Yani şu an ki muhalefet pek sağlam değil gibi özellikle kılıçdaroğlu bana hiç samimi gelmiyor zafer partisine vermeyi düşünüyorum ama çoğu kişi chpye vereceği içinde bir yandan oyları bölmek istemiyorum. Ekrem imamoğlu da son olan uçak ve miting olayları yüzünden bana erdoğan v2 gibi gelmeye başladı şu anlık tek sağlam aday mansur yavaş ve ümit özdağ bence
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdayların hiçbiri gerçekten sağlam değil şu an. Mansur yavaş gerçekten çok güçlü bi karttı ama o da aday olmayacağını söyledi ve kararını eğiştirmedi yanlış bilmiyosam. Tüm partilere baktığımda şu anlık chp mantıklı geliyo bana. En doğrusu değil ama akpden daha doğru olduğuna da eminim. Umarım herkes hangi partiye olursa olsun (akp harici) oyunu verir. Oy bömek istememeni de anlıyorum belli bi yüzdenin üstüne çıkması gerek akp dışında herhagi bir partinin.
220 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte bu yüzden kararsızım milletcek topluca bir karar vermemiz lazım ya da muhalefetin daha açık daha keskin olması lazım onlar kendi aralarında emin olmadıkça biz halk olarak daha böyle çok sallanırız hangi tarafa essek gitsek diye. Kimse şu an emin değil hangi partiye oy vereceğinden çünkü muhalefet sağlam adımlarla belirgin hamlelerle gelmiyor ortaya. Ama yinede farketmez tuvalet terliği çıksa ona bile oy veririm ama işte oyları bölersek bu akpnin lehine olur ortak bir karar vermeliyiz çoğunluğa göre hareket etmek gerekiyor ama çoğunluk yanlış ata oynamaz umarım. Mansur da aday olmayacam diyor ama hedef şaşırtmaca yapıyorlar son dakika adaylığını açıklayacaklar diye sanıyorum
Cevap sahibi+1 yılZaten millet ittifakı kuruldu biliyosundur. Meral akşener adaylık koymayacağını söylemiş. Aday olup olmayacağını açıkladı mı bilmiyorum ama bana içlerinden kemal kılıçtaroğlunu aday çıkartacaklar gibi geldi. Oy bölünmesini bi tık azaltır belki bu hamle ama öteki yandan kılıçtaroğluna karşı da çok büyük önyargı var. Bilmiyorum kim gelirse gelsin şu anki iktidardan daha iyi olacak zaten ki adamlar 20 yıldır neredeyse hiç çıkamadılar. Şans verilmedi bi bakmak gerek. Karışık durumlar.
Soran+1 yıl3. Bir ittifak daha kurulabilir diyorlar bir de bir açıklamasında ben başbakan olurum cumhurbaşkanı olmada gözüm yok gibi bişey demişti öyle hatırlıyorum meral akşener. Aynen rteden daha iyi olacağı kesin zaten de işte ikisinde de koltuk sevdası var bu yüzden pek samimi gelmiyor mesela elindeki imkanlarla çok daha güçlü ve etkili bir şekilde provakasyon yapabilme imkanına sahipken sen gidip 1 ay boyunca elektrik ödemeyecem diyorsun şaka gibi. Sen git koca partinin genel başkanı ol ülkenin çoğu sanatçısı oyuncusu hukukçusu senin arkanda olsun seni seven sana oy veren milyonlarca insan olsun hiçbir şey olmasa bile türkiyenin en iyi avukatını tutacak kadar paran olsun hadi ne önemlisi arkanda basın olsun biz yapsak adımız bile duyulmayacakken senin ülkenin gündemini aylarca değiştirebilecek gücün olsun ama onca imkanına rağmen büyük kitlene rağmen sen gidip elektrik faturamı ödemeyecem de. Şaka gibi insanın inanası gelmiyor sanki “bakın benim masaya sert bir şekilde elimi vurup masayı kırabilecek kadar gücüm var ancak ben sadece nazar değmesin diye elimi şıklatıyorum hani provokasyon yapmayım ama yapıyormuşum gibi görüneyim” dermiş gibi bir hali havası var o yüzden hiç samimi gelmiyor. Muharrem ince ve çoğu da ayrı parti kurdu şimdi oylar bölünüyor. Muharrem inceyide seven var ama işte ayrı parti kurup oyları böleceğine seçim günü sandıklara sahip çıksaydı şu an başka bir türkiye olurdu
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle düşünüyorum ben de. Bi de ayrı partiler kurup bölmeleri şu an hiç oturaklı bi karar değil. Hepsi ülkeyi almak istiyo ama bu şekilde ayrılık çıkarıp oy bölerek ülke değil enkaz alıcaklar haberleri yok.
