https://www.youtube.com/watch?v=rSSVDGY0dP4
Ukrayna'nın yeni Cumhurbaşkanı kim olacak?
https://www.youtube.com/watch?v=rSSVDGY0dP4
not efsane olmuş..
gelelim asıl meseleye.. eşimin Ukrayna vatandaşı olması sebebiyle olsa gerek , konuya oldukça yakınım.. Bu konu çok derini bir hal aldı artık. Çünkü hiç bir şey beklendiği gibi olmadı.. Putin blöf yapıyor dendi.. Adam dört bir koldan ülkeye girdi.. İşgal etmiyorum dedi , ama işgal ediyor.. Sivillere zarar verilmeyecek dendi, köyler , trafikteki sivil araçlar, apartmanların olduğu bölgelerdeki evlere roketler atılıyor , helikopterler alçalıp tüm bunları yaylım ateşine tutuyor.. çocuklar kadınlar , pek çok sivil ölüyor.. Daha dün Kharkivin dışındaki bir köy bombalandı.. en az 350 kişi bir anda öldü.. bir günde.. Öte yandan, daha Aralık ayında pek çok kritik sivil enerji ve iletişim ağ merkezlerinin özel fosforlu kalemlerle işaretlendiği ve şimdi geceleri bu noktaların uçaklarca bombalandığı ortaya çıktı.. Putin her gün milyarlarca dolar zarara giriyor 15 - 20 gün daha devam ederse iflas edecek deniyor.. daha 6 gün oldu işgal başlayalı , ki aslında yarım yamalak bir işgal.. topyekün tüm gücüyle saldırmıyor aslında.. sadece göstermelik bombalamalarla bile pek çok yer harabeye dönmüş durumda.. 2 gün topyekün saldırsın, Ukrayna diye bir şey kalmaz.. milyon sayıda insan ölür.. Herkes de zaten şu an Putin in kendi kontrolünü kaybetmiş olup olmayacağını tartışıyor, bunun yanında bir de meşhur Deli adam teorisi stratejis mi uyguluyor deniyor.. Nixon taktiği.. ama onunkisi işe yaramamıştı :) Ama yumuşak yüzlü adamdı o.. Putin bu noktada çok daha farklı buluyorum.. Pokerface.. Öte yandan ulusalcı bir Putinle , küreselci bir Zelensky çıkıyor karşımıza.. Herkes Zelensky 2 gün sonra teslim olur veya kaçar dedi. Adam çata çat ülkesini savunuyor.. Yolsuzluk iddiaları şuydu buydu derken , br anda halkının gözünde devleşti.. Şu an bir Ukrayna vatandaşına Zelensky i kötülemeye kalkışın , ciddi tepki alırsınız.. Halk kaçıyor diyorlar.. 45 milyon insan yaşıyor o ülkede.. kaçanların sayısı bilemedin 150 000 .. hadi çok çok 300 000 olsun.. hani 5 milyon mülteci? Hani Türkiyeye akın edecekti sarışın sarışın ukraynalı ablalar.. bizim abaza kekolar elleri oralarında bekliyordu ne oldu? gidenlerin tümü polonya ve romanyaya gitti.. ne işi var burada apaçilerin arasında.. üstelik fakir bir ülkeyiz biz.. AB serbest dolaşım hakkı varken neden buraya gelsin? Bunun yanında kendi ülkemizin tahliye konusunda tvlerde böbürlenerek sunduğu ama reelde bir çok türke sıra bile gelmediği.. ve ailelerine de öyle.. veya kaldırılan araçların hareket noktalarına gidemedikleri gerçeği.. alın bizi buradan diye ağlayan kızı , Türk kızı ağlamaz diyerek apar topar yayından almaları , Kiev büyükelçiliğine hiç kimsenin ulaşamaması... vs.. neyse devletimiz her zaman yanımızda, bir çözüm getireceklerdir elbet..
