Siz inandınız mı? bir durup araştırayım aslı nedir bakayım dediniz mi? Aogda falan gördüm önce, yazıklar olsun pkk paçavrasınıda göndere çektıler bunuda yaptılar falan dıye bir paylaşım yapılmıştı, altta hala evet mı dıyorsunuz, evet dıyenın anasını bacısını vs vs bır suru spekuslasyon yalan dolan. Irak bölgesel yonetım bayragını pkk paçavrası dıye yutturmaya çalışıyorlar.
O bayraklar her ülkede bu şekil çekiliyor ırak ziyaretinde zaten, VE İLK DEĞİL, çünkü ırak bır devlet içinde kürtler yaşıyor ve kürdistan dıye geçıyor onlar için ne olursa olsun bu uzun zmandır böyle:
Ayrıca o bölgesel kürt bayrğaı, Irak devletinin var oluşundan beri tarihsel var olan bir bayrak simgesi. Pkk paçavrası değil o farkı da açıklamış olalım. İki farkı görebiliyorsunuz dimi? Tamamen spekülasyon algı yaratmak için saptırılıyo, her paylaşımda bu yüzden hayır, evet diyenin bilmem ne.. her paylaşımın altında akp ye akplilere ana avrat küfür, hele twitterdan off off :D Eğer bu yukarda kı pkk paçavrası gerçekten asılmış olsa en kotu kufurlerı , emeği geçenlere bende ederim ama bu kadarda koyun olunmaz ki be kardeşim, kendini einstein sanan koyunlardan daha koyunu yok. bir araştır doğru mu gerçek mi diye bir öğren, lap diye sosyal mecralardan yönettiriyo herkes kendini, kendi fikrin olsun düşüncen olsun.
Gerçekten bu kadar kolay bölünebilen gaza gelen bir millet başka da olamaz, evet mi denecek hayır mı bırakın millet kendisi karar versin a... , açıklasınlar doğru düzgün evet deyin çünkü böyle hayır deyin çünkü böyle diye.. İnsanlara karar verebilmeyi düşünebilmeyi, fikir sahibi olup gelişmeyi öğretin, herkes değerlerimizi, önemli isimleri, kıyaslamaları kullanarak karar vermeye fikir sahibi olmaya çalışıyo. Böyle saçma saçma algı yaratmalara nefret çekmelere ne gerek var. Nefret ne zaman hayır getirmiş bu ülkeye bugün getirsin. Yarın öbürgün gerçekten kötü bir şey olsa onda bile milletçe tepkiyi veremeyecez, gerçi zaten yakın zamanlarda ne kadar verdiğimiz muamma.. Siz ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
falan filab
Güncellemeler
+1 yıl
rıp
"Pkk paçavrası Atatürk Havalima'nın da göndere çekilmişmiş, Siz inandınız mı?
Birader alttaki pkk bayragi digeri kurdistan bayragi. Bizimde tsk bayraginin ulkemizle alakasi yok o zaman. Sen olayi yanlis anlamissin pkklilarin kurdistan bayragida ayni yani sen o bayrakla pkknin alakasi yok diyemezsin. Ha bolgesel kürt yonetimini tanidiysan bayragina ses edemezsin o ayri bisey ama sende farkli seyler gibi gostermeye calisma sozde kurdistanin bayragi iste bende bu ulkede gondere cekilmesini istemezdim ama devletimiz tanimis bir kere napalim
