BÖYLE REZALET OLUR MU?"Osmanlı devletinden örnekler veren Özdağ, "Böyle rezalet olur mu? Osmanlı devleti Şam'da, Kahire'de, Mekke'de Türkçe ile devlet yönetti. AKP Kocaeli'nde kamusal yaşama Arapçayı sokuyor. Zafer Partisi gelecek, AKP ve sığınmacılar gidecek. Korkma! Zafer yakın" ifadelerini kullandı.Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kocaeli'de Suriyeli mülteciler için Arapça durak isimleri yazılmasına öfkelendi. Sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşım yapan Özdağ, "Böyle rezalet olur mu? Osmanlı devleti Şam'da, Kahire'de, Mekke'de Türkçe ile devlet yönetti" sözlerine yer verdi.
Ümit Özdağ Arapça tabelalara tepki gösterdi! Haklı mı?
Avrupada bircok ülkede hem bilet satis makinelerinde hemde tabelalarda bircok dilde yazilar vardir. Hickimse neden bu diller var demiyor. Insanlarin bakis acisi ve vizyonuyla alakali bir durum. Eger ülkenizde dil zayifligi bulunan yabancilar varsa onlara yardimci olmak amaciyla böyle uygulamalar olursa insanlarin islerini kolaylastirir. Bu diller ülkede yasayan nüfus cogunluguna göre belirlenir. Suanda Türkiyede arap asilli yabancilar cogunlukta oldugu icin bu uygulamada gayet normaldir.
Bunu siyasi malzeme yapmak yerine mantikli düsünerek yorum yapmak daha cok faydali olur.
Evet kesinlikle haklı ama eksik canım. İngilizce tabelalar Rusça tabelalar bunlari kaldıralım. Ümit beyi tatil açıldığında güneydeki şehirlerimizde de görmek istiyoruz. Oradaki tabelaları da kaldırtmak için çabalasin. Ayrıca üzerinde arapça yazan gıdalardan da almayın. Arapça yazınca ayrı zkyrlarmis.
Evet haklı aslında bir sürü şey yazılır ama en özetini yazayım, baktılar uyum sağlayamıyorlar, "biz onlara uyalım" demişler, bunlar tesadüfi değil Ümit Hoca dışında ses olmaması da ilginç.
Devlet Bahçeli'den daha milliyetçi diye Ümit Özdağ, yerden yere vuruluyor. Neden? Doğruları söylüyor diye mi? Boşversene.. Sığınmacılar denen o kalabalık güruh, bu ülkenin ekmeğini yiyp suyunu içiyorsa bu ülkenin dilini de öğrenecek. Tabiri caizse iplerini koparıp geldikleri Arabistan çöllerinde gibi yaşamayacaklar, azıcık medeniyet öğrenmeye baksınlar.
Haklı sokakta Arapça konuşan insan görmekten bıktık, bu ülke bize ait geldiyseniz bir zahmet uyum sağlayacaksınız. Dünya'nın hiç bir yerinde kendi dilini konuşmayan mülteciye saygı gösterilmez ama biz hala baş üstünde tutmaya niyetliyiz, göndermeyeceğiz diye ısrar ediyoruz bir de. 😡
@ak3ar1 mülteci kampına gitmeme gerek yok ülke zaten aratmıyor çalıştığım yerde bile varlar, parklarda okuduğum okulda her yerde varlardı. Benim vatandaşım araba alamıyor ama aynı yaştaki Suriyeli çalışanımız geçen ay kendisine araba aldı. Acaba nasıl alındı bu araba 3 çocuklu bir aileye bakarken? Benim vatandaşım muhtaç vaziyetteyken gidip Suriyeliye para yedirilmesine göz yumamam ve de yummayacağım sayın 31Cİ. Tabi onların sapık görüşleri de sizinkine yakın olduğu için kendinize bir yakınlık hissediyor olabilirsiniz. Umarım onlarla birlikte sizi de atarlar ülke sınırlarından. Bu polemik burada bitmiştir zira sizin gibi cahil birine laf anlatmaya çalışmayacağım.
