Kocaeli'de dershane çıkışında Afganistan uyruklu biri tarafından cinsel saldırıya uğrayan Ayşegül, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş. Her geçen gün kadınlar olarak öldürülüyor, cinsel ya da sözlü tacize uğruyor ve bunu durdurmak için hiçbir şey yapamıyoruz. Kendimizi ne zaman güvende hissedeceğiz? Neden bu ülkede sokakta yürürken öldürülme, tacize uğrama ihtimalimiz var? Artık kelimeler kifayetsiz...
Dershane çıkışı saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Ayşegül Aydın vefat etti! Bu ülkede neden sokakta öldürülme ihtimalimiz var?
bu münevver karabulut cinayetinde dönemin başbakanının söylediği sözler
onun videosuna erişemedim ama dönemin emniyet müdürü celalettin cerrah kızlarına sahip çıksalardı diye bir açıklama yapmıştı.
aslında benim gözümde kadın cinayetlerinin aleni bir şekilde işlenmesine sebep olan olay budur. koskoca emniyet koskoca devlet bir çocuğu 6 ay bulamadı. ki cinayet üzerinde oldukça kaynak okuyan biri olarak bir sürü meçhul barındığını görmekteyim. halka sorarsanız kimse adalete güvenmiyor. eğriye eğri doğruya doğru konuşmak gerek. biz ülkemizde değer görmüyoruz. umarım bir sonraki seçim döneminde bir şeyleri değiştirebiliriz. bir kadın olarak evlendiğimde eşime bile güvenemem diye düşünüyorum. ve bu kanı bozuğu da diğer katilleri de savunan insanlar var. gerçekten bazen kendi nefesimi kesesim geliyor nasılsa öldürülürüm diye, kendi öz babamdan cinsiyetinden dolayı korkar oldum.
dipnot: münevvere kötü ithamlarda bulunanlar için söylüyorum münevver bakireydi. adli tıp raporunu okuyup görebilirsiniz. tabi öyle bir ölümü kanınız çekilmeden okuyabilirseniz.
İçimdeki kaygıyı, öfkeyi ve karamsarlığı görmezden gelemiyor ve yatıştıramıyorum artık. Nasıl bir vicdan, nasıl yozlaşmış ve pislenmiş bir zihin yapabilir bunu aklım almıyor. Ben bir defa yanlışlıkla kedimin patisine bastım diye bir gün kendime gelemedim vicdan azabından. Nasıl bir ülke oldu burası böyle hangi ara oldu. Göğsümde bir ateş var ve soğumuyor. Böyle bir dönemde böyle bir ülkede yaşamak bana bile ağır gelirken, bir çok kaygım ve korkum varken, kadınların da benimle aynı kaygıların üzerine bir de her gün öldürülme, taciz edilme korkusuyla yaşıyor olması ne ağır bir yük. İnsan ne çirkin, ne ziyan bir canlı oldu böyle. Buna üzülürken, bir çoğumuz tepkisini dile getirirken, şu dakika bile bir kadın bir yerlerde ya psikolojik, ya fiziki bir şiddete ya da tacize uğruyor. Bir kadınla arkadaşlık etmeyi becerememiş ya da sadece oturup kahve içip sohbet etmenin güzelliğini keşfedememiş, hayvani iç güdülere sahip, kalbi ve zihni leş gibi insanlar arasında yaşıyoruz resmen.
Bunların olmadığı başka bir ülke var mı? Dünya böyle bir yer ve burada kötülüklerin başımıza gelmeyeceğine emin olamayız. Ayşegül ve onun gibi mazlumlar için çok üzgünüm 😔 Türiye'de kadına saldırı, yaralma öldürme oranı yüzde 17 civarlarında. Bu oran Hollanda'da 50 civarında, İsveç dünyada ilk onda. Bunlar karamsarlığa itiyor bizi ama birilerinin istediği hep karamsar olmayız onlara inat verileri iyi okumalıyız. Yitip giden vencecik bir can ama orada, o bölgeden, günde kaç kız geçti ve kaçının başına bu elim olay geldi, yüzde kaç? Evet insanlar rakam drğil ama gerçekler rakamlarda gizli.
