Kadınların istediği gibi yaşama hakkı olduğunu öğreneceksiniz❗️#KadıköyYaşatır pic.twitter.com/e61C2CNxXD— Kadıköy Belediyesi (@kadikoybelediye) November 24, 2021

Kadınların istediği gibi yaşama hakkı olduğunu öğreneceksiniz❗️#KadıköyYaşatır pic.twitter.com/e61C2CNxXD— Kadıköy Belediyesi (@kadikoybelediye) November 24, 2021
Böyle şeyler Kadıköy'e yakışır, kurtarılmış bölgedir ama aynı zamanda böyle şov yeridir. Sapığı yok değildir, çalışanlardan esnafa sokakta yürüyen adama kadar, ama yine de seksi giyinmek isteyen reşit olmamış yollu kızların yeriydi bir dönem. Zaten sapıkların kol gezdiği ve pavyon sokaklarının olduğu yerde açık seçik ve seksi şeyler giyinirseniz, işverenler de çalışanları buna göre seçmeye başlıyor. Yani işini ne kadar iyi yapabilire değil, bu kız güzel mi, yürüyebilir miyim diye bakıyor. Kadınların biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Güzel giyin, istersen büstiyer de giyin ama dengeli giyin. popiş loblarını patlatan dar ve parlak tayt giyip onu belin ince görünsün de popişin daha büyük görünsün diye göğüslerine kadar çekme. Olmayan meme yaratmak için destekli sütyen giyip onları dekolteyle göstermeye çalışma. Çabasız güzellik başka şeydir. Youtuber'lardan, Trendyol linklerinden, Instagram kadınlarından esinlenip de daha genç kız olmamış insanların hayatın çarkından geçmiş kadın giyiniş, abartı makyaj ve hadsiz davranışları başka şey. Bu LGBT bireylerinin hadlerini aşmasıyla aynı. Dikkat çekmek için g*tünü yırtmayacaksın. Seksi görünmek için çabalayıp, bu beni taciz etti demeyeceksin. Çünkü barda yakışıklı biri g*tünü elle o an orada *mını verirsin, sokaktaki alelade biri sana göz koyunca ciyaklayıp sonra bu "ne istersem giyerim sana ne" edaları çok içi boş, ergence, sinsice ve çocukça.
Merhaba.
Güzel bir çalışma fakat biz öldürülen kadınların suçlu sayıldığı bir ülkedeyiz bundan dolayı, pek fazla bir fayda sağlayacağını zannetmem açıkcası sadece bu da değil giderek artan, suç oranları nereden tutsan elinde kalıyor günümüz de maalesef durum oldukça kötü, sadece şu örnek dahi bunu anlatır sen kızsın öyle gülme bunu giyme, ağır başlı ol kahkaha atma dikkat çekme samimi olma diyerekten, bastırılarak büyütülür sonra da uçkuruna sahip olmayan birinin saldırısına uğrar orana sahip olamıyorsan, lavaboya git mastürbasyon yap yani ne diyeyim daha kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Şair diyor ya ; Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim...
Cahit Zarifoğlu bu sözü tam da, şu an bu durumu en güzel şekilde özetliyor...
Cevap
54Cevap
Aslen yasaların daha iyi bir hal alması lazım, bunun için mecliste salt çoğunluk ve anayasaya halkın mutlaka katkısı olması gerekli, bir oylama sistemi ile ceza yasasını bence halk kendisi oylayarak getirsin.
Benim evime yakın bir park var, bu parkta arkadaş her gün içki içip sağa sola işeyen tipler var, hayır parkta bir sürü çocuk anneleri aileleri ile beraber oturuyor, geçtim uyuşturucu ve kadın ticareti de var.
Hatta bu öyle bir lokasyon ki,
Lokasyonun hemen yanı okul, aşağısı merkez bankası binası ve ilçe belediye binası,
Okulun aşağısı hastane ve onun arkası valilik binası
biraz yukarısında milli eğitim müdürlüğü öyle bir lokasyonda bu parkın içinde neler dönüyor...
Hadi valiyi ve ilçe belediye başkanını geçtim, milli eğitim müdürü hiç mi çıkmaz? hiç mi bakmazlar burada ne oluyor diye
Yok bir de zabıtalar var içenlerin hemen karşısında o da ayrı bir konu.