Zelensky.. Muhtemelen bazı yüksek akılların getirdiği veya bünyesine kattığı birisi.. veyahut Amerika tarafından kandırılmış birisi.. belki fazlaca saf ve iyi niyetli.. içini bilemem. Ama ülkesini son 4 yıl içinde hızla geliştrdiği bir gerçek.. şu an bir garsonun ukraynada kazandığı para ayda 8-9000 lira civarıdır minimum.. lira bazında fiyatlar da üç aşağı beş yukarı aynı burayla artık.. yani yaşam standardı artık buradan daya yüksek.. biraz bir işe hakimseniz , rahatlıkla ayda 12-15 000 lira kazanabilirsiniz. Bunlar Zelensky hükümetinin sayesinde.. her sokak başında Tesla şarj istasyonları.. ülkemzden en az 5 veya 10 kat daha fazladır bu istasyonları sayısı.. neyse.. sokaklarda Tesla arabalar geziyor zaten artık :) ama maalesef ki , gidici... Ya Putine tamamen biat edecek.. abimsin sen ne öksürürsün o diyecek.. belllki Putin o zaman harcamaktan vaz geçer onu.. ya darbeyle devrilmesini sağlayacak.. ya sonunda yurtdışına kaçmasına sebep olacak.. ya da br yerde yakalayıp öldürecek.. veya mahkemeye çıkartıp içeri attırtacak falan.. yerine de kukla bir lider getirecek.. hali hazırda 2 tane böyle isim var , yerine getirilebilecek.. ha... pardon bir de delirip iyice sonradan yapmayı plandığını şimdi yaparak kieve rusya bayrağını dikerse, kendisi olacak :) böyle olmak zorunda kaldı diyecek :)) neyse.. gerçi , kukla bir hükümet gelecekse , onların yerine Putin in gelmesini yeğlerdim , Rusyanın imkanlarını akıtırdı oraya çünkü.. ama Ukrayna halkının nefretini kazandı bir anda.. artık çok zor.. işgal ederse, Rusyanın yeni Donbask ı olur Ukrayna toprakları.. kukla lider gelirse de , Belarus tarzında kendi halinde gelişimden uzak bir ülke olarak.. olduğu yerde sayarak ilerleyen bir ülke haline gelir.. zombi ülke.. çünkü kukla lider Amerikaya. Natoya , AB ye kapılarını tamamen kapatacaktır.. ve gelişimden uzak olacaktır.. Amerika ve Nato gelişim demek değildir , ben de bu iki ismin dünyaya tehdit olduğunu düşünüyorum.. ama Ab ile ilişkileri, Ukraynayı bir hayli geliştirmeye başlamıştı.. Hatta Putin olmasa şu an Ukrayna çoktan tam üye olmuştur AB ye.. kukla lider gelirse durum ne olur bilemiyorum.. Ukrayna yaşanacak bir ülkedir benim gözümde. ben seviyorum orayı.. ama yeni lider km olacaksa reformlardan ve büyümeden nasibini şu ana göre çok daha az alacaktır.. Putin destek verir ülkeyi yeniden inşa ederler. Onda bir şey yok.. Ama Zelensky , birilerinin piyonu da olsa, veya beyni yıkanmış da olsa, ülkesinde pek çok şeyi geliştirmeyi başarmış bir insandır. ve Putine kafa tutma cesaretini göstermiş biri adamdır. Bu anlamda cesur ve onurlu bir adam olduğunu düşünüyorum.. Ama yarın bir gün teslim olursa, bunca kan dökülmeden önce neden teslm olmadan derler adama.. ülken dümzdüz oldu.. yüzbnlerce insanın hayatı mahvoldu.. değdi mi derler.. bu yüzden ya zorla inecek veya biat edecek gibi duruyor.. hazırda bekleyen iki kişi var.. bakalım bunlardan hangisi olacak.. ama umarım bunlara gerek kalmaz.. şu Kırım DOnbask ve Nato konusunda güvence verse konu kapanır.. Kırım ve Donbask ı zaten kaybettin sen.. oradanın halkı istemiyor her şeyden önce.. geçmşte oradaki insanlara neler etti Ukrayna.. Kırımda ne kanlar aktı Kırım Tatarlarını kestiler.. Bunlar konuşulmuyor nedense.. şu an mesele içinden çıkılmaz bir hal aldı gibii.. yarın ikinci tur müzakere var ben yine sonuç beklemiyorum ama bakalım göreceğiz.. fazla özgüven iyi değildir.. senin halkın ölmeye başladı... bir görevin de bu insanların ölmesine müsaade etmeyecek politikalar.. siyasi strateji ve atmosferi koklama konusunda başarısız bir adam Zelensky.. ve pek tabi onun da pek çok hatası var.. kukla hükümet yerine Zelensky i tercih ederim ben.. ama bunun için de putine boyun eğmesi lazım.. göreceğiz.. senin fikrini de duymak isterim.. bizim şehri yıkıyorlar günlerdir... çoluk çocuk sığınaklarda perişan.