Allah bunların belasını versin ya. Beter olsun pislikler. Aşırı üzgünüm. Bu serefsizler yüzünden nefret eder hale geldim. Ülkede hiç bir ceza, hukuki güvence bir halt yok. Başta ki alçaklar, istismarı normal sayan şerefsizler, her bir suçluyu salı veren alçaklar, ekonomiyi bu hale getiren deyuslar ülke yönetiminden devrilip gitmedikçe hiç bir şeyi düzeltemeyiz. Hepsinin sorumlusu onlar. Suç şebekesi heriflerin hepsi. Bu hale gelmemize sebep olan alçaklar bedelini ödeyecek. Ülkeyi kaos ortamına çevirdiler. Geberesiceler.
Yorumlara bakıyorum ama hep aynı terane, ülkemizde şu eksik bu eksik, bu ülkede kadın korunmuyor, mülteciler yüzünden vb. uzayıp gidiyor.
Dünyanın neresine bakarsanız bakın, kadınlar fiziksel olarak daha narin varlıklar oldukları için bu tarz saldırılara daha çok maruz kalmaktadır. Bu Londra'da da böyle, New York'ta da, Tokyo'da da.
Önüne geçebilmek maalesef mümkün değil, bunun yerine bu gibi durumlarda kadınların kendilerini korumaları için eğitimler verilmeli, kadınlar bu eğitimleri almalı gibi çözümler harici, her söylenen şey boş yapmaktır.
Çantanıza biber gazı atın, her daim orada dursun. Yakın dövüş sporları öğrenin, kaslarınızı biraz güçlendirin ki, it kopuk gelip size zarar veremesin.
Dünyanın her yerinde belki evet, kadınlar daha güçsüz oldukları için ilk hedef onlar oluyor. Ama en azından yurt dışında bunun için caydırıcı cezalar var. Yurt dışı bu konuda çok daha disiplinli
@screscent Yurtdışında hangi ülkeden bahsediyorsunuz? 196 tane ülke var.
Size ingiltere örneği vereyim. Bir kadın milletvekili, erkeklerin saat 18.00 sonrasında dışarı çıkmalarının yasaklanması için kanun teklifi verdi. sırf kadınları korumak adına.
@Itoket öyle bir şey yok. biber gazı çok basit bir örnek. yanınızda bulunsun. sizi kurtarır.
Eğitimle de düzelmiyor. Lanet hemcinslerim fiziksel gücünü kullanıyor. bu kanunla da düzelmez başka şeyle de. Kadınların kendilerini korumasından başka gerçek çözüm maalesef yok.
Cezalar agır olsa cesaret edemezler. Ceza yok ki. Hiç aklında olmayanı bile suça teşvik ediyolar. Neden cunku hapis yok bisi yok. Ben de mi islesem acaba diye
@Itoket Cineyetin cezası müebbet hapis ama hala cinayet işliyor insanlar. Geçen hafta bir ruh hastası, yoldan geçen bir kadını kılıçla doğradı mesela. Bile isteye ve ceza alacağını bile bile.
Cezalara bırakmamak, kendi önlemimizi almamız daha uygun.
Akıl hastası işte aklını kullanamıyo. Nası bile isteye yapcak? Psikiyatride en agır ruh hastası grubuna bunlar giriyo. Suc islediginin farkında bile olmayanlar..