Valla ben erkek halimle korkuyorum.2 kişi koluma girse ne yapabilirim ki... Evet özgürlük kısıtlanamaz kadın veya erkek değil insan olarak bakıyorum duruma. İsteyen istediğini giyer istediği yerde gezer ama maalesef bunu yaşayamıyoruz. En kısa zamanda güven içinde istediğimizi giyip istediğimiz yerde gezebilmemiz ümidiyle. Tabelalar da güzel olmuş
Millet uzaya araç gönderiyor, bizim milletin kafası hâlâ nelere çalışıyor..
İnsan bir düşünür biraz, kafa yorar..
Bunların zerre çözümü olmayacağını, daha ciddi şeyler yapılması gerektiğini bir türlü akledemiyorlar..
Dikkat çeker bu, millet akın eder iki üç foto çekmek için, ordaki esnaf da 25 kuruşluk suyu 2.5 liraya satar hepsi bu..
#Vesselam
İyi de yıllardır biz zaten söylüyoruz gösteriyoruz. Herkes söylüyor bunu. Karısını evire çevire döven adam bile söylüyor. Kim anlıyor? Kim azaltıyor. Daha dün kadına bıçak çekmiş küfürler ediyor? Ne oldu o adamın peşine düştü mü polis? Potansiyel katil işte iki sorgu çok pişmanım kafam yerinde değildi vsvs hop denetimli serbestlik. Çok izledik abla biz bunları. Tabela asmakla sürekli söylemekle olmuyor. Ha güzel olmasına güzel ama eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Çalışma gayet güzel fakat bazı kadınlarımızında şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.. Bugün bıle bıle serserılerle madde bagımlıları ıle daha önce suç ıslemıs ceza yatmış kısılerle bırlıkte olan üstüne belkı duzelır! Dıyerek evlenen kadınlar var.. Göz göre göre ateşe gıtmenın akla mantıga sığar yanı yok şaka gıbı.. Sıddete meyıllı ınsanlardan uzak durun !!
Bu ülkede kadına şiddet sorunu yok. Bu ülkede artan suç oranına dur diyemeyen bir hükümet var. Evet kadın ya da erkek farketmiyor, AKP geldiğinden ber ülkede suç oranı 10 kat arttı. Sadece kadın cinayetleri reyting yaratıyor diye medya ön plana getiriyor ama çocuklarda, hayvanlarda, erkeklerde kadınlarda katlediliyor.
Slogan olsun diye atılan yazılar olduğunu düşünüyorum neden peki? Mansur yavaş bir pankart vs asmadı yanlış bilmiyorsam ama akşam saatlerinde belediye otobüslerinin kadınların inmek istedikleri yere kadar götürüleceğini açıkladı. Belli ki bu konuda bir düzenleme yapmış. Laflara karnımız tok icraat görelim takdir ederiz ozaman. Şahsen mansur yavaşı takdir ettim
bana böyle şeyler çok yapmacık geliyo. samimi değil. çok bişey yapmak istiyorlarsa cezaları düzenleyip indirimsiz ceza verainlerde caydırıxı olsun. komik olmasınlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
Haklısın ama Kadıköy belediyesi ne yapabilir? Chp iktidar değil ki. Kendilerince bir farkındalık yaratmaya çalışmışlar, güzel olmuş
@akplisinyani
Şaka yaptım canım. Ben yapmacık olduğunu düşünmüyorum sadece. Samimi olduklarını düşünüyorum ama sonuç vermeyecek bir şey. Farkındalık yaratmaz. Ceza konusunda da haklısın
Güzel olmuş ama o zihniyetteki adam bunu okur güler geçer ciddi yaptırımlar ve cezalar olmadığı sürece kadınlar hiç güvende olmayacak ve bu böyle de kalmayacak çok değil yakın gelecekte sokaklar kimse için güvenli olmayacak.
Ben derim. Eşime de karışırım. Sahiplenirim. Yol gösteririm. Sınırlar çizerim.
Aynısı o da yapmalı.
Aile içinde Kimse kimseye karışmayınca Z nesli peyda oluyor.
Eşim olmadığı müddetçe hiçbir kadına müdahalem veya eleştirim olamaz. Eşim olacak insanı da kıyafet, sigara, alkol konusunda tartıp biçtikten sonra nikahıma alırım. Yani beni hayatına karıştıracak bir kadını istemem.