Birincisi sapik görüş yazmıssin sapikligimi sana yaptım galiba. Ben sana mülteci kampı derken başka gittiğin ülkelerde her mülteci oranın dilini konusuyor burada konuşmuyorlar dedin. Bende gittin mi başka ülkeye dedim. Bu kadar eminsin ya fikrinin doğru olduğundan. Benim yazdığım şeyden Suriyelileri savunuyorum düşüncesi nereden çıktı. Siz gotunuzu kasiyarak yatarken biz gelmesinler diye sokaklardaydik. Ama onlar buraya geldikten sonra düt düt bakacaksın. Yiyemeyecegin yrgn altına yatmayacaksin. Yattıktan snra çok acıttı demenin faydası yok. Sapıklık dedin ya sapik tarafım ortaya çıktı.
Her ülkede o üğlkenind ilini öğrenmek zorunludur. Öğrenemeyen veya öğrenmek istemeyen kendi ülkesine döner. Bende Ümit beye hak veriyorum, bu daha çok buraya yerleşmelerini ve ülkelerine dönüşü unutmalarını sağlar.
Sadece Arapça değil her yer İngilizce tabela kaynıyor. Bence Türk Dil Kurumuna yetki verilmeli öz Türkçe kullanmayan şirketlere, dizilere, sunuculara vs hepsine ceza vermeli. Ya da öz Türkçe kullanmayı özendirecek girişimlerde bulunmalı.
Onların dilimizi öğrenme zorunluluğu koymak yerine tabelalar arapça devlet dairelerinde tercüman tutarak bu iş yürümez bence yaşıyorlarsa dilimizi öğrenmeliler kaç yıl oldu buraya geleli daha öğrenememişler mi?
ya allahim sabir cidden adam hakli suriyelileri yerlestirdigimiz yetmiyor birde dilini mi ogrencez onlar ogrensin dilimizi bizine biz cidden ulkecek cok geri kaldim
Ortak dil olduğu için İngilizce dışında hiçbir yerde Türkçe harici dil görmek istemiyorum ben de. Ülkemizin resmi dili Türkçe, başka dillerin ülkemizde işi yok.
@ak3ar1 İngilizce'yi sadece biz değil diğer ana dili İngilizce olmayan ülkeler de öğreniyor. Eğer senin dediğin gibi her ülke kendi dili dışında 1 ortak dili kabul etmeseydi küçük yurt dışı ziyaretleri için bile o ülkenin dilini öğrenmek zorunda kalırdın. İngilizcenin ortak dil olması ise tamamen öğrenmesi kolay bir dil olmasından kaynaklı.
Tepki göstermekte haklı tabii kii. O insanlar bu Ülkede yaşıyorsa bir zahmet Türkçe öğrenmeliler. Hastanede tercümanlar olsun otobüslerde arapça yazılar vs vs ohh ne âlâ memleket..
Ayrıca arapça gibi doğu ülkeleri dili olunca yaygara yapanlar ingilizce gibi batı dilleri olunca eğerki güzelleme yapıyorlarsa bilinki samimiyetsizlerdir, sadece ideoloji devşirmek niyetindedirler. Türkiyede başka ülke insanlarına hiçbir bahaneyle böyle ücretsiz dil hizmeti verilmemeli. Burası sömürge değildir. O kadar genç tercüman var onlara iş kapısı açılacağına zorunlu ingilizce dersleriyle ingilizce dil hizmetleriyle kimseye sömürgeymişiz gibi hizmet sağlamak zorunda değiliz.
tamam Yahudi zihniyetli faşist köpek... Latin gavurunun alfabesine itirazı yok Ama Müslümanın alfabesini görünce köpek gibi havlıyor Sütü bozuk mundar..