Tekme olayına karışan 3 öğrenciye örgün eğitim dışına çıkarılma cezasının verildi.
Doğru
Yanlış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bir çocuk Kur'an'ı bulup tekme atmayı akıl edebilecek zekâya sahip ise bu çocuğun ilk suçlusu ailesidir. Cezaların caydırıcı olduğu ise bir gerçektir fakat bu okuldan alma cezası ne derece caydırıcı orası tartışılır. Bu çocuklar tüm Türkiye önünde taşlanarak öldürülselerdi, böyle bir yasa, hem tecavüzcü zihniyet , hem kadın cinayeti işleyen zihniyet hem de Kur'an'a saygısızlık yapan zihniyetler için çıksaydı eğer, hangi insan bir daha böyle suçları işlemeye kalkabilirdi? İnsan psikolojisi olarak bir düşünün bakalım. O yüzden ceza türleri de önemlidir. Ha ben demiyorum ki bu çocuklara böyle yapılsın. Ben cezaların şiddetinin, suçu azalttığı gerçeğinin görmezden gelindiği düşüncesine karşıyım. Çocuk eğitimi kücük yaş da başlar. Balık baştan kokar çünkü. Sen Küçükken neye saygı duyması gerektiği eğitimini vermezsen eğer, çocuk önce ailesinden sonra çevresinden ne görürse onu yapar. Bu çocuklara psikolojik bir eğitim verilecekse de mutlaka yaptıkları eylem yüzünden bir ceza almaları ve bu ceza verildikten sonra psikolojik eğitim sürecine başlanmalı.. Cezasız eğitim, eğitim değildir. 2 yaşındaki çocuklar her şeyi ağlayarak elde etmek ister. Sen her ağladığın da istediğini verirsen çocuk şımarık büyür. Sürekli her istediği olsun ister. O yüzden ağlasa da ceza olarak istediği her şeyi vermeyerek gerçek eğitim verilir çocuklara. Cezasız ve ödülsüz eğitim olmaz.
Yerinde bir karar olmuş. Lisedeyken sınıfımda bunun gibi saygısız boş beleş öğrenciler vardı. Amaçları eğitim dışında her şeydi. Girdiği ortamı bozan, bir düzen sahibi olamayan tipler bunlar.
Bu tiplerin ülkeye bile faydası olmaz. Bu yaşa gelip halâ din nedir, kutsal kitap nedir, inanmasak bile neden saygı duymalıyız gibi basit cevabı olan sorulardan bir haber yaşayıp böyle sığırca eylemler gerçekleştirebiliyorsa bırakın okuldan da atılsın toplumdan da dışlansın.
Sonuna kadar katılıyorum. 👏👏
Kuran Kurslarından, tarikatlerden çıkıp sarıkla gezen tiplerin de eğitim ve toplumdan dışlanması gerek bu mantıkla.
Çünkü bildiğin Türk düşmanı, insan düşmanı, halk düşmanı olup ülkeyi arapçılığa bulamaya, her yerde kümelenip insanların hakkını yemeye uğraşıyorlar
O konularda gık etmeyenler gelip çoluk çocuğu aforoz etme peşinde. Hayır mk asıl bu tip yırtık insalnardan yaratıcı, değişik insanlar çıkar. Hımbıl tiplerden olsa olsa memur olur. Kaç kişinin hayatını, çocukluğunu analiz ettiğiniz de ülkeye faydası olmaz yaftası vurabiliyorsunuz?
Eğitimi düzeltecekseniz, önce tarikatlerin yasaklanmasını talep etmekten başlayın.
Yani çocukların şöyle suçu yok, aileleri onlara bu eğitimi vermiyor. Okullarda giyim serbest olduğu için, çocuklar okula giderken ödev değil sınav değil ne giyeceklerini düşünüyor, kızlar makyaj yapıyor, kızlar erkekler saç boyuyor. Öğretmenlerse nedense çocuklara kendini ezen ve yaptıklarına ses çıkarmayan tipler. Biri bir şekilde Kuran kitabını getirmiş, biri atarken öbürü tekme atmış. Aslında aralarında sadece oyun oynamaya çalışmışlar. Sistemin rahatlığı bu iki öğrenciye kesildi ama o rahatlığı onlara veren de yine sizdiniz. Sonuç olarak bence hakları yendi. Disiplin cezası almış olsalardı herkese yeterdi. Şimdi muhtemelen hem bir daha okul yüzü göremeyecekler hem liseyi açıktan okumak zorunda kalacaklar. Onlara en büyük ceza aslında arkadaşları ve yaşıtları okula giderken, onların o okul ortamından, hani akran ve eğlence ortamından mahrum kalacak olması. Dayıları amcaları olsa tabii böyle olmazdı.
Karşılığı bu değil. Yanlış yönlendirilen bir ceza bence
az bile bence
Cevap
104Cevap
Yanlış bir karar olmuş tabi ki
Tepkiyi anlayabiliyorum ama ceza yöntemi bence cok yanlis. Zaten saygi nedir ögrenememisler. Ahlakdan saygidan degerlerden yoksunlar. Okul disinda bundna sonra daha iyi mi ögrenecekler? Tabikide kabul edilir birsey degil ama cezaninda getirisi olmali. Yoksa keyfimizden ceza vermiyoruz herhalde. Eger o cocuklari okuldan uzak tutarak kurani korumaksa derdimiz okay ama derdimiz bu cocuklara saygiyi ögretmek olmali ki bu düsüncede insanlar yayilmasin etrafa.