Uygulama güzel, ama bu Kadıköy'ün, İstanbul'da her yer bitirildiği için herkesin yığıldığı ve bütün rengini kaybetmiş bir yere dönüştüğü gerçeğini örtmüyor.
Erkekleri potansiyel tecavüzcü, katil.. vs gibi algı yaratan, cinsiyet ayrimcisi Kadıköy belediyesini kınıyorum.
Hahah peki görsel ile senin görüşün ne alaka? Eşitlik istiyorsan önce kadınlara karşı ayrımcılığa ses çıkar ki asıl eşitlik o zaman olsun. Peki sen sokakta dövülen bir kadın görsen müdahale eder misin yoksa kendi aralarında deyip geçer misin? Önce bir bunu düşün, çünkü ben şiddet konusunda her iki cinse de destek çıkarım.
@Pirosmani Ben oluşturulan erkek karşıtı genel algi için tepki gösterdim. Kadıköy belediyesi de halka hizmet adina yapması gereken bir sürü hizmeti ihmal edip bu şekilde oy toplamaya çalışması insanlari tavlamaya çalışması itici geliyor. Evet bunu da yapsın ama Kadıköy halkina ayrimsiz doğru düzgün hizmet versin
adres verdıgınde sokagın adı ne dendıgınde ugras dur tabıkı calısma cok ıyı ama cumleler tek olsa ıyımıs sıddede hayır , kavga yok , eller kırılsın , kadın bas tacı gıbı
Kimse istediği gibi yaşayamaz bu hakkı kimse vermiyor sadece cinayetler içinse öyle gerisi yalan. Bazı erkekler kızlardan daha edepli hem cinsimden utanıyorum bazen.
Boş şeyler bunlar anca hava gazı alırlar böyle yaparak bir şeyleri düzeltemeyiz. Kanunlar daha sert olmalı ve adam gibi uygulanırsa böyle şeyler olmaz.
Ben kimsenin kimseye karıştığını göremiyorum hani nerde karışan. Kadını kıyafeti yüzünden öldüren canilere bunu değil , insan hayvan yani canlı öldürülmemesi gerektiğini şddetn her türlüsünün insansızca bir hareket olduğunu anlatın. Bu tür eylemler basit geliyor hani dinleyen mi var
Zihniyeti bozuk adam bu tabelayı okumaz okusa da korkmaz, bence gerekli olan şeyler bu tarz mesajlar değil. Çok daha ciddi yaptırımlar yapılmalı hukuk tarafında.
Bu resim eski bir çalışma ama insan insana karismasa da , medeniyet dediğin karşıdaki erkegi ( hatta kadın kadını bile ) azdiracak , toplumun değer yargılarına kufredecek şekilde OLMAMALİ..
Zira kim ister ki çocuğunun transparan şekilde. gezmesini
Çok güzel olmuş. Kadınlarin değil sadece insanların yaşam alanlarına yaşam tarzlarına müdahale edemezsiniz. Her birey kendinden sorumludur. Kadınlar erkeklerin tapulu malı değil.
Başarılı, dikkat çekici. Kadınlar da en az erkekler kadar özgür, bağımsız ve serbest olmadan toplum olarak bir milimetre bile ilerleyemeyiz.
Yine gelmiş her yazdığıma dislike bırakan sığır... Kimsin sen ya? Yazdığımın nesine katılmıyorsun a. k. mun çocuğu?
Yaratıcı bir fikir. İyi olmuş ama ne kadar farkındalık yaratır onu bilemem
Bunlar tabelalarla olmuyor adalet olmadıktan sonra hiç bir anlamı da olmaz
Tabela asarak hiçbir şey değişmez. Bu yüzden gereksiz ve saçma olmuş.
Hoş ama bi o kadar da gerkesiz ve boş bi iş. Bunların farkındalık vs gibi hiç bir şeye faydası yok. Bambaşka bi şey lazım. Yeni bi şey
Ankara'da olduğum için gidemedim ama İstanbul'a gittiğimde mutlaka gidicemm :) kadın hakları her zaman çoğaltılmalı zaten ama nerdeeeeeeeeeeğ
Değişim sağlayacak bir uygulama mı? Hayır. Ama en azından kadınlara destek ve motivasyon açısından çok güzel bir hareket.
