Dün yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından sınada sorulan atların yürüyüşü ile bir soru gündem oldu. Soruya kimileri ‘'Skandal’' yorumu yaparken, kimleri ise soruyu ‘'Gayet güzel bir mantık sorusu’' şeklinde yorumladı. Skandal soruda "Aşağıdakilerden hangisi atların kenter yürüyüşüdür?" şeklinde bir ifade yer alırken, kenter yürüyüşü; "Atın arka ayaklardan birisi öne doğru hamle yaparken atın ayağı yere basar ve atı öne doğru iter bu sırada at kısa bir süre havada asılı kalır" şeklinde tanımlandı, sınavdan çıkan öğrenciler 'at sorusundan bir şey anlamadık' dediler.
Ortaokul öğrencilerine skandal at sorusu soruldu! Siz soruyu çözebildiniz mi?
Soru aşırı kolay ve okuduğunu zihninde canlandırma, gördüğünü yorumlama sorusu. 2. aşamada sağ arka ayak yere basarken, çaprazındaki ayak da yere basar diyor.
A şıkkında, sağ arka ayak yere basmış ama çaprazındaki ayak (sol ön ayak) yere basmamış. Cevap A şıkkı. :) Geriye kalan şıklarla, diğer aşamalar uyum sağlıyor.
Eğitim sistemimizde bu tür soruların desteklenmesi gerekiyor.
Havada asılı kalır diye zaten net bir ipuc var. Yeni nesil çocuklar at t*aragina konan kelebek misali yetistirilince böyle olmadik sorularda tökezleyiveriyorlar. Bunların anaları sorunlu hep. Çocukları da kendilerine benzetiyorlar.
Hay ben bunların mantıklarını... Yaşlarına uygun bir şey sorsalar şaşarım. Geçtiğimiz yıl kazık sorulmuştu, bu yıl biraz daha kolay olursa bilin ki oy toplama stratejisi bunlar!!! Bu yıl ki sınavlar kolay sorduysanız önceki yıl nerdeydi hakkınız!!! Bunun oy stratejisine atlamayın, kanmayın!!!
biraz acımasızca olmuş evet :d kaç kişi bunu bilebilir ki? sanırsın bulmaca çözmeye gittiler oraya. tabi bilseler kendi yararlarına olurmuş. s en son üniversite sınavı için girmiştim sene kaç hatırlamıyorum xd
Hangi dersin müfredatında var bu konu bilmiyorum ama doğru cevap D şıkkı. Mantıktan ziyade bilgi sorusu bu, sadece tarifle %100 anlaşılması mümkün olmayabilir.
yaw bu ne bicim soru mk. denge sorusu sorayım diye işin botunu cıkarmışlar. adam elicez diye sacmalıyorlar. cevap a çünkü ön ve arka ayakları ikisi de sağ ayayıgıyla kosuyor dengede kalamaz