Sizce hangi taraf ne sebeple haklı? Sizce savaş daha ne kadar sürer? Sizce Rusya'nın bu derece saldırmaktaki amacı nedir? Sizce bu 3. Dünya Savaşı gibi daha büyük bir savaşa sebebiyet verir mi? Ülke olarak bu iki ülke ve savaşla ilgili durumumuz sizce nasıl ve nasıl olmalı? Bu konuda düşünce ve yorumlarınız nelerdir? Biraz dünya gündeminden yorumlaşalım.
artık olayın haklı haksız yönü de kalmadı an itibariyle.. tvlere yansımayan videolar var.. meyve sebze alan siviller kadınlar nineler vurulmaya başladı.. manavın önü bile kan gölü.. siviller kadınlar yerde kan revam içinde yatıyorlar.. kanlar akıyor oluk oluk beyaz karların üzerinde.. bunları haberlere koymuyorlar.. artık savaş suçu işlenmeye başladı.. sivillerin, kadın ve çocukların öldüğü, zorunlu göçe zorlandığı, evleri ve iş yerlerinin yakılıp yıkıldığı bir savaşta , haklı ve haksız yoktur.. masum ve mazlumlara yapılan zulüm vardır.. Bu savaş derhal bitirilmeli.. Ben açıkçası bu görüşmeden de bir şey beklemiyorum. Belllki Antalyada bizim ve onların dışişleri bakanlarının da katılacağı görüşmelerde ciddi bir kaç adım atılabilir.. o da belki. ama sonuç olarak, Zelensky nin öldürüleceği veya devrileceği bir senaryo bekliyorum ben savaşın durması için.. veya bunca katliama dayanamayıp, insanların hayatını kurtarmak için , şartları kabul etmesi gereken bir Zelensky belki.. Putin, üfff tamam yhaa geri çekiliyorum diyecek bir adam değil çünkü.. belki çekilir bir gün. ama durumda da ülkeyi tamamen yıkmadan yapmaz bunu.. ki o zaman da bir anlamı yok.. bu milyonlarca masum insanın kaybettikleri nasıl yerine gelecek? ve asıl atladığımız şey.. Suriye ve Filistinde kan dökülürken , bu denli tepki vermedik hiç birimiz.. Oysa ki orada da masumlar kadınlar ve çocuklar vardı.. ve o savaşta hiç bir ülke de ayaklanmadı.. Suriyeyi bombalayan Putine kimse yaptırım yapmadı.. Kendilerinden bir ülke zarar görünce ayağa kalktılar.. Müslüman için değil.. Bu da bir yönüyle bizlerin, ve diğer yönüyle de tüm dünyanın terbiyesizliğidir.. Ayıbımızdır.. Utanmalıyız..
Rusya haklı bana gore. abd ve avrupa birligi ulkeleri Ukraynayi one surerek cikarlarina ve hedeflerine yönelik bir yol izliyordu. putin buna dur dedi. bildigi yontemleyapmasi isi karistirdi. putin bir asker bir ajan ama diplomasiden anlamiyor. bu yuzden yakip yikarak karsilik veriyor
Napabilirdi ki bebeyim diplomatik olarak? Zaten bu konuda fikrini biliyorum da. Yani yapma etme dedi illa ki Ukrayna'ya. Ama devlet yönetmek mason uşağı komedyenlikle de olmaz Zelenksy çok mu iyi anlıyor diplomasiden..
rusya haklı olarak çevresinde nato veya abd füzeleri istemiyor. abd kendisi kurşun atmadan veriyor herkese gazı rusyayla kendisi değil diğer ülkeler savaşıyor.
