Seviyesine göre engel değil. Bir travma yüzünden sonradan kekeme olan bunu düzelten birisi olarak öğretmenlik hayatımda yaşadığım bu tecrübenin hatta o yıkıntıdan kalan çok hafif bir kekemeliğin bana çok faydası olucağını düşünüyorum. Kekemelik sayesinde daha iyi empati kurup öğrencileri anlayabilir hale geldim. Daha da anlayışlı birisi oldum. Eskiden kafası dik, sözden anlamayan birisiydim. Öğretmenlikte akıcı konuşma Diksiyon çok önemli ama öğretmenlik ders anlatmaktan ibaret değil. Öğretirken de birçok yöntem kullanılır. Konuşmanın en etkili olduğu en çok kullandığı yöntem sunuş yöntemiyle öğretmektir. O da çok yararlı bir yöntem değildir. Zaten öğrenci birkaç dakika sonra ne söylediğinizi unutucaktır. Sorularla düşkündürerek, ezberden uzak hatta farklı teknikleri deneyerek kekeme birisi iyi bir şekilde öğretim yapabilir fakat bu kekemelik ileri bir seviye ise bunun olabileceğini sanmıyorum. Konuşurken kullanılan asalak sesler bile çok dikkat dağıtırken böyle bir durumda öğrenci istese de derse odaklanamaz. Ama mülakatlarda kekeme diye elemekten çok zihniyetsel olarak eleme sistemi var
Nitelikli öğretmen yetistiren okulları oluşturman lazım öncelikle oluşturamazsan. Mesleği severek yapacak öğretmenleri atamazsan. Öğrenmeye kapalı öğrenciler öğretmeye kapalı öğretmenlerin olduğu beton binalardan ibaret olur bu okul dediğin şey. Sayın bakan bu sistemi ve düzeni oluşturan sizsiniz eğitim dediğiniz şey sadece ben yaptırdım öyle olacak kafasında olmaz... Siz kalıcı olmayacaksınız diye düşünüyorum umarım sizden sonra gelecek olan bakan en azından gaddar biri olmaz
Anlatma kabiliyetinden ziyade bilgi aktarabilmek önemli öğretmenlikte. Herkes bi şeyler anlatır bu her gün yaptığımız şey. Bilgisini aktaramayan birinin yapabileceği bir meslek değil öğretmenlik. Fakat bakan vasfındaki birinin kekemeliği buna örnek göstermesi çok çirkin.
Saçmalamış. John nash şizofreniydi ama sonunda Nobel ödülü aldı. Yani bir şekilde bir şeyleri başardı, bir çok gence örnek oldu vs. Yani donanımları eksik bir insan da bir çok şeyi başarabilir.
Tabi ki haklı öğretmenlik , sözel ve davranışsal olarak edinilen bilgiyi öğrenciye aktarmaktır. Kekeme bir insanda öğretmen olabilir ama öğrencilerin algı biçimi ve empati düzeyi çok üst düzeyde olması gerekir.
Normalde söylediğine evet derim de, hayvanat bahçesi müdürünü Tübitak'ın başına koyan, ekonomiyle zerre alakası olmayan Nebati'yi ekonomi bakanı yapıp, maliyenin başındaki adamın ''Gözlerime bakın gözlerime'' diye mal mal konuşmasına bizi maruz bırakan adamlar gelip liyakatten bahsetmesinler.
Kekeme biri nasıl öğretmen olur diyeceğine bir dehanın bilgilerini başkalarına nasıl aktarabiliriz diye düşünseydi keşke neyse Türkiye de sıradan bir yorum işte
+Peltek ve tiz sesli de olmazsa öğrenciler ses tonuna odaklanarak daha iyi derslere kendilerini verebiliyor. Yetişkinlere bakın mesela haber dinlerken kekeme, peltek, tiz sesli veya kötü konuşan diksiyonsuz birinden haber dinlemiyorlar şahsen hiçbirine tahammül edemiyorum. Genizleri kaşınan bir hocamız vardı fakültede kadın sürekli abuk subuk şeyler yapıp eeeeeee ıııııı derdi karşıdaki kişi konuya odaklanamıyorki.