50 kuruş için işten atılan çalışana yaklaşık 36 bin lira tazminat
Diyarbakır’da çalıştığı markette 50 kuruşa satılan çubuk krakeri kasadan geçirmediği gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçi, açtığı dava ile yaklaşık 36 bin lira tazminat kazandı.

Diyarbakır’da Merkez Kayapınar ilçesinde 716 gün çalıştığı marketten, çubuk krakeri kasadan geçirmediği gerekçesiyle atılan Yücel Korkutan, mücadelesi başlattı.
3’üncü İş Mahkemesinde açılan davada, Korkutan’ın diğer mağaza çalışanlarından daha az ücretle çalıştırıldığı ve normali aşan çalışma ücretlerinin ödenmediği iddia edildi.
Davalı taraf iddiaları reddetti
Mahkemede davacıya kıdem, ihbar tazminatı, yıllık izin, fazladan çalışma, haftalık tatil, ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının ödenmesi talep edildi.
Davalı taraf ise verdiği dilekçede, davalının 4857 sayılı yasa uyarınca iş akdinin haklı nedenlerle sona erdirildiğini ve fazla mesai durumunda ertesi hafta daha az çalıştırıldığını öne sürerek personelin ücret farkı alacağının olmadığını vurguladı.
İşveren 35 bin 888 lira tazminat ödeyecek
Diyarbakır 3’üncü İş Mahkemesi ise Korkutan’ı haklı buldu ve işverenin 35 bin 888 lira tazminat ödemesini karar kıldı.
Öte yandan, mahkeme davacının ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacağının reddini kararlaştırdı.
50 kuruş için işten atılan çalışana yaklaşık 36 bin lira tazminat nasıl?
Yaptıkları çok saçma sonuçta altı üstü bi çubuk kraker Çocuk belki dalgındır belki kasadan geçirmeyi unutmuştur. Bu sebeple işten atılması çok onur kırıcı. Ama hakkını almış, sevindim
Seni üzmek hic aklimdan gecmedi ne dediysem dogru ama oyle ortada birsey yokken boyle seyler yaptın sasirdim zaten neyse onemli degil demekki kötü niyetli oldugumu dusunuyorsunki ondan boyle yaptın
Kesin BİM'dir. En ufak şeyde hemen atıyorlar. Üç markette çalıştım biri kapandı, ikisinde müşteri yüzünden işimden oldum. Bu karaktersiz muşterinin kölesi olmuş yöneticiler ve bölge sorumluları her şeyi yaparlar.
Yani etme bulma dünyası ne diyelim. Bir 50 kuruşluk şey için adam isten çıkarılır mı ya? Yazık günah sanki adam hırsızlık yapmış. Unutmuştur, dalgındır. Bir sürü neden var.