Sosyal medya denilen yer özellşkle twitter tamamennalgı operasyonlarının oynandıpı yer. Dünya genelinde ülkelerin mevcut yönetimlerine karşı üretilen yalan haber ortalaması yüzde yirmi civarındayken, türkiyede bu oran yüzde 42 civarında. Bu araştırmayı isviçre yaptı. Ve halen nedeni sorgulanıyor..
Toplumsal olaylara gebe olacak nitelikte paylaşım yapan hesapların yurt dışı kaynaklı boot hesaplar olduğu biliniyor. Muhtemelen bu paylaşımın ardında bir boot hesap ve pakistanla türkiye aradındaki gerginliği artırmak amaçlı olduğu muhakkak. Haber dopruda olabilir fakat gerçek şu ki. Azmanistan destekli darbe ile pakistan başbakanı imranhanın iktidardan indirilmesi türk halkı tarafından kaygıyla izleniyor ve devlet iin yetkili mercileri konu üzerinde an be an canlı takip ediyor.
Tam bu dönemde twittera her girdiğimde karşıma pakistan türkiye kışkırtmalarına sebep olacak paylaşımlar çıkıyor. Ve günde buna benzer üç dört haberle karşılaşıyorum.
Dünde bir haber vardı pakistanlı biri 2017 de 13 yaşındaki bir kızı türkiyeden pakistana kaçırıp evlenmiş. Çıcukları olmuş. Haber doğru olabilir. Yanlış olan planlı programlı bir kışkırtma saldırısının altında olmamız.
Ben uluslararası konuları analiz edip değerlendirmeden önce mutlaka konunun geçmişine uydurma haberlerdennkimin fayda sağlayacağına bakıyor istihbarat açısından gözlemliyorum.
şu an azmanistan pakistanda yönetimi değiştirerek mevcut yeni gelen iktidarı iran ile çatıştırmak istiyor.
Daha dün dünyanın 45 ülkesinin istihbarat başkanları hindistanda detayları açıklanmayan bir toplantı yaptılar.
Bu bölge iranın doğusu, hint padifik bölgesinde ciddi hararetli ısınan bir hava var ve bu bilerek körükleniyor.
Türkiye ve pakistan Atatürk döneminden beri kardeş ülke konumundadır sadabat paktıda bunun içindir.
Yani türkiye halkının pakistana karşı sıcak bakışını kırmak istiyorlar. Ve hatta olayın öyle derin bir boyutu varki, hindistanın rusya desteğini kırmak üzereler. Hindistanın rusya desteği kırıldığı an rusya dağolma çöküs sürecine gşrecektir.
Yukarıdan baktıkdenizi ve ülkelrrinden, doğu avrupa eski demirperde ülkeleri dediğimiz ülkeler, ukrayna polonya, ve hatta gürcistan moldova, daha doğuya doğru azerbaycan güneye doğru pakistan afganistan hindistan,
Ve güney çin denizine dopru uzanan bu hat bıyunca azmanistanın çok ciddi planları var. Tüm bunlar taivan ve çin arasında bir çatışmayı körüklemeye de mahal veriyor.
Pakistan belucistan hindistan keşmir. Bu bölgeler yakın gelecekte ciddi ısınacak.
Aklı selim olup sosyal medyada görülen her habere bodoslama atlamamak kurguyu iyi anlayıp analiz etmek gerekiyor.
Baltıktan başlayıp shangai körfezine kadar uzanan bu hat çinin bir yol bir kuşak teorisindeki kara lojistik güzergahı olarak belirlendi. Ama bşrikeri bu lojistik yokunda olabildiğince sorunlar çıkartarak aslında çinin batıya nihali mal hammadde ve ürün pazarlamasında kullanacağı yolu tıkamış oluyorlar.
Azmanistanın deniz hakimiyet politikasını şu an çinin kırması mümlün değil. Herhangi bir çatışma ve sıcak gelişmede, çin deniz lojistiğini tamamen kaybedecek çünkü deniz hakimiyeti abd nin elinde, bu kurguyu kırmak için geliştirilen kara lojistik sahasına dahil olan baltık denizine kadar istikrarsızlaştırılıyor. Bugün ukraynada örneğini yaşıyoruz.
Ukrayna ve rusya aradındaki bu çatışmanın safece güncel sonuçlarına bakarak politika geliştirirseniz yanılırsınız 2011 yılındn beri ve 2014 de hat safhata ulaşan ukrayna rus kışkırtmaları sınucudur bugün yaşanan savaş. Zelenskinin oraya getirilmesi de tesadüfi değilidir.
Emperyalist devletler planlarını yaparken 10 yıl 20 yıl sonra erişeceği düzlemde yapar. Biz güne takılır kalırız fakat elin emperyalisti emellerine adım adım ulaşır.
Allahtan dileğim şudurki Türkiyenin başına istihbaratın başına ordunun eminiyetin vaşına sivil toplum kuruluşlarının başına zelenski gibi ve onun gibi tarihten yoksun dünya gerçekliğibden uzak vasufsız sadece popülaritesi yüksek diye ülkeyi ateşe sürükleyecek yönetici ve sorumlular gelmesin.