Ama tabikide agir bir bedeli olmali. Yinede agir bir ceza verilmeli. Ama o cocuklara ne tür ceza agir gelir oturup o düsünülmeliydi öncesinden. Duygusal karar verip bu sekilde ceza vermek.. :// bana hic mantikli gelmedi.
Belki bu süre icerisinde 2/3 gün okula gelmeleri yasaklanabilirdi tüm okulun haberi olup utanc duymalari icin. Ne yaptiklarinin farkina varmalari icin. Nelere sebebiyet verecegini düsünmeleri icin. Bu süre icindede ögretmenler nasil bi ceza vereceklerini düsünmelilerdi.. hertürlü mantikli sebebi aciklanan agir cezaya varim. Ama aciklamasi ve sebebi mantikli olmali.
Yahu çoğu insan doğru yazmış!! Neden? Bunlar daha çocuk. Eğitim ne demek tam olarak? Eğer öğrenciler bunu yapıyorsa eğitim sisteminde bir sıkıntı var demektir. Bu durumu düzeltmek istiyorsan eğer yine eğitimle basarman gerekir. Eğitimin dışına atarak değil. Siyasiler her gün bir hakaret olarak "ateist" kelimesini kullanıyor. Neden kimse eleştirmiyor bunu? İnanca saygı bekleyenler başkalarının inançlarına veya inancsizlıklarina saldırıyorsa eğer gençlerden bunları görmemiz doğal değil mi? Kusura bakmayın eğer bu gençler bugün böyle bir şey yaptıysa bunun sorumlusu buyukleridir.
Neden doğru olmasın , hangi ateist dine saygı göstermiş ki saygı bekliyor? Dine yapılan bu hakret görmezden gelinsin ki bunlarda normalleşin
Türkiye ateizm derneğinin canlı yayınlarına katıldın mi hiç? İnsanların inançlarına saygıyı oradan öğrenebilirsiniz. Ve gerçekten katılmanızı da öneririm. Eğer bu dil devam ederse bunun gibi daha bir çok örnek göreceğiz. İslam hoşgörü dinidir. Sırf o yüzden bile bu dilin son bulması gerekir.
Oooo İslam hoş görü dini doğrudur :D Ama İslamiyete uznan hakret dolu bir eli neşterle keser. Senin annene , babana hakaret etseler hoşgörü mü göstereceksin? Çok ateist tanıdım merak etme hatta çok yakın deist arkadaşım da olmuştur. Ama çok rahat diyebilirim ki Türkiye 'de ateizim yoktur İslam düşmanlığı vardir. Hoşgörü diye diye gelinen nokta bu zaten. Caydırıcı cezalar olsa kimse korkusundan bir şey diyemez :D
Dostum sen kendi kafanda kendi hikayeni kurmuşsun. Öyle bir dünyada yaşıyorsun. Ateizm ne demek onu bile bildiğine emin değilim. Ki çevrende ki ben ateistim dediğinde ne kadar biliyorlar ateizmi o da şüpheli. Ben sana Ateizm dernegi diyorum sen mahalledeki sadicizmeliden bahsediyorsun. Senin gerçek nedir bilmen için kendini sorgulaman gerekir. Tartışmayı uzatmayacagim çünkü senin hayal dünyan bu konunun sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel. İyi günler.
Sana göre hayal bana göre gerçekler. Seninle tartışmaya meraklı değilim zaten. Bunlar çocuk diyip başladığın için yorum yaptım. Bye
Saçma bir ceza. Hepimiz biliyoruz ki İncil'e falan bu yapılsa asla böyle bir ceza vermezlerdi. Lafa geldi mi İslam affedici bir din, icraata geldi miydi nefret
Eğitim bir hak ise, devlet de bu temel hakkı sağlamakla yükümlü ise birilerinin dini hassasiyeti üzerinden kimsenin bu hakkını gaspedemez.
16-17 yaşında iki tane liseliyi bir zevzeklik yüzünden böyle aforoz etmek yanlıştır
Hiçbir dini inanç, hiçbir kaide, insanların hayatından ve haklarından daha kutsal değildir.
Bunu anlamayan barbarlar ülkeyi Afganistan'a çevirdiler resmen.
Şu an ülke islam kurallarına göre mi yönetiliyor da islam affedici icratte nefret diyorsun. Ayrıca çocukların yaptığını sanki topa vuruyorlarmış gibi normla karşılayamazsın.
Dini olmayanın düzgün bir eğitimi de olmaz.
Sana hiç katılmıyorum.
@nabercnmnapıyosun Benim Amerika'nın %10'luk kesiminden, hayatı boyunca dinsiz yetişmiş bir arkadaşım var.
Ben Türkiye'de en üst kademe devlet makamları dahil, onun kadar düzgün eğitimli adam hiç görmedim
Dindar insanların da daha ahlaklı yahut eğitimli olmadığını az biraz bu insanları tanıyan herkes bilir.
Bu arada, ha topa vurdu ha bir kitaba? Kuran bunların aptallığı yüzünden değerinden bir şey mi kaybetti de bu kadar azıtıyorsunuz?
Bu arada, ülkenin İslam kurallarına göre yönetilmesinin önemi yok, çünkü ülke İslamcı bir rejimin elinde. Benim bahsettiğim şey İslam propagandası yapmaya geldi mi kendilerinin dünyanın en hoşgörülü, en mikkemmel taifesi addeden tiplerin iş biraz bile sağduyuya geldiğinde ''DÖNÖMÖ SALDARAMAZLAAAAR!'' modunda gezmesi
Ben hakikaten dindar olup da eğitimli olan insan görmedim bir ara. Belli bir eğitimi almış insan dindar olmuyor.