Duvar yazılarının degeri bir gun fark edilecek demistim
Keşke bunları yapmak zorunda kalacak bir ülke haline dönmeseydik 😔
Bunu yaptılar da ne oldu? Cinayetlerin tecavüzlerin önüne mi geçildi öldürülen insanlar geri mi geldi?
Bu ülke katil potansiyeli çok yüksek bir ülke düzelmez. Tek çare gitmek,
ve yakında 2022 yılına gireceğiz şu duruma bak çok üzücü
Bos uygulamalar bunlar. Cinsiyetciligi korukleyen uygulamalar butarz seyler bence
Ne güzel bir sokak öyle 💘
Farkındalık için çok güzel bir durum
Tebrik ederim düşünenleri
Boş boş feminist laflar. Sonuçta kendi ayak ve elleriyle serserilerle oluyor Kadınlar. Sonradan aslan kesilmeyin erkeklerin yanında köle okuduğunuz halde.
Çocukluktan eğitim şart
Dışarda it kopuk varken olmaz bu işler
Çok güzel bir çalışma olmuş inşallah bundan sonra kadınlar şiddet taciz tecavüz cinayet yaşamazlar
Tabela asmak ile olmuyor bu işler 25 sabıkası olan adamın dışarda işi ne
Anlamak için kültürlü olmak lazım. akli başında biri eşini üzmez bile
Tüm canlıların yaşam hakkı vardır çok cinsiyetçi tabelalar
Lütfen o zaman cinsiyetçi olmayan başka bir ülkede yaşa
beğendim. yorumları okumadım umarım şaşırtır insanların düşünceleri.
Çok beğendim akıl eden yapan herkese teşekkür ederim
"Ne giydiğime karışamazsınız" diye diye iyice sokakta çıplak gezmeye başladılar.
E zaten "isteyen istediğini giyer, sanane, kimse karışamaz" bu tür şeyleri söylediğiniz için millet sokakta p. yıldızı gibi dolaşıyor. Biraz kendilerine hakim olsunlar da giymesinler hani bir şey olduğunda hemen erkeği suçluyorlar ya. Bu devirde kapalı kişileri kimse savunmuyor laf kalabalığı yapmayın. Çarşaflı görünce hemen laf atıyorlar yallah arabistana diye. Kaşar görünce de el üstünde tutuyorlar
evin altın varaklı senin sanırım gizli üye kfdjlkdsfdklhdflsdfdshlfhjk
neden böyle objeleri eleştirince erkek meraklısı gibi görüyorsunuz?
Birkaç tabela asmakla kadına karşı şiddet çözülmüyor maalesef ki insanların kafalarını değişmedikçe hiçbir şey değişmez
Farkındalık yaratması açısından güzel bir çalışma ancak çok daha sağlam adımlar bekliyoruz Devletten.
Allah’ın Cahilleri Allah karışır Siz kimsiniz ben Din düşmanları Allah her şeye karışır eğer Allah örtüneceksin kocanın emrinden çıkmayacaksın demişse ve bunuda sen reddedilirsin isyan etmiş ve cehennemi boylarsın tövbe etmediğin müddetçe
peki bundan tam olarak sanane
ya umarim trolsundur cunku bu kadar yanlis dusumemezsin
Ya amaç iyi de kadıköy önce halkını korusun tabelayla o iş olmaz
Boş söz boş laf etkili icraat gerek bunu görüp kim ıslah olmuş kimi geri getirmiş
Mesele kısıtlama degil koruma iç güdüsü bişey var millet
Bütün haklar sizede biz neyiz burada? Öyle bir şey yok. Bir erkeğe vereceksiniz herkese veremezsin
Kadıköy... keşke orada yaşasam:)
Helal olsun. Böyle güzel şeyler yapılsın 🙏🏽
Farkındalık açısından güzel bir eylem.
Sorunu tabelada mı halledecekler sanki
bunlar show ve cinsiyetciligi daha cok korukleyen seyler
Keşke anlatabilsek bu topluma bunu...
Beğendim ben gerçekten harika
Keşke bir tabelayla iş çözülse
Super olmuş, elinize saglik
Anlayan olur mu peki
Sanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?