Psikiyatri sisteminde sorun var zaten. Birini dogramadıgı surece ruh hastası adamı kapatmıyorlar bi yere. İlaç veriyolar ama adam isterse kullanmaz. Kullansa bile en yuksek doza çıktı etki etmemeye başladı diyelim. Bi yere kapatılsın artık birini öldürmesi beklenmesin
Çünkü euro artıyor refah yok halk kafayı yemiş hiç tandıgin fakir bir aile var mı? Ayrıca bunun sebeplerinden biride zenginlerin doymak bilmeyen soysuzlar olmalarından. Bazıları altından küvetlerde oyun oynarken bazıları afrikada açlıktan ölüyor. Işte böyle bir çirkin dünyanın parçasıyız. Boş verin yaşamayı ölen kurtuluyor şahsen üzülmüyorum üzüldüğüm tek şey insanların neden bu kadar kirli ve doymaz oldukları (her konuda) pek bir beklentiniz olmanız olmasın açıkçası heleki afrikada ac bir çocuksaniz ölmeyi beklersiniz.
Kadınlar hiç bir şekilde artık rahat değil ve ben bile erkek olduğum halde korkuyorum başıma bişe gelirse diye Ve geliyor da ama yeter abi yaa ne psikoloji ne moral ne güven bişey kalmadı Benim de kız kardeşlerim var Bu itler sokak ta elini kolunu sallayarak geziyor daha bi sinirleniyorum Surda öyle küfürler etmek istiyorum ki öyle konuşmak istiyorum ki yöenetimi öyle eleştirmek istiyorum ki ya başıma bile gelirse Hem halk un tehdidi hem hükümetin tehditi altında bir ülkedeyiz Valla kafayı sıyırdım Allah belasını versin itin Allah rahmet eylesin Kelimelerin bittiği yer
Azerbaycan'da asla böyle bir şey olamaz asla böyle birşeye izin vermeyiz. Zaten kadın'a şiddet oranına bakın en az Azerbaycan'da oluyor. Türkiyenin durumuna üzülüyorum gerçekten. Her gün böyle haber alınca bizim de canımız yanıyor. Afganları başka uyruklu insanları ülkeye salmak doğru değil. Yani ırkçılık yapmıyorum ama salacaksanız da gözkulak olun. Diyecek sözüm yok artık...
çünkü ne ceza var nede onu uygulamaya cesaret edcek yargı... herkesi salıyorlar. hapistekiler ne yapmış olabilr ki bu kadar kötü de hapisteler. birçok katil tecavüzcü dışarda zaten. sorun şu bu olaylar birkaç vekil baakan çocuğunun başına gelse o kanunları düzenlerler ama bizim değil paranın makamın vekilliğini yaptıklarından ölen öldüğüyle kalıyo suçlu çıkıyo yine yapıyo...
Bu ülkede kültür seviyesi artmadıkça ve bazı göz yumulur durumlar halka sorulmadan yapılmadıkça bu ve buna benzer olaylar olacak. Bu kaçınılmazdır. Biz burdayken eciğimizi cücüğümüzü araştırırken yabancılar sorgusuz sualsiz içeri alınıyor. Allah rahmet eylesin demekten başka bişi yapamıyoruz. Mekanı cennet olsun.
Çok uzuldum kıza, Allah rahmet eylesin. Bu çagdan degıl bu dunyadan nefret ediyorum ben. Cunku insanlık tarihi boyunca hep ezilen, eziyet goren, hor gorulen taraf biz olduk.
Idam cezasi gelmeli diye dusunuyorum yoksa bu caniler durmayacak. 3-5 sene yatip cikacak o şerefsiz ama kız bir daha geri gelemeyecek.
Bizim burada da 15 yaşında kız intihar etti. Ölüm haberleri bitmiyor. Sadece kadınlar değil hayvanlara da şiddet var. Erkeklere de var. Olmaması imkansız olsa bile bu kadar fazla olması çok üzücü. Yapılanlar kimsenin yanına kalmamalı. Hepsinin intikamı alınmalı. Alınacak.
https://youtu.be/Tduu20lLksQ hayır üzücü olan bu şarkının artık gerçekleri diyor olması. Hergün biri intihar ediyor. Hergün biri öldürülüyor bir afgan suriyeli tarfından. Bazı düşük zekaların ümmet kardeşimiz şeriat şeriat diye kudurdukları yerde benim arkadaşlarım ölüyor Ayşegül Aydın Afgan uyruklu bir tacizci tarafından saldırıya uğradı.138 gün yaşam mücadelesi verdi öldü. Trabzonda 15 yaşında öğrenci intihar etti. İntikam alınmalı. Kesinlikle. Ya savaşarak ölürüm uğrunda veya ölene kadar özgür yaşarım vatanımda.
Ecel bu tuvalette gene bulur ölümse ölüm erken ölsen ne olacak gec ölsen ne olacak gidilecek yer belli erken ölen karda ben ailesine acırım şimdi o kızın anasının yürügi yanmıştır Allah kimseye evlat acısı vermesin düşmanıma bile vermesin
Başkasının öldürülmesiyle ecel gelmez. Bildiğin bir öldürme üzerine yapılan bir şey bu ecel değil. Hem demişsiniz ya erken ölsen ne olacak geç ölsen diye ya kız 17 yaşında 17 daha çok genç ne hayalleri vardı kim bilir. Bunları durdurmak için bir şeyler yapmak lazım böyle eceldi diyerek geri çekilmek olmaz. Allah korusun bugün başkasına olur yarın bize ya da kariniza ya da kızınıza ki Allah korusun tekrardan ama lütfen ecel gelmiş falan demeyin bunlar meşrulaştırılıyor bu şekilde.
Başka ne yapabilirim canım elimizden ne gelir geçliginin baharında genç insanlara tanımasam bile üzülüyorum senin benim elinden ne gelir birbirine saygısı olmayan birberlinin sırtından gecinmek isteyen bir ülkede yaşıyoruz ben bu ülkeden vaz gectim şu çümleyi bir yerde daha söyledim bundan bile faydalanmaya çalıştılar ha bu ülkesini sevmiyor Amerikan askeri rolinde dolandırıcı buldu beni 17 yaşındaki bir yavruyu kaybetmek kolaymı 16 yaşındaki bir kız kucagımda öldü 17 yıldır unutamadım canım benim bu kötü dünyadan kurtuldu da kalanlar da ölüden beter şu an
Elimizden tabiki bir şeyler gelir. Bu soruna artık dur denilmeli ya ben sokakta yürürken her an öldürülecek miyim korkusuyla yaşamamalıyım, yolda yürüdüğümde arkama bakmamalıyım, şüphelenip yolumu değiştirmemeliyim, otobüste tek kaldım diye arkadaşımı arayıp telefonu açık tutmamalıyım ya da o otobüsten erkenden inmemeliyim. Bu haberleri gördükçe acaba benim de yarın başıma gelir mi diye korkmayalım dün bu genç kıza ağladım yaa nasıl da güzel bir kızdı Allah mekanını cennet etsin onun hakkını alsın hem bu dünyada hem öbür dünyada ciğerimiz yanıyor artık.
Kalbini körleme serin tut her zaman inanclı ol ölüm kimi nerde yakalar belirsiz erkek kadın dinlemiyor ülkemize mülteci sokanlar şöyle düşünseydi bizim ülkenin gençlerini yeni yeni düzelmeye başladı düzenin olmadığı bir ülkenin insanlarını kabul etmek ettiysen neden başı boş bırakıyorsun sence o genc benim elime gecse ne yaparım kazıga oturturum halk olarak bişeyler yapmak istiyoruz ama bu insanlar sokağa döküldüklerinde kötüler amacına ulaşamadı şu an ellerinden ekmeklerini alıyorlar canlar gidiyor kimse kılını kıpırdatmıyor emir büyük yerdendi bunların emir alacak birine ihtiyacı var haydi bişeyler yapalım sen ben sokaga çıkalım bakalım üçüncü kişi bula bilecekmiyiz sen bile gelmezsin sanada bir cık diyen bir büyük lazım
Konuyla alakasız olacak ilk yorumum ama ülke erkeklerinin beyni biraz sakat çalışıyor. Burada bile bir soru sorsak veya birinin yazmış olduğu bir şeye yorum yapsak saçma sapan or... diyenler oluyor. Boşuna demiyorum bizim ülkenin erkeklerinin beyni sakat diye. Paylaşıma gelelim. O adam da sakat bir beyine sahip belli ki. Yoksa bunun farklı bir açıklaması yok. Olamaz yani. Irkçılık yapmayacağım. Tecavüz eden her ırktan olabiliyor. Lakin şunu da demeden edemeyeceğim : Herkesi bu ülkeye toplarsan olacağı bu. Boşuna nerede çokluk orada B. Kluk dememişler.
15 ay askerlik yaptim bu vatan icin sozde vatani koruduk tanidigim bir abi sehit oldu. Bu vatana sokakta kizimiza tecavuz etmeye kalkip oldursunler diye mi. Hakkimiz varsa haram olsun. Muslumanim allah var diyenin de mk herkes takim tutar gibi dinini yasiyor.
Çok çok üzüldüm gözlerim doldu tertemiz masum güzeller güzeli keşke kaderi güzel olsaydı.. bu ülkede kadın olmaktan utanıyorum... :( O kadar üzüldüm ki.. o babasıyla çektiği fotoğrafta o kadar tatlı ki... Yalnızca isimler değişiyor acılar hep aynı... 🥺🥺
Hudutlarımızı yol geçen hanına çevirdiklerinde bunların olacağı belliydi. Atatürk zamanında bu lanetlerden kurtarmak için ülkeyi uğraştı. Yıllarca yıllık emek 10 senede bertaraf edildi. Her tarafta kafa kesmek isteyen, tecavüzcü, pislikler doldu. Çok üzücü.
Çünkü vatandaşının canı, güvenliği yerine ümmetini düşünen pek ahlaklı yöneticilerimiz var.
Öyle bir yüzsüzler ki, içişleri bakanlığı yapan kel, kızının ölümüne isyan eden babalara ''İdeolojik ahlaksızlıklar'' diyebilir. Kendilerine direnen, eleştiren herkese yaptığı gibi gider gene halkı suçlar
Bayanları koruma yasası çıkarmaları zorunlu yoksa bu erkek terönün önünü alamazlar, öyle bir kanun yapacaklar ki biz erkekler kadına değil taciz değil şiddet en ufak bir harekette cezaevine girmesi lazım kısaca kadını koruma yasası şart, ben böyle haberler çıkınca erkekliğimden utanıyor iğreniyorumaynı zaman da bu demek değil erkeklerin hepsi aynı.
Olan hep böyle masum kişilere oluyor. Bu sitede bile o kadar abaza var ki her kıza özelden aptal aptal şeyler yazan, her gördüğü kıza asılan mallar. Böyle olaylarda hep masum kesiliyorlar nedense. Haberlerdeki katillerden farkları yok.
Dünyanın her yerinde bu böyle. Türkiye ye özgü değil. İnsanın olduğu yerde iyi de var kötü de. Hadi Türkiye de cezai işlem yeterince uygulanmıyor. Dünyada da mı uygulanmıyor? Pis insanoğlu.
Çok fazla sebep var ve en önemlisi oy odaklı kısır siyasete prim vermeyip eğitime kalkınmaya yönelik siyasetle yeniden yükselme dönemine yatırım yapacağız Mültecilerin misafirliğini bitirip ülkelerine göndereceğiz
Hukuki yaptırımlar.. o kadar hafif ki!!! O yüzden her daim bu lanet ülkede diken üstünde olacaksınız.. ee ne de olsa kısasa kısas isteyen yok... Adalet isteyen de yok.. böyle gelmiş böyle gider maalesef 😒😏
Tek kelime cehalet dürtülerini yönetemeyen cahil insanlar anlık kararlar ile böyle şeyler yapıyor eğitim herşeyin başı , bu duruma tepki göstererek değil insanları bilinçlendirerek çözüm getirebiliriz ancak
Surileri afganları alanları göndermedikçe bu sorun çözülmez. Zaten adam gibi kanunda yok ümitcan uygun olayında gördük ki ilk cineyiniz bizden diyorlar, 2. ye ceza veriyorlar. Şaka gibi ülke olduk yemin ediyorum.
