biliyor. Sen şimdi git sana verdikleri paraları ye. Ama vakit daraldı... Ha bi de o kadar cesur yazmissin ki her nedense gizlenmeyi tercih etmişsin.. Tesadüfe bak hele sen.
Seçilirse bu milletin insanlarına sertifikalı m@llık unvanı verilsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sanki diğerleri başa geçse, saraylarda yaşayacaksınız.
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ula sanki Tayyipten önceki cumhurbaşkanları ülkeyi batırmamıştı, o zaman çok mu iyiydi ekonomi? Ekmek, tüp sırası için sabahın köründe kuyruklarda değil miydiniz? Hastanelerde sağlık ocaklarında sabah ezanından önce çıkıyorsunuz evden. Daha iyisi gelmez, rte istemeyenlerin tek amacı belli.