#AylinAlkutay
İsimler değişiyor, vahşet yine aynı vahşet. Kahrolsun kadına karşı bitmeyen öfkeniz, kininiz.#AylinAlkutay pic.twitter.com/J6ay6E3oH3— D. (@ozeren16_) December 2, 2021

İsimler değişiyor, vahşet yine aynı vahşet. Kahrolsun kadına karşı bitmeyen öfkeniz, kininiz.#AylinAlkutay pic.twitter.com/J6ay6E3oH3— D. (@ozeren16_) December 2, 2021
Bende ayrıldım eski eşimden barışmak istemedi çocuğu da göstermedi doğduğundan beri 1.5 yıldır kucağıma alıp sevemedim sonra gitti başkası ile evlendi durumunu da bilmiyorum üzüldüm mü? hemde çok acı içimden geçti ve hergün bir insan üzülürümü üzüldüm de
Yeni yeni atlatıyorum ama onu da hiçbir şekilde rahatsız etmem çünkü kendi öyle istedi benim ona herzaman saygım var bir gün yollarımız yeniden kesişir de evleniliriz diye çok umut etmiştim sağlık olsun Canı sağolsun bebişimin
Yeniden evlenip bende artık kendi hayatıma devam etmek istiyorum
Sorun çıkarmak kötü bişey giden gider seven sevdiğinin gitmesine bile saygı duyar
vakit geç olmuş dönülmez yolmuş yürek bin pişman bundan böyle bana neyler dost geceler düşman.
bilemiyorum kanun koyucu , barolar, adalet bakanlığı vs neden sessiz bu konuda.. indirimsiz afsız hafifletici sebepsiz, iyi hal veya tahrik indirimsiz , istisnasız ağırlaştırılmış müebbet cezası koymak istendiği taktirde zor değil günümüzde. hayretler içindeyim.. ve bu kadar adam gözünü bile kırpmadan cana kastediyor.. ve yapmadan önce de 7 - 8 yıl yatar çıkarım alacağım senin canını diye de tehdit ediyor.. kadınlar artık tv lere çıkıp yalvarıyor öldürecek beni diye.. buna rağmen bir şey yapılmıyor ve sonunda o kadın gerçekten de ölüyor.. bu ülke ne ara bu kadar caniyle doldu? insan dediğin bırak bir kadını veya başka birini öldürmek , kedi köpeği öldürmeye kıyamaz.. Allah korkusu ve merhamet vardır insanda.. vicdan vardır.. Gözü dönmüş insanlarla dolmuş bir ülkede yaşıyoruz.. ve kendini öve öve bitiremeyen kanun koyucu hala sessiz.. kamuoyu desen aynı şekilde.. anca herkes internette veya hikayeleri nde kınıyor.. sonuç? elde var sıfır.. kanım donuyor artık.. koyun mu öldürüyorsun lan sen
bu adamdan haberiniz var mı? www.instagram.com/.../?utm_medium=share_sheet kadınların yaptığı artık ayrımcılık ve resmen iki yüzlülük. Muhtemelen de femen- feminist tayfanın yönlendirmesi zaten. Öleni kadın erkek diye ayırırsanız böyle olur hanımlar. Cinayet cinayettir. Katil katildir. ayırmayın insanları. Biri sağcı solcu diye ayırır, biri alevi sünni, siz de '' sizden olanlar yani kadınlar ve ötekiler yani erkekler '' diye ayırırsınız.
Türkiye artık midemi bulandırıyor bebek ölüm haberleri , kadın cinayetleri vs. Vs. Derken gerçekten iyice tekinsiz , lanet bir yermiş gibi hissediyorum. Hayatıma birini almaya bile korkuyorum, sokakta yürürken bile acaba bu şöyle midir bu böyle midir diye düşünür oldum... Benim gibi hisseden de çok insan olduğuna eminim. İnsanlara ne oluyor böyle gerçekten anlamıyorum. Birilerinin canıyla ne alıp veremedikleri var... Böylelerine ibretlik cezalar olmalı herhalde ama o da nerede...
