Hemşirelerin ve ebelerin herhangi bir Avrupa ülkesine gitmesi için aranan tek şart dil. Şu an Türkiye dahil bir çok ülkede hemşire açığı bu kadar çok ve yabancı hemşire alımı bu kadar yüksekken neden sadece doktorlar gidebilir gibi davranılıyor?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Türkiyede hemşire açığı mı var? O açık neredeyse söyleyin tanıdığım 1-2 hemşire var bari kendi alanlarında çalışsınlar...
Eğer lisans mezunuysalar kolaylıkla atanabilirler. Türkiyede her meslekte olduğu gibi bir kişiye 3 4 kişilik iş yaptırma alışkanlığı olduğu için alımlar olması gerekenden az
Geçenlerde 200 bin hemşire atama bekliyor diye haber görmüştüm ayrıca çevremde de hemşire olup atanamayanlar var fakat doktor olup atanamayan kimse yok soruna cevap olarak doktorlar hemşirelerden daha kıymetli ondan dolayı onların gitmesi daha büyük sıkıntılar oluşturuyor. Ayrıca hemşireler doktorlara kıyasla az bi eğitim ile olunabildiği için kısa sürede mezun yetiştirmek kolay.
Hemşire olmak için 4 sene eğitim alınması gerek. Nasıl oluyor da kısa sürede mezun yetişiyor. Senin çevreni bilmiyorum ama benim çevremdeki arkadaşlarımdan antanamayan yok gibi bir şey. Lise mezunu hemşirlerde atama yok gibi bir şey ona katılırım ama lisans mezunu bir hemşirenin kendi alanında iş bulamaması imkansız.
Doktorluğa kıyasla hemşire yetiştirmek daha kısa ve kolay, doktorluk için 6+uzmanlık gerekiyorken hemşire sadece 4. Ayrıca doktorluk kadar vasıf istemiyor
Bu mantıkla da alanında uzman bir hemşireyi yetiştirmek uzun bir süre alıyor ayrıca ben hemşirelik doktorluktan zor demedim. Gitmeleri çok daha kolayken neden göz ardı ediliyor dedim. Hemşirelik önemli değilse o zaman size umarım size hemşire olarak hemşirelik bakım prosedüründen bir haber ön lisans mezunu sağlık çalışanı arkadaşlar denk gelir. Türkiyede açık yoksa peki neden açığı kapatmak için bu eğitim lise seviyesine kadar indirildi? Bu gün hemşire sandığınız çoğu kişi bile iv uygulamasına hakim sağlık çalışanları
Doktorların gitmesi ülke için sıkıntı oluşturuyor ondan dolayı haberlere çok çıkıyor muhabbeti daha fazla oluyor. Hemşirelerde benim gördüğüm kadar böyle bir açık yok, çevremde sağlık sektöründe olan insanlardan veya haberlerden şimdiye kadar hemşire açığı diye bir kavram duymadım bile, tam tersini duydum. Gerçekten bir hemşire açığı varsa bile bence insanların bu konudan haber bile yok ondan dolayı göz ardı ediliyor olabilir.
Benim bahsettiğim nokta Avrupa'daki açık. Ülkenin en büyük şansı hemşirelerin yurt dışına gidecek vizyonu ya da ielts türevi sınavlardan 6.5 alabilecek dil yeterliliği olmaması. Olanlar da gidiyor zaten
O açıdan bakarsan sadece doktorlar hemşireler değil bir çok sektörden insan yurt dışına gidebilir. Bunun başını da yazılımcılar çekiyor diyebilirim fakat yazılımcıların yurt dışına gitme haberini göremessin çünkü doktorlar kadar önemli değiller. Burada senin sorun şuydu "neden sadece doktorlar gidebilir gibi davranılıyor" çünkü başta hemşirelik olmak üzere hiç bir meslekte doktorlarda olduğu kadar açık yok veya o kadar hayati meslekler değiller.
Sadece 3 sınıf arkadaşım ielts sonyçları sayesinde kolayca gittiler gitmekleri için ingiltere onlara ekstra yardım sağladı. Sağlık konusunda yetkinliginiz muhtemelen yok o konuyu sizinle tatrışmaya gerek duymuyorum. Bakım planı bilgisi eksik olan ve hemşirelik tanı bilgisi olmayan bir hemşire hem hastanın hayatını tehlikeye sokar hemde doktorun işini zorlaştırır. Bu gün koç hemşirelik gibi kaliteli eğitim veren bir kurumdan mezun kişiler gitmek için fırsat kolluyorsa bir düşünmek lazım
hehe, ok
Avrupa'da ve Amerikada sertifika almadan çalışamıyorsun o tür işlerde
Denklik ve dil sınavı ile mümkün. Doktorlardan istenmiyor mu denklik. Abd de dahi okumuş olsanız bile registered nurse olmak için nclex sınavına girmek şart denklik olduktansa çalışmak kolay
İngiltere'de istersen prof ol, yine de yeterlilik sınavına sokuyorlar. Tabii o aşamaya gelene kadar çalışma izni almak lazım
Hemşireler ve ebeler için istenen şartlar daha az ietls veya oet yoluyla dil yeterliliği cbt ile de alan yeterliliği
Onlardan geçene kadar göbek çatlıyor işte. Tır şoförü alınma şartlarına bile bakıyorsun sanki üniversiteye kabul ediyorlar
O yüzden orada en ufak şeyi bile tamiri gerekince doğru dürüst oluyor
Giden tanıdıklarım var İngilizce seviyesi iyi olan için zor değil
İngilizce meselesi değil. Mesleğin yeterliliği. Bebek bakıcısı diye 6 ay denemeye bile alıyorlar.
Cbt zaten 240 soruluk ilaç hazırlama, ekg, hemşirelik girişimlerini içeren bir sınav.
Tamam da orada hemşireler doktorluk görevi bile üstleniyorlar. Bilemedikleri şey olunca doktora yönlendiriyorlar. Abim İngilterede yaşıyor. Eşinin doğum işini bile hemşire halletti. O derece yani
Herkes öyle bir yazmış ki ben sanki önüne geleni alıyorlar dedim. Alınınca da osce sınavı ile klinik bilgiler ölçülüyor
Kriterleri tamamlayanı neden almasınlar. İşçi açığı var zaten
Soruyu anlamadınız sanırım. Ayrıca ıngiltere görece gitmesi zor olan bir ülke almanya sağlık sektörü için daha kolay lise mezunu hemşirlerede denklik verebiliyor
Cidden hemşirelik açığımı var mı hocam? Konuyla alakasız oldu ama...
Var araştırırsan almanya bırak lisans mezunu hemşirleri lise mezunu hemşirleri bile kabul ediyor. İskandinav ülkeleri İngilizce bileb hemşireleri dil öğretme amacıyla ülkeye alıyor. Doktorların gitme imkanın imkansıza yakın olduğu abd ye bile denklik sınavı olan nclex ve dil yeterliliğiyle gidilebiliyor
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için çok sağ olun.
Rica ederim keşke burada insalara laf anlatmak yerine genel bir bence hazırlasaydım
Herkes gidebilir
Öyle davranılmıyor