Okullarda öncelikle eğitim olmalı. Dış etkenler, ayrıştırıcı özellikldr kaldırılmalı. Öğrenimden ziyade başlangıçta eğitim sorunu halledilirse disiplin cezasına gerek kalmaz. Öğrencilere verilen cezalar öğrencinin anlamsına yönelik olmalı. Öfkelendirip okul hayatından uzaklaştırmaya yönelik değil. Ben birçok kez uzaklaştırma aldım, okuldan atıldım. Lise okumayı düşünmezken bir öğretmen sayesinde son senede belge alıp, üniversite sınavında sözelde ilk 30 bine girdim, üniversite mezunu oldum. Bir okul, bir insan bile çoğu şeyi değiştirirken bir sistem onlarca olumsuzluğu kaldırabilir.
Alıcaksın karşına doğru düzgün konuşacaksın çözüm arayacaksın. Olum kızım neden yaptın, bu konu hakkında ne düşünüyorsun dök bakalım içini diceksin kurban olduğum diceksin fhsjcjsks
⭐ Disiplin cezasının yaptırım gücünden vazgeçilemez, buna müstahak olan tipler var çünkü maalesef. Tüm çocuklar vicdanlı değil, ıslah edilmekten de anlamıyorlar. İcabında, illaki, evet. ⭐
Ama doğru dürüst cezalar verilmeli her öğrenci okuldan uzaklaştırma cezası değil okulda kalma cezası almalı hizmet ettirilmeli ödev verilmeli röportaj falan