Açıkçası ben de böyle bir gelişme beklemiyordum. Ancak benim bakış açım, Putin in blöf yapması değil, Ukraynalıların savaşmadan ülkeyi teslim edeceği yönünde idi.. Şaşırdım. Rusların isterse nokta atışı yaptığını Gürcistan savaşından biliyorum.. Orada sadece askeri hedeflere zarar vermişler 5 metre ötesindeki sivil alanlara dokunmamışlar, hatta 50 metre öteden insanlar askeri hedeflere saldırıyı, film izler gibi izliyordu. Maalesef burada Ukrayna kurban seçildi.. Putin in asıl öfkesi AB ve NATO ya ve tabi Zelensky'in inadına karşı daha çok hiddetleniyor. Bu gözdağını batıya vermek zorunda olduğunu hissediyor. Mantıken de öyle.. Aksi halde güçlü Rusya'nın sonu olur Ukrayna'yı batıya kaptırmak. Azerbaycan'ın Ermenistan'la birleşip Türkiye ye karşı silahlanması gibi düşün. Zelensky'nin dış siyasette büyük hata yaptığını düşünüyorum. Üyelik taleplerinin zamanlaması yanlıştı. Öte yandan şu da var... Ukrayna yıllardır onlarca kez gittiğim bir ülke... Hatta ben de birkaç kez evlenecek oldum oradan :D Konuştuğum bir çok insan, Rusya'nın er geç tamamen alacağın yönünde hemfikirdi.. Sistem kendini korumaya çalışıyor sadece... Ukrayna'daki gelişmeleri Zelensky'nin başarısı olarak görmen yanlış.
Aynı durum Gürcistan'da da yaşandı... Açlıktan ölüyorlardı.. Ülke çetelerin eline kalmış, geceleri şehirlerde yokluktan elektrikler kesiliyor, neredeyse devlet tüm hizmetlerini askıya almış gibi bir durum vardı.. Seçimlerde, sonradan şu kravat yiyen başkanı hükumet oldu... Ülke birden gelişmeye başladı... oluk oluk para girdi... Sistem düzeldi.. devlet hizmetleri ve otoritesi düzeldi. Sonra Rusya ya kafa tutmaya başladı... Rusya çarptı... Bence tekrar çarpacak... Halen batı yanlısı ve batıdan oluk oluk para alan bir hükumet var.. Rusya ilk fırsatta Gürcistan'a tekrar girecek. Ukrayna'da da benzer durum var. Üstelik akrabalıkta var Ruslar ile. Bu Putin i daha çok öfkelendiriyor. İhanete uğramış gibi hissediyor.
Özet olarak Rusların gözünde Ukrayna adında bir devlet yok. Er geç tamamını alacak... Durum Rusya için ölüm kalım meselesi.
Türkiye açısından bakacak olursak, AB ve ya NATO ya üye olmayan ama mevcut durumunu koruyan bir Ukrayna bizim çıkarlarımıza uygundu. AB NATO üyeliği de, Rus yanlısı olması da Türkiye'ye zarar verecek.
zelensky konusunda haklı olabilirsin. bu konuyu daha araştırmam gerekiyor. ama Ukraynanın harcanmaya çalışıldığını görmek beni çok üzüyor.. bu sefer insan diyor ki. hani keşke bayrağını dikse de insanlar ölmese.. veya zelensky bunu görüp , bir şekilde anlaşsa.. aslında bu iki ülke diplomatik şekilde çözebilir sorunları ama küreselciler buna resmen izin vermiyor.. ben ukraynanın toprak bütünlüğünden yanayım. ama 15 gün daha, savaşırsa rusya iflas eder deseler de bu mesrle yine sürpriz şekilde bir ateşkesle sonlanmazsa , daha uzar gider 2 - 3 ayı bulur bile. ve bu sefer paralı askerler devreye girer tüm dünyadaki çapulcular ülkeye doluşur savaşıyoruz diye. bu sefer çok ciddi kadın ve çocuk ölümleri, tecavüzler başlar.
