Evet daha iyi karar alabilirler diye düşünüyorum
Hayır etik olmaz, erkek kadın ayırımı yaratır
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kimsenin empati yapmasına gerek olmadan, kimsenin kişisel bakış açısından etkilenmeden kitabın ortasından konuşabilecek kimse o bakmalı davalara.
Kravat indirimi veren erkek hakimler olduğu kadar eminim kadınlar da vardır. Kimsenin kişisel zanları ile değil, yasanın öngördüğünü demir gibi bir karakterle çat çat uygulayacak hakimler isterim.
Kesinlikle öyle katılıyorum size, insanı öldürenin, eziyet edenin bu toplum içinde yeri olmadığı gibi verilebilecek en ağır cezaya çarptırılması adalet sistemimizin sağlıklı işlemesi açısından da çok önemlidir...
Evet kadın hâkimler bakmalı
Ve artık evlenmeden önce her çift zorunlu evlilik terapisi almalı
Ebeveyn terapisi de almalı
Ve anlaşamayan çiftler ayrılmalı veya ayrılmadan önce bı süre ayrı kalmalı belki pişman olup birbirlerini anlarlar diye ve barışırlar diye
Ailelerde evlilik ten önce özellikle kaynana lar ve kayınbabalar Empati terapisi eğitimi almalı
Aslında toplumca sosyolojik ve psikolojik olarak terapiye girmemiz şart
Çok güzel açıklamışsın işte sorunda orada ya zaten evlenmesi sakıncalı olan evine dahi bakamayan adamın evlilik gibi sorumluluk taşıyan bir olaya girmesi eşe de, çocuklara da çok büyük zarar...
Evet katılıyorum sana işte bu nedenlerle bu tarz şeyler yaşanıyor ve toplumu üzüyor...
Caydırıcı cezanın önleyemeyeceği durum yoktur ve biz hiç caydırıcı ceza görmedik.
Refah seviyesine ulaşmada toplumların maddi rahatlıkları kadar manevi huzur ve güven ortamında olmaları da mühimdir. Refah düzeyi gereklerinden maalesef neredeyse hiçbirine sahip değiliz.
Kim bilir, belki de insanlar bunca kriz ortamında olması gerekenin dışına mutsuz oldukları için çıkıyor...
Evet çok doğru tesbitler biz gerçekten toplum olarak caydırıcı ağır cezalar göremiyoruz, bence can alan can vermeli karşı tarafında vicdanının rahat etmesi için. Ayrıca planlayarak, bilerek, isteyerek öldürene hiç bir hafifletici madde uygulanmamalı! Üzerinde silah ya da delici, kesici bir şey taşıyıp olay yerine gidiyorsa bunu yapmayı kafasına koyduğu şekilde değerlendirilmeli ve tüm hafifletici maddeler uygulanmamalı...
Son söylediğiniz şey planlı bir eylemdir, ama maalesef planlı olarak değerlendirilmiyor...
Hemfikirim, diyettir zaten bu.
Evet önemli olan planlı bir eylem olarak dikkate alınması gerektiğidir öyle olunca cezalar katlanacak ama burada ne devreye giriyor anlamış değilim o noktada takılıp kalınıyor bunu aşmamız lazım...
Cevap
11Cevap
Kadın cinayetleri demek yanlış bence erkek cinayetleri kadın cinayetlerinden fazla neden sadece kadın cinayetleri konuşuluyor ayrım olmamalı kadın beyanı esastır süresiz nafaka askerlik vs gibi eşit olmalı iki cinsiyette
Bu noktada hakimden çok yasaların önemi olduğunu düşünüyorum ve yasa yapılırken toplumda dezavantajlı bireylere karşı işlenen suçlarda feminist, lgbti dernekleri ile beraber çıkartılmalı.
Hakim vs gerek yok idam gerekli ne hukuku ya yaş oraya hapis yatsın bogle saçmalık olmazz
Evet her ne şekilde olursa olsun idam kesinlikle şart can alan can vermeli, cezalar çok ağır olmalı kimse böyle bir şeye cesaret edememeli...
Kadın cinayetleri ile erkek cinayetleri diye davalar, hakimler kimlikleşir ise o zaman cinsiyet sorunu yaşanır. Yargının hiçbir anlamı olmaz.
hayir. isini iyi yapan biri bakmali. kadin veya erkek fark etmez.
Bir hakim olarak cevap vermek isterim, Bay veya bayan hakim hiç farketmiyor biz doğru yola bakıyoruz ☺️😌
Teşekkür ederiz...:)
Aslında adalet denen bir şey olsa Türkiye de kadın erkek farrketmiyor ama bence kadınlar
İslamda bunun cezası el ve ayaklarının çapraz kesilerek kalbine hançer saplanması
Onun vicdanla ilgisi var ama beyan esastir deyip olmayan seyin cezasida verilemez
Kadın cinayeti demek bile cinsiyet ayrımı bence. Cinayetin kadını erkeği mi olur. şiddetün her türlüsüne hayır demeyip cinsiyete indirgenirse bu önelenemez.
Cinayetin işlenme sebebi cinsiyete ait unsurlarsa bence gayet doğru. Eşleri tarafından öldürülen erkekler konusunda haklısın ama bunun sebebi toplum olarak erkeklerin yaptığı berbat şeylere maruz kalmış olmamız hep, masum olduklarına inanmak zor oluyor gerçekten masum oldukları zamanlarda bile
güzel fikir..
kadınların bakması..
çünkü çoğu kadın utanmaktan doğru dürüst ne suç duyurusunda bulunabiliyor ne de ifade verebiliyor..
insan olan haksız fiili anlayabilecek kişi bakmalı erkek kadın ayrımı belirtemem
Hayir erkekler yapar kadinlar hakediyor zaten bunlari cunky hicbiri bana bakmiyor ve ilgilenmiyorlar
bu ne saçma bir düşünce
Olabilir
Evet bakmalı
Okumadım
neden böyle bir soru sorduğunuzu merak ettim
Bu ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?