Cevap sahibi+1 yılBilemiyorum artık sonumuz nolucak. Biraz da yoruldum açıkçası. Baya yoruldum. Siyaseti boş ver diyo herkes ama nasıl boşverebilirim. O kadar çok etkiliyo ki her şeyimi artık siyasetle ilgilenmenin yaşı bile kalmadı. 10 yaşındaki çocuğun siyasetten haberi mi olur? Oluyo Türkiyede. Artık bir çok şeyin daha iyi olmasını istiyorum ama hali hazırda bulunan kimsenin de çok mükemmel yapacağına inanmıyorum. Her şeye rağmen bi gramlık umudum var ama içimde.
Soran+1 yılAynen bence de zaten iktidar geri dönüşü zor zararlar vermiş ülkeye bunların pisliğini temizlemek bile 10 sene sürer. Ama sen gidip adam akıllı oturup bakın bizim adayımız şu vaatleride bu diyeceğine gidiyorsun ben aday olacam daha adayımız belli değil gibi şeyler söylüyorsun sonra da halkın sana güvenmesini bekliyorsun halk sana güvenir mi. Mansur yavaş aday olsun istiyorum ama onun bile hiçbir vaati yok. Ülkenin ekonomisini düzeltir buna eminim ama mülteciler konusunda 1 kelime bile etmiş değil. Az önce Muharrem incenin habertürkte yaptığı söyleşiyi izledim konuştuklarıda bana mantıklı geldi kemal kılıçdaroğlu gibi yumurtanın benzinin fiyatının ne kadar pahalı olduğundan bahsetmedi bu sorunlarından nerden kaynaklandığından ve nasıl çözüleceğinden bahsetti bu da benim hoşuma gitti açıkçası çünkü ülkede ki sorunlardan hepimiz farkındayız bize şunun fiyatı bu kadar artmış diye geleceğinize muharrem ince ve ümit özdağ gibi çözüm üreterek gelin. Şu an düşündüm de Mansur yavaş aday olmazsa muharrem ince veya ümit özdağa vereceğim. Ama hala oyları böleceğimden korkuyorum umarım hepsinin adayı tek bir kişi olur o da Mansur yavaş veya ondan sonra daha iyi birisi
Soran+1 yılVallahi çok haklısın ben amerikada yaşayan bir abiyle konuştum bana dediği şu kendisi de sonradan gc kart ile yerleşmiş oraya neyse ben dedi buraya geldiğimden beri bir allahın kulunun çıkıpta yanımda siyaset hakkında konuştuğunu görmedim seçimleri bile burada tvden takip etmiyor insanlar seçim olsa veya ülkenin mevcut cumhurbaşkanına bişey olsa bile ölüm gibi falan kimsenin haberi olmaz çünkü kimsenin umrunda olmaz oysa ben türkiyedeyken değil genel partilerin ismini hangi belediyenin kimde ait olduğunu bile biliyordum düşün istanbuldayım ve adana da hangi belediye var hangi siyasetçi var onu bile tanıyordum biliyordum burada sorsan ülkedeki partilerin isimlerini bile ezbere bilen çıkmaz dedi
Cevap sahibi+1 yılYa sorun tamamen bundan kaynaklanıyo şu an zaten. En basitinden partiler ve önde gelenleri üzerinden örnek vermek gerekirse erdoğan iktidarı korumak için dine hunharca asılmak suretiyle millete b.. k atıyo, öyle ki bu ülkenin vatandaşlarının bile yüzde doksanı ya terörist ya dinsiz oldu. Kılıçtaroğlu erdoğanı ve iktidarı kötülüyo ama çözüm önerisi yok. Bazı vaatleri var ama gerçekçi değil. Meral akşener de esnaf geziyo işte. Diğer açıdan da düşünüyorum hani seçimi kazanmayı mı bekliyo acaba diye. Ama en azından şimdi birkaç çıkar yolundan bahset ki seçimde nasiplenecek kozun olsun.
