Davul çaldı, evi yandı! Sahura davul ile mi uyanıyorsunuz?

Balıkesir Sındırgı ilçesi Hisaralan Mahallesi'nde bayramlarda ve düğünlerde davul çalınamıyor. İbrahim Dede Türbesi sebebiyle mahalle halkı sahura sela ile kalkıyor. Yıllardır köylerinde düğün ve Ramazan aylarında davul çalınmadığını ifade eden Muhtar Altınöz, ''Yakın zamanda köyümüz sakinlerinden bir kişi oğlunu evlendirirken zorla davulcuya davul çaldırmak istedi. Davul çalınmaya başlayınca düğün evinde yangın çıktı. Köyde o gündür bugündür davul çalınmıyor” diye konuştu. İbrahim dede davul sesinden rahatsız oluyor. "Gece davul çalmak istedim, karşımda ışık belirdi, İbrahim dede çıktı karşıma, bildiğim duaları okudum, aferin evladım ama davul çalmayacaksız dedi, peki İbrahim Dede dedim" Davul çalmak isteyenin evi yandı, bir başkası davul çalarken aklını kaybetti, bu köyde davul çalınamıyor çünkü İbrahim Dede rahatsız oluyor. Yatır var bu köyde kimse davul çalamıyor. Davul çalmak isteyen adamın evi yandı. Muhtar, "İbrahim dede Türbesinde rahatsız olduğu için davul çalamıyoruz mecburen davulsuz uyanıyoruz, başka çaremiz yok, yatır var köyde" dedi.
https://www.mynet.com/balikesir-deki-bu-koyde-davul-calmak-yasak-sahura-sela-ile-kalkiyorlar-110106949960