https://onedio.com/haber/mustafa-destici-anadolu-fest-i-hedef-aldi-sanat-adi-altinda-bizim-inancimizla-ortusmeyen-gayriahlaki-bir-sey-1067628
Katılıyorum
Katılmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

festivali içki tüketimi için iptal etmek yerine, içki tüketimini yasaklamaya gayret edebilirdiniz fakat sizin kafa belli aslında festivalin neden yasaklandığını herkes biliyor. çünkü afganistan kafasında türkiyeyi dibe çekmeye çalışıyorsunuz. milletin aktivitesine niye karışıyorsunuz, yaptığınız bölücülük, içki tüketimi yasal bir ülke zaten burası ama madem öyle içki tüketimi yasaklayalım deyin, festival neden yasak. siz önce doğaya yapılan yıkıma, eğitime, adalete, ekonomiye, mültecilere tepki gösterin.
Toplum içindeki gayriahlaki davranışların din üzerinden değil de genel ahlak kuralları çerçevesinde ele alinması gereklidir ki ahlak her dine mensub kisilerce de ortak paydadır. Haram olan şeylerin sonuçlarının aslında insanın kendisine de toplum yapısına da kötü örnekler oluşturacağı da doğrudur. Fakat meclis çatısı altında milletin vekillerinin fakirin ekmeğine katık bulamadigi zamanimizda o "helal ejderha meyvelerini vs." bozuk paralarla satın alınarak midelerine götüren sözüm ona haramzadelerin aynı hassasiyeti gösterememelerini ne dinler ne ahlak ne de vicdanlar kabullenemiyor. Bunu da not edin!!
yobazlığın son noktası ya senin inancınla örtüşmeyebilir lakin burası laik bir ülke başkasına zarar verilmediği sürece genç insanlar bira da içer rakı da sanane. Tasvip etmezsin ama yargılama yetkisi aciz olan insanda değil Rabbimizindir. Bu yüzden özgürlük gerekli her konuda.
İnancımız derken neyi kast etti acaba? Senin inancın olabilir ama bu ülkede museviler hristiyanlar hatta dinsizler var. Sen kendi dinini istediğin gibi yaşa ama diğer insanlara kısıtlama koyma.
Cevap
19Cevap
Atatürk'çü bir Cumhuriyet kadını olarak, hayir katılmıyorum Alsınlar zihniyetlerini de sektirip Arap ülkelerine def olsunlar
Yahu herkes senin inancın ile aynı mi bende senin inancını yaşamak istemiyoum ozaman ne oalcak yıllarca mağdur edebiyatı yapanlar başkasını mağdur ediyor
Laikliği bitirmek istiyorlar ülkenin içine ettiler ümmetci politika izleyerek ekonomiyi de s. ktker. İsteyen istediği gibi eğlenir istemeyen oturur evinde ne kadar geri kafalı insanları konuşturuyorlar bu ülkede
Bu söze verilecek en güzel cevap şu: "Herkes senin inandığına inanmak zorunda mı?" Eğer bu soruya cevabı "evet" olursa, o zaman yarın senin inancında olmayan biri gelip senin gibi; "herkes benim inandığıma inanmak zorunda" derse ona ne diyeceksin?
Sonuçta festivale kimse silah zoruyla götürülmüyor, isteyen gidiyor.
Kendisinin inancından bize ne/topluma ne..
Gerçek yüzlerini ve gerçekleri görmeye ihtiyacı olanlar için iyi oluyor bu tarz açıklamalar ama, devam..
Burası laik bir ülke
28 subatcilarin yaptığını şu an islamcılar yapıyor
Insanları ayristirmayin artik
Herkes birbirine saygı içinde yaşamalı
Ortayı bulmak zorundayiz
Lafa bakarim laf mı diye,
Söyleyene bakarim adam mı diye..
Sormak lazım, kul hakkına girmek, devleti soymak, halkın arasına nifak sokmak kültürümüzde var mı?
Ne diyeceksin bu adama dayı nasıl laf anlatacaksın et fiyatları pahalı dediklerinde kasaptan et almıyorum ben kuzu kestiyorum diyo sdopsdosdf
Alkolden vergi alınır ve o alınan vergiyle milletin maaşı bankalardan (resmi tefeciler, faiz alıp veren) yerlerden de ödenir. Satışı da serbesttir. Onlara laf yok ama festivale haram. Alkol kullanmayan biriyim ben bu arada. 😃
Seninle aynı inancı taşımadığım için kendimle gurur duyuyorum
Sanki milleti zorla festivale götürüyorlar size ne kardeşim hani kimsenin yaşantısına karışmıyordunuz
niye çoğul konuşmuş mitoz bölünmeyle çoğalıp bikaç tane mi oluyor kendisi
Bu tarz hastalıklı beyinlerin söylemlerini zerre ciddiye almıyorum...
Yasalar ne diyorsa o olmalı
Yasal düzlemde çözülmeli herkesin keyfine göre olmaz bunlar
Herkesin inancı düşüncesi kendine mezara birlikte girmiyicez kime ne yani
Şeriat geldi de benim mi haberim yok. Madem o kadar Müslüman abimiz inancımızla uyuşmayan kurum ve kuruluşlara da el atarsa seviniriz. Alkol falan da yasaklansın. Bıktım şu sübyancılardan artık hepsini Arabistan'a fırlatacağım bir gün.
Evet Arap köpeği de böyle şeyler yok.. Yalnız özel uçakla Avrupa'ya seks partisine giden o çocukları var.
Burası laik bir ülke değil mi
Benim inancıma ters inancına ters olmayanlarda olabilir fakat müslüman mahallesinde salyangoz sattırmak istemiyor lar haklılar
Sana Afiyet olsun biz kulaktan dolma müslüman olalım
İnancımızla örtüşmediği doğrudur. Tespit olarak bakacaksak olur
Reis 5dk da yobaz çomar ilan ettin
Bende yobaz çomarsam ülkenin 100% ü çomardır.
Değerlerimiz, geleneklerimizdir. Evet Anadolu halkı cahil kalmıştır, Osmanlı, Türk beyliklerini kendine rakip gördüğü için buraya yatırım yapmamıştır. Ancak ne dersen de Anadolu halkı senin, benim, onun dedesidir, babasıdır, nenesidir vs.
İnamç dediğin dindir, felsefedir. Anadolu halkının inancıda İslamdır. şu an ülkenin 100% ateist olsa, inancımız inançsızlıktır diyemezsin. Benim inancım yok dersin. Ama bu elimdeki inanç kavramının İslam olduğunu değiştirmez. Adamın dediği şey günümüz Batı değerlerine uygun olmayabilir. Dayatma yapılması da kabul edilemez. Ancak tespit olarak ele alacaksak doğrudur.
Celal Şengör hocamında dediği gibi sen inanmasan bile çevrendeki insanlara saygı duyacaksın. Medeni olmak budur
Cumhur ittifakıda benm inancıma örtüşüyor napcaz🤔
Herkesin inancı kendine ona neymiş? Saçmaa
Doğru demiş millet içip içip neler yapıyor neler Eskişehir liyim biliyorum
@maria0 tabii canım gitsin sizin şehrinizde yapsınlar bize ne ne güzel oldu ohhh iptal etti vali gözünü sevdiğim
@maria0 orada olur zaten, siz orada çoğunluktasınız
tamam haramsa sen katılmazsın o zaman amca
Max sağcı
Herkesin inancı farklı
Katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?