Cevap sahibi+1 yılEtrafımdaki akpli şeriatçi dayıların hocaların hepsi iktidarı hani adayları adayları bile yok diye savunuyo.
Cevap sahibi+1 yılYa battı balık yan gider. Ayakkabı geçse daha iyi yönetecek. Akpnin de çok şansı kaldığını sanmıyorum. Ben dedemlere de eter vericem seçim günü açıkçası. Bizim ülkeyi şeriatçilerden, aklını kullanamayanlardan ve siyaseti fanatiklikle karıştıranlardan arındırmamız gerek. Tek çare yani. Bi de almanyada oturup euroları kur yüzünden çatur çutur harcayınca ülkenin ekonomisi iyi zanneden gurbetçilerden oy hakkı alınsın nolur.
Soran+1 yılİşte demek istediğim buydu zaten ülkedeki sorunlardan herkes haberdar bize çözüm önerisi ile gelin. Ve bunu yapan bi muharrem inceyle bi de ümit özdağ var şu an ülkede. Diğerlerinin tek derdi erdoğanı devirip kameralar karşısında bağıra bağıra zafer çığlığı atmak. Ekrem imamoğlunuda seviyordum ama son olan uçak olayıydı nagehan mevzusuydu alakasız mitinglerdi vs vs soğudum bana erdoğan v2 gibi gelmeye başladı. Ama Mansur yavaş hala çizgisini bozmadan kendi işini yaparak ilerliyor ama onun ağzından da vaat duyabilmiş değiliz belkide cumhurbaşkanı adayı olmayacağı içindir. Kendiside aday olmayacam diyor ama son dakika adaylığını açıklayacak diye düşünüyorum eğer öyle bile olsa bence son dakikaya bırakmak yerine şimdiden çıksın vaatlerini açıklasın ümit özdağ gibi sert muharrem ince gibi de çözüm üretici olsun. Zaten Mansur yavaşı herkes seviyor her kesimden oy alır kazanır ve ülkeyi düzeltir diye düşünüyorum ama işte aday olacak mı olmayacak mı bilmiyoruz hedef şaşırtmaca da olabilir çünkü şu an ekrem bile bazı kitleler tarafından hedef alınmış durumda. Mansur adaylığını söylese 1 aya adamın cesedini çıkartırlar
Soran+1 yılValla hi şeriat cemaat falan hiç deme ben hepsinin kapatılmasından yanayım hani chpye bile vereceklerini bilsem yine kapansınlar derim. Çünkü onlar kadar Atatürk düşmanı bir insan yok bu ülkede. Onlar yüzünden enes kara ve onun gibi nice insan intihar etti gitti bu ülkeden ve bu gidişle bu sayıda artacak
Soran+1 yılAhahhah son cümle de birazcık üstüme alındım bende gurbetçiyim ama haklısın burdan öyle yalan yanlış konuşup insanların psikolojisiyle oynayan bir sürü insan var üstelik bunlardan bazısı benim akrabam. Şahsen bende burada yaşamadığı halde sadece oy kullanmak için gelen birini görsem sinir olurdum
Cevap sahibi+1 yılYa açıkcası mansur yavaş çıksa seçime tek atacak bi aday. Güçlü de oldukça ama adam hani kendi işine bakıyo ve çok da iyi yapıyo daha fazlasına bulaşmak istemiyo. Fazlasında gözü yok bence. Bu siyasettir vaatlerdir açık konuşmak gerekirse biraz pis bi iş. Sakız gibi bulaşıp sündükçe süner yapıştıkça yapırşır. Onunla uğraşmak istemiyo olabilir.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle kesinlikleeeee. Abi zaten mantıklı düşündüğünde cemaatler yasa dışı bu bir, cemaat ne işe yarıyo ne iş yapıyo anlamıyorum bu iki. Din belli ayet belli mezhep belli ne yapıyolar gerçekten ne yapıyolar abi kafayı yersin. Bi de o kadar köklüler ki devletle kapışıyolar şaka gibi.