Yapılan baştan sona yanlış, amenna! Ama onlar daha çocukluktan ergenlik dönemine geçiş yapan, eğriyi doğruyu tam kavrayamamiş, kişiliği oturmamış, büyüklerinden, öğretmenlerinden alacaklari eğitime, örnek alınası güzel hal ve davranışlari görmeye muhtaçlar. Kolda yara çıktı diye o uzuv hemen kesilip atılmaz, tedavisi için iyileştirilmesi için farklı yöntemler aranır. Kol kurtarılmaya çalışilir. Simdi bu çocuklar kesilip atılan kol misali, topluma kazandırılmak yerine toplumdan soyutlanirsa kime ne faydası olacak. Velhasılı daha farklı
bir yol tercih edilmeli bence.. Eğitimciler de bilgiye, ezbere dayalı değil, dini sevdirecek, imanı iliklerine işletecek eğitim vermeliler eğer bu yola çıktılarsa..(Hakkıyla yapanları tenzih ederim.)
Kesinlikle katılmıyorum. Müslüman olmayabilir çok yanlış şeyler yapıyo olabilir ama bir dine bu denli saygısızlık yapamazlar bu içgüdüsel birşeydir. Bunlar insan değil.
@selen190778 kim ne derse desin, onlar benim nazarımda çocuk daha, ıslah yoluna gidilmeli. Belki dine yönelme meyilleri varken, bu şekilde tümden düşman kesilecekler. Hem Allah kuluna karşı bağışlayıcıyken, insanlara ne oluyor da dar ağacını kuruyor hemen. Eşkiyayi evliyaya dönüştüren Allah, isterse bu çocuklari da alim eder.. Hemen kapı göstermek niye.. Yetişkin bireyler olsalar hadi isterlerse idam etsinler;ama bunların yol gösterilmeye, ellerinden tutulmaya ihtiyaçları var. Bir gün anne, teyze, hâlâ ya da öğretmenlik duygusunu tadarsan söylemek istediklerimi çok iyi anlarsın.
Aga kusura bakmada bunların yol gösterilmeye ihtiyacı yok. Bu yaşına gelmiş hâlâ dini saygıyı bilmeyen insandan adam olmaz. Bizim zamanımızda çocuklar yerdeki ekmeği öper başına koyar sonrada yüksek bir yere bırakırdı. Şimdiki nesile yok çocuk yok hoş görü derken İslamiyeti sakız etiler. Bu yaşındaki çocuk mahkemede ceza alır , aklı iradeni kullana biliyor
@_BombacıMülayim_ haklısın aga biz öyle bir nesildik;ama bu kuşağın hali malûm. Onun için biraz daha sabır gösterilip iyileştirmeye gidilmeli diye düşünüyorum.. Doğruluk, güzellik ilmek ilmek işlenebilir belki zamanla iliklerine.. Ben üzülüyorum bu hallerine..😔Belki aileden , belki sosyal medyadan belki toplumdan kaynaklı bunlar bu halde..
Sanmıyorum değişeceklerini agaa ama senin fikrin tabiki saygım var başkasi dese saygim olmazdi csfsfw
Dine yönelmelik bir durum yok canım maalesef bu çok farklı bir boyut insanlık dışı
@selen190778 orasını nereden biliyorsun canım, yazdıklarimi dön bir daha oku, ne anlatmak istediğimi anla önce.. Burada Kur'an'a sahip çıkmaniz çok güzel; fakat asıl Kur'an'a sahip çıkmak onu okumak ve emirlerini yerine getirmekle olur.. Önce bunu yapalım, sonra başkaları hakkında hüküm verebilir miyiz ona bakalım.. Ben yapılani savunmuyorum, batmak üzere olan birini biz de bataklığa itmeyelim, belki kurtulur elinden tutalim, elimizden geleni yapalım o daha yeni yetme, diyorum.
Bunun aynısı Atatürkün Nutuğuna ya da resmine yapılsaydı acaba böyle hoşgörülü olurmuydunuz. İçimden bir gr merhamet duymuyorum bu benim kişisel görüşüm ve hissim bunu yargılayamazsın
@selen190778 tanımadığın insanlar hakkında önyargılı olma konusunda ve ısrarla anlatmak istediğimi anlamama konusunda ısrarcısın, kendi çocuğun olsa onu yaptığı bir hatadan dolayı evden atabilir misin, atamazsın değil mi? Benim anlatmak istediğim duygu durumu da bu.. O çocuğu ben yeğenim, kardeşim, öğrencim yerine koyup olayı o şekilde değerlendiriyorum... Neyse bu hamur çok su götürür, selametle..
Yanlış bir karar. Toplumların ıslahı ceza ile sağlanamaz. Eğitim ile olur. Hapis cezası alan mahkumlar bile eğitime tabi tutulur. Siz bu çocukların elinden eğitim haklarını alıyorsunuz. Şimdi bu çocukları kazanmak mı önemli kaybetmek mi? Bu çocukları ilelebet kaybettiniz bu ceza ile. İnsan odaklı bir eğitim sisteminde, o çocuklara yaptıklarının İNANCA SAYGISIZLIK olduğu öğretilmeli. Çok daha mantıklı yaptırımlar uyhulanabilirdi. Mesela okuma cezası verilebiliridi, Hem de KURAN-I Kerim'i. Bu tip cezaların takibi de denetimli serbest müdürlükleri nezdinde yapılabilirdi. Yazık olmuş.
Yine popülist bir ceza. Sadece tirbüne oynamaktan başka bir şey değil.
