Durum budur şaka gibi , kendi doktorlarina giderse gitsinler deyip , sığınmacı almak vatana ihanetin son örneği
Sizin aile hekiminiz hangi mülteci?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bunların bu ülkede kalmasına vesile olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum. Sanki ülke kendi babasının malıymış gibi her önüne gelene para için vatandaşlık verirsen sonu budur. Kim bana ırkçı diyorsa desin, ülkemde yabancı istemiyorum. İğreniyorum artık bunlardan..
Okuması değil burada mesele... Okusun çok. Güzel (hoş kolay okuyorlar şartlar olarak) gitsin kendi ülkesinde diyarında olsun... Bizim sahip çıktığımıza bu adamlara Arap ülkeleri bile sahip çıkmadı biri hariç... Kimse Suriyeli ya da afganları yok etmek istemiyor... Fakat kendi halkının ciddi işsizliği ve ekonomik problemi varken sığınmacı almak çok yanlış
O zaman almanyadan amerikadan vs türkleri toplayın gelin İmkan bulsam avrupada yaşarım demek sana hak oluyor da afrikalı imkan bulunca burada yaşayamaz mı
Avrupa ya da Amerika da ki Türkler göçmenlik şartı ile gitti.. Bunların ki sığınma... Göçmen olarak Afrikalı tabiki gelsin... Şartları sağlayan gelsin mesela akademik başarılı tabiki zengin yatırımcı tabi... Avrupaya giden ilk Türkler sığınmacı değildi zaten davet Üzerine gidildi çünkü dünya svaaşı sonrası yeterince işçi yoktı hepsi ölmüştü... Bir tutman saçma kimse almanya Amerika ya başvuran Türkü beslemez aybu vasıfta amerikalı ya da alman varsa seni tercih etmez... Amerika ya kabul çok zordur...
Tamam haklısın o zaman ülkemizdede amerikalı, alman , italyan, yunan ve ermenilere aynı muameleyi yapın ülkemde yabancı görmek istemiyorum turist hariç japon da görmek istemiyorum rus da hepsine aynı muameleyi yaparmıaınız...
Ülkeye alındılarsa bunun olması oldukça normal. Onların dilinden yine onlar daha iyi anlar. Ki artık ülkeye geldiler bi şekilde tabi ki ülkeye kazandırmamız lazım.
Öyle bir lüksümüz yok... bizim topraklarımız petrol doğalgaz ve altın ile dolu değil.. Kendi halkımıza imkan vermeyi beceremedik birde bunlara mı verilsin...
@Joseph_Goebbels bu zorunlu bir süreç. Onları ülkeye aldıysa iş imkanı da vermek zorunda. Başta almayacaktı. Buna elverişli bir ülke değildik… yazık oldu hepimize
@Joseph_Goebbels herkes burada yurt edindi ne kovması? O insanların hayatı şaka mı geliyor size? Birlikte ülkeyi kalkındırmaya çalışmalıyız. Yukarıda yazan doktorlar mülteci değiller dimi. Bunu bilseydi soruyu açan kişi laf etmezdi. Çünkü başka yabancılar burada istediklerini olabilirler ama Suriyeliler olamaz.
Değiller... Ben mülteci (değil aslında sığınmacı) sığınmacılara bakmak zorunda değilsin sürekli... Mülteci farklı kavram... Doktorlar değil evet.. Siyahi olanlar var arada... Başka yabancı dediğin işe suriyeli aynı şey değil bunu anlamıyor musun? Başka yabancı göçmen.. Gerekli başarıyı ve veya ekonomik yatırımı gösterip her insan gelebilir vergisini öder ya da başka şekilde katma değer sağlar ve bunun Türke zararı yoktur... Almanya'daki Türkler de böyle... Suriyelilerse her imkanı bedava alan, piyasayı düşürüp seni işsiz bırakan, sokakta Türk kadınını düzenli taciz eden bir millet... Şaka gelmiyor emin ol bugün dediğim gibi fesh et anlaşmayı hemen hepsi koşarak geçer kapıkule ve ipsalayı.. Erdoğan bir kez yaptı bunu gövde gösterisi için yüzde 10 u gitti kısacık sürede.. Bırak bırakki Avrupa beslesin onların parası çok.. Birazda sömürüp çaldıklarının bedelini ödesinler
@Joseph_Goebbels ya sen sanıyor musun ki Suriyeli kadın mültecileri kötü amellerinde kullanan Türk halkı yok. Kusura bakma bizim halk da çok tacizci ve ağzı pis bir millet. Her türlü şey de var. Mantıksız bir yaklaşım. Her milletin iyisi de kötüsü de oluyor. Bizim gençler aşırı saygısız ve tatminsiz. Neyse konuşma aslında çok uzun ve bunların hepsini sosyal değerlendirmeleri vs yazamam. İyi günler
Size dediğim şey çok basit... Bugün referandum yapın halkın çoğu kovmaktan yana çıkacaktır.. Kovmak ta savaşın ortasına yollamak değil... Zorla da değil iki sınır kapısını açtıktan sonra kendileri geçecekler.. Sonrasınk avrupalılar düşünsün... Onların derdi
Ayrıca dil biliyor olması bir şey değiştirmez, Atatürk'ün dediği gibi bizi Türk hekimlerine emanet ediniz. Açıklama gereği duydum bazıları için, umarım anlaşılmıştır...
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yazıyorsun , mülteci diyorsun, çünkü cahilsin, İlk sıradaki doktor etiyopyalı 2 dil biliyor türkiyeye okumaya gelmiş doktor olmuş ve dönmemiş.
Bu arada bazı Arap ismi taşıyan kişiler arap mülteci değil, bir çok Afrikalı öğrenci tanıdım Müslüman ve çok başarılı düzgün çocuklar kızlardı.. Afrikalı ise sıkıntı yok... Arap ise sorun
Şunu da eklemek istiyorum. İlk aile hekimi kadın Türk'tü. Havasından afra tafrasından geçilmiyordu. Hepsi böyle demiyorum da. Hastayı aşağılayan küçük gören tavırları vardı. İnsanları ırkların göre yargılamam. Hümanist mi değil mi ona bakarım. Afgan hekimden de memnunum.