Cevap sahibi+1 yılAşflqlkfşwkdlqkfpwkd hiç alınmana gerek yok her şeyin farkındasın ülken için endişelenip doğrusunu düşünüyosun harikasın gerçekten. Gurbetçi olmanı da kıskandım bi tık alfkqşkfiwmfşwkf. Ülkemi seviyorum gitmek istemiyorum. Ülkem daha iyi olsun ben ülkemde kalıyım istiyorum. Ama öyle bi raddeye geldim ki terketme şansım olsa anında kaçarım.
Soran+1 yılAynen Mansur Yavaş olsa kimse tereddüt etmeden ona verir ama işte adam işini yapıyor fazlasında gözü yok gibi ya da dediğim gibi sonradan da adaylığını açıklayabilir şimdiden tüm namlular ona çevrilmesin diye
Soran+1 yılYaptıkları tek şey adam toplamak ve ilerde akp kaybederse örgütlenmek
Soran+1 yılİşte düşün ülkenin halini ben taa buralardan görüyorum beni buralardan rahatsız ediyor ben burada 1 kuruşluk mala 1 kuruş öderken türkiyeye gittiğimde o 1 kuruşluk mala 16 kuruş vermek zoruma gidiyor burada yaşadığımız refahı türkiyede kendi halkımızdan çok akp ve yandaşlarının suriyelilerin yaşaması zoruma gidiyor. Atatürk düşmanı bir partinin 20 yıldır ülkeyi kutuplaştırması ve şeriat zemininin hazırlaması zoruma gidiyor. Anayasanın zaten içinden geçtiler şimdi ilk 4 maddeyle uğraşmaları zoruma gidiyor. Neyse ne diyorlardı ona kurulu düzen mi cennet vatan mı işte gelme buralarda bişey yok imkanım olsun bende türkiyeye dönücem cennet vatan 😂
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle konuşulucak şey var düzeltmek oylara bağlı. Eğer istersen arada mesajla da konuşabiliriz. Siyasi görüşlerin baya iyi ama burada da rahat konuşulmuyo malum.
En İyi Cevaplar
İmamoğlunu takip ederim falan ama tam anlamıyla da ne olduğunu anlamış değilim miting muhabbetine gelecek olursak ta bu imamoğlu hdp dahil herkese yanaşıyor oy için sanırım köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeyim diyor etik mi değil mi orasına da bişey diyemeyeceğim oyum daha belli değil
116 Yorumla
Soran+1 yılAynı kardeşim bende takipteydim onu ama son uçak muhabbetiydi vs çıktım çünkü oda artık şüpheliymiş gibi geliyor şu anlık mansur veyq ümit düşünüyorum
Soran+1 yılrtenin uçağından inip imamoğlunun uçağına binen akp yandaşlarının imamoğluyla yemek yerken fotoğraf çekilmesi
Soran+1 yılİşte düne kadar atışıp tutuşuyolardı şimdide aynı masada yemek yiyorlar bu da pek samimi gelmiyor
Soran+1 yılAynen öyle mansur en iyi tercih gibi duruyor birde ümit özdağ ama işte mülteciler hakkında en net açıklamayı zafer partisi yapıyor iktidarın karşısında ümit özdağ daha keskin ve sert adımlar atıyor. Mansur sadece işine bakıyor. İlerde seçilirse türkiyenin ekonomisini düzelticeğinden eminim ama mülteciler hakkında ne yapacak bilmiyorum 2 kelime bile etmiyor. Ekrem de çok karışık dediğin gibi her an her yere dönebilir cinsten
Soran+1 yılZaten çoğu mülteciyi vatandaş yaptılar daha çıkıp ne kadarını yaptıklarını bile söyleyemiyorlar bilmiyorum mülteciler hakkında kesin konuştuğu için ümite vermeyi düşünüyorum ama mansur olursa hiç düşünmem ona veirirm
Soran+1 yılKemali gösterirlerse nolcak
Soran+1 yılAynen ikiside aynı bence 🤣 kemal kılıçdaroğlunun derdi ülkenin sorunları değil tayyibe karşı zafer kazanıp kameralar karşısında zafer çığlığı atabilmem
Soran+1 yılAtabilmek*
Soran+1 yılAynenn 😂😂 daha kendisi Atatürk’ün ilke ve inkilaplarını bile sayamıyor birde genel başkan olacak çıkmış rte ile koltuk yarışı yapıyor ikiside aynı taht sevdalısı hıfjfjfkf
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
AKP hariç herhangi birine demek nasıl bir kafadır. Buna seçmek mi diyorsunuz. Boş oy atın bari.
