Türkiye tarımda kendi kendine yetebilen sayılı ülkeler arasında idi az önce okuduğum bir haberde bunun değiştiği yazılmış. Sebep gübre fiyatlarında yaşanan aşırı artış. Gerçekten ülkem adına çok üzüldüm.

37800 bin hektar tarım arazisine çiftçilere dar ederseniz evet gayet (geç bile kalınmış bir sonuç) doğal 10₺ maliyeti olan ürünün ne kadar fiyatını kırarım derse bir millet evet gayet normal.
Ben hiç şaşırmıyorum gübrenin akaryakıtın zehirin bu fahiş fiyatlarından sonra 1-2 yıla aç kalacağız
Cevap
7Cevap
bir çiftçi olarak söylüyorum. hükümet çiftçi üretemesin diye var gücüyle mücadele veriyor. geçen sene gübrenin çuvalı 150 liraydı, şimdi 850 lira, mazot 15 oldu, tohum 2 ye katlandı, en kötü traktör olmuş 200 bin lira, tarla kirası bin-binbeşyüz arasi, ve hasat gününe çıkabilirsem mahsulümü satabileceğim muamma. çiftçi kadar vergi ödeyip çiftçi kadar hor görülen aşağılanan başka bir meslek grubu yok. bu yüzdende herkes bırakıyor tarımı. gidip fabrikada çalışıyor asgari ücretle
Aynen kardeşim çiftçilik yapan bir şahıs olarak çok rahatlıkla eskisi gibi Kendi kendimize yetecek kadar güçlü olmadığımızı söyleyebilirim
Hayal dünyasından çıkmadıkça bütün listelerden çıkarız
herkes üni okumak istiyor tarlada çalışan yok döve döve mi çalıştırcaz bu halkı
Ekonomik çöküşte Arjantini solladık. Bunu biliyor muydunuz?
daha kötüye gidecek, umarım o zamana dek çıkıp gitmiş olurum bu yerden. şu an tek hedefim bu
20 yıl önce çıkmaya başladik. Gidada dışarıya muhtaç durumdayız.
Nolacak kendi malımızı kendimiz üretmezsek
@t2pac1109 aynen hadi paramız bol olsa belkide oda yok
@t2pac1109 aynen inşallah döner
yıllardır herşeyi dışarıdan alıyoruz..
Evet...
İlginç
Evet
Biliyorum
Umrumda değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?