Cevap
57Cevap
Hükümet bilerek ödül tarzı hafif cezalar veriyor çünkü;
1. bu ülkede Afganistan ve Pakistan tarzı yarı şeriat düzeni kurmak istiyor zaten onun için de Suriyeli ve afganları bu ülkeye doldurdu ki Türkiye’deki Kuvayı-milliye ruhunu yok etmek için.
2. Zaten akp tabanı “o saatte dışarı çıkmasa mini giymese tecavüze uğramızdı, Kocasını tahrik etmese dayak yemezdi” zihniyetine sahip olduğu için oy kaybetmek istemiyor. Ve aynı şekilde kadını sindirip dört duvar arasına tıkmak istiyor.
Yoksa tweet atanı 24 saat içerisinde yakapaça gözaltına alan hükümet, bunları cezalandıramayacak kadar aciz değil.
Rahmetli galiba ülkücü camiadandı bizim buradaki ülkü ocağı yas ilan etti bu kadın için. Gerçekten bukadar kadın kurban giderken nasıl bir şey yapılmıyor anlamıyorum. Kadınlar sokağa dökülsün dicem ozamanda kadın hakları ile alakalı olmayan abuk subuk kişiler dervreye giriyor nahoş pankartlar açıyorlar böylece gerçekten mücadele eden kişilerin amacını gölgelemiş oluyorlar. Bu devletin acilen hamurabi-4. murat-nuşirevan gibi kişilere ihtiyacı var
Allah mekanını cennet etsin isde erken veya tam olgunlaga ulaşmadan evlenmemek lazım.
Aklın başında düzgün dusunebildigin zaman evlenmek lazım adamı gördünüz mü kanka Allah'ın cezası gül gibi kız vermisler kanka birine oda ayrılmis oyuzden seçimlerinizi yaparken lütfen düzgün seçimler yapınız baylar ve bayanlar.
O adaminda Allah belasını versin it.
Ptt den gelen kira tebligatını ilkinde almayıp ikincisinde alan anneme 18 gün hapis cezası çıkmıştır sabıkası olmadığından 4080 tl nakit cezasına çevirilmiştir daha bu ay yaşandı saygılar hürmetler. Adam öldürmek bir kağıt parçasından daha hafif gibi artık!
Hala ülkemizde yapılan anketlerde
kadına özgürlük veren seçme seçilme hakkını veren her Türlü kadını savunan parti yerine.
gidip hala mevcut partiye oy veren kadınlar var hemde çok yüksek oranda
onlar vicdan azabı cekiyordur umarım
Böyle haberleri siz paylaştıkça daha çok çoğalıyor geliyor bana insanların hoşuna gider oldu sanırım aaaa ne güzel herkes bizi konuşuyor diye bende bir kadın öldüreyim haber olayım diyolar heralde
Eski eşle ne işi var bunun ayrılmış gitmiş bitmiş. bu ne kin böyle zaten silahlı gitmiş niyeti kötü.2 tanede çocuk var ne olacak onlar. böyle psikopatlari öldürmeli anında yaşam hakkı olmamalı 🏴🏴🏴🏴
neden hep ayni soruyu soruyoruz?
tek adam rejimi ile hersey yaptim oldu seklindeyken neden bu konu cozulemiyor?
bu hukumetin gozunde kadin 2. sinif vatandastir bi kadar basit !
bari bu kadarini anlasin insanlar artik.
Mevcut Cezası ne ki bir insanı öldürmenin bu şekilde? Ve istediğiniz ceza nedir idam mı? Yoksa idamdan daha ağırı mı işkenceyle ölüm gibi? Adalet sistemi sizin elinizde olsaydı nasıl olurdu? Ve de en ağır cezayı da verseniz bu ölümler biter mi?
Çok üzücü ama sorun cezaların hafifliği değil bence. Ağırlaştırılsa da önüne geçmek için yeterli olacağını sanmıyorum. Ucu müebbet bile olsa bu çözüm olmaz.
