#TTB: Yurt dışında çalışabilmek için belge başvuruları martta en yüksek sayıya ulaştı #AKP'li #Cumhurbaşkanı#RecepTayyipErdoğan'ın #doktorlar hakkında söylediği 'Varsın gidiyorlarsa gitsinler' sözlerinin ardından doktorların yurt dışında çalışabilmek için aldığı ‘iyi hal belgesi’nde başvuru sayısı rekor seviyeye ulaştı.
Yetkililer hekim göçünü engelleyecek gerçekçi tedbir ve düzenlemeler için daha ne kadar bekleyecek?
Sn. CB. Erdoğan ile aynı fikirdeyim. Bırakalım gitsinler.. Giden her insan, gittiği yerde Türkiye'nin bir temsilcisi olacak. Bir doktor gidecek, yanına binlerce mühendis, hukukçu, esnaf, işçi çekecek... Bu da gittiği o ülkede daha çok temsil edileceğimiz anlamına gelir. Biz gidenin yerine yenilerini yetiştiririz.
Rumuzunuz "Gerçek Budur" olsa da, gerçeklerden habersiz olduğunuzu anlıyorum. Anlamak yerine, uydurmayı tercih etmişsiniz. Aşağıda size gerçeği yazıyorum.
Yakın bir gelecekte hükumetin planı, devlete ait tüm sağlık kurumlarını ve SGK yı özelleştirmek. Bu bağlamda, sağlık kurumlarının karlılığını artırıp satışa uygun hale getirmek ve özel sağlık kurumlarında tecrübeli sağlık personelinin artışını sağlamayı amaçlayan bir planlama. Özetle bahsettiğin sözün hedeflediği, doktorların yurt dışına gitmesi değil, özel sağlık kurumlarına gitmesi oluyor.
TTB gerçekten solcu çomar dolu ama haklılar bu konuda. Giderlerse gitsin diyenleri de görürüm özel hastanede 5 dklık muayeneye 500 lira verirken ağladıklarında. Elle tutulur bi yeteneği olsa ineğini satıp kaçar burada hâlâ vatan millet diyor.
Gitmek isteyen defolup gitsin aga İnsanını, devletini paraya satan şeref yoksunu kişiler Zaten bu isyankar kafayla kalsa bile faydalı olamazlar Onlar da maaştan ağlıyorsa yurdum insanı zıcsın suratlarına
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiyede yoksulluk sınırı 16000tl doktorlar 9-10k alıyor! Zamaninda açığımız Maltada yoksulluk sınırı 1900€ en düşük doktor 5600€ alıyor! Bakan çocuklarının çalışmadan 50-60k aldığı ülkede bence doktorlar çok da iyi yapıyor!
Gitsinler. Sadece hekimler değil gitme imkanı olan herkes gitsin. İnsan olarak bir değer görmek herkesin hakkı bu dünyada. Ve onu göstermeyi bile beceremeyen bir yerde yaşamak vakit kaybı.