Ben oyumu Zafer Partisi'ne vereceğim. Çünkü Türkiye'de özellikle Suriyeliler olmak üzere mülteci nüfusu ciddi bir güvenlik sorunu teşkil etmektedir. Hangi biri hangi istihbarata çalışıyordur kim bilebilir? İçlerinden kimisi gizli Esadçı, kimisi ise IŞİD'çi. İşinde gücünde olanlarını tenzih ederim. Eğer Suriyeliler gitmezse Hatay, Gaziantep, Kilis ve Adana gibi illerimizde Arap nüfusu gittikçe artacak ve demografik üstünlüğü elde edip bu bölgeyi yönetmeyi isteyecekler. Çünkü doğurganlık hızları oldukça yüksek. Suriyeliler parti kurup meclise milletvekili sokabilirler, Arapça'nın ikinci resmi dil olmasını isteyebilirler. Hatay için ileride özerklik talep edip hatta Suriye'ye bağlanmak isteyen Arap milliyetçisi terör örgütü bile kurulabilir. Zaten geçtiğimiz aylarda Suriye meclisi, Hatay'ı almak için elimizden geleni yapacağız dedi. Yani demem o ki tehlike büyük arkadaşlar.
Şu an için kesin karar vermesem de iktidar ve ana muhalefet partilerini kesinlikle düşünmüyorum.
Muhafazakar bir düşüncem de olmadığı için Deva ve Gelecek partilerini de kafadan eliyorum.
Milliyetçilik için Türk ulusunu düşünen partiler daha samimi geliyor, Hdp bu çizgide kesinlikle değil aynı şekilde Mhp de mafyacılık oynamak isteyenlerin partisi olmuş durumda. Memleket ve Zafer partisi daha kapsamlı bir seçim çalışması yürütürse tercihlerim arasında olacak.
Sosyalist, liberal veya Avrasyacı düşünceler de Türkiye üzerinde başarılı bir çalışma yürüyeceğini zannetmiyorum, diğer partiler oldukça niş ve dar bir kitleye hitap ediyor.
Tamamdır aga ver Zafer Partisine oyun boş sayılsın, yalnış anlaşılmasın bende Zafer Partisinin yolunu ve görüşünü seviyorum. İnan bana CHP ve ZP teke tek atacak olsa gider oyumu Zafer Partisine atarım fakat ülkede bu kadar büyük göçmen ve dincilik/ümmetleşme adı altında bir tehdit varken oy potansiyeli daha yüksek, mevcut iktidarın yerine gelebilecek 4 lü ittifak yerine neden çok daha yeni kurulmuş ve oy potansiyeli dahi ''belli olmayan'' bir partiye oy verip elimizde son seçim olarak kalan 2023 seçimlerini heba etmek isteyesin ki?
Buna iki ucu boklu değnek de istersen fakat durum bundan ibaret, sen önce o tehditten kurtulursun sonra ''ideoloji altında oy verirsin'' ben Zafer Partisinin ideolojisini desteklememe rağmen gidip oyumu Millet İttifakına vericem.
Aga CHP terör partisi HDP ile kol kola. Bunu kabul edemiyorum. Dincilerle birlikte HDP de aynı tehlikedir. Sen de haklısın ama HDP'den aşırı derecede tiksiniyorum.
Bende sevmiyorum HDP yi hacı fakat sevsekte sevmesekte şöyle bir gerçek varki HDP ve HDP ye oy verenler bu ülkenin bir gerçeği, adamlar var yani.. hemde 10 milyon. Her ne kadar sevmiyor olsakta, politik olarak onların bizim bizimde onların oylarınada ihtiyacımız var, politika bu yüzden kirli ve pis bir oyundur.. duygularla hareket edildiği taktirde işte böyle ümmetçi, dinci, yobaz.. ülkenin demokgrafik yapısını ve temelini değiştirmek isteyen kanka 20 senedir cebelleşir durursun. Ben şahsen görmemezlikten gelicem, başka bir çarem yok bu konuda.
