Trendyol grevi sonuçlandı: Kuryelere yapılan zam %11'den %38.8'e çıkartıldı! Zammı nasıl buldunuz?

- trendyol genç bir kadınındı sanıyorum.. eğer satmadıysa.. parayı bulunca zalimlerden mi olmuş da sadece yüzde 11 zam yapmaya kalkışmış.. bu şaka gibi bir şey olmalı.. tabi ki adamlar grev yapacak.. bırak grevi, tümü birden anında işten ayrılsa çok ciddi sıkıntı yaşar firma.. yüzde 38 iyi bir zam değil.. pratikte her şeye yüzde 50-60 zam geldiğini düşünürsek en az.. sonuç olarak bu insanlar daha fakirleşti yapılan zamma rağmen.. ama bu sadece trendyol un suçu değil.. tüm firmalarda aynı şeyler yaşanıyor.. özele firmalar.. hep bana stratejisindedir.. personeli kıt kanaat geçinecek kadar paralarda ağır şartlarda çalıştırıp kendileri para sayarlar.. Türk özel sektörünün geneli böyledir.. keşke en alttan gelen biri olarak, personeline daha fazla değer veren bir kadın olsaydı bu firmanın sahibi.. bari hiç olmazsa o yapsaydı bunu.. ama tamamen sadece bu firmaya yüklenip kötülemek doğru değil.. diğer firmalarda da personel arasında birlik olsa, böyle grevler artar ve şartları daha iyileştirilir.. ama birlik yok demek ki kimseden ses çıkmadğına göre..Görüş hala geçerli mi?
Trendyol kuryeleri maaşlı değil grev sendika ve tazminat hakları yok kendi şirketleri var ve kendi adlarına çalışıyorlar kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor isterseler çalışmayabilirler çok zor sartlarda hatta insanlık dışı şartlarda calisiyorlar ve masraflar düştükten sonra ceplerine kalan para yaklaşık asgari ücret kadar bencede kazançları ve şartları iyileştirilmeli ama durum bu yani ortada haksızlık yok.
@wattabe haksızlık neye göre yok peki.. ona göre maaş verilsin.. bak istediler mi oluyor.. deli paralar kazanıyor bu firmalar.. grev olunca nasıl yükseltmişler... adamlar belki zorla çalışmıyorlar ama kurumsal olduğu için çalışıyorlar. olmayacak adamların yanında çalışıp ağız kokularını çekmesinler, temizlik vs bin türlü iş yapmasınlar, sadece işi neyse bunu yapsın diye.. ama sonuçta şatları iyileştirilmeli mi evet iyileştirilmeli... ben yine haksızlık görüyorum.. çalışanlarına kendi şirketini kurdurup kendi vergilerini ödetmeleri , firmaların uyanıklığıdır sadece... üzerinden sorumluluk atmaktır.. ben bunu çok etik bulmuyorum.. sadece uyanıklık...
Yani şöyle yazayım bir şirket kurulmuş iş fırsatı sunulmuş ve istihdam sağlanmış ve bunun karşılığında şahıslar şirket kurarak taşeronluk yapıyor taşıma hizmeti veriyorlar şartlar başından belli sonradan değişen bir şey yok bu yüzden haksızlık olduğunu düşünmüyorum ancak şuna bende katılıyorum kuryelik zor ve tehlikeli iş çok Zor şartlar altında çalışıyorlar ve ayın sonunda ele geçen para neredeyse asgari ücret kadar kazanılan para verilen emeğe değmiyor maalesef.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Evet şahıs şirketi sistemi ve kuryeleri sürekli yüksek kazanç elde ediyormuş gibi reklam yapılması şirketin stratejisi buna katılıyorum bu arada %11 den %38 kusura çıkan artış yine maliyetlere yansıtılacak ve hatta rekabete yansıyacak bir de bu yönü var meselenin.
@wattabe aslında uyanıklık diyorum ya.. adam seni çalıştırıyor ama knedi personeli yapmıyor.. sen bir kaza yaptığında veya başına bir şey geldiğinde sorumluluk kabul etmiyor.. ve tabi tazminat falan söz konusu olmuyor anladığım kadarıyla.. ama ben kimsenin sorumluluğunu almayayım.. kaza yapıp ölürse kimse benden hesap soramasın.. ama ee kimin için çalışıyordu? kendi hesabına çalışıyordu banane diyebilmek için... benim gördüğüm bu... rahatsız edici olan da bu ya..
Evet orası öyle ama alan razı veren razı şayet kuryeler yüksek kazanç elde etseler bu sefer şirket hizmetlerine zam yapmak zorunda kalacak herşeyin bir maliyeti var ne de olsa burada kuryelere yüksek maaşı savunanlar acaba Trendyol hizmetleri zamlansa kabul edecekler mi? Zam demek maliyet artışı demek ayrıca şirketler birbirleriyle rekabet ediyor maliyetin artması rekabetinde etkileyecektir. Bence tek taraflı düşünmemek lazım iki taraflı düşünmek lazım. Ya Trendyol olmasaydı?
