Merhaba bugün 14 Mart Tıp Bayramı Bütün Doktorlarımızın ve Sağlık Çalışanlarımızın Bayramını En İçten Dileklerimle Kutlarım... Umarım Sorunlar Kısa Sürede Çözülür Ve daha Kaliteli Bir Şekilde Mesleklerini Yapmaya devam ederler...
Bugün Tıp Bayramı! Sağlık çalışanlarının şartları yeterince iyi mi sizce?
Sağlık çalışanlarının gündeminde para en sonlarda geliyor. Toplumda, okuyan, emek verene karşı giderek artan saygısizlık ve şiddet, sabırsızlık, değer bilmemek vb durumlar rahatsiz edici. O zaman herkes ev., araba alsin, satsın; üniversiteler kapansın ve tüm kalifiye insanlar ithal edilsin. Bu mu istenen?
Hiç iyi değil. Hem de hiç. Dünyanın neresine bakarsanız bakın kolay kolay 1000 dolara çalışan bir hemşire göremezsiniz.. şimdi döner vs diyenler gelecek, arkadaşlar çoğu hastane döner sermeye vermiyor. 7500₺ maaş ve nöbet-performans ödemesi alırlar.
Personele yönelik şiddet, çalışma temposu, personel eksikliği... aldı başını gidiyor. Görev tanımları zaten yapılan işle alakası yok. Saçma sapan bir sistem.
Şartlar çok kötü. İşin içinde olan bilir ve anlar uzaktan bakan ve alakası olmayan da o kadar maaş alınıyor bunlar da doymadı der.
Annesinin altını alamayan adam burada 7-8 bin alan hemşirenin maaşına laf eder. Ben de bunları anlamıyorum...
saglık calısanlarımızın hepsinin bayramı kutlu olsun ulkedeki hic bir calısanın sartları iyi degil maalesef ama saglık personellerimizin bilgi ve ilgi yeterliligi konusunda belkide dunyanın en sanslı ulkesiyken ulkenin liderinin onları adagilar bir tavirla surekli sikayetlenmesi sadece rezalettir.
Asgari ücretli işçi tek başına çalışıp maaşı kira ve faturalara anca yetiyorsa sağlık çalışanı öğretmen vs gayet iyi şartlardalar. Asgarî ücret 1 se onların 5 alması da adaletsizlik.
Kıyaslama yapabilirsiniz elbette ama sorunlar farklı kesinlikle asgari ücretle konunun bir alakası yok çalışma şartları ve hayati riskleri var sağlık çalışanlarının konuyu çözüme kavuşturabilen de olmadı uzun yıllar geçmesine rağmen onlar hayat kurtarıyorlar
Madende kömür çıkartan işçi göçük altında kalıp can verebiliyor asker savaş çıktığında işi bırakmıyor kelle koltukta işini yapmaya devam ediyor. Ölüm riski hayati tehlikesi olan birçok meslek var. Sadece doktorlar sağlık çalışanları diye ayrım yaparak onlara özel hak talep etmeyi doğru bulmuyorum. İşi o seçtiği meslek o tabiki zorluklarına da katlanacak. Telefonla oynarken kan alan sağlık çalışanları da var
Onlar o meslekleri yapıyorlar fakat o riskleri göze alıyorlar ama sağlık çalışanlarının ekstradan riske girmesi gereksiz ve işlerini yapmalarına engel teşkil ediyor inan bana o askeri de tedavi eden o madencinin de tedavisini yapan bu kutsal meslek çalışanları olmasa neler olacağını tahmin bile edemezssin o yüzden bugün tıp bayramı oldugu için onların sorunlarını dile getirip çözüme kavusmasını sağlamalıyız not ben sağlık çalışanı değilim ve sağlık çalışanı tanıdığım dahi yok