Karde altta kı pkk bayrağı degıl pkk bı ulke degıl bayrağı olamaz, pkk nın "paçavrası" önce bunu duzeltelım, ben polıs ve asker gorevlerını yapanların ıcıdne sureklı vakıt geçırmıs bırıyım cok hassasım. Bölgesel kürt yönetımı dedıgın bayrak uzuuuun zamandır her ulkede kullanılıyor zaten ılk degıl. Pkk nın paçavrası altta ki. Tüm dünya çapında kürdistan denınce akla ırak gelır, kürtlerın kürdistanı orası. Pkk gibi it sürüleride kürdistanı genısletıcez dıye, kürtleri saptırmak ıcın "kürdistan" lafını kullanıyolar. Halbu kı amaçsız şerefsiz iğrenc sekılde yaşayıp oluyorlar. Ortada kötü bir durum yok olsa evelAllah asla kabul edılemez zaten
Tamam duzeltelim alttaki pkk pacavrasi hem fikiriz bunda, ustteki bayrak saddam zamaninda o bolgede asilsaydi buyuk bir etnik temizlik yapardi saddam ona da emin ol ve yine ustteki bayrak pkk, ypg, pyd gibi orgutlerin militanlarinin kolunda olan bir bayrak. Yani ustteki bayrakla pkk yi ayri tutmak gibi bir hataya dusme. Hata devletimizin bolgesel yonetimi tanimasi o bayragi asmasi degil. Tanidiysan bayragini kabullenmek zorundasin çünkü. Bende cok rahatsizim bu bayragi burda gormekten ama yapacak bisey yok
Bak şimdi o konu şöyle, bizde türkçüler var ya hani bayağı bir grup olarak ayrılıyorlar. Kimi diyor ki tüm dünya türk olsun herkes düşman, kimi diyor kürtlere ölüm burası turkıye, kimi diyor biz türküz kalanlar gitsin vs vs.. Bu düşünceler türkçülükte birleşiyor, kimisi doğru kullanıyor kimisi yanlış. Kürdistan da , distan manasından kürtlerin bölgesi anlamına geliyor. Terör örgütleride kendi küçük kafalarınca toprak genişletmek için kürdistan düşüncesini kendilerine maşa olarak kulalnıyorlar. Hani bütün kürtleri için yapıyoruz diye, kürtler birleşsin diye, aslen kürdistan denince akla glen ıraktır, o bayrak ırak bölgesel kürt yönetiminin bayrağıdır. Dediklerimi lütfen tekrar oku doğru anlaşılmak ıstıyorum.
Bak senin kurdistan bayragi harici gosterdiklerin o orgutlerin flamasi tipki tsk'nin sgk'nin cb'nin oldugu gibi ama hepsi tek bayrak icin mucadele ediyor o da irak bolgesel yonetiminin bayragi. Yarin bir gun bagimsizlik alacagi kesin irak bolgesel yonetiminin onların amacida turkiye ve suriyeden toprak alip iraktaki kurdistan topragiyla birlestirmek ve kurdistani kurmak. Yarin bigun bu dedigim olursa zaten kurdistan denilen yerin basinda barzani falanda olmaz.
yok kardeş öyle bir şey olmaz, sana diyorum işte, aynı türkçlük gibi, kimisi ırkçı olarak kullanıyor kimisi yerinde. Pkk gibi örgütler gücünü kürtlerden mi alıyor? Bugün dün ya da yarın bu pkk üye kazanmak istese ne diyecek? Sağda solda kendimizi patlatıp şerefizlik kansızlıkla masum insanların hayatını mı sonlandırıcaz dıyecek? Hayır. Diyolar ki, biz kürtüz toprak genısletıcez, bir kürdüz bize şöyle yapıyorlar, yaptılar, biz kürdüz bizle savaşıyolar bakın bütün kürtler toplanın. Böyle terör örgütleri "kürt" terimini kendılerınden çıkarırlarsa oyun bozulur zaten, onların oyuna getırme taktıklerı bu. Bugün bır suru kurt arkadaşım var hıçbırı ne pkk yı ne de kürdistan fıkrını desteklıyolar. Bunlar cıbılıyetsız ıtlerın kendılerınce hayali.