Gençlik dönemi insanin en cahil olduğu tehlikeli bir dönem. Yaptıkları çok çirkin bir şey ama bu gençleride okul hayatından ederek ne kazanmış olacaz, bir baltaya sap olamayıp nefret ve kinle mi büyüsünler. Topluma zararlı bireyler olurlar belki de bela...
Bunun yerine para cezası verilseydi daha iyiydi , ilerde meslek sahibi olunca ödeyecekleri şekilde.
Zaten yeterince toplum tarafından kınanarak rezil rüsva oldular , ailelerine karşı da mahcup olmuşlardır.
Sınıfta Kur'an'ın ne işi var onu da anlamış değilim belki de bir arkadaşları tuzak kurdu bunlara? her şey mümkün bu hayatta. t
Böyle bir ceza yerine...
Hazır okulların sömestr tatili de denk gelmişken, valilik bir açıklama yapıp, bu üç genci bir yaz okuluna kaydettirip, üç ay ve yaz tatili boyunca eğitime tabi tuturak, din dersinden sınıfta kalan bu üç ögrenceye dinini, kuranını imanını daha iyi kavranması için yaz okulunda öğretmenler tarafından özel eğitime tabi tutulabilirdi.
Naparsan yap zorla güzellik olmaz
Ailelerinin öğretemediği saygıyı ve insan olmayı öğretmeleri gerekirdi
Böyle sert cezaları esas hakedenlere neden vermiyorlar ki? Yaptıkları tasvip edilir bir şey değil inanmıyorsan da saygı duyabilirsin dini inançlara. Ama bir ömür eğitimlerinden de ihraç edemezsin yani. Belli bir ceza verirsin cezasını çeker sonra eğitim ile çocuğu düzeltebilirsin küçük daha bunlar. Bu şekilde bu çocuk daha çok kin ve nefretle büyüyecek. Kaldıki bu çocuklar inançlara saygı göstermiyorsa en başta onlara bu öğretilememiştir ve onlara eğitim verenlerin ilk belli bir ceza alması gerekir.
Küçük mü? Ne küçügü ya her haltı biliyorlar şimdikiler twitterda Allaha sövenlerle dolmuşş taşmışş
@Karameell_00 elbette küçük o yaşlarda verebileceğin eğitim herşeyi değiştirir
Ceza adil değil. Politik bir ceza. Ateistleşen Z kuşağından almak istedikleri intikamı çocuklardan aldılar resmen. Böyle cezalandırma zaten olmaz. Eğer o çocukların insanların dini değerlerine saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyorsa öğretecek şekilde bir ceza verirsin. Okuldan atarak anca daha çok kutuplaştırırsın, daha çok nefret ettirirsin.
@JuanyEmma Kınama verip özür dileteceksin (ki zaten özür dilemişler). Sonra da hiciv olsun diye her bir çocuğa kaliteli baskı birer Kuran ve futbol topu hediye edeceksin. İş hem tatlıya bağlanacak hem de öfke uyandırmayacak, dine inanmayan keismi dinden daha çok nefret ettirmeyeceksin.
Ama İslam'da hiçbir zaman öyle bir algı olmadı işte sorun bu. Tatlı dille, iyi niyetle hiçbir olaya karşı tepki verildiği görülmüş değil. Bir karikatür çizilir, İslam dünyası ayağa kalkar, kafalar kesilir, binalar ateşe verilir. Biri çıkar bir kutsal değeri mizah malzemesi yapar, o kişi ölümle tehdit edilir, yine sokaklara dökülünür, kılıç kuşanılır. İki çocuk Kuran'a rövöşata çeker, çocuklar okuldan atılır, verilecek en ağır ceza neyse o verilir. İslam'da hep bir intikam duygusu oldu şimdiye kadar.
Karikatür dediğin peygamberle dalga geçilen mi? Ayetlerle , kitaba, peygambere hakare edelere öpücük mü atılsın? O kitap yaşasın diye milyonlarca insan hayatını feda etti. Birileri dalaga mazelmesi yapacak İslamiyette altan alacak öyle mi?
@_BombacıMülayim_ Peki insanların ölmesi gerekiyor mu gerçekten? Bir taraf karikatür çizerken diğer taraf eline satırları kalaşnikofları alıp insanlara saldırıyor. Bu şekilde karşılık verilmesi doğru mu yani?
İşte bu yüzden batı Mars'a koloni kurma planı yaparken İslami ülkeler yıllardır aynı yerde sayıyorlar.
O Marsa koloni kurmaya çalışanlar geçmişde de şimdide İsam topraklarını işgal ediyorlar :D İslam topraklarında çocuk , kadın , erkek demeksizin tecavüz edip öldürdüer. Emi ol o kafa kese Müslümanların şahit olduğuna sen şahit olsaydın böyle konuşamazdın. Dalaga geçiyorsa bedel ödeyece evet. Anasına küfür yediği zaman zoruna gider ama 1 milyardan fazla nüfusu olan İslamiyete küfürler et hoş görüp öpücük atsınlar:d
İnsan hayatı tüm inançlardan üstündür. Hiç bir suç eğitim alma hakkına engel olamaz. Ensar da bebelere tecavüz edildi. Koca koca adamlar ufacık bebelerin üstünden geçtiler dövdüler birbirlerine sundular. Bundan daha büyük dinsizlik, insan düşmanlığı olabilir mi? 3 4 öğrencinin kutsal kitabı tekmelemesi "kutsal değerlere saygısızlık" tan öteye geçemez.
