Hayır yine faturalar yüksek gelecek
Evet bir nebze olsun rahatlama olmuştur
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

4 kişilik aileye 150 kW derken buzdolabı falan olmayan evlere baktılar herhalde çünkü bizim sitede hep 3-4 kişilik aileler oturuyor ve bırakın 150 kW'ı 300'ün altında kullanan yok. Cidden başta o 150kW neye göre hesaplandı çok merak ediyorum bir de kışın ortasında yaptılar doğalgazla beraber 2 katına çıkmış elektrik faturası ödettiler. %125 zam olacağını aralık sayacını okuduktan sonra söyleselerdi biz de ona göre karanlıkta falan yaşardık fatura gelince şok olduk. Bence 150 kW'ın saçma olduğunu baştan düşünmeleri gerekirdi herkesi mağdur ettiler şimdi de 210 yapmışlar bana sadece komik geliyor.
Günde 5 Kw lık bir tüketim artık hayal ya bu tarz bir tüketim için evde çok az elektrikli eşya olmalı ayrıca çoğu insan bilmez ama bir kombi bile günde 1 Kw ila 2 Kw elektrik harcıyor! Yani sadece doğalgazı açıyorum ısınıyorum diyemezsiniz ki mecburen elektrik de giriyor işin içine. 150 Kw cidden çok komik ve elektrik şirketlerini düşünen bir uygulamaydı...
Laf kalabalığı işte güya ortalamanın üzerinde kullanmanın bedelini ödüyoruz ama neyin ortalaması onu bilen yok.
Aynen öyle sorunda o zaten herkese dengesiz bir fiyatlama yansıtılmış neye ve kime göre? Söz gelimi bir eve 250 TL fatura gelirken Ocak faturası 1250 TL olmuş bu nasıl bir mantık anlamak zor...
Valla beni alakadar etmez belki 8 binlik kullanıyoruz ama kaçak sağolsun 100-400 arası bişey ödüyoruz yetmedimi bu şirketlerin bize soktuğu kazıklar kendinize gelin kaçak kullanın zaten ülke olarak ne biseyi protesto ediyoruz ne sokağa çıkıyoruz isyan ediyoruz donkey gibi zamlara baş eğip ödüyoruz kaçak kullanın ekonominin biraz üstesinden gelin
Cevap
7Cevap
4kisilik bir aile 210 khw sat ne yapıyor. Ben yanlız yaşıyorum 1109 lira geldi. Fabrikami işletiyorum yaktigim bir elektirik sonrası geçen seene en yüksek 630 ödedim oda hiç kapatmadigim halde. Şimdi donmak uzereyek açıyorum biraz kemiklerim ısınınca tekrar kapatıyorum. Allah çok acil belalarını versin nolur nolmaz iki defa versin hiçbir zaman huzur bulmasinlar. kazancimiz zaten faturalara bankalara vergilere gidiyor. Yiyecegnmize sayıyla alıyoruz. Ayrılmadan bir bela daha okim sağlam çurusunler.
Tek kişi için o miktar çok fazla ya yazık günah...
Bir faturada giren girdi zaten bir süre o fazladan ödenen para onları idare eder daha sonra tekrar zam gelır yanı indirim falan olmadı. Çünkü oyle bir zam yapıldıkı ınsanlar 2 3 ayda ödeyecekleri miktarda odeme yaptılar. Ne farkeder yanı. Neden basta böyle değildi
Evet katılıyorum size, insanların zaten alım gücü kalmadı artık bir kafeye gitmek, dışarda bir yemek yemek çok lüks oldu insanlar sadece evin gıda ve faturalarından başka bir şey düşünemiyorlar...
Dogalgazda aynı şu an şok oldum faturaya ki en düşükte yanıyor benım colugum cocugum olsa en dusukte yakabilecek miyim kombiyi ya da isteklerini yok sayabilecek miyim? Kendi isteklerimin önune geçerimde cocuklu aileler napsın. Daha neyden kısalım yanı bu faturaları ödemek icin kombiyi kapatıyoruz artık.
Allah herkesin yardımcı olsun ya çok zor bir kış bu...
Amin
Kesinlikle yeterli değil. Elektriğe %130 zam olmaz! Bu skandal'a derhal son vermeleri lazım ve faturalarda sayaç okuma süresini 30 gün (bir ay) üzerine çıkartan elektrik dağıtım şirketlerine yaptırım da uygulanmalı.
Kesinlikle katılıyorum bu zamların üzerine birde 30 gün üzeri kanunsuz okuma çıktı...
İhanet bu ya. İnsanlar kazandıklarını faturalara yatırıyorlar. Bir anlamı kalmadı ki hepsi gitti elden.
Bizi kafese koyuyorlar, sonra birazcık mama veriyorlar, sonra da şükretmemizi bekliyorlar. İşin özü bu...
Aynen öyle ya...
İlk kademe %57 zam, ikinci kademe %120 mi ne zam! Bu nasıl basamak iki kattan fazla yazıklar olsun diyorum.
Kesinlikle katılıyorum size düşüncesizce yapılan bir zam bu bu gidişle bir çok küçük işletme kapanır evlerde zor durumda...
Kaşıkla verip kepçeyle alıyolar değişen hiçbi şey yok yazık halimize
Aynen insanları alıştırdılar birde buna cidden çok yazık...
kesinlikle hayır..
çok farklı geliyor faturalar..
Bende onu anlamıyorum işte...
Amaç ısrafçı halkı tasarrufa yönlendirmektir yoksa devletimiz dünyanın en iyi 20 ülkesinden biri sizin 3 kuruşunuza ihtiyacı yok
300 KW dan asagisi olmamali bu cok sacma.
Kesinlikle katılıyorum...
Ben yine sınırın çok üstünde kaldım.
Artık evlerde tasarruf etmeye özen gösteriliyor ama en basit olan şeyleri yapmıyoruz mesela buzdolaplarını sürekli yaz konumunda çalıştırıyoruz dolapların kış konumu da var herkesin dolaplarını kışın kış yazında yaz konumuna alması gerekiyor. Tüm aydınlatmalar led sistemlere dönüştürülmeli gibi...
Artık ledler sayesinde aydınlatma enerji harcamıyor diyebiliriz. Evimdeki aydınlatma harcadığım enerjinin %15 i kadar. En çok harcayan ısıtma ve soğutma sistemleri. Buzdolabı, kettle, süpürge, fırın vs.
Kesinlikle, ayrıca bir çok evde hala çok eski aşırı tüketim yapan beyaz eşyalar var bunlarda büyük neden...
bana yeter
Yani 210 Kw da düzenli kullanıma göre yeterli gibi ama 150 Kw çok düşüktü...
ben az kullanıyorum elektriği elektrik önemli
Kesinlikle öyle...
aylık 115-130 kw düzeyinde tüketimim var bence az kullananlar ödüllendirilmeli teşvik olur sonucta su ve doğalgazdan üretiyoruz ikisi de ciddi değerli şeyler tasarruf teşvik edilmeli
Evet aynı noktadayım bende herkes teşvik edilmeli...
Yetersiz
Aynen bence de...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?