Selamlar herkese. Bayram boyunca bu haber, bu olay beni o kadar rahatsız etti ki. Yani inanın içim içime sığmıyordu ki değerli gazeteci, televizyoncu Müge Anlı kendi programında benim gibi düşünen milyonların tercümanı olmuş ve yukarıda fotoğrafta gördüğünüz Pakistanlı adama gereken cevabı en net şekilde vermiş.Müge Anlı'nın muhteşem konuşmasına geçmeden önce belki bilmeyenler vardır diye bir hatırlatma yapmak isterim..
Bundan 5 yıl önce, Neslihan isimli küçük kız henüz ilköğretim öğrencisi iken okulda olduğu zamanlarda kapıda kendini bekleyen ve diyaloğa geçen Rana Ali isimli Pakistanlı tarafından kandırılıp kaçırılıyor. Ailesinin uzun aramaları ve hatta Müge Anlı'ya çıkmalarına rağmen sonuç alınamıyor. Yıllar sonra anlaşılıyor ki bu adam küçük kızı sahte kimlik ve yasa dışı yollardan ülkesi Pakistan'a kaçırmış ve 3 çocuk yapıyor. Neslihan'ın 18 yaşını doldurması bile şu anda daha 6 ay var. Bunların ortaya çıkmasına sebep ise ikisinin birlikte çektikleri YouTube videosu oluyor. En çok tepki çeken olayda ise Neslihan videoda Türkçe konuşurken arkadaki Rana, yani o adam diyor ki;
"Niye Türkçe konuşuyorsun. Urduca konuş.." Azarlıyor..
Bu Pakistanlı sapığın tutuklanmasını istiyoruz! 13 yaşındaki Neslihan'ı kaçırıp 3 çocuk sahibi olan bu Pakistanlı 28 yaşındaki Rana Ali'yi tutuklamanız gerekli. Pakistan'dan gelip Edirne'de Neslihan'ı kaçıran istismarı YouTube'da anlatan sapığı yakalayın. Neslihan çocuk #mügeanlıpic.twitter.com/IimEXoJns6— mühendisyen (@muhendisyenn) May 5, 2022
Müge Anlı bugün programında Pakistan'dan canlı yayın yaparak onlarla konuşuyor ve bu ada tüm Türk. halko adına gerekli cevabı en net şekilde veriyor..
Komşusunun 13 yaşındaki kızını Pakistan’a alıp kaçıran 3 çocuk yapan adama gayet net bi şekilde SEN PEDOFİLİSİN dedi. TUTUKLANMAN İÇİN HER ŞEYİ YAPARIM dedi. BURASI ATATÜRK CUMHURİYETİ dedi. Başka diyen çıktı mı? Hayır! #mügeanlıpic.twitter.com/ItQAd5NkCj— lesjoliee (@aytugyumben) May 5, 2022
Müge Anlı: “Umarım bir hata yapar da bu ülkeye gelirsin, tutuklanman için elimden geleni yapacağım” dedi. Müge Anlı'nın programı izleyemedim şantiyedeyim. Fakat tamamen benim söylemek istediklerimin hepsini söylemiş. Allah senden razı olsun. Bu kansızı yakalayacağız. #mügeanlıpic.twitter.com/fATHVk4daE— mühendisyen (@muhendisyenn) May 5, 2022
Helal olsun Müge Anlı! 28 yaşındaki Pakistanlı Rana Ali, 13 yaşındaki Neslihan Örs’ü kaçırdı. 3 çocuk yaptırdı. Müge Anlı, “Bu ülke sana çalışasın diye kapılarını açıyor sen komşunun kızını kaçır diye değil. Bu ülke şimdi sana ne yapsın, Hoş Geldiniz mi desin?” dedi. #mügeanlıpic.twitter.com/SDEWncnylq— Hakan Kanburoğlu (@hakancayorumlar) May 5, 2022
Konu hakkında siz değerli #kizlarsoruyor üyelerinin düşüncesini merak ediyorum..
Olaya üzüldüm ve artacak gibi bu durumlar. Neden derseniz dini kullanıp çok şey oluyor. İslamlığı bile beceremeyen insanlar olduk iyice. On üç yaşında bir kıza bunu yapan çocuklara neler yapmaz. Bundan çok var emin olun. Şerefsiz diyeceğim de bunlara bir insanda önce şerefe olacak. Tabi başta insan diyemiyorum ince insanlık olacak. Diğer konu ise Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel sözü var. Bende Atatürkçü biriyim. O söz şöyle diyor. " Eğer kendinize kurtaracak bir lider arıyorsanız ben size bir şey öğretmemişim demektir." diyor. Yani hep onu aramayalim. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyelim. Bir insana bu kadar yüklenmeyin. Sonrasında kötü sonuçları oluyor. İnsanlara o güzel insanı öğretin. Hatta bu topraklarda tüm yaşamış güzel insanlari. Ama ülkeyi bir insanın üstüne yikmayin. Atatürk bugün yaşamış olsa bunu söylerdi. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti derdi. Yine birgün Atatürk odasında imza için gelen bir yetkiliye dosya için imza istiyor. Atatürk oraya imza atarken kendi partisinin yani CHP bir rolü olna bir şey koymuyor ya da atmıyor. Sadece kendi adına imza atiyor. Neden mi birgün bu parti değişirse hepten ben suçlu olurum diyor. Yani bu olayı da benzer olduğu için anlattım. Tarihimize tümden sahip çıkalım. Sen oncusun sen buncusun bosverelim. Ne yani şimdi ben Anadolu Selçuklu Bozok boyu bilmem ne asiretindeyim diye kalanı benim için yok diyemem. İnsanları da artık bir manupulasyona itmeyelim. Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün de, Alparslan da, Ertuğrul Gazi'nin de, Fatih'in de memleketi.
