Dolar 18 den düştü de neyin fiyatına yansıdı ki %7 lik KDV indiriminden beklentimiz olsun. Mevzu 100 liralık mali neden 93 liraya satmıyorlar değil, bu mal neden 100 lira oldu demekten geçiyor. Doğru sorularla olaya bakmaya başladığımız zaman bazı şeyler değişebilir.
Dünyadaki artış ile ilgili pek çok şey konuşulabilir fakat ülkemizdeki artışın sebebi net enflasyon. Alım gücünün neredeyse yok olması. Bugün bir ailenin yoksul sayılabilmesi için evinde 3 kişinin asgari ücretle çalışıyor olması lazım.
Kardeş onların yaşadığı ekonomik sıkıntıdan kasit vatandaşin cebindeki para değil, ülkelerinin dünya ekonomisindeki eksi yöndeki hareketleri. Enflasyon oranlarına hiç baktın mı sen?
Bir AK Partili olarak bu politikayı yanlış buluyorum. Enerjide 200 milyar �ddaa da 25 milyar TL vergi kaybı söz konusu. Üstelik bu vergi kaybının halka yansıması da yok. Piyasa serbest bırakılıp üretim desteklenirse rekabetçi ortam artar. Buna fiyatların düşmesi demektir. Burada işsiz iş bulamıyoruz açık diyenlere sesleniyorum. Mademki gıda fiyatlarının yüksek buluyorsunuz, gidin 2 tavuk Alın siz de yumurta üretin bu yüksek kazançtan sizde nasiplerin.
Enflasyon un yükselmesini sağlar mgwllemeli bitin dunyada enflasyon yükselirken faiz indiren tek bir ülke var mı faiz indirdikce enflasyon artıyor hala neden bunda inat ediliyor uygun tsrim politikası neden yok ben köyde yaşıyorum tarım yapmayı bırakıyor insanlar tohum gübre fiyatlarından dolayı
Dünya ekonomisini takip ettiğinize emin misiniz. Şu anda faizi yükseltmeyenler yükseltseydik mahvolurduk diyorlar. Bir çiftçi bir araziden kaç kalem destek alıyor sorabilir miyim size ben de tarımın içindeyim insanları yalan yanlış kandırmayın. Almanyada belçikada benzin fiyatları neden yüksek faiz mi düşürdüler hayırdır? İki büyük devlet savaş çığırtkanlığı yaparak bütün enerji piyasalarını alt üst ediyor. Onlar paralarına para katıyor. Biz halen birbirimizi yiyoruz. Son olarak biden da faiz düşürdüğü için mi indirmek istiyor Erdoğanı bu konudaki fikriniz nedir acaba