Artık hemcinslerimden nefret ediyorum bu nedir ya ayrıldıysa ayrıldı demekki haketmedin öldürmek ne inşallah bi an önce bunlar biter ve insan olduklarını anlarlar çocuğunu öldüren eski karısını öldüren naısl bi hale geldik
Benim düşünceme göre boşanmaların en büyük sebebi bayanlar bayanlar artık evliliği ya ticarete döküyor ya da evlenip boşanıp özgür olmanın peşinde çoğunluk ancak diğerleri ise bazı erkeklerin psikopat olduğu halde sevip siddet görüp bosanmalar oluyor bazı bayanlar var onlar en şirreti aman aman en uzak durulması gerenler kısacası her şey bayanlar da başlıyor bayanlarda bitiyor erkeği kucumsediklerinden dolayı bu haberleri çok duyuyoruz
Aslında bizim ceza kanunumuz almanya’dan iktibas edildi. Yani avrupadaki en ağır cezalara sahip fakat uygulamada sıkıntı var. Bu da akp hükümetinden kaynaklanıyor
cezayı boşverde 1 milyonuncu kadın cinayetine özel nası bir hediye verecekler. acaba 1 milyonuncu katilin heykelininfalan mı dikecekler acaba cinayet yarışının amacı bu mu...
Bir insanın öldürülmesi elbette kötü ama bu sadece ceza ile olacak değil, insanların birbirine tahammülü kalmadı. Ama ben olayı tek taraflı düşünmüyorum yanlıştır ama bir sebebi vardır.
Anlamadığım şey bu insanlar ayrılığa neden gelemiyor bir insan seni istemiyorsa bal olsa unutacaksın gurur yok bunlarda hiç yazık günah ya
Bu olay icin demiyorum magdurun beyani esastir diye bisi var kadinlara hediye Allah rahmet etsin olum mesrulastirilmaz
7 donenini ecdadini becermek lazim o tiplerin. be serefsizz ayrilmissin bosanmissin kadindan neyin pesindesin hala sutu bozuk p c kurusu!!!
artık söyleye söyleye bi hal olduk şaşırmıyor gerçekten
Cezalar araştırılsin idam edilsin şeriat gelsin dediğimizde de köpek gibi havlıyorsun ama...
Bu ikiyüzlülükle nasıl yaşıyorsunuz lan...
Bencede çok ama çok ağır cezalar gelmeli gözler eller korkmalı kırılsın artık şu eller yeter artık şiddet.
Çünkü bu zorlu ekonomik sorunlar yüzünden hükümetin istediği gibi gündemde kalıyor ve millet ekonomiyi bırakıp bu tarz şeyleri konuşuyor
Ben artık kadın cinayetleri görmek istemiyorum ben artık erkeklerin kadına köle gibi davranıp boşanmak isteyince katletmesine valla dayanamıyorum...
Ceza ile alakası yok. Öldüren kendini de öldürüyor sonra intihar ediyor hapis düşünmüyor demek. Bu duruma nasıl geliniyor onu arastır mak gerek
Ömür boyu hapis cezası başka ne var mesela 🤔 idam olsa OMO olmoz ki idam canilik diye duyar kasanlar basar. Canın bedeli canla ödenir bu kadar net
Çocular , kadınlar , hayvanlar katlediliyor. İlk değil bu gidişle son olamayacak .
#Adaletistiyoruz
bunların tek sorumlusu var o da hükümet göz göre göre ölmelerine müsade ediyor hükümet adım adım ülke kaosa doğru sürüklüyorlar
Vekillerin oy toplamak gibi daha önemli işleri ve partilerinde rantları varken bu işlere vakit harcayamıyolar tabi
Ağırlaştırılırsa ne olur, öldürmek isteyen öldürüyor maalesef. Bu işin sonu toplumun cehalet düzeyini düşürmekten geçer. Aksi takdirde cinayetler devam edecek gibi görünüyor
Kısasa kısas yapılsa hemen bir zümre zıplar, İdam cezası gelmesi istense hemen aynı ekip koro halinde istemezsük der
Erkek olmaktan utandığım, hicap duyduğum bir an daha.