Arkadaşın biri bir yorum yazmış ülkeyi bölmeye çalışıyorlar diye muhatap ve kaale almadığım için kendisini buradan yorum yapayım evet burası Türkiye cumhuriyeti Türkiye cumhuriyeti demek Atatürk cumhuriyeti demektir çünkü bu ülke kanla savaşarak alındı ve bunun baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk tür hiç bir emek sarf etmeyerek bu mirası bu toprakları bugün karış karış satan baştaki ler sınır namustur sözünü hiçe sayarak bu ülkeye afkani pakistanli si suriyeli sini doldurup ülkeyi Arap baharina çevirmeye çalışan Bop başkanı birisi ülkeyi yavaş yavaş araplastirma sevdasından biran evvel vazgecmezse bu ülkede yarın kadınlarımızın sadece videosu çekilmek le kalmayıp tecavüze sarkintiliga ve iç savaşa kadar bu durum gidecektir kendi ülkesini savunamayip kaçan bu korkaklar turkiye cumhuriyetinde kendi bayraklarını açma cesaretini gösterebiliyor sa Türkiye aleyhine dalga geçer gibi videolar paylaşıyorlarsa bu ayıp bastakilerin ayıbıdir suç işleri bakanı olan bir arkadaş bu kişileri savunmaya devam etsin ne zamanki bu yorum yazan ülkeyi bölmeye çalışıyor diyen arkadaşların karısına kızına tecavüz edilir bakalım aynı yorumu yine yapabileceklermi çok merak ediyorum ne mutlu türküm diyene 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Adi Herif Böylelerini Hadım edeceksin Sırf zevki için kaçırmak Üstüne çocuk yapmak nedir 13 yaşında kız daha O yaşta hamile kalır ama müsait Uygun değil Kaçırip çocuk yaptıysa tecavüz de olabilir işin içinde Ben Irka bakmam Kişiliğe İnsanlığa bakarım Müge nin dediğine gelecek olursam sanki Türkiye de Adalet sistemi Var da Kim kime dum Duma Yani Pisliğin biri kıza tecavüz eder serbest kalır masum birisi öldürülür yine serbest ceza alsa bile Hakketiği Cezayı almaz ufak alir yine serbest Yeni Türkiye adaletin ak Türkiye çok güzel ülke de Başımızda ki devlet Şeref Yoksuni
Bizden nerdeyse elli yıl geriden geliyolar bu insanlarla yaşayamayız ilerleyemeyiz mülteci sorununa ve arap turist! sorununa dur denmeli toprak, ev satılmamalı. Yoksa başımıza daha çok şey gelir. En basiti İstanbul gerçekten bizim mi? Bu bayram bunu fazlasıyla sorguladım adım attığım yer yabancı kaynıyor ve de öyle kenar köşe yerler değil en gözde en tarih kokan yerler… esnaf bunlara yaranmak için ne yapacağını şaşırmış çok içler acısı😑 yazık oluyo türbe duvarları starbucks bardaklarıyla dolu gülhane rezil hale getirilmiş… saysan çok şey var halkımız bunların yükü altında ezilmekte iş aş ev her alanda bunlar yüzünden haksızlık boyunda paralar dönüyor
bu durumun savunulacak en ufak bir yanı yok Müge hanım haklı
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
TV programcısı ve siz boş yapıyorsunuz. Eğer tepki gösterecekseniz ülkeyi yönetenlere tepki gösterereksiniz. O sunucu çalıştığı kanal hükumetin finanse ettiği bir kanal olduğu için hükumete, yönetenlere tepki gösteremez. Bu ülkeye göçmenleri ellerini kollarını sallaya sallaya kim aldı? Bu ülkeyle göçmenlerin kültürleri birebir uyuşuyor deyip kim toplumun içine karıştırdı? Taliban ile İslam anlayışımız birebir uyuyor kim dedi? Pakistan Afganistan' ın en büyük millet topluluğu olan Peştulara sahip. Taliban' ı asıl oluşturan grup da Peştulardır. Hatta Özbek Afganlar tarafından Taliban Peştu milliyetçiliği yapmakla suçlanır. Kısaca 13 yaşındaki çocuğu da alırlar, o çocuğu satarlar da karıları da yaparlar, karı - koca da olurlar. Sen ilk başta bunları davaları görülene kadar kampa alıp gerçekten ihtiyacı olan, zararsız, Türkiye Cumhuriyeti değerleriyle uyuşanları sınır ihlali yargılaması ve iltica değerlendirmesinden sonra geçici statüsünde asıl kampa alacaksın. Kampta şehirlere girmeden bekleyecek. Ülkelerinde problemler cözüldükten sonra da ülkeleriyle temasa geçip veya ülkeleriyle sorunları varsa temasa geçmeden normal şekilde yollayacaksın.
