
Siz de böyle Aleviler gibi medenice ve düzgün yaşayabiliyor musunuz İslam'ı?

evet alevi yim ve de tutuyoruz, ve herkes istediğin i yer göz önünde ama biz gidip kimse ye yumruk atmayız zaten biz içten tutar ız ve ısteyen de yer onumuzde sıkıntı yok ;) afiyet olsun.
Alevilikde 12 gun muharrem ayi orucu vardir, ama ramazan ayi orucu yoktur ve tutmazlar.
Alevilikte İslam'ın 5 şartı dahil bütün ibadetler vardır.
Kendileri Sünnilere kızgın olduğu için Sünnilerin yaptığı hiçbir şeyi yapmaz.
İnternetten sipariş ver gelsin.
"Giderken size beş vakit namazı emanet ediyorum.''
- Hacı Bektaşi Veli
Emin ol şu an namaza başlasalar bile hiçbir Sünni ile yan yana namaz kilmazlar. Çünkü eski günleri hiç unutmuyorlar.
He bir de kendine Alevi diyenlerin hepsine inanma. Tembellik edipte "aleviyim namaz kılmıyorum" diyen de var.
Hanefi kökenli mezhepsiz bir müslümanım.
Siz bugunki Aleviligi ve şiiligi bilmiyorsunuz.
Aleviler camiye gitmezler ve namaz kilmazlar Cem evi denen yerde kadin erkek karişık semah denen bir ibadeti yaparlar, ŞİİLER CAMİYE GİDERLER VE 5 VAKİT DEGILDE 3 VAKİT NAMAZ KİLARLAR.
2-Aleviler Hazreti Alinin Öldürülmesinden Sunnileri suçlarlar. ŞİİLERRDE AYNI. oysaki Sunnilerde Hz Ali, Hasan ve Huseyinin katillerine lanet okurlar.
3-Aleviler Hz Ayşe, Abu Bekir, ömer, ve Osmandan nefret ederler. Onlların isimlerini aslla çocukllarına koymazlar. Ayşe, Bekir, Osman, Ömer isminde bir Alevi ya da Şii goremezsiniz. ŞİİLERDE AYNI.
4-Bazı Aleviler cinsel ilişkiden ve cünüplükden dolayi gusül almayi gereksiz görürler. ŞİİLER GÜSÜL ALIRLAR
5-Aleviler ramazanda oruc tutmaz Muharrem ayinda 12 gün oruç tutarlar. ŞİİLER RAMAZANDA ORUÇ TUTARLAR.
6-Aleviler hacca inanamaz ve hacca gitmezler. ŞİİLER HACCA GİDERLER.
7-Alevilerin kıblesi kabe degildir ve kıblesi yoktur. Allahin evi insanin kalbidir derler, ŞİİLERĮN KIBLESI KABEDIR.
8-Alevilerde örtünme tesettür yoktur , sadece geleneksel örtünme vardir. ŞİİLERDE ÖRTÜNME VE TESETTÜR VARDIR.
9-Aleviler Şeriat kanunlarina (Allah kanunlari) inanmazlar Laiklik kanunlarini benimserler. ŞİİLER ŞERIAT KANUNLARNA İNANİRLAR.
10- Aleviler Allahdan korkmaz sadece Allahi severler. ŞİİLĮKDE ALLAHDAN KORKMAK VARDIR.
11-Alevilerde Alevi Dedeleri vardir ve cok önemli dini oteritedirler. ŞİİLİKDE AYETULLAHLAR VARDIR.
12-Alevilikde geçici nikah (muta) yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
13-Alevilikde ters cinsel ilişki yoktur , ŞİİLİKDE VARDIR VE MUBAHTIR.
BÜTÜN BU BİLGILER ALEVI WEB SITELERINDEN VE ALEVI DEDELERINDEN ALINMIŞTÌR VE EGİTİM AMACLIDIR KIMSE ÇARPITMASIN. YANLIŞIM VARSA BUYURUN DOGRU OLANI KANITLARIYLA SUNUN.