Bu konuyu şöyle düşün, sen oyları böldüğün taktirde mevcut iktidarın tekrar seçilmesi şansı dahada artıyor.. ee zaten bu mevcut iktidarda HDP ile kol kola. Osman Öcalanı adamlar TRT yi çıkarttırıp oy istettirdiler, daha ne yapsın ki bu adamlar? YPG/PKK lılara pide lahmacun yedirdiler, Türkiyeden konvoylar halinde geçirdiler.. daha ne yapsınlar? Her ikiside zamanında HDP ye göz kırptı ve kırpıyorlarda, bazen hedefine ulaşmak için kırmızı gül dağıtman gerekir.. mecbur bu böyle, umarım anlatabilmişimdir dostum.
HDP'nin aldığı oy 6 milyon civarıydı yanlış hatırlamıyorsam 10 milyon değil. Bir de Türk sosyalistlerden de oy alıyorlar çatı parti olduğu için. Şimdi CHP ve İYİ Parti seçimleri kazandı diyelim sence gerçekten Suriyeli mültecileri gönderecek mi? Kemal Kılıçdaroğlu göndermez bence. Çünkü Kılıçdaroğlu Batı'ya çok entegre bir isim. Türkiye'de Soros'un temsilcisi olan Osman Kavala'yı savunuyor. Yani Kılıçdaroğlu milli değil. Batı'nın istediği şey Türkiye'de mülteciler üzerinden bir iç savaş çıkarmak.
Batı hiç bir zaman bizim iyiliğimizi istemez, şuanki mevcut iktidarda kalırsa Türkiyede zaten yarın öbür gün bir iç savaş çıkacağı kesinleşir, bunu bilmek çok kolay çünkü Türk halkının %80 i mülteci istemiyor.. herkes bu adamların sağda solda sapıtıp millete sataştıklarının farkında ve bu adamların nüfusu çoğaldığında bunu dahada fazla yapıcakları gayet kesin, böyle oluncada ülkede mutlaka bir kaos ortamı çıkar.. bu adamlar daha son seçimde Bursada bir ilçeye Suriyeliyi belediye başkan adayı olarak çıkardılar.
Kemal Kılıçdaroğlu tek başına iktidar zaten olamaz, yanında İyi Parti var, Saadet var ve tabiki Deva, Gelecek Partileride bu koalisyonda olucak. Hepsinin söylediği şey onlarında mültecileri göndereceği, Ümit Özdağ bu konu hakkında daha fazla konuşuyor bu doğru fakat oda o bloktan çıkan bir lider. Kemal Kılıçdaroğlu daha geçen sene Mültecileri göndericeklerini açıkladı zaten videosu burada.
Anladım. Yalnız şöyle bir şey var; velev ki Erdoğan gitti ve muhalefet iktidarı göğüsledi. Ondan sonra muhalefet kendi içinde birbirine düşecek. Çünkü altılı partiler ideolojik olarak birbirlerine çok ters. Onları bir araya getiren tek şey Erdoğan karşıtlığı. Açıkçası işin sonrası beni korkutuyor.
Birbirine düşüp düşmemesini bilemeyiz çünkü daha bir şey denemedik ki.. denemiş olsak ve bu adamların birbiriyle olan tutumunu izleme şansına erişmiş olsak ozaman bunu diyebilirdin fakat şu an böyle bir şey söz konusu değil. Velevki birbirlerine düştüler, ozaman seçime gidilir ordada Zafer Partisi kazanır.. al işte 20 senedir Tek Parti ülkeyi yönetti ne oldu? Ülkeye 10 milyon Afgan ve Suriyeli doldu ekonomide her yıl dahada bozuldu, demek ki tek parti yönetincede ülke b. ka gidebiliyormuş aga, varsın eğer birbirlerini yiceklerse yesinler yeterki biz bu beladan kurtulalım artık, yoksa ilerki seçimlerde bizi hangi Suriyelinin veya Afganın kurduğu parti yöneticek bunları tartışıyor oluruz ve bu söylediğim abartıda değil, olabilicek bir şey.. adamların enik gibi ürediğini ve hızlıca her yere yayıldığının hesabını yaparsak eğer.