Bu olayda suçlunun suçu sabit zaten de, acaba kendini savunamayacak yaştakilerin savunma sistemi nerde sahte pasaport kimlik neden bu kadar geçerli olabiliyor kaçak olarak ülke dışından girilmesi çıkılması konusunda engelleyici bugüne kadar ne gibi gelişmeler oldu acaba. Çocukların fotosunu kimliklere koymaya bile gerek duymuyoruz halen, çocuğa işimiz düşünce hadi kimliğini yenile fotosuz kalmış diyoruz. Bunlar da en az olayın kendisi kadar konuşulması gereken şeyler bence. Teknoloji çağını koşuyoruz, her yerde teknoloji reklamı yapıyoruz, ama daha okuldaki çocuğun güvenliğini sağlayamıyoruz, üstelik o kadar kolluk kuvveti kurum kuruluş güvenliği imkanlarına rağmen hergün onlarca çocuk birilerinin elini kolunu sallaya sallaya kaçırılması durumunda. Tam bir Ortadoğu ülkesi seviyesinde bir de AB bizi neden almazı tartışırlar sonra,, aah ah ne diyim bazı yetişkinleri kaçırsalar, inanın haberini yapsalar bile kanal değiştiririm..
mantıki açıdan yaklaşırsanız evet adamın yaptığı büyük suç evet pedofili ama evlenmişler ve üç çocuklar var kıza kötü davranıyor gibi de görünmüyor şu an adamı hapse attırmak hiç bir şeye yaramayacak tam tersine olan huzurlarını da bozacak kız adamın yanında oldukça rahat ayrıca bakarsanız adam urduca konuş derken azarlamıyor kendisi de yarım yamalak türkçe öğrenmiş zaten karısına urduca da konuş diyor tam anlamadığı için nasıl oraya buraya çekiyorsunuz lafları var ya en başından yanlış olabilir ama şu an kız ben istemiyorum bu adamı şikayetçiyim demedikçe kimsenin karışmaya hakkı yok
@tuanadmr03 yok eğer çocuk yeni kaçırılmış olsaydı ve ailesine dönmek isteseydi evet vardı ama şu an yok evliler ve üç çocukları var kadın da hayatından gayet memnun görünüyor buradan bir şey çıkmaz kadın şikayetçi olmadıkça ki olacağını da sanmıyorum üç çocuğunun babasından
Yorumunuzu okudukça utandım sizin adiniza isterse 50 yasina gelsinler zamaninda yaptigi sey suc. Simdi biri birini öldürse seneler sonra bu ortaya ciksa yaptigi sey affediliyor mu
@çikolataçikilop siikip bi kenara bırakmak derken o işi ömürlük yapmasından bahsediyorum. O kız artık onun MALI. İstediği an istediği kadar kullanır, istediğini de yapar. Bunların hayat şekli bu.
@tuanadmr03 ölüm ölen kişinin affedebileceği bir şey değil ama diyelim tecavüz etti ki etmiş olabilir bilemeyiz ama tecavüze uğrayan kişi şikayetçi değilse size ne oluyor diyorum? mağdur kişi şikayetçi değilken size ne?
@çikolataçikilop Çok mantıklı ve güzel bir şekilde görüşünü belirtmişsin ki bu saatten sonra da dediğin gibi pek bir şey değişmez. Boş ver cidden akılları ceplerinde dolaşan insanlar, bir kadın erkek ilişkisinin ne olursa olsun amacının s*kişmek olduğunu kadınların köleden başka bir şey olmadığını savunurlar. Hayatlarında 10 kitabı okumamış, ırkçı bir yer gezmemiş MALlar. Yorma kendini kardeşim cahile bir şey anlatamazsın. @tuanadmr03 Asıl terbiyesizlerin yorumlarından utanmalısın..
Haklı Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette yaşıyoruz aksini iddia eden teröristtir ama kız artık 17 yaşında neredeyse yetişkin olmuş adamın yanında kalmak istiyor mutluyum diyor Müge Anlı'nın ise geri dönmesi için o kadar dil dökmesine gerek yoktu bence kız demek ki cahil başına ne gelirse de hak eder. Ben kendisinden bir yaş büyük olmama rağmen pislik bi pakistanlı beni kaçıracak ve benden 3 çocuk yapacak ben de onu affedip dizinin dibinde yaşamaya devam edicem öyle mi? Bırak affetmeyi yaşatmazdım onu
Ülkemize de cinselliğin yaşı 13'e düşmüş durumda. Çocuk gelinlere karşıyız, karşıda duralım. Lakin 13 yaşındaki kadınlar evlilik dışı cinsel ilişkiye giriyor. Bu durumu kimse görmüyor.
Arap dünyasında çok eşlilik var diye site ediyoruz ancak ülkemize insanların hem resmi eşi hem de metresleri var. Sadece erkelerin değil kadınların bile.
Bu ülkede doğurduğu çocuğun babasının kim olduğunu bilmeyen kadınlar var. Şapkamızı önümüze koyup düşünelim. Atatürk Cumhuriyeti olmamız bütün bunları engellemiş değil.
adamlar sınırı elini kolunu sallayarak geçiyor zaten oda o cesaretle gidip kızı kaldırıp götürüyor, o yaştaki kızın ne işi var evlilikle sapık zihniyetli kalanlar da burada Türk kızlarına sarkıntılık ediyor. Müge hanım çok doğru demiş bu insanlara adli yaptırıp uygulansa🇹🇷
İğrenç. Atatürk diyince bir kadın olarak bu adamın kırk takla atarak bize verdiği hakları elinin tersiyle itip de 13 yaşında Allah'ın Pakistan'ında birinin eline bakarak hatta diline bakarak yaşıyor. Çok büyük akılsızlık çok. Yazıklar olsun. Hem o adama hem o kızın ailesine
Valla nasıl yorumlasam anlatamam içimdeki fırtınaları o yaşanan çaresizlikleri düşündükçe delirecek gibi oluyorum kimse bilmez o çocuğun neler yaşadığını Allah bunlar gibilerin belasını versin beddua etmem normalde döner beni bulur diye ama dayanamıyoruz insanız.