En çok müslümanım, kuran din peygamber diyenler nedense hiç din yurtlarındaki olaylara ahlaksızlığa sesini çıkarmıyor. Asıl sapkın olan, inançları kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayan kişilerdir. Gençleri rahat bırakın. Bu güne kadar öğrenememiş olabilirler ama öğrenirler. Sizler elinde kuran sallayıp siyaset yapan 60 70 yaşındaki adamları tartışın. Asıl konu bu olmalı.
Saygısızlıksa her şeye saygısızlık aynı cezayı hak ediyor gözümde. Bu kendini bilmezleri nasıl örgün eğitimden mahrum ediyorlarsa, öğretmenleriyle dalga geçenleri, video malzemesi yapanları, Atatürk büstlerine saldıranlara da aynısı uygulanmalı. Yerinde olmuş
İsabetli ve doğru bir karar olmuş. İslama veya herhangi bir dine inanmayabilirler, bu o dine saygısızlık yapma hakkı vermez. Lise çağına gelmişler saygıdan bi haberler ahlaktan bi haberler, sorsan çocuklar işlerine geldiği zaman çocuk işlerine gelmediği zaman bireyler her konuda söyleyecek fikirleri var.
Toplum düzenini bozmak uyumsuz olmak onlar için amaç haline gelmiş gibi bu ders onların akıllarını başlarına getirir belki. Cezasız kalan hatalar karşısında doğru yolda oldukları kanısında kalıyor bu çocuklar haliyle bu gibi hareketlerin sonuçlarının ne olduğu ortada olursa bunun gibi eylemler son bulur.
Yaptıkları yanlış inanmasalar bile insanlar birbirlerine her koşulda saygılı olmalı böyle hassas konularda belki biraz daha fazla ancak verilen cezayı çok ağır buldum şahsen bunların eğitim hayatlarını bitirmenin kimseye bir faydası olmayacağı gibi zararda getirebilir insanları yok etmek yerine onları düzeltmeliyiz yoksa birbirine düşman bir sürü grup oluşur.
Soruyu şu şekil de sorabilirdin, Bu 3 öğrencinin yapmış olduğu davranışı nasıl değerlendiriyorsunuz diyebilirdin, Verilen ceza doğru mu diyorsun Türkiye Müslümanların çok fazla yaşadığı bir ülke Tıpkı Fransa da Hristiyanların en çok yaşadığı ülke gibi ya da Budistlerin yoğun olduğu ülkeler de Buda tapınaklarına saygısızlık yapan birine nasıl bir ceza verirlerdi orasını bilemem ama her kültür başkasının inancına da saygılı olmak zorunda Türkiye ise kendi inancına bile saygılı olmayan nesil yetiştiren bir ülke
Din'imize yapılan bir tacize göz yumulacağını kimse sanmasın. Bunun yaşla başla falan da alakası yok düpedüz Müslümanlığa karşı bi hakarettir.
He bide ayrıca şöyle bişi okudum dikkatimi çekti çocuk fotoğraf çektikten sonra öğrencilerin okullara getirdiği telefonu toplama vesayre abi siz örgün eğitimi telefonu toplayarak mı veriyosunuz ya bu nası zihniyet telefon toplamak nedir? Sen adamı eğitime çağırıyon eee telefon getirmiş eee ne var kardeşim adam belki uzaktan geliyo belki bi kız çocuğu ailesi merak edipte arayamaz mı?
🤦 Sizi gidi eğitim öğretim cahili müdürler yazık.
Örgün eğitimin dışına itilmeleri ağır bir ceza olmuş. Onlar daha ergen ve kanları kaynağıdığından bazen sonuçlarını düşünemiyorlar. Malum son zamanlarda ülkenin iyice Araplaştığını da unutmuşlar. Bu çok rezilce bir ceza. En fazla disiplin kuruluna sevk edilmeliydi.
tabikide yaptıkları aşağılık bişey ama eğitim görmelerini engellenmek onları dahada çok cahil, görgüsüz, sorumsuz bir birey haline getirecektir !!! Oysaki amacımız bu olmamalı onları topluma geri kazandırmamız gerekir yaptıkları asla kabul edilemez ancak onları başıboş bırakmak memleket aleyhine negatif sonuç olarak yansıyacaktır o ve onlar gibi niceleri için bu böyle !! Onları halka yararı olan bir birey vatandaş konumuna geri döndürmek için bazı birtakım teknik yollara başvurulması gereklidir...
Ughh benim gibi bir insan ne diye bilir ki bunlara, “zarara kendi rızası ile gidene merhamet edilmez”, bu ülkedeki bütün dinsizler yılanlar ve akrepler gibi durmadan islâma saldırıp ısırıyorlar ve ondan lezzet alıyorlar, onlara hoştt desen çüşşş desen iltifat kabul ediyorlar belki buna seviniyorlar, ruhları ve vücutları bir derece iblis'e evrildiğinden islâma mutlak düşman oluyorlar - Diğer dinlere değil- bin neferin onlar üzerine olsun...
Ughhh ben bütün dinsizlereden ve bunlara hizmet edenlerden ezelî ve ebedî nefret ediyorum nefffreeeeett nefffreeeeett ediyorummm!.
Biz yerde ekmek gördüğümüzde öper başımıza koyar yüksek bir yere koyardik ki kimse basmasin. Hayvanlar ulaşıp yesin diye.
Ekmek Kutsal sayılırdi inanç ekseninde kutsal olan kitaplara ve Kutsal kitaptan alıntı notlara da aynı şekilde davranırdık.
Eğitim sistemi dediğimiz olayın bozukluğu geleceği şekillendirecek olan gençlerin temelini sarsıyor.
Ya bu sistem düzelmeli ya da artık insanlar topyekûn zorunlu eğitime alınmalı ülke cehaletin foseptigi oldu mk.
