https://onedio.com/haber/ihsan-senocak-ucagin-icerisinde-yaninizdaki-alkol-iciyorsa-icme-diyeceksin-ayyas-adam-yanimda-gidemem-1055815
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Zamanında sigara yolculuk esnasında otobüslerde yasaklanmış. Çünkü dumanı insanları rahatsız ediyor, havasız kalıyor diye. Alkol ne alaka? Yaşına başına utanmadan bizi baştan aşağı süzen amcaları istemiyorum o zaman uçakta, bebeği çocuğu ağlayan aileleri istemiyorum diyebiliyor muyum? İndirin bunları rahatsız oldum deme hakkım var mı? Benim alanına girdikleri rahatsız ettikleri halde maalesef böyle bir hakkım yok. Havalimanında herşeyin 10 katı pahalı satılmasına laf etmiyorlar da neymiş başkasının özgürlüğüne saldırın içmesin. Anca halkı kısıtlarsınız zaten, ekonomik kriz gündeme gelmesin diye böyle saçma şeylerle oyalanır bunlar
@Berkan26 Bende çocuk ağlama sesi, tartışma sesi duymak istemiyorum. Bebek olsa ayrı dert çocuk olsa ayrı dert.
Benim yolcuyu indirme hakkım yok değil mi çocuğunuz sesini kessin diye? Rahatsız etmek isteyen birinin içmesine gerek yok. Tacizde, sapıklıkta rahatsız edenlerin hiçbiri alkol kullanmuyordu. Bar da mekan da hiç rahatsız edilmedim, ama elinde tespih olanlar tarafından çok rahatsız edildim.
@Berkan26 Konuyu dağıtmadan şöyle konuşayım havalimanında en ucuz 80 lira bir menü.(şu an daha pahalıdır) Bu bizi daha çok rahatsız etmeli bence. Çocuk seven birisi değilim bir türlü rahat durmuyorlar diye sizi şikayet etme hakkım var mı? Sizde alkol sevmeyen birisiniz durduk yere birisi sizi rahatsız etmeden içmesin diyemezsiniz
Cocuk aglamasi senin rahatsiz ediyor, alkol almis sarhosun sacma sohbeti, toplumu rahatsiz eden tavirlari seni rahatisz etmiyorsa, sen aklini, zekani bir gözden gecir.
Sen cocogun olursa lütfen yolculuk yapma, cocuk sesinden ragatsiz olacak kadar YOBAZMISIN? Ayrica bak alkolün suca etkisi, sadece sana almanyadan istatistik örnegi vereyim, Türkiye'den degil, almanya icin, orada dahi alkolün suca etkisi kabul ediliyor ama bizde sizin gibiler alkolü savunuyor, umarim esinde sende alkole devam edersiniz!!
www.aktionswoche-alkohol.de/.../
Insbesondere bei schwerer und gefährlicher Körperverletzung inkl. der Verstümmelung weiblicher Genitalien prägt Alkoholeinfluss weiterhin die Tatbegehung in erheblichem Umfang. 40.565 (27,8%) solcher Taten wurden unter Alkoholeinfluss verübt.
30,5% (574) der Tatverdächtigen der Straftatengruppe Totschlag und Tötung auf Verlangen standen unter Alkoholeinfluss.
Tercümesi !
Özellikle kadın cinsel organlarının kesilmesi de dahil olmak üzere ciddi ve tehlikeli bedensel zarar durumunda, alkolün etkisi bir suçun işlenmesini önemli ölçüde karakterize etmeye devam etmektedir. Bu tür suçların 40.565'i (%27.8) alkolün etkisi altında işlenmiştir.
Adam öldürme ve ötenazi zanlılarının %30,5'i (574) alkol etkisi altındaydı.