En İyi Erkek Görüşleri
- Günümüz şartlarında yeterli olduğunu yine düşünmüyorum ancak burada asıl olan insanların yani çalışanların haklarını bu gibi demokratik yollarla isteyip, taleplerinin gerçekleşmesini görmesi oldukça güzel bir olgudur. Şiddete başvurmadan veya insanların işten çıkarılmadan sonuç alması gerçekten takdire şayan. İnşallah bu gibi güzel uygulamalar tüm ülkeye sirayet eder.Görüş hala geçerli mi?
- Seve seve yapmak zorundalar.
Moto kurye piyasası sıkı birlik halinde.
Tehlikeli ve trafik, hava şartları, ölüm riski olduğundan zor meslek.
Herşeye %50 zam gelirken %11 zam yapılmasına kimse kabul etmez, eleman bulamaz, eleman bulsa adres bilgisi yetersiz olacağından gecikmeler, yanlışlıklar çok olurdu.
Moto kuryeler hakkını almış.Görüş hala geçerli mi? - Havadan atıp tutması kolay
Kurye değilim ama işleri oldukça zor hele ki kısın yapılacak iş değil sıcak bir ortam yok
Benim en yakın arkadaşlarımdan birisi de ilaç dağıtım şirketinde vallahi 15 lira verseler yapılacak iş değil diyor gider gitmez yatağa atıyor kendini hergün saydırıyor şirketeGörüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1552- Evet, şu an için yeterli diye düşünüyorum. Helal olsun Trendyol çalışanlarına.
Motosiklet kullanan birisi olarak onları çok daha iyi anlıyorum.Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
- Gizli Üye3 ay5000 dolar olmaliydi? ya yeterli yetersiz bunlari neye göre belirliyorsunuz. Türkyiede maalesef bir yanlis bir zihniyet var, ÜLKEDE HERYERDE DEREDEN PARA AKIYOR AMA CALISANA O DEREDEN PARA AZ VERILIYOR.
YA ISVERENDE PARA KAZANMALI; KAZANMIYORSA PARAYI NEREDEN VERECEK.Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Daha ne şimdi bir kurye mesailer ile bir öğretmen veya polis kadar maaş alıyor. Hatta ortak iş yapanlar bile var. Kuryelik bu duruma geleceğini bilseydim. Kesinlikle mesleğimi bırakır kurye olurdumEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Millet vekillerinden çok daha fazla işe yarayıp, onların derdinin garibanın derdinden daha mühim olmasından daha saçma bi düzen yok bu ülkede. Düzen var elbette ama neyi ya da kimi. Neyse, bence kimse hak ettiğini almıyor bu ülkede. Ya fazlasını alıyorlar ya da çok daha azını.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Yaptıkları işin tehlikesini göz önüne alacak olursak belki yetersiz gibi görülebilir ama bence yeterliEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- İyi bari hiç yoktan iyidir, o mücadeleyi yapmasalardı bu gerçekleşmeyecekti emeklerine sağlık mücadele eden herkesinEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Kurye 4500 maas alıyordu 2021 ocak ayında 800 litre mazot alıyordu! şu an ise zamlı maaşla 450 litre! Sizce aradaki 350 litre mazot nereye gitti!Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Motorsiklet sürmemiş insanların kuryelere laf atmaları beni bayıyor.
Helal olsun kuryelere valla iyi zam aldılar.Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- ee simdi de isten cikartmalar olucak degisen ne? 😂Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Haklarını aradılar işe yaradı yüzde 11 den çok daha iyiEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Edindiğim bilgiye göre iş yükü artacakmış bu seferde mesai saatleri uzayabilir gibiEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Yeterli derim ama bunu en iyi o zor koşullar altında çalışan emekçiler anlar.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Madem %38 verebiliyorlardi niye %11 verdiler ben bunların yerinde olsam bir daha grev yapardimEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Bu ülkede her işçiye elektriğe zam geldiği kadar zam gelmeliEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Zaten bu kuryeler iyi kazanmiyormuydu neyine greve gittiler?Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Adamların anasını ağlatırlar şimdi bu zanı yaptılarsaEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Sonra ürünlere neden zam geldi diye dövünürsünüz:)
Ben kendi alacağım zamma bakarım. Kuryelerden bana ne... Üç kuruş sermaye ile bilgi ve birikim olmadan doktor maaşı mı alsınlar.Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Patron olmak da zor işçi olmakta herkes memnun sa dağılalım bize laf düşmezEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Aldıkları maaşıda yazsaydın ona göre yorum yapardık benzin parası birde kim karşılıyor trendyol mu kurye miEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
- Trendyol un sahibini alnından öpmek lazım sendikacılardan daha güzel bir iş çıkarmış helal olsun üstelik 1-2 günde 👏Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
- Daha Fazla (47)
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş