İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Elinde bir saat, 10 liraya satıyor, Afrika’dan gelmiş. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” sözlerine saat satan Afrikalılardan yanıt geldi. Afrikalılar Soylu’ya, “Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Hırsızlık mı yapıyoruz?” diye tepki gösterdi.Haberin kaynağı Afrikalı saatçiler 20 yıldan fazladır bu ülkede saat, kemer ve cüzdan satarlar. Gasp ve dilenme işine hiç girişmezler. Kimsenin karısına kızına da sarkmazlar. Türk milleti Afrikalı istemiyoruz demezler, aksine onları çok severler. Şimdi bu Afrikalı adamlar efendi şekilde bu ülkede yaşarken o adamları istemeyip, milletin karısını kızını taciz eden Suriyelilere rağmen neden hep Suriyelilere karşı bir pozitif ayrımcılık söz konusu olur?
Suriyelilere sahiplenen Süleyman Soylu'nun Afrikalı saatçileri hedef alması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Siyah insanların şimdiye dek ne kimseyi rahatsız ettiğini gördüm ne de işittim, namuslarıyla paralarını kazanıyorlar soyluya (!) batan tarafı nedir anlayamadım doğrusu, bunlara yaranmak için arap olmak gerekiyor deveye diken misali..
O kadar çok Afrikalı tanıdım, üniversitede kapıdan çıkarken çocuk önüme geçmedi buyrun lütfen siz geçin dedi. Yoldan geçince tebessüm edip selam veriyorlar. Çok saygılı ve efendi insanlar. Diyanet ise Suriye'de maddi durumu olmayıp evlenemeyen Araplara 7 tır çeyiz gönderiyor. Adamlar zate sürekli evleniip ürüyorlar. En fakiri bile. Senin kendi vatandaşın işsiz, çaresiz, evlenemiyor. Nedir bu Arapçılık. Madem o kadar ümmetçisiniz siyahilere neden sahip çıkmıyorsunuz? Adamlar eşlerini ve çocuklarını bile yanlarına alamıyorlar. Onlar da savaş bölgesinden kaçan insanlar. Somali'de savaş ve kıtlık var. Çok fakir ülke. Üstelik Somaliler Türkiye'de üniversite okuyup kendi ülkelerine dönüp vatanlarına ve milletlerine bir şeyler kazandırmak istiyorlar.
Kesinlikle haklısınız, ama bizim ülke yalakalık yapmaya hazır her konuda mevzu suriye ve araplar olunca ortam hemen dramatikleşiyor mantık devre dışı herkes duygularıyla hareket ediyor herkes vicdanlı merhametli yersen.. iki tane suriyeliyi evine götür desen din kardeşliği oynayanların hepsi kırk tane bahane üretir, bilemiyorum ne yazık ki böyle gelmiş böyle gider hata halkta pazarcılık bile yapamayacak adamların bizi yönetmelerine müsaade ediyoruz.
Bunlar sanki Arapları üstün bir ırk gibi görüyor. Niyet okuyayım demiyorum ama cidden böyle bir eğilim var. Özellikle Haksözcüler diye bir grup var, varsa yoksa Araplar ve Suriyeliler. Paso kendi milletine karşı onları savunuyorlar. Suriye savaşı başladığından beri cihatçılar üzerine destekçilik inşa ediyorlar.
Ülkemizdeki hiç bir Afrıkalının bir zararını görmedim , duymadım. Tabiki de her insan aynı değil ama kendi hallerinde insanlar hepsi ve gerçekten çok sıcakkanlılar. Ailemin ikamet ettiği ilçeye komşu olan meskun mahallerde çokça sayıda Afrika kökenli insanlar var yıllar önce Osmanlı döneminde iskan edilmişler , pek çoğumuzdan daha Türkler. Şimdi ben bu insanlara saygı duymayayım da kime duyayım Allah aşkına?
Hedef şaşırmış afrikalıların 20 yılda işlediği vukatları suriyeliler 1 ayda işliyor hepsi kötü veya iyi demiyorum ama bir tarafı savunup öbür tarafı dışlamak kadar kötü bir durum olamaz
2023 sonrası olurda seçimi kaybederse Afrikalılar onların planlarına ters geliyor istemezler tâbi ki o kadar vatandaşlığı neden satıyorlar sanıyorsunuz