Topluma yeni giren bireye önce aile eğitim vermeli aile eğitimsiz ise eğitilmeli.
Yapılan çok büyük yanlış.. kimse insanlarin kutsal gördükleri şeyler ile dalga geçip asagilayamaz. Bayrağa da aynı şey yapılsa aynı terbiyesizliktir.. fakaaaat. Bu ceza bence hiç uygun değil. Birincisi çok ağır bir ceza ki lisedeki bir çocuk her ne kadar aklı yetsede bazı şeylere havalı olmak artistlik yapmak içgüdüleri yüzünden hata yaparlar genelde.. buda çocukça bir durumdur. Yetişkin olduğunda zaten utanacagi tüm şeyleri yaparlar lisede.. ikincisi ise bunları eğitimden uzaklaştırarak sadece daha cahil bir nesil yetiştirsin. Senin yapman gereken zaten onlarin bu vurdumduymazligini eğitmek.. sen napiyorsun hayat boyu eğitimi yasakliyorsun.. ceza çok saçma olmuş açıkçası. Bunu yerine lise kaçıncı siniftaya okulda bırak seneye birdaha okusun aynı sınıfı. Alt devreleriyle arkadaşlarından geride kalması yeterince rahatsız eder zaten..
Eskiden 15 yaşında vatan için silah tutar cepheye giderdi gençler. Şimdi adı çocukluk cahillik olmuş. Bunun savunulacak bir yanı yok. Eğitim hakkının alınması veya bu şekilde uzaklastirilmasi uygun değil ancak çocuk deyip mesrulastirmak, hafifletilmeside doğru degil yapilanin.
Kesinlikle 100% katiliyorun
Cezanin bi getirisi olmali. Bu sekilde süresiz egitim hakki elinden aliniyorsa bu cocuklarin. Ozaman neden bu ceza verildigi bir kez daha düsünülmeli..
Hangi inanca sahip olursan ol, yaşadığın toplumdaki her dine karşı saygıyı öğrenmelisin. İster ateist ol, ister deist, ister Hristiyan; başkalarının inançlarını aşağılama hakkın yok.
Liseye kadar kendini geliştirememiş, kişilikleri sorunlu beyinlere eğitim ıslahı da fayda etmez, kararı doğru buldum.
İsabetli bir karar olmuş. Liseli onlar abartmayın diyen insanların bu hayatı boşa yaşadığına inanıyorum. Lise çağını göğsünüzde küçülten nedir? Bunun ertesi mesleğe atılımdır, bunun ertesi yüksek öğrenim görmektir, dışarıya açılmaktır, nikah kıyabilme, meclise girebilmedir. Lise çağı tüm bunlara hazırlandığınız ve hazır ayrılmanız gereken bir olgunluk çağıdır. Çocukluk çağı diye bir olgu kalmaz lisede.
Kesinlikle harika bir yorum!
Bana göre uzaklaştırmak yanlış. Tam tersine doğru bir eğitime ve uyarıya ihtiyaçları var. Doğru bir uyarı veya eğitim olmadığı için bunu yapıyorlar. Bu büyük bir uyarı değil. Gene yaparlar. Halbuki bana göre güzel bir ders verilmeli ki böyle olmamalı bir daha
Abartı değil gayet yerinde bir karar olmuş. Okumak için giden şahısların kurana tekme atmakta ki amacı ne ki? Okula dalga geçmek, goygoy için giden bu kişiler okumayı haketmiyor. Saygısı ve ahlak'ı olmayan kişiler okusa ne olur okumasa ne olur? Niyetleri okumak değil boş verin üzülmeyin bu kepazelere.
Ciddi anlamda gençler tuhaflastı. Yaptıklarını komik, doğru, haklı buluyorlar sanırım. Bunlar da medyanın eseri. Gurur duysunlar simdi. Kuranı tekmelemesi ayrı mesele, bu hareketi baska birşeye ya da birine yapsa yine mesele. Gençler normal değil, beyinleri normal calısmıyor artık. Beyin hücreleri eksik ciddiyim
Ceza okula verilmeli, madem hassasiyet gösteriyorsunuz. Okulun içinde öğrenci önünde ne işi var. Siz bilmiyor musunuz öğrencilerin en avel şeyler yaptığı çağ olduğunu? O çocuklar artık kadrolu şekilde islama ve inananlarına uzak duracaklar.
Anayasa madde 42-
Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.
Yani eğitimsiz bir harekette bulunan bireylere eğitimle alakalı bir ceza vermekte bize yakışırdı zaten.
Açık öğretim de bir eğitim ve öğrenim hakkıdır. Yani Anayasa aykırı bir durum yok. Örgün eğitimden muaf tutuldular sadece
Beyefendi ben psikoloji okumak istiyorum diyelim mesela bu örgün eğitim yasağı sadece lise için geçerli değilse örgün eğitimin üniversitesi de var hadi okut bana açıktan psikoloji. Ya da yok diyelim,
açıktan fen lisesi okut bana ne kadar verimli olur çok merak ediyorum.
Verimli okumak istiyorsan verimli saygı göstermeyi bileceksin
Sorduğum sorunun cevabı bu değildi her neyse teşekkürler yine de.
Anayasaya aykırı değil hala eğitim hakları devam ediyor. Eğer ortada suç olmadan bu soruyu sormuş olsaydınız bana o zaman cevabım daha değişik olur ve size katılırdım
Kendi özgürlüğün başkasının sınırlarını bildiğin yerde başlar. Koskoca lise öğrencileri Müslüman olan bir toplumun KURAN’nı tekmeliyor...