Aksi halde ukraynadan, libyadan, tunustan, suriyeden, ıraktan, afganistandan, daha beter hale geliriz. Zaman uyanık olma zamanı.
Yakındır bunlarin in savaş çıkarması ki zaten şuanda bile bir kıvılcıma bakıyor. Tepkisiz olan insanların da neden bu kadar tepkisiz olduklarını anlamış değilim. İğnenin ucu bir dokunsun onlara o zaman görecekler. Derhal hepsi gönderilmeli. Sınırlara da mayınlar döşenmeli.
Hesap sahte ve proaktif trol paylaşımı. Bu kişiler ne Afkanlı, Ne pakistanlı. Daha önce de bu kişiler Taliban kazandı diye Lokum dağıtmışlardı. İnsanları kışkırtmak çok kolay oldu bu iyi değil. Dün Sultanahmet meydanına gittim. Evet çok Arap vaedı ama yüzde doksanı turist. Adamlar gelmişler sürekli alışveriş yapıyorlar. Pantolon almaya gittim, seperler solusu ürünler devasa bir kuyruk ve çoğunluğu Arap turist. Üstelik adamlar, diş, saç ekimi ve estetik için sağlık turizminde de yoğunlar. Ama bu gün bir sayfa o insanları suriyeli diye paylaşmış. Yorumlarda hakaretin ve küfrün dibimi bulmuş millet. Resmen ırkçılık artık bu. https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/egmden-provokatif-paylasimlarla-ilgili-aciklama-7113285/?utm_source=ilgili_haber&utm_medium=free&utm_campaign=ilgilihaber
Erdoğan dememiş miydi "Taliban'la aynı zihniyetteyiz" diye? Şaşırmadım ki, 2023te kaybettiklerinde bunlara emir verilecek işte koltuğu korumak için. 1000'lercesi geldi ne yapıldı? hmm, 100 bin ev yabdık göndereceğiz. Hı hı.. kesin öyledir.. yeni geliyorlar daha durun. Akp seçmenleri memnun, onlar da bunlardan yana oöur, kendi milletine karşı
Emniyet açıklama yaptı. Twitterdan paylaşım yapan şahıs Pakistanlı ya da Afgan değil. İnternetten bulduğu fotoları paylaşan bir yav*şak. Provokasyon peşindeler sadece. Altını kazı ya pkklı çıkar ya başka bir pislik.
Dinleri emrediyor işte😅 Gerçek izlam işte fotoğraflarda gördüğünüzün yansıması. Bunlar bu dinin de insan yazımı olduğunu kanıtlıyorlar diğer birçok din gibi
Normaldir bunlar bu ulkenin zihniyeti degismedigi surece bunlar az bile onceleri sinir namusdur simdi namus etek altinda kaldi gerci oda kalmadida bu gostermelik asiri dinciler sayesinde
@Hayatgercek Dokunmaz, Antalya bizim. Memleketsiz, yersiz yurtsuz, soysuz olanlar düşünsün. Olası bir taşkınlık halinde Antalya'da birkaç saat içinde imha edilirler, Arap atıkları.
@Hayatgercek Anadolu'daki radikal İslamcı tayfayı düşünecek kadar duyarlı biri değilim. Bunları başımıza getirenler ve ağzı kokan habeş maymunlarını ülkeye dolduranlar da onlar. Beni bağlamıyor. Ben kendi üzerime düşeni yaparım.
Kusura bakma ama anlamadığın konuyu, yanındaki evde olay olsa sana sıcramaz mi senin evini esmi geçer olaylar sanıyorsun, kurunun yanında yaş da yanar yani herkesin canı yanar. Konu Anadolu ya da Batı değil
@Aksaçlı87 Bunlar Türk'ün kim olduğunu unuttu. Karbonhidrat yüklü Arap kırması çomarları Türk zannediyorlar. Asıl vatanseverlerin kim olduğunu görürsünüz yakında. @Hayatgercek
@Aksaçlı87 ben değil Dünya biliyor ama kan alırken kan da akar. Bu ülkenin tarihten beri şehidi çok bir askerin ayağına taş degmesin kimsenin canı yanmasın istiyorum hepsi bu
@Hayatgercek bireysel olarak 20 senedir derdimizi aktarıyoruz. Algılanmıyor. Ben, başkentin göbeğinde 3 tane bomba patlattıkları halde oylarını artırdıklarında bıraktım bu millet adına üzülmeyi.
bunun gibi müslümanları da din dışı edip öldürmek gerek
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bunlar bizleri arap artiklari gibi korkak, kacacak gibi görüyorlar galiba. Türk un düğündur savaş. İc savaş cikacak bu ülkede ama bilmedikleri, Turkler savastan kacmaz. Bir tane arap artigi, kalmayana kadar savasiriz. Onlar düşünsün.
Bunlar ne iciyor lan 🤣🤣🤣 bizim istihbarati hafife aliyorlar zaten istihbaratimiz osmanlidan buyana saglam olmasaydi turkiye diye bir ülke olmazdi gecmisler artistlik yapiyorlar bu it gibi binlercesi toprakda kimiside kurta kuşa yem oldu