ÜÇ ya da BEŞ ALEVİ CAMİYE GİDİYORSA YA Şİİ OLMUŞTUR ya da SUNNİ.
www.gelincanlar.com/.../...00-soruda-alevilik.html
https://youtu.be/TNpd0XGUduA
Senin anlattığın şeyler Alevilik ve Şii'lik değil. Kendine Aleviyim veya Şiiyim diyen insanların yaptığı şeyler. Sen Aleviliği Alevilere bakarak öğrenmişsin, okumamışsın. Senin dediklerini Hanefiler veya şafiler yapmıyor mu? Bir hanefi neden namaz kılmaz? Ya tembellikten kılmaz, ya da inancı zayıftır o yüzden kılmaz. Ama Hanefilikte namaz vardır değil mi. Aynı şekilde Alevilikte öyle. Alevî-Bektaşi inancın da İslam ibadetleri vardır, bir Alevi bunları uygulamıyor ise bu Aleviliğin suçu değil kendisinin tembelliğidir.
Bana bir tane yorumcunun söylediklerini kanıt diye sunamazsın. Belge veya dosya gereklidir.
Ya Allah aşkına ne paylaşıyorsun ne bu şimdi kanıt mı? Bende sana müslümanlar hakkında yapılan ve yazılan yalan yanlış videoları ve yazıları izletip kanıt diye sunayim mı sana? Kitap oku kitap. Şeyh, hoca, gazeteci, yorumcu bunlardan duyduklarınla dini tartışmaya girersen yetersiz kalırsın
Herkes en iyi kendisinin yaşadğını iddia ediyor. Sunniler, tarikatçılar, şiiler, aleviler diye bölerek iyice bozdular dini
Öyle
Cevap
4Cevap
Alevilere selam olsun Alevi değilim ama çok severim kendilerini beni tanıyanlar da adımdan dolayı beni çok sever ALİ :))
Ne güzel oruçlarını tutuyorlar, Allah kabul etsin. Ama bu ötekileştirme niye?
müslümanların %80i gerçek müslüman değil ve bu %80in %60i saygısız görgüsüz insanlar
Ya alevileri hep sevmişimdir ya
Neden
Alevi arkadaşlarım var tutuyorlar
Tutsada tutmasada herşeyin sonu aynı
Bende aleviyim
Ve tutmuyorum ama hastaligimdan dolayi
Olsun kardesim benim be Alevisin demek ki ben de dede soyundan gelirim
görunce vala boyle mutlu oluyorum :)
😊😊
Doğru diyorsun
Bana ne
Noldu kız yezit torunu zoruna mı gitti
O nasıl laf öyle sizleri sevmemekte haklı olduğumu bir kez daha iyi anladım. Ayrıca Hz. Ali peygamberimizin damadı olarak ve bir Halife olarak biz Sünniler için zaten önemlidir. Ehlibeyti sevmeyen dinden çıkar. Ama bu sevgi abartılırsa yine dinden çıkar. Muhabbetin bir ölçüsü olmak zorundadır.
Senin gibiler zaten zaten uzak dursun bizden
Abartılı seven dinden çıkar diye bir ayet ve hadis yok. Ayrıca tabiki Ehlibeyt soyunu diğer sahabelerden çok seveceğiz. Çünkü hem Muhammed Mustafa ile kan bağı var hemde toplumun ileri gelen önderleridir kendileri. Siz ise Muaviye gibi müşrik ve sonradan devşirme müslüman olan bir şeytana Hz Muaviye diye hitap ediyorsunuz. Ehlibeytin katlini sağlayan bu adamlara saygı duyuyorsunuz. Bunlar sizin gibi bütün harici ve Sünni mezheplerden ahirette sorulacak. Peygamberimizin yüzüne bakamayacaksiniz.
Halifelerden en çok Ali'el Mürteza'yı sevmek zorundasınız.
Cevap ver harici kadın?
Ama su içmek var 😂
12 gun boyunca alevi ler su içmez ;) bunu bilme den konusma. et de yemez, ben dede soyundan geli yorum insanları yanlıs bilgilendirme.
İyi öğrenememişsiniz bayan. :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar