Türk doktorlar yurt dışına giderken Türkiye’ye bunlar geliyor! Tunceli'de aile hekimi olarak çalışan Pakistanlı doktor kadın hastasına tacizde bulunduktan sonra tutuklandı Pakistanlı İsmail Hakim’in 2018’de görev yaptığı İzmir'de de onlarca kadın hastayı tacizde ettiği belirlendi
Arkadaşlar tıp son sınıf öğrencisiyim ve buraya gelene kadar gerek lisede üni hazırlığı sürecinde olsun gerekse şurada 6 yıllık süreçte olsun yaşadıklarımı çektiklerimi bir ben bir buna şahit olan ailem biliyor. Bu zorlukları bilerek ve kabul ederek bu mesleği seçtim ve pişman değilim. Ancak gerek hekime karşı olan tutum (özellikle acil servislerde) gerekse bunca emeğin karşılığında alınan rakamlar gerçekten bunca çileyi boşa çekmişim düşüncesi uyandırıyor ve insanlar daha güzel şartlarda daha iyi bir yaşam standardı için yurt dışını çare olarak görüyor. Kimse keyfi olarak vatanını bırakmıyor inanın bana. Bu her meslek grubu için geçerli. Ülkemin giderek Arap ve Ortadoğu ülkesi olması içimi parçalıyor. Buralarda bu şartlarda kalmak istemiyorum ben de, çok üzgünüm.
Şiddet ve mobingin artarak devam etmesi, özlük haklarının düzeltilmemesi, yoksulluk sınırında maaş gibi sebeplerden dolayı gidiyoruz. Böyle devam ederse yakında devlet hastanelerinde ameliyat yapan kimse kalmayacak. İnsanlar basit bi ameliyat için bile özel hastenelere ciddi paralar vermek zorunda kalacak. Bu durum gene en çok garibanı etkileyecek
bizim doktorlarımıza saygısızca kaba bir üslupla iletişim kurmaya çalışırlarsa, gecikmeden dolayı ve kişinin hatasından ötürü bile doktoru suçlarlarsa, giderler tabii. hakettikleri değeri göremiyorlar. bizim insanlarımız yobaz. çok gördüm sıra bekledi diye doktorlara bağıranları. doktor olsam hayatta bu ülkede doktor olmam
Doktora şiddet var çalışma şartları çok kötü mobbingin dik alası yapılıyor. Oy toplama cabasi ile populist saglik politikalari uygulaniyor. Niye dursun ki insanlar burada.
kıymetleri bilinmediği için az para çok iş Çok iş yüzünden darp edilmeler kendini yetiştirmiş ve mesleğini hakkıyla yapmayan Dr lar yüzünden aynı kefede değerlendirilmekten olsa gerek
Döve döve, söve söve dr kalmadı işte bunlar gelcek artık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence ülkedeki doktorlarin gitmesi simsriklik bu ülkenin kaynaklarını kullan eğitim için sana yatırım yapılsın sonra kaç bence doktorların belli bir sene gitmeleri yasaklanmali