Suçluya adaletin getirdiği en ağır şekilde cezası verilmeli. Ama bir kişinin yaptığı bir olayı da bir millete mal etmeye çalışan algı olulturmaya çalışan kişi, sayfa veya organizasyonlara da aynı şekilde gerekli ağır ceza verilmeli diye düşünüyorum. Cidden olayın iğrençliği bir yana bunu algı oyuncağı olarak kullanan bazı sayfalar mide bulandırıyorsunuz.
Müge Anlı kadın gibi kadındır, yandaş medyanın kanalında olduğu için bazen üzülsem de kendisinin o düşüncede olmadığına inanıyorum, ki zaman zaman avukata savcıya polise de gereken şekilde lafını söylüyor. Bu laflar da gereken yere gitmiştir ama yakında kendisini farklı bir kanalda görebiliriz. 🌸
Tek söyleyeceğim şey Ülkemizdeki Afgan, Suriyeli ve Pakistanlı.. ne kadar sığınmacı varsa gitsin bir an evvel. Onların kültürü bizden farklı bunlar bizim kadınlarımızın çocuklarımızın haklarını gözetmezler , onlarda kadının hakkı diye bir şey söz konusu değil. Yaşına da bakmazlar başka şeye de böyle alır alır giderler. . sokaklarda çekimler yapıyorlar , tacizler yapıyorlar.. istemiyorum bu adamları ülkemde ben.
Dost kardeş ülke Pakistan diyenler bu videoyu iyi izlesin, adamın dilimize bile saygısı yok, nesine kardeş diyeceğim ben bunun? Sırf Müslüman diye mi kardeş diyeceğim? Türkçe diline yapılan saygısızlığı sırf dinimiz aynı diye ört pas mı edelim? Hoş mu görelim?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence artık kimse bir şey yapamaz çünkü videosunu gördüm kız kendi isteğiyle gittiğini gayet mutlu olduğunu üstüne iyi ki gitmişim dediğini belirtti. Tamam çocuk aklıyla hareket etmiş kandırılmış diyenler olacak ama kız şikayetçi olmadıktan sonra bizim feryatlarımiz neye yarar 🙄😐
burada eleştirilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten yöneticiler. Bir adam elini kolunu sallayarak ülke dışına bir T. C. Vatandaşını kaçıran biliyor ise bu ülkeyi yönetmeyen yöneticilerin ayıbıdır. Adamlar elini kolunu sallayarak elçilik binasında Kaşıkçı Cinayeti işleyebiliyorlarken bu ülke toprakları içinde. Birini alıp da kaçırmaları zor olmasa gerek.
Olay şu: Bu kız çingene kızı. Çingenelerde 15-16 yaşında evlenmeyen kız evde kalmış sayılıyor. Öyle boktan bi kültür. Afrika'daki Massai kabilesi gibi.
Bu paki, kızı istemiş, anası-babası da vermiş. Kız çocuğu da iyi bi bok sanıyor tabi çocuk kafasıyla. Yani herkes memnun. Çingenelerşn kökeni de Hint coğrafyasına dayanır zaten. Pakiler, bunların islamcı-gerici versiyonu.
Çocukmuş daha o yaşlarda kız, ki hala da reşit değil. Bildiğin pedofili bu adam. Ülkemizdeki suçlular yetmezmiş gibi bir de gelen mültecilerle uğraşıyoruz. Cidden herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın. Sevilmemiş kız çocukları böylesi sapıkların ilgisini aşk sanıyor ve ardı sıra gidiyor. Üzücü, cidden üzücü bir durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eger ben bir devletin basinda olsaydim ve boyle bir olay olup tanimadim pisligin teki vatamdasimi kacirsaydi o cocuklarida annesiyle beraber alir o adami hapse atardim sinirlarimi saglamlastirirdim ulkeye herkesi sokmazdim ahırmı burasi diyip mültecilere fazla hak tanimazdim bir turk vatandasini pakistanli biri nasil kacirabiliyor nasil ya aklim almiyor
Of nefret ettirdiler artık Atamın armağan ettiği şu güzel vatanımin içine ettiler Afganistan Suriye Arabistan Pakistan çoluk çocuklari ile Türkiye sınırına dahi alınmamali bu suriyeli pakistanlı ile evlenen Türkler vatandaşliktan atılmalı Türk kanini bozuyorlar o**rospu çocukları hiçbirine acimiyorum Ümit Özdağ son ümid artik
Soy daha çok erkekten gelen bi şey. Tc vatandaşlığından atılması benim için yeterli. O saatten sonra kimin * dogurursa dogursun. Bu ülkeyle bi bağlantısı kalmasın yeterli
Hayir sen "kanını veriyor" dedin. Ben de o yüzden konuya soydan girmek zorunda kaldım.
Yoksa bırak sempati kurmayı falan. Bu oroospu evlatlarına muhabbet besleyen, onlara selam veren, onlardan selam alan kim varsa benim can düşmanım.
Benim dünyaya bakışım bu. Yoksa kendini satan satar. Bedeni satar, ruhunu satar, vücudunu satar. Ona benim yapabilecek biseyim yok. Ha devlet ben olsam o oroospu çocuğunun Pakistanda konumunu anında bulurum.
Tamam doğru demiştir müge anlı ama kızda bu hayattan çok mutlu görünüyor. Ve artık ilanda olmuş 3 çocuk yapılmış. Bilmem ne yaptıktan sonra kapıyı örtmeye benzer bu durum. Önceden yapılması gereken yapılacaktı. Şadi kızı getirseler herkese düşman kesilir. Seviyor belliki adamı artık.