@Berkan26 bizde de tacizcilerin çoğu cemaat hocalarından çıkıyor. Yurtta kaç erkek çocuğu istismara uğradı. Bunun suçunu dine atabilir miyiz? Otobüsler de içmediği halde sürekli konuşan insanlar var. Almanyada ki yaptırımlarla bizim ülkeyi de bir tutamayız. orada komşun ailene saldırsa direk içeri atılır bizim ülkede en fazla uzaklaştırma kararı çıkarırlar. (bu durum bizzat başımıza gelmişti). Taciz kanıtlansa dahi zaten cezası yok. Çocuğunuza karşı hassasiyetiniz normal ama içinde kötülük bulunduran birinin içmesine inan ki gerek yok. Ailem ve ben alkol kullanırız yıllardır hiçbir sorun yaşamadık. Biz tatil yaparken, yolda yürürken rahatsız edenlerin hiçbiri alkollü değildi yani zihniyetle ilgisi var.
@Berkan26 Bundan 3 yıl önceki tatilimizde evli bir kadın havuzda taciz edildi. Beachte ailecek içiyorduk odalarımız yakın olduğu için genç çifti biliyorduk. Kız kamera kaydını istedi şikayet için otel sahibi çıkartmadı. Babamın içi elvermedi araya emniyette çalışan tanıdık arkadaşlarını soktu. (taciz eden kişi otel sahibinin tanıdığı olduğu için üstü kapatılmaya çalışılıyordu çünkü. Neyse ki babam halletti. Hala daha bizi ararlar davet ederler yaşadıkları şehre. İçen ben ve ailemken rahatsız eden Müslüman görünümlü bir adam. Görsen bizden daha edepli zannedersin ama içinde sapık biri yatıyormuş
Şimdi bu canımsın sormak istiyorum yıllarca gerek yurt dışı gerek yurt içi uçtum uçağa su sokmayıp ama içeride satan zihniyet uçakta içki satıyorsa içenin ne suçu var satmasın ayrıca uçakta adam koltuğa ayakkabilarinla basıp kabin bagajından bir şey alıp aynı koltuğa oturup namaz kıldı ama kimse rahatsız olmadı adamın namaz kilmasindan o yüzden kicinizdan element uydurmayın ve dini herseye alet etmeyin ilhan efendi
Beğeni yapan hanımefendiye yanlışlıkla takip isteği yolladım kusura bakmasın lütfen
Adabiyla içene laf söylemek, hadsizce sataşmak olur.
Oldu olacak yarın denize bikiniyle girene de "bikiniyle girme kardeşim" mi diyeceksin? Bu işin sonu, haddi nedir, kim nasıl belirleyecek?
Ülkeyi germeyin, insanları kutuplastirmayin. Biraz akıl ve edep.
Kime ne ben başkasına içsene kardeşim demiyorsam başkası da bana içme kardeşim diyemez. Bi rahatsızlık çıkması durumunda uçaktaki görevli kişiler nasıl müdahale edeceğini biliyor eğitimini alıyorlar ve satıyorlar. Para da benim ister içerim ister içmem
Cevap
22Cevap
İçen kişi içmeyen kişiye "iç yahu, içmezsen yanımda oturma" diyemiyorsa içmeyen kişi de içen kişiye bunu diyemez. Artık bırakın insanların yediğine içeriğine karışmayı.
adam içki içilen bölümden bilet almışsa içebilir
rahatsız oluyorsan başka bölümden bilet alırsın
Şu alkol karşıtlığının Islamla alakasi yok. Musluman adam zaten karşı olur. Ama müslüman olmayan da karşı olmali. Toplumsal anlamda zararli olan ve insanların bağımlılığı yüzünden tedavi gördüğü bir şey. Ha ben az içerim arada içerim diyenler varsa mesele sizin az içmeniz cok icmeniz degil mesele içtiginiz şeyin akli örten bir şey olmasi.
