Güzel bir uygulama fakat erkekler de inebilmeli o zaman. Zaten gece karanlık ıssız yolda herkesin başına bir şey gelebilir. Bence bunun kadınlar için yapıldığı anlaşılmasın siye herkes istediği yerde inebilecek deselerdi daha az dikkat çekerdi sorun yine çözülürdü. Çok dikkat çekmesindeki sakınca kötüleri teşvik etmesi. Gündemden düşmedikçe yenileyecektir.
Güzel bir uygulama. Beraberinde sıkıntılar da getirebilir sonrasında. Erkekler de istediği yerde inmeye çalışabilir. Ya da bir kadın durağa gelmeden inmek istedi diyelim. Aynı anda erkek de inmek isterse inebilir mi 😃
İzmir'de , var aslında bu. Önemli olan kadınlar tümden güvenliği. otobüs içinde de şiddet görebilir, bu erkeklerin psikolojik eğitim, aile terbiyesi almaları şart. Bunu çok ince düşünmüşler ama önüne geçmek için bu yetmez, daha büyük şartlar, tedbirler alınmalı.
Bunlar basit çözüm noktaları esas odak noktaları yok edilmedikçe gelip geçici çözümler rahatlama sağlamayacak... istediği yerde inmiş olabilir peki ya kapısında bekleyen ne olacak ya da evinde? gerekli yaptırım olmadığı cezalar caydırıcılık özelliği taşımadığı sürece hiçbir önemi yok... herşeyden önce insan gibi insan olunması lazim
keşke buraya da gelse yani bilemiyorum hiç araba kullanmadım ama sürekli indir araba sür sürücü için zor olur mu veya sürekli durup araba çalıştırmanın otobüse bi zararı var mıdır maddi olarak fikrim yok o yüzden bilemicem şoföre sormak lazım inebilmeli mi :d
kadınlara verilen değeri halk otobüsünde istediği yerde inmek istemesiyle mi veriyoruz hergün onlarca kadın katlediliyor hep birlikte karar alsalar da bu yasalar tekrar gözden geçse
Elbette inebilmeli cani erkekler toplumun bir problemi ve tüm toplum birlikte hareket ederek bir kadın cinayeti haberi olmayana kadar var gücüyle savaşmalı
Bizde herkes nerde inmek istediğini belirtir. Uygunsa indirilir yok eğer değilse durum anlatılır ve anlayış beklenir. Kaba davranan şoföre bizzat ceza kesildiğine şahidim...
@Sakaryalim EGO lar sadece duraklar da duruyor durak harici inme binme yapılmıyor, böyle de çok dur kalk olacak durak aralarında da duracaksa çok kavga çıkar tartışma olur diye düşünüyorum.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Ankara'da otobüse binen kadınlar istediği yerde inebilecek! Diğer şehirlerde de kadınlar otobüsten istediği yerde inebilmeli mi?