Başa bir komedyeni geçirelim başkan diye. Oda batıya yalakalık yapıp çevresindeki ülkeleri tehlikeye soksun. O ülkelerde bunu kabul etsin. Yok öyle dünya 😅
Putin ben güçlüyüm egosundan kurtulmali ilk önce yeni teknolojik bombalarını bir kenara koymalı zelinsky'de çok inat ediyor horoz dövüşüne döndü bu durum insanlar ölüyor hemde siviller Ukrayna görmüş olmalı artık kimsenin yardım etmediğini yanında olmadığını bir an önce komedyenligi bırakmalı insanların hayatı için.. milyonlarca kişi öldukten natoya girmek ne kadar akıllıca olur. Başka bir ülke müdahale etse büyük bir savaş çıkacağına kesin
Ukrayna'nın komedyenliği bırakması için Zelenskyi indirmesi gerekir o biraz zor. ABD ve diğer ülkeler ise savaşı göze alamıyor anca yaptırım yaparlar. Putin istediğini alır öyle bırakır ancak bence 😊
Cevap sahibi
+1 yıl
ne putini ne savaşı seviyorum ukraynada popülist yaklaşıyor zelinsky saklanmış bir yere kızdırıp duruyor putini tek başına rusyaya başa çıkmayacağını da biliyor başkanlığıda bırak gitsin cokmu önemli bu kadar insanlar mezarlara giriyor çocuklar ölüyor. Belki putin gider daha anlayışlı biri gelir adam asker sivil gibi düşünmüyor ki
Bende Putin'i ya da savaşı sevmiyorum. Zaten şu an Zelenski inse savaş biter. Putin gitmez sanmıyorum anca seçimde bunu kınayan Ruslar seçmezse belki ama o zaman istediğini alıpta gidecektir.
Cevap sahibi
+1 yıl
Zorlada olsa putin gelir eski komünist yönetim kalıntıları var ülkede. tanrı gibi görüyor bazıları başkan olan kisiyi
Katılmamak elde değil 😊 Evdeki hesapları çarşıya uymadı. NATO girecekti Ukrayna'ya. Dolduracaktı teçhizatı Rusya'yı vurmak için. Sonra rahat rahat tehditte edecekti. Kendince Rusya'yı elinin altında tutacaktı ama adam komedyen değil ajan olunca planlarını bozdu 😊 Sokağa çıkma yasağı ilan ederek halkı ülkeden çıkarmayan da Zelenksi zaten.
Ukrayna devlet geleneği yok. Hiç devletleri olmadı sanırım. Seçtikleri devlet başkanı tiyatrocu. O da rolünü oynıyor. Rusya_ABD her zaman masa başında kavga eder, alttan tokalaşır. Ortaylı ne dedi? Rusya hep ABD yanında olmuştur. Yakında ABD de bir yerlere çökecektir.
Ukrayna zaten Rusya'nın izni ile Rus topraklarında kurulan bir devlet. Kendi kökleri de, devlet kökleri de Rusya'dan. Bende bunun bir ABD Rusya oyunu olma olasılığını düşünüyorum ama alttan tokalaşmaya da güvenmiyorum. Bence bu o alttaki ittifak sistemini bozdu..
Ukrayna tarihi köklerini ayrıntılı bilmesem de, Ruslardan eski olduğu kesin. Ruslar, Timur'un, Altın orada Devletini yıkmasıyla güçlendi. Kendilerini slavların hamisi olarak gördü.
İnsanı sadece Rusya öldürmüyor. İnsanı yıllardır asıl öldüren Amerika. Bütün İslam devletleri bütün Ortadoğu yıllardır karmakarışık. Yıllardır Filistin'de, Suriye'de, Yemen'de insan değil tam deyim ile insanlık ölüyor ve kimse buna ses çıkarmıyor. Ama konu Ukrayna olunca bütün devletler ayağa kalkıyor. Hiçbir şey Rusya'nın yaptığı katliamı haklı çıkaramaz. Ama yine de iki ülke arasında ki davaya bakılırsa davada haklı olan Rusya gibi görünüyor. Dediğim gibi bu yaptıklarını haklı çıkarmaz.