Herkesin inancı ve bu inancı doğrultusundaki düşünceleri kendini ilgilendirir. Ancak bu şekilde toplu hizmetin söz konusu olduğu alanlarda, insanların dozunda tükettikleri alkole tepki göstermek mantık dışıdır. Sen inancını yaşamakta nasıl özgürsen, kimse sana "illa içeceksin" dayatması yapmıyorsa, senin de insanlara saygı duymayı bilmen gerekir. Uçakta yanımda kuruyemiş yiyen biri, dozunda ikram edilen alkol alan birinden daha çok rahatsız eder beni.
Kapa cenini boş ver git birey
Hocaları gündem etmekten başka derdiniz yok mu?
İhsan Şenocak hoca haklıdır. İçki tüm kötülüklerin anasıdır. İçtikten sonra insanın ne yapacağı hiç belli olmaz. Kendi güvenliği için içme demeli bir kere.
İçmek isteyen keşler için keş vip bölümü olabilir uçaklarda.
Tebrik ederim çok haklısınız... 🤗😇🖐️
müzik çalan dolmuşa eğer kapatmazsa binmeyen bir kadın görmüştüm çocukluğumda.. kulaklıkla kuran dinleyip binilebilirmiş mi, herkesin kendi isteği olurmuydu.. bu şimdi aklıma geliyor!
Toplum alanı bence içmek serbest olmamalı, otobüste içtiğini düşünsene birisinin saçma olurdu 1 saatde tutsun kendini içecek olan ki bende genelde alkol alan biriyim ama böyle bir şey olsun istemem.
Bu zararlı madde bir kere komple yasaklanmalı, kenevir daha az zararlı ama yasak bu alkol serbest nasıl iş
Eger bu laflari ettiyse
bu adamı islam adamı diye zannetmeyin
Biraz bile islamiyetten haberdar olan kişi
Bu beyana kiciyla güler
Alkol özellikle şarap hristiyanlığın sembolü olduğundan uçaklarda yer alıyor nasıl isanın doğum günü cumartesi tatil yapıyorsak onun gibi.
Dünyada birçok havayolu, çeşitli nedenlere alkol ikramını kaldırdı... Yani uçaklarda yavaş yavaş alkol tüketimi zaten kaldırılıyor.
uçakta ki oksijen maskesinin olayıyla aynı olur kafa yapsın diye oksijen çekiyoruz ki düşünce paniklemeyelim.
Doğru demiş bence. Bu tarz alanlarda alkol kullanılmamalı.
Kişiye kalmış bir şey, kimseyi rahatsız etmeyecekse içebilir.
Kendi görüşlerini, yaşam şekillerini, inançlarını benimsemeyen kimseye saygıları yok.
Sarhosla yan yana uzun yolculuk yapmayi kim ister? Alkol sisedeki gibi durmuyor. Ucak meyhanemi?
Ben içen görmedim ama servis ediliyorsa kimse karışamaz buna ki servis edildiğini bildiği halde o uçağa binmişse yapacak bir şey yok susacak.
özgürlüğe karışmak bunun adı..
iki gün sonra içkili yemek yerlerde de yapar bu tipler bunu..
Uçakta alkol içilebiliyor zaten kimin ne dediği önemli değil alkol içilemeyen helal hava yolu şirketi varsa onunla uçuş yapabilir.
İçilmemeli bence çünkü alkol kafa yapan bi içecek sonuçta orada kendinde olman lazım gerek binerken uçağa gerek inerken bazı işlemler oluyor onları o kafayla halletmek zor olur bence
Adam haklı yanlız kimse senin alkolünü çekmek zorunda değil
Kendini bilerek içtikten sonra bir şey yok bence
Sende binme ozaman sana mi soracak
Doğru demiş sarhoşlamı uğraşacak
içiyor millet bir şey olmuyor
Bana içme deseydi başına dökerdim
Beni rahatsız ediyorsa söylerim tabi
Kim ki o luboş
İçilebilir
İçilmemeli
Zararı yoksa kimene
Amasının anı yani abartmayın içilmez