... veya putin geri adım atmamak adına ağır bombardımana başlar. çokbüyük sayılarda sivil ölür ve bir ihtimal ordu teslim olur... sonuç? en baştan diyorum. en sonunda teslim olacaksan , en baştan ol. masumlar ölmesin ve ülken yıkılmasın... putin asla geri çekilmeyecek prestijini kurtaracak bir şeyler yapmadan asla..
Bence Ukrayna'yı harcayan Putin değil.. Batı bloğu harcıyor... Resmen kullandılar.. Gerçekten Ukrayna ya dost olsalardı, daha akıllıca diplomasi önerebilirlerdi... Savaş olsun istediler. Batı dile getirmeseler de aşırı derece de faşistler. Ben de Putin in geri çekilmeyeceğini düşünüyorum. hatta daha da hiddetli saldırabilir...
Yaptırımlar konusunda çoğunluktan farklı düşünüyorum.. Evet Rusya zarar görecek ama uzun vadeli olmayacak.. Çünkü enerji açısından mahkumlar... Kısa sürede insanlar unutacak ve normale dönecek her şey.. Batı biliyor insanların balık hafızalı olduğunu.. Savaş bitip 3 ay geçince herkes her şeyi untur.. yaptırım da kalmaz.. SWIFT ten çıkarmaları işe yaramaz. Rusya onlar gaz verdikçe parayı nasıl gönderecekler... Rusya baskı yapmayacak mı açacaksınız diye.. Dahası, her zorluk başka bir çözümü doğurur... Rusya nüfuzu altındaki ülkeler ile yeni bir sistem kurabilir.. Bu da dış ticaretteki ABD hegemonyasını ortadan kaldırır. Böylece, engel olalım derken fırsat vermiş olurlar. Bu işten Ukrayna -Rusya dışında en çok Türkiye zarar görecek.
Afrikada bir at arabası devrilse, Türkiye zarar görüyor zaten , dolar ve altın fırlıyor anında.. Ukrayna bombalanıyor Grivnanın değeri düşmüyor, bizde dolar yükseliyor :) .. bu sadece dünyada bizim ülkemizde var.. birim bazında , araba almanın en astronomik olduğu ülke olması gibi.. imei kaydı konusunda da.. neyse.. Ukraynayı harcayan ABD ve İngiltere zaten de.. Putin şiddetlense bile , sivil halka fazla elleşmeden yapabilirdi.. uyarı ateşlerini anlarım.. alçalırsın evlerin arasındaki ağaçları bahçeleri tararsın.. anlarım.. ama sivillerin yaşadığını bildiğin yere , onların öleceğini bile bile roket atıyorsan veya yaylım ateşi açıyorsan.. ki bir albay arkadaşım bunun klasik Rus taktiği olduğunu söyler.. sivil halk korksun ve evlerinden çıkamasın direnişe katılmasın diye yapıldığını... işte sivillere çalışmaya başladığı an , bu benim gözümde zalimliktir.. Ben bir insan olarak ve müslüman olarak bunu kabul edemem.. inancım da vicdanım da bunu kabul etmez.. sana saldıranı indir ,, tamam.. ama evinde sığınakta saklananın kafasına bomba atma.. İlber ortaylı geçen gün güzel bir laf etti.. bir yerde çocuklar ve kadınlar varken, sen oraya tanklarla elinde tüfeklerle paldır küldür giremezsin dedi.. ukraynada çok sayıda kadın ve çocuk var.. ve yaşlı nüfus da çok fazla.. bu insanlar mazlumdur.. masumdur savaşta.. sen mazlumla masumu katledersen.. zulmedersen.. istediğin kadar davanda haklı ol , adam tepetaklak cehennemin iyice dibine gider bu kafayla.