Senin cevrendekiler ya cok iyiler ya da kendilerini gizliyolar ben cok gordum pkk ve kurdistani destekleyen kürdü ama mesele o degil. Ayrica Turkculul ile kürt milliyetciligini bir tutmayalim lutfen bizim suanda ozerk bolge olan Turk bolgelerimiz eskiden bizim topraklarimizdi zaten olmasa dahi bisey farketmez
kardeş asla bir tutamam zaten, bir kere manevi olarak bizimkıyle eş değer hiçbiri olamaz ama mantıken anlaşılması ıcın dedim, ikiside bir akım bir görüş , bizde oldugu gıbı onlarda olanıda onlar böyle alet etmeye çalışıyorlar. Kürtler diye bir kavram oluşmuş algıyıda oluşturmuşlar, tanımasan bıle antıpatı duymana neden oluyolar. Türkçülük dersek eğer ingiltereyde fransaya abd ye almanyaya düşman olmamız lazım, Türkçülük polıtıkasını onlara uygulamamız lazım. B, iz nabıyoruz, her 10 senede bır darbe yaşıyoruz, sen arnavutsun defolun gıdın iskandınav bozuntulrı, sen boşnaksın sırpsın , sen çerkezsin hainsin, sen lazsın rum kırmasısın.. sen kürtüsn tu ka ka , pis pkk? kim kaldı? Bu nefret ne zaman hayır getırmıs bıze sımdı getırsın bır uyanmak lazım
Zaten dost oldugumuz soylenemez ama politikada herkesle iyi olmak zorundayiz. Ayrica ben Türkculugu abd ye saldir, almani yen, fransizdan ustunuz seklinde degil ilim, bilim, kultur, sanat, medeniyet gibi degerlerde ilerde olmak olarak goruyorum. Kurdistan hayali bir projede olsa birilerinin sevdasi olmus durumda o yuzden kurtler desteklemiyo demek kendimizi kandirmak sadece. Mutlaka desteklemeyenler var ama istisna, coguda toplumda dislanmamak icin gizli tutuyor
Bir diğer sıkıntıda o işte, yüzyılı unutup ilimle bilimle öne geçmek kimsenin umrunda değil, ocakların, bellı türkçü grupların, gençlik kollarının vs nabzını tut, yak yık öldür.. Ha.. vatana ıhanet etme fıkrını kafasında tutanın kafasını almak sıddet degıl bılımdır bana göre vatan haınlıgı tahammulsuz bır şey. Ama yinede öyle yapmamak lazm, bak bızım ulkeden her turlu pıslıgı yapan cıkıyor, tecavuz hırsız dolandırıcı gasp vs, bır suru ırk var aralarında. Herkesden her şey var yani. Emin ol hdp li kürt arkadaşlarımda vardı lisede ama cahillerdi, oturup anlatırdım adam olun dıye bız vaan haını degılız zaten ama hdp tek kurt partısı ayagı yapıyolardı. Sımdı bu adamlara neden dedıgımde gelen cevap 0. Bilgisizler cahiller. Okumak okutmak lazım. Aslen kanı temız helal sut emmıs vatanını seven ınsanlar bılgılı ılımlı yetısmesı lazım bu mıllete. Kı her şey yerıne otursun bizde büyüyelim vatanıda koruyalım.
Valla kardeş tahammül var sırf algı meselesi bunlar, birlikte yaşamışız savaşlara katılmışız uzun senelerdir. Irkçı olan bır suru arkadaşım askere gıttıklerınde kürt arkadaşları olmuş hep. Hepsi aynı degıl, hepsı pkk lı degıl bu algıdan vazgeçmek lazım. Bizim asıl sorunumuz düşmanımız kürtler değil. Biz pkk ya düşmanız, pkk yı oluşturan kurtler degıl amerıka ıngıltere gıbı devletler. Bak adamlar abd serial kodlu sılahlarla bıze pusu kuruyolar. Biz ise kendımızı oyalıyoruz kendı kendımıze dusman olarak. Arnavut şöyle, boşnaklar böyle, kürtler şöyle, çerkezler desen aman kaç, karadenızlı zaten rum kırması o ho ho.. kim kaldı?
bu turancılık vs gibi fikirler gibi bir şey, biz türküz üstünüz tüm dünya türk olmalı diyen var, biz türküz türkler harici herkes düşüktür diyen var, biz türküz kürtlere ölüm diyen var.. Şimdi bu kürdistan gerçekten var olan bir yer ve ırak ana merkezi, pkk nın bayrağı başka ama pkk bölgesel yönetim süsüde vermek için kürdistanı genişleticez diyorlar. Bundan ötesi kalanların hepsi spekülasyon.
Bir yeri almak istiyorlarsa Irak'a bağkı bir devletle değil özgür bir devletle adam gibi savaş açarak alsınlar bedavaya diplomasi olarak ya da hergün hain pusular kurarak değil.
En İyi Cevaplar