çocukların kandırılması o kadar kolay ki. kız kaçtığında 6. sınıfmış daha. suçu kızda aramak saçma olur. bir kaç yorum gördüm resmen yazarken beyinlerini kenara koyup yazmışlar. bazıları da Pakistanlı olduğu için bu kadar tepki topladı demiş. farkındaysanız, bu bir suç ve suç suçtur, ırk ayrımı yok bu durumda. umarım Rana Ali, hata yapar ve Türkiye ye giriş yapar. girdiği gibi sonuç belli zaten.
Adamın tipinden anlaşılan kızı zorla tutuyormuş gibi. Kim bilebilir Pakistan’ın hangi ücra köşesinde tutuyordur. Hatta şart koşmuştur kıza ağlamadan sızlamadan konuşursan ailenle konuşmana izin veririm demiştir. Aksi halde hayatta görüşemezsin demiştir.
Adamın yaptığını asla savunmam çok yanlış bişey amma kız 13 yaşında gitmiş ve çok da memnun o yaşta bide çocuk yapmış ve gayet olgun bilgili bir şekilde konuşarak mutluyum falan falan diyor yani en ufak açıma duygusu hissettirmedi şimdiki çocuklar gençler hep evlilik çocuk heveslisi hemen herseye kanıyorlar yetiştiğimiz gibi yetiştiremiyorum adap disiplin terbiye kalmadı
Bu yüzden kandırlıyorsunuz! Uyanın artık bıraya gelirsen içrri tıktırırım? Bu adam bir pedofili ve bir avrupa ülkesinden kaçırmış olsaydı o adam üç çocuk yapamadan bulunurdu… sokrursa ya interpolü devreye? Orada bir Türk vatandk zorla alıkıoyuluyor. genç kızın hayyatı söndükten sonra * kalan herşeyi! Burası ATATÜrK’ün cumhuriyetiydi. Boş medyayik olaylara o kadar gömülğ kalmışsınız ki burnunuzun ucuna ki gerçeği göremiyorsunuz.
Resmî olarak evet Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ama sadece resmî olarak. Onlarca sucu işleyıp dışarda gezenler , tecavuzculerın dışarda gezmesi ( ifade alınıp salıyorlar ) , döner bıçağı ile kadınların yaralandığı olaylar aklıma gelınce Muz Cumhurıyetı olduğumuz aklıma gelıyor
biz muslumaniz pakistanli musluman kardeslerimize ulkemizi actik ne guzel 3 de cocuklari olmus hatta tum musluman kardeslerimize sinirlarimizi vizesiz acmaliyiz hatta paralari varsa ulkeyi bile satmaliyiz.
Bedofili için kesinlikle ölüm cezası olmalı. 😤😡 Bu adamlardan dünyayı kurtarmak lazım, lazım ki bu adamlar erkek evlat yetiştiremesin. Kimseyi bu düşünce ile zehirleyemesin.
Bu tipi Pakistan'dan paket edip getirmek bize zor olmamalı. Bence hem kızı hemde bu profili hastasını yakalayıp getirmeli ve bu zavallı çocuğu kurtarırken bunuda müebbet hapse mahkum etmeliyiz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sorunun asıl kaynağına inilmedikçe böyle haberler duymaya devam edeceğiz. şu an bazı illerimiz mülteci istilası yüzünden tanınmayacak hâlde.. Bu mültecileri bu ülkeye kim aldıysa tarih önünde bütün bu yaşananlardan sorumludur. Bu zihniyeti hala destekleyenler varsa onlar da bu durumun suç ortağıdır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu kız bir almana italyana fransıza amerikalıya kaçsa bu kadar gündem olurmuydu? bence olmazdı arap sanılan urdu pakistanlı olunca gündem olmuş demek ki ye kürküm ye olayı yani.. bir de şimdi italya da almanyada 13 yaşında kız kaçırma yok sananlar varsa bir le monde... bild gibi gibi gazetelere baksınlar en son ukraynalı kadını kaçırdılar polonya da... kız da 14 yaşında..
Kız canım ailesi canım bunları ülkeye sokanlar canım adam almış gitmiş ülkesine hani savaş vardı ayrıca ahaah delircem mkk sapıklık yapmaya geliyorlar buraya tutukla diyenlerde ayrı canım adam ülkesine kaçırmış canım sürüsü
Az bile söylemiş acilen bütün bunlara çözüm bulunması ülkemizin temizlenmesi lazım ama işte kimse elini taşın altına sokmuyo hata yaptıklarını kabul bile etmiyorlar kimbilir ne paralar için soktular bu insanları ülkeye
İnsanlar sapkınlıklarını artık nasıl kapatacağını bilmiyor. Bunlar yozlaşmış ne idüğü belirsiz insan tipleri. Sanki kainatta kadın kalmamış yaşıtı evlenebilmek için. Nasıl bir düşünce ile yaşıyorlar inanın yorum bile yapamıyorum. Sapık zihniyet.
Hukuken suç ve hukuk uygulanmasında ceza alır lakin hukuk uygulanır mı? Uygulanmaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah belasini versn bu herifin cidden allah bildigi gibi yapsin, kücücük kizin resmen hayatini altüst etmis bide üzerine 3cocuk yapmis okadar üzüldüm ki bu kiza simdi mutluyum diyo ama 10 sene sonra cok pisman olacak yazik cok yazik. Ve ülkemde mülteci istemiyorum hepsi defolup gitsin kendi ülkelerine
Çalıştığı kanalın angaje etmeye çalıştığı değerler ile Müge Anlı’nın söyledikleri 180 derece birbirine ters. Ekmeğini yediğinin; er, geç ya davulunu çaldırırlar ya da güle güle derler.