Albay arkadaşın doğru söylemiş.. Sadece askeri olarak değil, Ruslar sivil günlük yaşamda da zalim ve acımasızdır.. Kolaylıkla insan öldürebilirler.. Türkiye nin rekabet gücü çok zayıf.. "Ortada" olmanın verdiği dezavantaj..
Nottaki açıklamaya güldüm 😂😂😂 Ben Ukraynayı haksız bulan taraftayım. Rusya’ya hak veriyorum. Çünkü sen bir defa Russun. Rusyayla sen farklı değilsin. Neden kendinden olanlarla savaş halindesin? Yani bu Türkiye ile Azerbaycan’ın çatışması gibi bir şey. Diğer yandan Rusya ve ABD Nato konusunsa anlaşma yapmışlar. Nato, Rusya’ya söz vermiş senin bölgene yayılmayacağım demiş. E ama sen sözünü tutmuyorsun. Kendi koyduğun yasayı/kanunu/anlaşmayı çiğniyorsun. Nato, Ukrayna’ya müdahale etmeyecek. Zelenski halkını ateşe attı. Ukrayna olduğu gibi kaldı öyle. Yazık. Benim konuştuğum Azerbaycanlı bir çocuk var. O da sıra bize gelmese bari diyor. Karabağ konusunda Türkiye, Azerbaycan’a yapılacak her saldırıyı kendime yapılmış sayarım diye ortak deklarasyon yayınladı. O da diyor ki biz bundan dolayı dolaylı da olsak Nato ülkesi sayılırız falan diyor da alakasız yani. Yine Ukrayna olayına dönersek de hani bazı uzun sivri sinekler Montrö Boğazlar Sözleşmesi/Lozan Türk halkına yapılmış ihanettir diye vızıldıyordu. Ne oldu sahi o sineklere yav? Atatürk’ün ne ferasetli adam olduğunu tekrar gördünüz mü? Lozan hezimettir, montrö boğazların kullanımını kısıtlıyor diyen sinekler böcükler vardı. Hiç sesi soluğu çıkmıyor. Tvlerde adı bile geçmiyor. Bugün Türkiye ABD ve Rusya arasında tarafsızlığını koruyorsa, ABD’yi boğazlardan geçirmeyip olası bir Rus-ABD savaşı çıkmasını önlüyorsa bu Lozan ve Montrö sayesindedir. Bu Lozan öyle bir güvence ki Ege’de Akdeniz’de hayatta kalmamızı sağlayan şeydir. Erdoğan’a kalsa İstanbul Sözleşmesinden çıktığımız gibi Lozan’dan da çıkacaktık. Biz KEMALİST-LAİK-DEVLETÇİ-MİLLİYETÇİ-HALKÇI kısaca ATATÜRKÇÜ ESKİ TÜRKİYE’ye dönmek zorundayız. Şu aralar çok eğri duruyoruz. Bir eğilsek bizi s1kmeye gelecek çok düşman var.
Ukrayna'dan girdik, İstanbul Sözleşmesinden çıktık... Zeytin ezmesi nasıl yapılıyor.. Bir de onu anlatsaydın.. :D
@Janelski bence de
Ruslar bizim düşmanımız değildir aslında ortak çıkarları olan ülkeleriz
@PharaohRamses Yanlış. Rusya, Türkiye'nin tarihsel olarak en tehlikeli düşmanıdır ve bu düşmanlık asla bitmez.
Eskiden öyleydi... Çarlık döneminde... Soğuk savaşta ise biz yanlış müttefik seçtik... Ülkeyi tamamen satan Menderes denen hain saolsun
@PharaohRamses Buna nasıl karar verdin merak ediyorum.