04 Yorumla
Soran+1 yılAttığın o boş oyuda seçim gecesi birileri cebine indira gandi yapıyor biliyorsun dimi
Soran+1 yılAklı olan düşünebilen sorgulayabilen, elindeki imkanları kullanarak araştırma yapacak kadar bilgiye mantığa sahip olan bir bireyin aya ay demesi için illa aya gitmesine gerek yoktur. Aç bak bakayım ölülere oy kullandıran, elektrikler kesikken oy alan şahıslar kimlermiş?
+1 yılBen de kararsızım ama akp ye asla vermem
01 Yorumla
Soran+1 yılBirine vermek lazım ama oyları bölmeden çoğu kişi chpye veriyor zafer daha doğru gibi ama oyları bölmek akpnin lehine olur
+1 yılHiçbirine vermeyecegim hiçbiri oy haketmiyor
010 Yorumla
Soran+1 yılVe o kullanmadığınız oy hakları seçim gecesi birinin cebine indira gandi oluyor biliyorsun dimi
- +1 yıl
zafer partisi
Soran+1 yılBirine vermek lazım zafer en doğrusu gibi ama çoğunluk chpye veriyorken zafere vermek oyları bölmek gibi bişey olur bu da akpye avantaj sağlar
- +1 yıl
ben teröristlere vermem :))
Soran+1 yılterörist olan hdp
- +1 yıl
chp hdpden daha terörist
Soran+1 yılakpden daha vatan sever yinede.. hem hdp millet ittifakına üye değil ki
- +1 yıl
aynen o yüzden ibbde çalışanlar pkk lı çıktı
- +1 yıl
egri otur dogru konuş akpyi sevmem ama chp bildigin pkk cı
Soran+1 yılaynen aynen ibbde ki hepsi terörist demi peki bana söyler misin bir zamanlar fetö ile kucak kucağa oturmuş şiir okumuş insanlar şimdi nasıl olurda bakan olabiliyor meclise girebiliyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılZafere
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca bu cb seçimi değil mv de istediğine ver sinucta meclisin artık ne önemi kaldı ki
Soran+1 yılTamamda biz cumhurbaşkanlığı seçimini konuşuyoruz daha ortada aday yok bişey yok. Mansur Yavaş aday olmayacam diyor öteki yandan kemal kılıçdaroğlu aday olacam diyor diğer taraftan Ümit özdağ biraz suyu kendine çekiyor
Cevap sahibi+1 yılMuhalefete vericez sonuçta son tura kalırsa kimse. o
Gizli Üye(25-29)+1 yılakp ve mhp hariç hepsine
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama işte kime vermeyi düşünüyorsun
Cevap sahibi+1 yılchp
+1 yılErdoğan
01 Yorumla- 00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRecep Tayyip Erdoğan tabikii
03 Yorumla
Soran+1 yılKendini niye gizleme gereği duydun? Arkasında durduğun kişinin adını niye yüzünü saklayarak söylüyorsun? Bu kadar ciddiyetin yok mu?
Cevap sahibi+1 yılYav sizin çıkarcı bir parti var mı bea
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih