Bakırköy sahilinde yürüyüş yapan iş adamı başıboş gezen 6 köpeğin saldırısına uğradı. Köpeklerin iş adamına saldırma anları civardaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olay, dün Bakırköy-Ataköy Sahili'nde meydana geldi. Sahil yolunda tek başına yürüyüşe çıkan iş adamı Sedat Karaağaç, kaldırımda yürüdüğü sırada başıboş gezen köpeklerin saldırısına uğradı. Etrafını saran köpeklerin saldırısında yaralanan Karaağaç, kurtulmak için kendisini yola attı.Ezilme tehlikesi de geçiren iş adamına yardım etmeye çalışan bir kişi saldıran köpekleri olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Karaağaç ise tekrar saldırmaya başlayan köpekleri görünce yoldan geçen araçlardan birisine binmek istedi, ancak hiçbir sürücü onu almadı. Birçok yerinden yara alan Karaağaç, 10 gün rapor aldı. Karaağaç'ın Bakırköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine dava açacağı öğrenildi. Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Güncellemeler
+1 yıl
Bi Allah'ın kulu da dememiş ki köpekler niye sokakta
Bakırköy'de yürüyen adama 6 köpeğin saldırması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Adam işi bilmiyor. Köpekler gelince mum gibi duracaksın, koklayıp gidiyorlar. Çok köpek geçti elimden 😀 ya da yerden taş alıp köpeğe atıyormuş gibi yapacaksın ama atmayacaksın, geri tepiyorlar. Camiye giderken sabah 10 tane köpek sürüsü saldırdı böyle kurtuldum ben Balıkesir'de.
0
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
iş bilmek ne ya ben köpek saldırılarını görmek zorunda mıyım hadi pitbull olsaydı onlar ne yapacaktın pitbula işlemez o taktikler
Kanka bütün köpekler mum gibi durunca koklar ve gider. Pitbulda aynı. Ama işte insan o korkudan ne yapacağını bilmediği için kaçmayı tercih ediyor. Kaçınca da köpekler kovalayıp ısırıyor. O yüzden köpekler duran arabaya değil hareket halinde ki arabalara havlıyor
kesin bir şey diyemezsin her köpek her zaman ısırmayacak diye bir şey yok. Zaten saldırlar da kaçarken olmuyor ki o küçük kız da mı kaçtı hayır ama yine de saldırdılar.
Görüntülere bakmadan yorum yapamam kız ile ilgili. Köpek havlayinca korkmuş kaçmış olabilir bilemeyiz. Bunu yaşadığım için biliyorum. Arkadaşım üzerime pit pul ile koştu yakala diye öyle bir gelişleri vardı ki amacı beni kovalamakti köpekle. Kaçmadım sabit durdum. Köpek bir şey yapmayınca şok oldu. Dedim ben çok köpek yetiştirdim. Sonra köpeğin boynundan sevdim. Her pitbul saldırgan değildir araştır bak istersen. Saldırganlık sebepleri sahiplerinin onlara davranış biçimlerinden kaynaklanır.
@handsomehell01 Tamam da bugün saldırmadı diye hiç ısırmayacağı anlamına gelmiyor ki. İstediğin kadar iyi yetiştir Pitbull gibi köpekler tekinsizdir. Hiç beklemediğin anda saldırıyorlar zaten beklediğin anda saldırmıyorlar. Rotweiler yetiştirici bir abiye sordum diyor ki ne kadar iyi bakarsan bak yine de dikkat edeceksin bu köpeklerin doğasında var diyor
kız oyun oynuyor neşesini belli ediyor dut gibi niye dursun abi akıl var gözünü seviyim ya kız beraber giriyor zaten adamla oraya yoldan geçen biri değil. O köpeklerle beraber çektiği fotoğraf bile var
Bende diyorum ki sana dut gibi dur sen. O zaman koklar ve giderler. Kız bunu bilmiyor doğal olarak saldırıya uğruyor. Pitbull köpeklerin saldırgan olma sebebini yazdım sana. Yani köpeği yetiştirmeyi bilmezsen beslediğin her köpek saldırır. Bana her hangi bir köpek ver çok sakin olsun. Saldırgan olmasını iste bak 1 haftada nasıl saldırgan olup, köpek kavgasına bile giriyor. Biz çok köpek kavgası izledik küçükken. maalesef insanlar öyle vicdansız ki köpek diğer köpeği boğazından ısırıp öldürüyor sahipleri de izliyor.
Sokak hayvanlarının yeri sokaktır. İlla birilerine kinlenecekseniz bu hayvanların saldırganlaşmasına sebep olanlara kinlenin. Hayvanların yaşam alanlarına binalar dikip öylece kovamazsınız. Onların yaşam alanını gasp eden doğasını bozan bizsek eğer karınlarını doyurmalarına yardım etmek de hepimizin boynunun borcu.
Köpek neden saldırır? 1- Açtır. 2- Adama benzer biri o köpeklere zarar vermişse herhangi bir şey yapmışsa köpekler bunu kodlar ve ona benzeyen herkesi tehtid olarak görür. 3- Saldırgan yetiştirilmiştir. 4- Korktuğu için saldırgan tavırlar sergiler. Bu liste böyle uzayıp gider.
Büyükşehir belediyesi de gerçekten bu konuda çok sorumsuz ve yasa dışı davranıyor. Köpekler hangi bölgeden alındıysa tedavisi yapıldıktan sonra aynı bölgeye bırakılır. Bunlar tedavi haricinde de toplayıp toplayıp karman çorman farklı bölgelere atıyorlar üstelik hasta hayvanları da atıyorlar. Bu da köpeklerin belli alanlara yoğunlaşmasına sebep oluyor.
Belediyeler gerçekten saldırmadıkça, hasta, yaralı veya bakıma muhtaç olmadıkça belediyeler tarafından alınamaz, alındığı zaman da aynı bölgeye bırakmak zorunda bunların aksi suçtur. İstediğiniz yerden araştırabilirsiniz. Beyefendiye de geçmiş olsun.
Hayvanlar içgüdüleriyle hareket ediyor fakat şekil A da görüldüğü gibi aklı fikri olan insanların yaptığı da ortada. Adama kapıyı bile açmamışlar. Biraz bunları eleştirin.
Hadi oradaki adam büyük ve yanda adam gelip kurtardı yine küçük bir çocuk olsaydı ne olacaktı yeter kardeşim ya sokakta başı boş köpek olmamalı. Hepsini sahiplendirsinler. Pitbulları da özellikle toplayıp bunları versinler Pitbull besleyenlere hem daha sağlıklı oluyorlar. Sokakta tecavüze uğraması aç kalması dövülmesi daha mı çok hoşunuza gidiyor ya da İnsanlara saldırması daha mı iyi? oradaki çocuk olsa daha ciddi yaralanırdı adama az daha araba çarpıyordu köpeğe suç bulmam ben sadece o hayvanları orada başı boş bırakmayacaksın diyorum. Düzgün barınaklarda düzgün şekilde bakılsın diyorum ne var bunda?
Hayvanatbahçelerinde nasıl bakılıyorsa öyle geniş alan açsın devlet ama bu işi gönüllülere bıraksın devletin barınakları berbat halde çünkü sadece maddi destek yapsın ve hayvanseverlerin de maddi manevi desteğiyle yapılıp gönüllülerce bakılsınlar.
Hayvanları belli bir alana tıkıştırmak iyi bir şey değil. Biri hastalanırsa aynı ortamda bulunan diğer hayvanlar da hastalık kapıyor mesela gençlik hastalığı ölümcül bir hastalık. Fazla oldukları zaman çok daha fazla saldırganlaşıyorlar ve birbirlerini yaralıyorlar. Barınaklar onlar için uygun değil. Ancak onlar için açık alanlara rahat barınabilecekleri geniş alanlar ayrılacak hayvanlar refah içinde olacak bakımları üstlenilecek şekilde bir yer ayarlanırsa olabilir. Diğer türlü demir parmaklıklar arasına tıkıştırmak doğru değil. Tabiki bende isterim refah içinde olmalarını kadınlarının doymasını.
Ama bu şekilde de insanlarla hayvanlar arasındaki bağı azaltarak daha da canilerin türemesini sağlarız. Çocuklar hayvanlarla iç içe büyümeli ki merhamet sahibi olsun...
Şehirden uzak yerlerde olmayacak ve belirli kapasitede yapsınlar işini bilen bilir nasıl hayvanat bahçesi büyükse köpek evleri olsun işte 2 3 taneden fazla yan yana getirmesinler hepsini bir araya getirsinler demiyorum zaten köpek hayvanat bahçeleri olsun diyorum gidip sahiplenmek isteyen de görebilsin mesela
küçücük demirlerin arkasında yaşasınlar demiyorum büyük arazilere inşa edilmeli ve doğal bir ortam olmalı iyi bakacak kişileri yerleştirmeli ve sürekli denetlenmeli.
O iş olmayacağına göre bence konuşmanın da bir anlamı yok. İnsanların da biraz dikkat etmesi lazım. Ben daha önce köpeklerden korkan biri olarak söylüyorum ki köpekler asla durduk yere saldırmıyor. Yüksek ihtimal saldırdıkları adama benzer biri bir şey yapmış hayvanlar da tehdit olarak gördüğü için saldırmış... Büyükşehirin suçunu da söyledim. Biz burada köpekleri besliyoruz gerçektende uysalllardı. Ama gidip gelip sürü sürü köpek atmaya başladılar köpekler çoğaldıkça birbirlerinin hareketlerini taklit etmeye birbirilerine zarar vermeye başladı. İnsanların da hayvanlarla yaşamayı öğrenmesi lazım. Şekil A da görüldüğü gibi bir başkasının yaptığı şeyi bu adam çekmiş.
Bak sana bir olay anlatıyım çocuklarla alakalı kim hatalı sen karar ver. Bizim sitenin önünde büyük park, parkın arkasında kocaman bir arazi var. Kış günü köpek doğurunca araziye bir yuva koydurduk köpek yavrularına orada bakmaya çalıştı. 3 4 site öteden 9-12 yaş civarında 4 tane çocuk tek başlarına o araziye çıkarak yavru köpekleri almaya çalışmışlar köpek yokken görünce de koruma amaçlı havlamaya başladı hayvan. Biz o anda bir şekilde müdahale ettik çocuklara da kızdık. O çocuklar o yere her defasında uyarılmalarına ve köpeğin saldırgan davranışlarına rağmen tam 7 kez geldiler.
Şimdi burada sırf hayvanın yavrularına bakabilecek bir alanı olsun diyerek insanlardan uzak bir alana yuva koydurup besleyen biz mi suçluyuz? Çocuklar mı suçlu? Yoksa çocuklarının nerede olduğundan bir haber aileleri mi suçlu? İlla köpek olmak zorunda da değil biri alsa götürse kimsenin ruhu duymaz.
Veya köpeği elindeki sopayla kışkırtan, havlayan ama annesinin yanında korkuyor gibi yapan bir çocuk mu suçlu? Yoksa çocuğuna insan olmayı öğretememiş aileleri mi?
Bana geçenlerde olan pitbul olayını örnek göstereceksen de orada ne çocuk ne hayvanlar suçluydu. Sahibinin ve çocuğun ailesinin suçuydu. Sahibi tasmasız ve ağızlıksız gezdirdiği için, ailesi bu kadar küçük bir çocuğu tek başına dışarı bıraktığı için suçlu. Küçük bir çocuk annesi babası olmadan hele de böyle bir dönemde dışarı çıkmamalı. Ortalık pedofili, sapık, katil doluyken sokağa çocuğu salmak bu kadar kolay olmamalı. Pitbullar yurt dışında bebek bakıcısı olarak kullanılıyor. Bir hayvanı nasıl eğitirsen öyle devam eder...
@insanlaralerjimvar Dışarı diyorsun da 1 km öteye gitmemişler ki kardeşim sitenin kendi spor sahasına girmişler görende sanacak 2 3 sokak aşağıya gitmiş kapının önü
hayvana niye kızayım hayvan işini yapıyor suçlu olan insanlar zaten her şeyin başı insanlar. O dediğin konuda da Aileler suçlu çocukların işi eğlenmektir doğruyu yanlışı anlamazlar onlar sadece eğlencesine bakar
Türkiye'de vahşi olan hayvan yurt dışında bebek bakıcılığı yapabiliyor. Demekki sorun köpekte değil... Buradakiler insan değil. Başkalarını bilemem ama ben 1km yi bırak 5 yaşındaki bir çocuğun 1 metre uzağında bile durmam. Çocuk ya bu. Dışarısı tehlike dolu ne bu rahatlık... Araba yoluna atlasa araba çarpsa o zaman ne olacak? 1 km bile uzaklaşmamıştı mı diyecek? Hayır.
o dediğin saçmalığa da cevap veriyor yok öyle iyi bakmak tamamen engellemez saldırmasını aç oku la boşuna koymadık onu. Pitbull tehlikeli ve tekinsiz köpektir ister kabul edin ister etmeyin.
Yemin ederim şu verdiğiniz tepkileri biraz insanlara verseniz ortalıkta katil sapık kalmazdı... Hala öyle olduğunu düşünmüyorum. Bebeklerle olan da bir sürü videosu var. Ama gönlünüz olsun diyelim ki saldırgan bir cins. Ee ne yapalım hepsini öldürelim mi? Eziyet mi edelim? yok mu edelim? Hayvan yani bu içgüdüsel davranıyor. Her ne olursa olsun bir hayvan benim gözümde suçlu olamıyor maalesef çünkü aklı fikri yok. Çocuk kadar masumlar.
Saldırsalar adamı ısırır parça pinçik ederlerdi. Köpekler havlayınca adam korkuyor. Korkunca, heyecanlanınca, sinirlenince insanlar adrenalin salgılar köpekler kokusunu alır. Ondan böyle davranmışlar saldırı olarak nitelendirmemek lazım. Arabayla geçerken de aynı şeyi yapıyor köpekler daha geçen hafta şahit oldum.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Köpeklerin sokakta olması kötü bence barınakta yaşasınlar
@İnsanlarAlerjimVar ben ne kedi ne köpek düşmanıyım. Sokakta yaşaması hayvana iyilik değil hem hayvan hem insana zarar. Barınak dediysem demir telli buz gibi barınaklarda aç kalsınlar demiyorum. Düzgün bir şekilde bakılsın.
O degilde adam canini kurtarmaya calisirken beyaz arabadaki surucunun kapiyi acmayip yoluna devam etmeye calismasina tilt oldum 😁 kardeşim ac adam altina sicti orada