Uzun konuşmak gerekir
@PharaohRamses ABD ne kadar düşmansa Rusya’da o kadar düşmandır. Abd ve Rusya arasında hiçbir fark yok. Bunlarla dost olduğunu zannettiğin an bağımsızlığını yitirirsin. Rusya da Abd de bizim dostumuz değil. Hiçbir zaman da olmadı. Menderes konusuna gelirsek evet o bir haindi. Çünkü bizim Amerika’ya Avrupa’ya ekonomik olarak bağımlı hale gelmemizi başlatan ilk kişidir. Sonra gelen Demirel, Özal, Erdoğan bunun daha ağırını yapmıştır. Bugün hala adam akıllı teknoloji ve sanayi devrimini tam manasıyla yapamamış bir ülkeyiz. Bizim acilen yapay güneş projesine girmemiz dahil olmamız şart. Dünya önümüzdeki 40-50 sene içinde enerjisini kendi tekeline alacak hale gelecek. Her ülke kendi enerjisini üretecek ve bunu da nükleerle yapay güneşle yapacak.
@PharaohRamses bu arada Atatürk kitaplarında Komünizmi Türkiye’nin geleceği açısından düşman olarak görmüştür. Tehlikeli görmüştür.
Rusya ile dost olalım diyende yok.. Fakat bu dönemde çıkar ortaklığı yapmak.. Çok akıllıca olur Mavi Vatan ve ortadoğu hakimiyetimiz bir yana askeri olarak ciddi destek sağlanmış olacaktır... Türkiye şuanda hala seyir füzesi ve hava saldısına açık durumda mesela..
Komunizm ile alakası yok... Rusya bugün sosyalist değil.. Kaldıki sosyalist bir müttefik sosyalist olmak demek değildir
@PharaohRamses Rusya, Doğu Akdenize müdahale edemez ki.
Edemez değil eder... Şu şekilde donanmalarımız karma olarak tatbikat yapabilir buda Avrupaya göz dağı olmanın yanı sıra doğu Akdeniz deli doğalgaz a konmamız demek avrupanın Rus Gazprom a mahkum kalması demek
@PharaohRamses komünizm sadece eskide kalan bir isim. Rusya bugün hala eski Komünist Rusya olduğunu açıkladı. Rusya Komünistken de çevresindeki ülkeleri yutuyordu şimdi de yutuyor. Ne değişti?
Bahsettiğin durum çok farklı... Komunist iken yuttuğu dediği ülkeleri ölümden Rusya kurtardı... Sen aynısı değilsin.. Sen müttefik sin onlar bağlı güç
Kaddafi mesela? Mısır? Bağımsız kaldılar ve müttefik oldular..
@PharaohRamses
Komünist Rusya & Günümüz Rusya 😂😂😂
https://www.hizliresim.com/s39nkyz
Ben Rusya da yaşıyorum... Ve bir ordu mensubu ile evliyim.. Kültür durum her şeyini biliyorum Putinin Rusyası SSCB değil Çar Büyük Petro nun kurduğu Çarlık ya da İmparatorluk Rusyasına çok daha yakın
@PharaohRamses SSCB dediğiniz, kılıfı değiştirilmiş bir sömürge düzeniydi.. Kılıfı Ruslar diktiler ve yine Ruslar söktüler... Başkenti Rusya'da, tüm kilit teknolojileri Rusya'da, enerji Rusya'da, Ruslar hariç diğer tüm bünyesindeki milletler çeşitli bahaneler ile ya işkence görmüş, yar sürgün edilmiş, ya da yerleri değiştirilmiş. Yetmemiş, en kritik noktalara Rus milletine tabi vatandaşlar yerleştirilmiş..
Özetle ortada sosyalist bir devlet yok... Adı değiştirilmiş sömürge sistemi var.
Bu hep böyledir Hakan... Türk milleti ve imparatorlukları dışında sömürge yapmamış ülke var mı? Belçika bile yaptı eti budu ne
@PharaohRamses Kendimizi bu düzenden soyutlarsak hata yaparız.. "Dimyat'a pirince gidenler" bizim atalarımızdı... Lakin, yakınçağın bu nimetinden en az yararlanan milletiz demek daha doğru olur. Ya da elde ettiklerinin değerini bilmeyen..