@İndeepth İslam hakkında sıfır bilgin var kardeş. Bu dediğini ispatla desem bana gider hadis atarsın. Sana bu hadisi çürüten ayet söylerim inanmazsın. O yüzden iftara atmadan önce İslam'ı araştır boş dedikodu laf salatası yapma. Hz. Ayşe annemiz peygamber efendimiz (sav) ile evlenmeden önce , Cübeyr bin Mutim'le nişanlanmıştı. Hz. Aişe’nin evlendiği zaman 9-10 yaşlarında olduğu ileri sürülür. Oysa ki Resulullah’la (asm) nişanlanmadan önce Cübeyr ile nişanlanmış olduğunu biliyoruz. Demek ki daha o zaman evlenme çağına gelmişti. Öte yandan Hz. Aişe validemizin ablası Esma, hicretin 73. Yılında 100 yaşındayken vefat ettiğine göre, hicret esnasında 27 yaşındaydı. Hz. Aişe ondan 10 yaş küçüktü. Şu halde Hz. Aişe, evlendiği zaman en az 17 yaşında bulunuyordu. Hz. Aişe validemiz, Allah Resulüyle (asm) 9 sene beraber olmuştur. Bu müddet içinde İslamiyetin bir çok ahkamını derinlemesine kavramış ve en çok hadis rivayet edenlerden biri olmuştur. Özellikle kadınlarla ilgili hükümlerin çoğu onun vasıtasıyla Allah Resulünden (asm) naklolunmuştur. (Asr-ı Saadet – Peygamberimiz ve ashabı, cilt 1).
@indeepthKur'an'ı Kerim evlilik diye bir çağ dan söz eder. Yaş olarak söylemez. Çünkü vücuttan vücuda değişir insanların olgunlaşma evresi. Kimisi daha erken beden olarak olgunlaşır kimisi daha geç. O yüzden bazı kızların Mahrem yerleri daha erken büyür , bazı kızların daha geç. Bazı erkeklerin sakalı daha erken çıkar bazısının daha geç. Bu yüzden Kur'an yaş olarak değil çağ olarak belirtir ergenliğe girişi. Kuran'a göre evlilik blue çağı değildir. Siz yetimleri nikâh çağına ulaşıncaya kadar deneyin. Onlar nikâh çağına geldiklerinde, onlarda bir erişkinlik, bir yetişkinlik görürseniz. Mallarını onlara verin (Nisa6) şimdi sana soru: Eğer nikâh çağı 18'li bir yaş değilse, eğer nikâh çağı senin iftiran gibi kızlarda 9-10-11 ise bu çocuğa malı verilecek ise bu çocuğa rüşt dediğimiz, neyin kâr, neyin zarar, neyin getiri neyin götürü, neyin kazanım. neyin kayıp olduğu 9-10-11 yaşındaki çocuk nasıl anlayacak? Sonra ne diyor ayet? Onlarda herhangi bir erişkinlik yetişkinlik görürseniz onlara mallarını verin diyerek, onlara mallarının verilmesi için, nikah çağına girmiş ve bu çağı geçmiş olması şartı konulmuştur.
@İndeepth biliyorsan Ozaman ne diye iftira atıyorsun. Bir İnsan evlilik için nikah çağı şartı var dediği halde kendisi bu çağa uymamış olsaydı kimse onun peygamber olduğuna inanmazdı. O yüzden İftira atmadan önce işin aslını araştır ki ölünce İslam peygamberine attığın iftira yüzünden kabirde azap çekme
@İndeepth kardeş İslam'ı araştırmayan biri olmuş olsaydım. Sana Emri Bil Maruf yapmazdım. 1) En Sahih Hadisler Kim çok iyi biliyorum. 2) Senin Hz. Ayşe 9 yaşında diye nakeden Hz. Buhari'dir. 3) İmam Buhari Hazretleri "ben peygamber efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur' şeklindeki bütün hadislere kefilim. Kefil olduğum için bunları kitabımda üst başlıkta aldım. Fakat Bu şekilde başlamayan diğer hadislere kefil değilim. Kefil olmadığım için de bunları alt başlıkta aldım demiştir. Senin bu 9 yaşındaki hadis de peygamber efendimiz (sav) şöyle buyuruyor diye başlamayan bir hadistir. Senedi zayıftır. Bir hadisin sahih olması için en az üç farklı kişinin virgülüne kadar aynı şeyi bildirmesi gerekir.