Bu cezayı hak etmişler, keşke herkes hak ettiği cezayı alsa.
Keşke nezaket, saygı, değerler öğretilse...
Kuran ı kerıme tekme atmak he
Onun anasını bacısını 7 ceddını ona egıtım verenleri sevmek lazım sen ne hak ile kutsal kıtaba bu sekılde uzanırsın.
Ya arkadas ınancın yoksa saygın olsun ey sızofren sapkın cocuk hıc mı terbıye almadın hıc mı ıcın sızlamadı?
Neyse ceza falan hıkaye belkıde ıstedıgı buydu cok takılmamak lazım
İnsanların değerlerine saygı duymak gerek. Farklı dinin kitaplarına saygısızlık yapıyor muyuz? Hayır. Ergenler gençler tamam ama biz de ergendik, yapmadık. Lisede İncil vermişlerdi hediye olarak, evde düzgünce durur mesela, zarar vermek aklıma gelmedi. Her suçun bi cezası vardır, yerinde bi ceza kanaatimce
Gençlerin yaptığı çok yanlış. Fakat yapılan şey onların kurana bakış açısını değiştirir mi bence hayır. Daha çok kurana karşı o cephe almalarını tetikleyecektir diye düşünüyorum. Gençlere kuranı sevdirmek lazım.
Doğru mu ne demek!!! Yeri geliyor bu gencler hersey hakkinda fikri bid bid otmesini biliyorlar... Kutsala saygi duymak zorundalar! Yaptığı büyük bir terbisizlik ve saygısızlık! Çocuk değil 17 yaşında bir genc z kuşağı Z kuşağı bu mu z kuşağı...
Anlık kudurmalarının bu seviyeye gelmesi, çocuktur denilip hayatlarını bu denli değiştirecek karar vermemeliydiler. Tamam bu çocukların aklı yok mu diye soracaksınız belki ama karar çok üzücü...
Ölmüş babamın başı üstüne yemin ediyorum, onu yaptıkları an orada olsam hiç düşünmeden kafasına sıkar gebertirdim.
Ne bu edepsizlik, bu ahlâksızlık!
Kutsal kitaba, en azından 3 milyar insanın kutsalına bunu yapanlara ne akla hizmet sadece bu ceza verilmiş.
Şimdi bu 3 milyar insanın her biri ayrı ayrı şikayet etme hakkına sahip hem de haklı olarak.
Yarın birgün birini teca*üz eder ne de olsa hiç kimse bir ceza vermiyor diyerekten.
Elleri, kolları kırılsın.
Şereften, insanlıktan yoksun pislikler.
Ondan sonra İslamcılar katil ruhludur, adam kesmekle prensipte bir sorunları yoktur dediğimizde ''Yok hayır öyle değil'' dersiniz
İlla bu kuran kerim ile ilgili değil Allah bizi yarattı anlamayan akıllarımız için kitapları indirdi en son indirilen kitap kuran kerim bakın en son indirilen kitap aşırı yobaz olmayın ve her indirilen kitap allahın kitapıdır İncil de allahın kuranda kerimde Kurani Kerim bu kadar ünlü yapan değerli kıymetli yapan şey hz muhmmaed efendimiz hz muhmmaed olmasaydı bu kadar ünlü olmaz Dı Allah herşeyi biliyor senin 10 senede ne kadar acı cektiğini ne düşündüğünğ biliyor ve bildiği için bu kadar kasmıyor o cok rahat ama insanların yaptığı günahlar onu üzüyor
Yüzlerimizin ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun göz yaşlarımızın rengi hep aynıdır demek istediğim farklılıklara saygı duymamız lazım gerek din gerek dil gerek kültür ne olursa olsun eğer saygı duymaz küçümser aşağılarsak hakaret edersek ceza kaçınılmaz olur
Dine saygısızlık diye degil de eğitim öğretim kurumunda eğitime saygısızlık diye bi ceza verilseydi daha iyi olurdu sonucta yıllardır din elden gidiyor diye milleti kandıra kandıra neler yapıyorlar o dine saygısızlık değil mi onun cezası nerede , hea diyeceniz yine yıllardır eğitim sistemiyle oyun hamuru gibi oynamak mahvetmek eğitime saygısızlık değil mi o da cezalandırılıyor mu , e sizde haklısınız ne diim
Hakedene hakettiği ceza verilmeli. Akıl var mantık var. Kuran'ın saygı değer olduğunu biliyorlar. Bunlardan belli ki vatana hayır gelmezdi okuyacaklarına bir yere işe girip kendi yollarına baksınlar.
İnanmayabilirsin ana bu saygısızlık yapılmasını gerektirmez, sağlıklı bir durum değil nefret dercesine ulaşması eğitimsizliğin göstergesi yeterli eğitim alırken eğitim alamamışlar. Yerinde bir karar olmuş boşuna işgal etmemiş olurlar böylece gerçekten okumaya aç çocuklar için kontenjan açılmış olur
Yanlış çünkü kaç tane öğrenciyi öyle yaptı diye çıkaracaklar devamı gelir böyle yaparak bj yere varamazlar.
Kendin dinsizsin diye insanların dini değerlerine beş kuruşluk önemsiz bir bez parçasıymış gibi davranamazsın.
Ne demek değerinden bir şey kaybetti mi? Afedersin ama gidip çok değer verdiğin birine vursalar değerinden bir şey kaybetti mi diyeceksin.
Ayrıca git bak bakalım şeriatın kurallarına şu anki yönetilen devletle arasında dağlar kadar fark var. Ülke şeriat kurallarına göre yönetilseydi eğer ülkede canlı bir adam bile bulamazdın. Bu kadar felaket bir durumda.