Sömürmek gerek dini gerek kültürel bize uyan bir icraat değildir.. Ha çıkan fırsatlarda barışı koruma karşılığı ticaret yapabiliriz.. Çünkü biz gittiğimiz yerde halkı öldürmeyiz
@PharaohRamses sömürgeciliği bir ülkenin refah yaşaması için gerekli görüyorum. Ülkelerin düzenini aynı vahşi doğa düzenine benzetiyorum. Medeniyet falan yok. Güçlü olan zayıf olanı yiyor. Bu yüzden de güçlü olmak zorundayız hem de her yönden. Ben Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini Objektif bir açıdan değerlendirince haklı ve meşru görüyorum. Çünkü Rusya ve Ukrayna halkları aynı dinden, dilden benzer kültürlerdeki insanlar hatta ne benzeri aynı kültürdeler. Sen varlığını zaten Rusyaya borçlusun senin harcın mı Natoya girmek? Nato, Birleşmiş Milletler kime adam gibi destek çıkmış da Ukraynaya destek çıksın? Rusya, Ukrayna’yı savaş açmakta haklı. Çünkü benzerini biz de KKTC’ye yaptık. KKTC cumhurbaşkanı biz Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile anlaşıp AB’ye Nato’ya gireceğiz kafasındaydı. Ekonomik olarak bunu istediler. Biz ne yaptık? Kıbrıs’a ihtar çektik. O zaman da GKRY, Yunanistan, Avrupa Türkiye baskı yapıyor. Barışı Türk tarafı istemiyor dediler. Demokrasiyi öne sürdüler. Sonra bir seçim oldu Kıbrıs’ta TC destekçisi milliyetçi bir lider geldi yönetiyor. Devletler gücü yetiyorsa bunu yaparlar. Ama bu Rusya’nın Türkiye için tehlikeli olmadığı gerçeğini değiştirmez
Tehlikeli değil veya masum demiyorum fakat Türkiyenin yeni çizdiği doktrinlerde kızıl elmasında çıkarları Ruslar ile değil müttefiki NATO ve Avrupa ile çakışmakta... işgal bencede haklı Polonyaya kadar Stalin adam etti onları... Kazakları işgal etsede aynısını söylerdim..
@PharaohRamses Osmanlı sömürge yapmamakla daha doğrusu İLHAK ETTİĞİ ÜLKELERDEKİ HALKLARIN DİLİNİ VE DİNİNİ DEĞİŞTİRMEMEKLE ONLARI ASİMİLE ETMEMEKLE ÇOK BÜYÜK APTALLIK KERİZLİK YAPMIŞTIR. Türkler tarihte birçok defa soykırıma maruz kalmıştır. Türklerin İslama girmesi bile soykırımla olmuştur. Müslüman olmak istemeyen Türkler Araplar tarafından erkekleri kılıçtan geçirilmiş çocukları ve kadınları cariye edilmiştir. Yani tarihte Türklerden başka herkes soykırım, asimilasyon yapmıştır. Bu da Türkleri tarihin malı yapmaya yeterlidir. Osmanlı da maldır bu yüzden. Eğer böyle olmasaydı tüm Balkanlarda Ortadoğuda hilal bıyıklı yiğitlerle asenalar gezerdi. 😂😂😂😂
Bak bu çok doğru.. İslam öyle AA aynı din diye kabul edilmedi... Moğollarda benzer inançta idi fakat arapların kellesini yolladı... Bizim Osmanlı ile yaptığımız insanlıktı.. Ama haklısın bir yandan ogünü bırak bugün bile insanoğlu maall.. Gerek yok insanlığa
@PharaohRamses Kazaklar için aynısını söyleyemem. Çünkü Ruslar daha ortada yokken Kazaklar, Kıpçaklar, Kırgızlar o coğrafyanın sahibiydi. Yine Rusların bunlara çektirdiği acıların hiçbirini Ukraynalılar çekmedi. Rusların varlığı zaten Türk birliğinin hiç başlamadan parçalanmasına engeldir. Tarihin çok eski tarihlerine kadar 7-8-9. yüzyıllardan beri o topramların sahibi o Türk milletleri. Ama Ruslaştırma politikasıyla, alfabelerini değiştirerek, sözlükler hazırlayarak çok sistemli çalışarak parçalamış adamlar İDEOLOJİ inşaa etmiş. Ben Türkologum. Türklerin tarihiyle diliyle kültürüyle folklörüyle Ruslar, Almanlar, Macarlar İngilizler ilgilenmiş. Adamlar düşmanını yenmek için tanımaya çalışmışlar ona göre plan strateji geliştirmişler. Biz de at sırtında ya Allah diye diye dıgıdık dıgıdık... böyle olmuyor işte. İdeoloji inşaa eden ülkeler daima kazanır. Bakınız Yunan, Rus, Fransız
"Türkler Araplar tarafından erkekleri kılıçtan geçirilmiş çocukları ve kadınları cariye edilmiştir. " .. Mantıklı değil.. O çağın şartlarını da düşünürsek, teorik olarak şu anda Türk adında bir millet kalmamış olurdu...