@İndeepth Bir de ben sana soru sorayım bir tane. Bunun cevabını bulman için sana son nefesini verene kadar müddet benden. Hayatın boyunca düşün dur. Belki doğru yolu bulursun bu vesileyle. Soru: Kur'an derki, Peygamberleri destekleyen kavimler kurtulmuş, karşı çıkan kavimler (semud, Ad, Nuh, Firavun kavmi vb) helâk olmuştur. Şimdi örneğin Firavun kavmine bakalım. Bir tarafta peygamber tarafı Hz. Musa (As)'nın Firavun kavmi, diğer tarafta Peygamber kârşıtı Mısırın Firavun kavmi. Eğer Kur'an yalan söylüyor ise, neden günümüzde hâlâ Hz. Musa (as)'nın Yahudi kavmi yaşıyor iken, Firavun kavmi neden ortalıkta yok? Neden Firavunlara ait sadece mumyalanmış ölü bedenler var ya da neden Kızıldeniz'de boğularak ölmüş bulunan Firavun cesetleri keşfedildiği halde, şu an niye hiç yaşayan Firavun kavmi yok. Hayatın boyunca bu sorunun cevabını bulmaya çalış. Belki bir gün doğru yolu bulursun. Bu soru vesilesiyle
@Handsomehell01 Önce kavim kelimesinin anlamını bil genç adam, Kavim, Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu demektir Senin dediğin gibi ya da sana öğretilen gibi olsa idi yok olan kavimlerin yerinde insan topluluğu olmazdı sana öğretilenin gerçekle bir alakası yok sadece rivayettir. Kilise tarihinde kayıt vardır ama islam tarihinde kayıtlar çok sonra başlamıştır , hadisleri yazanların nerede ise tamamı peygamberin ölümünden çok sonra doğmuş kişilerdir.
@İndeepth ah genç adam sana çok yanlış öğretmiş inkarcı öğretmenlerin. Lut kavmi kim? Nuh kavmi kim? Semud, Ad kavmi kim? İslâm toplulukları İslam'da kavim olarak geçer. Zaten yahudi kavmi v ve firavun kavmi Topluluk olarak bir arada yaşıyordu genç adam. Madem topluluk olarak bir arada yaşıyorlardı nerde bu firavun topluluğu genç adam? Sorunun cevabı hala yok? Hadi diyelim ki ben haksızım sen haklısın Yine elinde patladı. Dediğine göre mısırın firavun Toplulukları olsun genç adam, o zaman sana bomba soru: dil, kültür, bakımından firavun kavminde mısır 🌽 kültürüne göre ölüleri mumyalama vardı. Şimdi niye Mısır'da ölenler mumyalanmıyor da sadece Firavunlara ait ölü mumyalanmış bedenler var genç adam? Ah genç adam İnançsız öğretmenlerin gelsin sen çok yetersizsin bilgi olarak. Hadislerin daha ne zaman yazıldığını bile bilmeyen biri ile daha fazla uzatmak istemem şahsen. Bunun için İslam'ı inançsız öğretmenlerinden değil, İslami bilgisi olan kişilerden öğrenmen dileği ile genç adam. Öptüm gözlerinden hayırlı cumalar genç adam
@İndeepth 200 yıl sonra yazıldığı gerçeğini ispatla Ozaman 🤣 ben sana bilimsel olarak bile Kur'an'ın gerçeklerini kanıtlarım ama sen bana dedikodularla gelirsin. Mesala ben sana derim ki evrenin genişlemekte olduğu gerçeğini Teleskopu bile olmayan Hz. Muhammed (sav) nasıl bildirmiş derim. Seb bana dersin ki , sen Hubble bunu bulduktan sonra genişlemekte olarak çevirdiniz diye dedikodularla gelirsin ben de sana daha Hubble anasının karnından doğmadan Fahrettin Razi, Ebu Suud gibi bir bir çok İslam alimleri Eski Tefsirlerinde bunu belirtmiş diye kitaplı belge sunarım. Sen dedikodu yaparsın ben ise belge sunarım
@Handsomehell01 Bak onu bile anlamamışın ben 200 yıl terimi kullanmadı peygamberin ölümünden sonra doğanlar dedin bazıları 200 yıl sonra yaşamış hadis yazanların. Hadis nedir? Hazreti Muhammet’in, Müslümanlarca büyük değer verilen, genel kural niteliğindeki sözleri ve davranışları. Onun zamanında yaşamamış birilerinin söyledikleri ne kadar gerçektir ya da kaçta kaçı gerçektir?
@İndeepth kardeşim peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in sünnetlerini araştır. Söylediği her şey bilimsel açıdan insan sağlığına yararlı. Bilim bile zamanla kendi gerçeğini değiştirir. Eskiden en küçük yapı taşı atom dediler. İnananlar öldü gitti. Şimdi de aa atom altı parçacıklar varmış diyorlar. Şimdi bu yanlış bilgi ile ölüp gidenlere yazık oldu. maalesef. 2) Kur'an'ın Bilimsel gerçeklerini araştır derim. Madem Bilime inanıyorsun. Nobel ödülü bilim adamlarının %85 i dindar. %10.5 i Ateisttir. Hatta "Evrenin Hassas Ayarları"nı inceledikten sonra bir çok Ateist bilim adamı dindar olmuştur. Bak sana sabaha kadar Kur'an'ın bilimsel gerçeklerini ispatlarım ama zamanım kısıtlı. Cuma'ya gideceğim daha. Ben sana balık vermek yerine balık tutmayı öğrenmen için şu tavsiyede bulunurum en fazla. İslam'ı adam akıllı öğrenmek istiyorsan eğer, tek taraflı bakmayı bırak. Biri gelse sana dese ki eşin seni aldatıyor, sen hemen inanır mısın? Yoksa eşini de dinler misin? Tabiki dinlersin. O yüzden birde İslam'ı kaynaklardan dinle onlara da zaman ayır. İslam meal değildir. Meal okuyup İslam'ı öğrendiğinizi sanıyorsunuz. Oysaki meal Kur'an değil eksik çeviridir. Kur'an Anayasa'dır başlıkları verir detaya inmez. Detayı öğretmek için de peygamberler göndermiştir Allah. Ve gelecekten haber verdiği her şey bir bir çıkan bir peygamberimiz var bizim. Hiç ıska yok. Bilimsel olarak İslam'ı öğrenmek için Enis Doko Kitapları okumanı yâda onun kanalını takip etmeni öneririm. Kendisi Evrimci biri bu konuda çelişsemde Yiğidi öldür hakkını yeme anlayışı vardır bizde. Kur'an'ın bilimsel gerçeklerini güzel özetlemiş. Belgeler ile öğrenmek istiyorsan Altay Cem Meriçi araştır. Tüm detayları ile öğrenmek isterim dersin İhsan Şenocak'ı araştır.