Bir tane mason uşağı gelsin. Komedyenlikten edindiği hayran kitlenin oyu ile Cumhurbaşkanı olsun ki buda büyük bir algı oyunu zaten. Sonra kendine verilen masonik görev olarak ülkeye natoyu soksun natoda Rusya'yı tehdit edecek ve isterse bombalayacak silahları Rusya'nın dibine soksun. Rusyada önlem almak yerine oturup izlesin. İnsanlar şimdi ölmesin. Sonra savaş NATO isteyince çıksın binlerce Rus ölsün, karşı saldırıda yine binlerce Ukraynalı ölsün iki tarafta kaybetsin. Kazanan ABD olsun. Hatta sıra da sonra bize gelsin. Yazdım zaten insanların ölmesini hiçbir şey haklı çıkaramaz. Ama Ortadoğu'da susan herkes ayağa kalkıyor buna bizde dahil. Bende buna karşıyım. İşgal etmek istese şimdiye etmişti Rusya. Adam o mason uşağını indirmek istiyor. O Uşak'ta işte duygu sömürüsüsü yapıp yarısı yalan haber yayınlayıp NATO'nun verdiği başka bir görevi yerine getiriyor.. Hala ölmemesi bile mason olmasından. Madem gidecek kabul edecek teslim olacak insanlar ölmeyecek. Daha savaşta AB'ye girme belgesi imzalıyordu.
Ukrayna rus tehtidi icin nato yu istiyor hiç mi dünyadan haberin yok kim sokuyo aklına bunları. Adam kirim i işgal etmiş. Rusya dediğin son yüzyılda 50 milyon müslüman öldürdü. Putin eski rusyayı istiyor. Türkî cumhuriyetleri de istiyor. Karadenizi istiyor. Karadeniz onun golü hâline gelecek bize nefes bile aldırmaz. Hiç mian biteni bilmiyorsun
Ben farkındayım ve diyorum ki sadece Rusya değil bütün güçlü devletler öldürüyor. Çin Doğu Türkistan'a, Tavyan'a, ABD bütün dünyaya, İsrail Filistin'e zulm ederken sesini çıkarmayanlar şimdi sesini çıkardığı için bizde onların arkasından gidiyoruz. Bu yazık Ukrayna'ya diyenler onlar işte. Bi genel yorumları okursan tek benim değil çoğunluğun bunun farkında olduğunu göreceksin. Türkiye natoda 1952 yılından beri ama kimseye bir konuda tehdit değil. Yakında NATO'nun vuracağı büyük bir ülke de yok. Şimdi biz NATO'da olmayalım. Amerika ile düşmanken Amerika gelsin Suriye'yi NATO'ya alsın bizi vurmak için bizde ses etmeyelim. Bunu mu savunuyorsun? Ukrayna Rus tehditi için istemiyor. Zelenskyi bir araştır derim. Normal bir lider mi ülke yönetmek mi derdi sence.. Bak tekrar söylüyorum ikisi de benim dostum değil. İkisi de birbirinden beter. Ama Amerika daha büyük bir düşman. Rusya da öyle kolay kolay Karadeniz'i ele geçiremez. Bizimde bizden başka dostumuz yok. Ulkece acınacak haldeyiz gerek yok başka ülkelere acımaya. Görüşlerine saygı duyuyorum. Yorumların içinde çok teşekkür ediyorum.
Halka bende çok üzülüyorum. Ama Filistin'e, Suriye'ye, Yemen'e üzülmeyenlerin buna üzülmesini anlamıyorum. Bizim başımıza gelecek zaten. Ve biz savaşacağız. 16 temmuzda yaptığımız gibi.
ya hepsine üzülüyoruz dedim ya 2022 dünyasına yakıştıramıyorum diye Allah yardımcıları olsun adamlar ambulansı gazetecileri bile bombalıyor bu kadar da olmaz yani
Bunlar Rusya'ya koymaz. Sanıyor musun bu böyle kalacak. Rusya bu yaptırımlara dayanıp istediğini alıp oradan çıkınca ne ambargo kalır ne düşmanlık. Amerika denedi başaramadı.. Bir ülke bile karşısına alamadı Rusyayı. Herkes anca yatırım uygulasın..