Hakan Türkler sadece dar bir alanda yaşayan bir millet değiller. O kılıçtan geçenler Hazarlar, Türgişler başka Orta Asya halkları, Uygur Türkleri falandı. Oğuzlar değildi. Siz Türkleri sadece Oğuzlardan ibaret görüyorsunuz. Türkler sadece Oğuzlardan ibaret değildir.
Emevi komutanı Küteybeyi araştır. Mevaliyi araştır.
Çok doğru Türkler Asyadan avrupanın içine kadar yayılmıştır... Bunun yanı sıra bir çok tarihçi etrüksler gibi toplumları Türk kabul eder.. Keza iskitler hani şu amazonları ile ünlü toplum..
Buraya kadar tamam.. Tabi ki Oğuzlardan ibaret değiller ancak kullandığınız ifade sanki tüm Türkleri kapsıyor gibi... Kaldı ki bugün bile savaşlarda tecavüz ve köleleştirme yaygın.. O dönemin olağan savaş durumlarını farklı bir proje gibi sunmak algı yanılmasına neden olmaz mı?
Ya hani İSLAM SEVGİ BARIŞ KARDEŞLİK DİNİ ZİNAYI ONAYLAMAZ HARAM MALI ONAYLAMAZ KADINLARA ÇOCUKLARA ÇOK DEĞER VERİR ONDAN DEDİM YANİ.
Hani dini yayma şeklin buysa ve kutsal kitabında da ya da din yaymak için gelen halifeler de böyle yapınca insan dine girmek böyleyse dini uygulamak nasıldır Allah bilir diyor.
Öyle falan değil İslam o peri masalı olanı.. İslam a göre işgal bölgesinden ganimet alırsın kadınlarda dahildir... En fazla 4 karın olabilir ama sınırsız cariye ile düşüp kalabilirsin.. Sadece birlikte olmak için nikah yapar boşar ve inandığı tanrıyı kandırdığını dinde bug bulduğunu düşünür.. Özellikle araplar da sık rastlanır
@PharaohRamses evet biliyorum.
Cevap
7Cevap
Zelenski olmayacağı kesin darbe çağrısı yapan Putin'in yanlılarından biri olabilir.
Rusların!!! der geçerim. Umarım yaşattıklarını bin katıyla yaşarlar.
Anlattığınız bilgilerin hepsine sahibim.. Ancak dediğiniz gibi ideoloji inşaa etmekte.. Osmanlı imp çok geç kaldı
putin yanlısı biri olacak gibime geliyor
O kesin :)
Zelenski aşkım gitmesin ya 💔
Sen ol
Desteğine ihtiyacım olacak ;)
Bak bu güzel... Hadi beni seçim sandığına at :)
Çok zor.. Xperim yetmiyor :(
Pek anlamam ama Lavrov yakışır
Bence geçenlerde tv programında gazetecinin dövdüğü rus yanlısı vekil vardı. Onu yaparlar.
Karın
Benden habersiz aday mı oldun?
ahahahahahah. Ben ömrümde kimseyi yalamadım iftira
Mümkün değil.. Ben seni... Sen beni... Çok çok çok :)
Evet bahsettiğimiz kişi eşiniz hatta beraber adaylığınızı koyun. ahahahaha
Rte.
RTE Delikanlı adamdır... Kimseyi yalamaz..
Ergen tayfası öyle düşünüyor... Daha büyümen lazım :)
putin olabilir
Bilmiyorum.
Recep Tayyip Erdoğan
O yalamalık yapmaz..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?