Konya'da O. L. Y. (38) adlı kadın veli, özel kolejde 8'inci sınıf öğrencisi olan kızı A. K. U.'nun (13) etüdüne gelen okul müdür yardımcısı E. K. hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığı'na 'Din ve vicdan özgürlüğüne hakaret ve aşağılama' suçundan şikayette bulundu. O. L. Y., E. K.'nin öğrencilere oruçlu olup olmadıklarını sorduğunu, aralarında kızının da bulunduğu oruçlu öğrencilere ise 'Dayanabilecek misiniz? Namaz kılıyor musunuz ki, oruç tutuyorsunuz?' dediğini iddia etti. Okul yönetimi ise kendilerine bu yönde bir şikayet gelmediğini hiçbir öğretmen ve yöneticinin öğrenciye bu tarz konularda karışmaya hakkının bulunmadığını belirtti.
"Namaz kılıyor musunuz ki oruç tutuyorsunuz?" diyen müdüre suç duyurusu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Boş konuşuyor isteyen namaz kılar oruç tutmak isteyen oruç tutar namaz kılmaz ben de oruç tutuyorum ama din ile yakından ya da uzaktan başka herhangi bir bağlantım yok yani insanların ne yaptığını bu kadar karışmaması lazım çok saçma gerçekten çok saçma
Dindar dinsizlerden çok korkuyorum ya. Her şeyin en iyisini biliyorlar ama konu uygulamaya gelince sadece eleştiri boyutunu uyguluyorlar. Allah’ın hakkına uyuyorlar sözüm ona ama kul hakkına riayet etmiyorlar. Kul ile Allah arasında olanlara kendilerini müdahale etme hakkında görmeleri de cabası 🤦🏻♀️
Namazın yeri farklı orucun yeri farklıdır. Tabi ikisi olsa güzel olur fakat bunu sorgulamak insanoğlu işi değildir. Sorsan kendi çocuklarına bunu aşılıyorlar mı işte, tıkanıp kalırlar belki de.
Konya'da şov meraklısı ya. 5 yıl orada bulundum bu kavgaları dinle hiç alakası olmayanların çıkardığı yer olarak tanımladım. Hani kimse savunduğu şeyi yapmıyor.
Bunlar kendilerini sorgu meleği falan sanıyorlar galiba hayır yani sana ne ki bi başkasının tuttugu orucun ya da kıldığı namazın sana ne gibi bi artısı olabilir bunu sorgulamak sana mı kaldı anasını satayım. Valla ayar oluyom şöyle tiplere