Cezalar doğru düzgün uygulanmıyor bile. 10 yıl yatar çıkar muhtemelen.
10 Yıl? Emin misin? Kesinlikle adli kontrol şartı ile serbest bırakırlar.
türkiyede bu yıl 424.000 kişi öldü. başka birileri tarafından öldürülenlerin oranları sadece %1 iken intihar edenlerin oranı %5,4 oldu. öldürülenlerin %75 erkek %24 kadın ve sadece %1 çocuktu.
Çünkü burası Türkiye. Pek sanmıyorum ama hükümet bunun için bir şey yapsa birçok kişi "Ayrımcılık var" diye böğürecek
Sence psikopat kişilik bozukluğu olan biri, müebbet alacağını bildiğinde duracak mı?
Cezalar çok hafif, yargı zayıf, insanlar cani ve yaşam ucuz...
Çare İslam hukuku. Suç işleyenin her şey dahil otele gönderildiği sürece zalimlik bitmez!
Kıssas dedikçe karşı çıkanlar bu durumun sorumlusudur. Kıssasta hayat vardır.
Bunlara ceza vermedikleri sürece normalleşecek bu cinayetler
Hapis çözüm olmuyor şerefsizlere idam gelsin acı çekerek gebersinler
Hapis yatar yatmazsa da is falan bulamaz sürünüp ölür
İnsnalar bu psikolojiye nasıl varabiliyor, anlamıyorum
Ağırlaştırılan cezalar oldukça iyi bir önlem fakat kesin çözüm değil. Kesin çözüm zihniyettir.
Çünkü taktik bunlar. Bakın kadınlar öldürülüyor hukuk, yasalar, cezalar yetersiz algısı oluşturuluyor. Şeriatta idam var kısasa kısas var vb şeriat güzellemeleriyle algılar oluşturuluyor. Ön hazırlık aşaması bunlar. Olan masum canlara oluyor
Bunlara idam bile iyi bu köpekleri öldürmeyip süründüreceksin işkence yapıcaksın ya da bizler gibi öfkeli vatandaşların önüne fırlatıcaksın onlar öldürsünler tekme tokat görüşerek sonrasında aşıp sergi yapabilirsiniz ki bı daha cesaret edemesinler
ne kadar çok ruh hastası insan war yaaa aklım almıyor
Çocuğunu bıçaklayıp sobada diri diri yakan anneye neden soru yok. Cezalar önce ona artsin
yabancıyla evlenme sebebim budur. kadın cinayetleri kültürümüzün parçası haline geldi.
Öfke problemi çoğu ülke erkeğinde var
Cezaların agirlasmasinin bir çözüm olacağını sanmıyorum başka bir insanı öldürmek üzere olan biri cezayı düşünmez
Sonu gelmiyor. Cezalar yetersiz. Hatta haberlerde birileri gördükçe örnek mi oluyor anlamıyorum. Çok üzücü çok.
Gerçekten üzülüyorum, uyum yoksa ayrıldı isen neden bu şiddet anlamam.
Cinayet cezaları için , hak edişine göre KESİNKES MECLİS İDAM KARARİNİ ALMALİ
2 tane erkek kardesi var eski esi geliyor ve 2 erkek kardesi dolu gezmiyor saka gibi ulke.
Bende darp alan bir bayan olarak sunu diyorum idam olmadigi surece devam edcek bu olaylar bitmiycek
Daha ne aylinler ölecek Türkiyede bu adalet varken
katil güzellemesi yapılan bi ülkedeyiz.
Dinci yobaz zihniyet yüzünden.
kuran ve sunnetle hukmedilmedigi icin
Her gun yenisi ekleniyor inanilir gibi degil
Ayaklanma bekliyorlar herhalde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?