@İndeepth Bir de bunlardan dinle ve eski bilgilerin ile yeni bilgileri kıyasla kim haklı kim haksız kendi gözünle , kendi aklınla öğren. Ben hep sorguladım. İlk Meal okuduğum da böyle ayet mi olur lan dedim. Ama Tefsir okuyunca taşlar yerine oturdu. Meal de ayetler arası anlam bağı kuramazsın. Hangi ayet hangi dönemde hangi olay üzerine inmiş bilemezsin. O yüzden son tavsiyem sana balık tutmayı öğrenmek için iki taraflı araştırma yap her zaman. Esenlikler 🤚
@İndeepth sadece aştığını sanıyorsun. Bir tane bile Tefsir kitabı okumadığını yemin bile edebilirim ama ıspatlayamam😀Sen sadece kendini kandırıyorsun. At gözlüğü ile bakıyorsun sadece. Bu yüzden ben sana Bin tane delil de sunsam sen bu yanlışlarınla mutlu olduğun için , böyle yaşayıp gitmek istiyorsun. Ama ölünce seni hiç bir inançsız felsefe Kurtaramayacak. Bir okul (Evren) inşa etmek için Mimar (Allah) Bu okulda ders anlatması için öğretmen (Peygamber) anlatılan dersleri dinleyip öğrendikten sonra uygulamaları için öğrenci (toplum ) olmak zorunda. Son nefes gelmeden imanlı ölmen dileğiyle ben teşekkür ederim hayırlı Cumalar
@İndeepth aşmış olsaydınız bu soruyu sorma gereği duymadınız. Sadece aştığınızı sanarak kendinizi kandırıyorsunuz. Sorunuzun cevabı bu paylaşımımda : Ateizm neden çökmeye mahkum? ↗
@İndeepth Okumak önemli. Okumuş olsaydınız eğer paylaşımın içinde Tanrının evrenin dışında zaman ve mekânda münezzeh olduğunu anlardınız. Evreni balon 🎈 gibi düşün. Biz ve dünya bu balonun içindeyiz. Evren genişledikçe bizde onun içinde eşlik ediyoruz. Çünkü Allah sonlu bir evrenin içinde yaratmamıştır bizi. Sonsuz olan ise kendisi. Başka sorunuz yoksa ufunuzu açmanız dileğiyle hayırlı cumalar
@İndeepth tüm sorularınıza cevap verdikçe konuyu saptırıp başka sorular soruyorsunuz 🤣 ben bir soru sordum ama hâlâ ona cevap veremeden başka sorular sorarak adil bir tartışma olmadığı için. Sorularınızın cevabını artık kendiniz öğrenebilecek olgunluktasınız diye düşünüyorum. Allah hidayet nasip etsin. Ben tebliğimi yaptım. Bundan sonrası sizin tercihinize kalmış artık. Sizin inancınız size benim inancım bana 🤚
@İndeepth insanların ne kadar bilgili olduğu değil, sizin neyi ne kadar doğru bildiğiniz önemli. Bana sorduğunuz soruların hepsini kendiniz de bulabilirsiniz. Benim bir âlim ya da bir Evliya ya da bir cahil olmam sizin ahiretinize hiç bir katkı sağlamaz. Benim gibi bir cahil bile aklındaki soruların tüm cevaplarını bulabilmişse bu dünyada sizin gibi olgun aklı başında insanlar da bulabilirr diye düşünüyorum. Yoksa her sorunuza cevap versem soru sorma sanatı bitmez. Önemli olan sorularınızın cevabını benden yâda bir başkasından değil kendiniz İslam'ı kaynak taraması yaparak bulmanız.
İlk defa bura da gördüm rahatsız edici bir olay 3 çocuğu ve 13 yaşın da iken Sevgili yapması ise utanç verici. İnsan Pakistana mı kaçar harbi den de vizyonsuz çıkmış Ellin oğlu cin gibi
Ya bu sınırda orada burada görev yapan askerlerimiz bunları kanasla kafadan indirmezse işte böyle girerler ülkemize onun bunun kızına her b. ku yaparlar.. şu adamın tipe bak 😑😠😠😤😤😡
Ya ben kafede masama 18 yaşında kızla gelen 30 yaşında arkadaşımı masada rezil etmiş utandırmış adamım.. yaptım evet sübyancılık yüzlerine söyledim ikisinin de aşırı zoruna gitti.. ya böyle 13 yaşında kızı kaçırmış bilmem ne böyle adam hani denk gelmesin bana ya o kadar söylüyorum böyle sübyancıliktan nefret ederim
13 yasinda kacirdigi zaman tutuklanmasi lazimdi kiz 18 yasina gelip kendi kararim sikayetci degilim derse adamin tutuklanacagini hiç sanmiyorum çünkü kız reşit erkek zaten reşit yani müge anlı bile bir şey yapamaz
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 13 yaşındaki kızı Pakistan'a kaçıran ve 3 çocuk yapan adama Müge Anlı, "Burası Atatürk Cumhuriyeti!" dedi. Ne düşünüyorsun?