Neyse ki şeriat yok. Çocuk da haksız. Ailesi de kusurlu. Toplum da kusurlu.
maalesef gençlerimiz eğlenceyi espiriyi fazlasıyla kaçırıyor.. Dininimizi hiç bir zaman eğlenceye alet etmeyin.. bizim öpüp anlımıza koyduğumuz dünyanın en kutsal kitabına.. tekme atmak nedir .. Anneleri babaları bu görüntüleri izlemedi mi.. utanmadılar mı.. benim öz evladım olsa bile. bir daha suratına bile bakmam
Toplumsal normlar ve etkinliklerden bilhassa eğitiminden soyutlanmasini doğru bulmuyorum ailesine gerekli uygulama yapilabilirdi. Doğmatik dinlere, inançlara bağlı kalmak zorunda değil fakat birilerinin kutsal mekanizmasina küstahlığıda normal görmüyorum bilemedim arada kaldım
Dine saygısızlığın bedeli bu olmamalı boş yere hayatları karardı bence
"boş yere" dine küfür etmek boş yere evet :d
Herkesin inanmadığı bir şeyin saygıyı bu kadar hak ettiğini düşünmüyorum. Ona bakarsan okulda başka insanlara daha fazla zarar ve rahatsızlık verici o kadar davranış böyle büyük cezalar almıyor. Hatta bazen görmezden bile geliniyor. Kutsal kitap da olsa kitap sonuçta. Bir candan daha önemli olamaz, her yıl onlarca öğrenci akranlarından gördüğüfiziksel veya ruhsal zorbalık yüzünden okulu veya hayatı bırakıyor. Bu kimsenin umrunda değil ama herkesin inanmadığı ve inanmak zorunda da olmadığı bir kitap için bu kadar hassasiyet gösterilmesi saçmalık.
Şimdi ülkenin %80'ni Müslüman bizden olmayana saygı göstermesek işin yaş. Başkaları da sana saygı duymayıp tekme tokat dövüp , küfredebilir. Bu suçsa dine hakarette suç. Tipik sagıyı sadece kendine bekleyen İslam düşmanı atesit yorumun var şaşmadım
Eğitim hakkı elden alinamaz. Psikiyatriye sevk edilebilirlerdi. Saçma bir ceza olmuş.
Hareket yanlış ama okul tam bu yüzden yok mu
Yanlışı düzeltmek yanlış yapanı eğitmek
Makul bir ceza ver ama eğitici olsun
Dini her yere sokuşturursan olacağı bu. Hakaret dine, kutsala yapıldıysa bunun okulla alakası yok. Ceza yanlış.
Diğer ikisi hakkında yorumda bulunmayacağım ama kameraya çeken çocuğa niye Kuran fırlatma cezası vermişler onu garipsedim. Adama belki mobbing yaparak çektirdiler. Adam siz ceza veresiniz diye olayı kayıt altına almış yahu. Tecavüzü kayıt altına alan insanı tecavüz etti diye suçlamışlar resmen.
Yanlış, böyle saçma ceza olamaz. Milli Eğitim Bakanlığın düzgün eğitim sistemi yok işte
Aile öğretmez çocuk öğrenmek istmez
Hadi dinin farklı
Saygısızlık yapamazsınız.
Aşırı orantisiz bir ceza bu.
Bari çocukları idam etseydiniz de tam olsaydı belki müslüman linç ekibi biraz mutlu olurdu.
Şakanın da bir sınırı var, eğlenmek için kutsal bir kitabı kullanmak ne kadar eğlenceli?
Aklı başında olan insanlar için, kimse; genç bunlar hata yapar demesin. Bu bir hata değil, zihinsel engelli biri yapsa bundan mesul olmazdı.
her zamanki egitim sistemi sorunumuz :)
kolayı sectik :)
artık tum ogrenciler dindar oldu.
Öncelikle bu cocuklarin dini kitaplara saygısınin oluo olmayışı mutlaka onceden biliniyordur... bu davranış çok cok yanlış, ve affedilemez.. yalnız orgun ogretimden uzak tutmanin ogretici bir yani yok, aksine nefreti pekistirecek... çocuğu kazanalim diye caba sarfedelim. demiyorum da, ne insanlar dine ne kufurler ediyor, bunun gibi ağır karşılık görmüyor iken, burada bu ceza cok adil gözükmüyor...
Değil kuran hiç bir kitaba böyle muamale yapılamz helekş imam hatipte baş kitabın kuran olduğunu bildiğin halde böyle bir olaya karşmak kabul edilemz bu gibi öğrenciler nasılsa öyle devam ederler kendi arkadaşlarımızdan biliyorum
Kızlar Bir Adım Öne daha fazlasını hakettiler eğitimden çıkarma ne ki?
Başka hiç bir dine saygısı olmayan insanlar tutturmuşlar yine saygı duyacaksınız diye.
Çocukların yaptığı disiplin işlemi gerektiriyor ama eğitimden uzaklaştırmak yanlış.
Gerçi bu ülkedeki hangi hukuk kuralı düzgün işliyor ki
Herkes onlar çocuk eğleniyorlar diyor ne çocuğu ya Allah aşkına başımıza taş yağacak dışarda cinsel ilişkiye girenler çıplak alışveriş yapan kadın nasıl bunlar topluma yalnıs şa bu da çok daha yanlış her hangi bir dinin kitabı da aynı şekilde böyle tekme ile eğlence konusu olursa yine aynı tepkiyi veririm bu çok terbiyesiz bişey başımıza taş yağsa yeridir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?