Bu ülke halkının dertlerini umursamayan yönetim ile oldukça bir BKa yaramaz Afganlari doldurdular para karşılığı Avrupa'ya da salmiyorlar tabi almazlarda Bı on yıla ben buradan gitmiş olurum umarım canını seven kaçsın
Çünkü din ülkesinde yaşıyoruz ve nerede din varsa orada zulüm var, taciz var. Kadına düşmanlık var. Hollanda da veya norveçte bu olaylar çooook nadirdir. 3 yılda 1 kez belki. Ama bizde hergün 10 tane insan tecavüze uğruyor.
Tam da bu noktada ülkenin iki ucu b*klu değnek olduğu daha da su yüzüne çıkıyor. Bu ülkede kadın cinayetleri durmuyor, yeni failler ve kurbanlar kol geziyor! Vallahi Billahi tesadüf eseri hayatta kalıyoruz ya!!!
Taciz, tecavüz, öldürme ve yaralama maalesef her ülkede olan şeyler fakat şu bir gerçek ülkemizde adalet yok. Suçlulara ceza vermekten korkan bir ülkeyiz ya da para için yalakacı hakimlerimiz ve savcılarımız var. Ülkemizde yargıtay bile bağımsız değil :(
Bunu laikler düşünsün ülkede her suçun önünü açan onlar, koysunlar bakim kıssası kim kime ne yapabiliyor, bu Afganlıyı Taliban'a teslim edeceksin Taliban gereğini yapıp öldürür.
sınırı koruyamayan hükümet, kadınları hayvanları ve ağaçları nasıl korusun. adamların tek derdi para gelecek yere çalışmaları ülke sorunları umurlarında bile değil.
Bunun sebebi biziz. Şiddet gören biri şiddeti normal görür. Ve ileride kurban olan kişi , gelecekte cani olur. Şiddet uygulayan çoğu insan aile için şiddete maruz kalmış Kişiler. Normal bir durum olarak görüyorlar. Çünkü öyle bir çevreden yetiştiler. Şiddet öğrenilen bir şeydir sevgide. Mutsuz, umutsuz bireyler aslında hepsi. Bu vakalarda kurbanlar yok kurbanlar var maalesef ki. Trajik ama gerçek.
Bu olayı sadece göçmen sorunu olarak görmemek lazım. Amerika'da bu tarz olaylar daha çok oluyor ama yargı sistemi ve polis suçluların gözünün yaşına bakmıyor. Yoksa orası gerçek anlamda arınma gecesine döner. Ülkemizde hukuk sistemi ve kolluk güçlerinin görev tanımı ciddi anlamda gözden geçirilmeli. Göçmenler gitti diyelim mevcut durumda kendi insanlarımızdan da toplumu tehdit eden çok fazla insan var.
Erkekler yüzünden demek isterdim ama bence asıl gene hemcinsleriniz yüzünden. Size en büyük kötülüğü onlar yapıyor, erkekler zaten kötü yaratıklar o bir gerçek, kontrol altında tutulmaları gerekiyor.
Kızın bir suçu yok demek istediğim bu işi düzeltecek olan erkekler değil, onların tuzu kuru, bunu beklerseniz daha çok beklersiniz, kadınların birşeyler yapması gerekiyor bu böyledir
Yahu hayatımda bu kadar absurd bir şey duymadım. Kadınlar olarak ne yapalım mesela? Haklısın aslında dövüş sanatını iyice ogrenip tecavuzculerin ve bu zihniyette olanların -kadin erkek farketmez- elini kolunu kirmaliyiz
Evet bu da bir çözüm bunu zaten yapmalısınız hadi onu yapmadınız bunun biber gazı var elektro şoku var vs. Yani bunları da ben mi söyliyim binlerce vaka yaşandı ülkede yıllardır Ayrıca asıl demek istediğim işi kökten çözmek, bu vahşi erkeklerin hepsi bir kadının elinde büyüyor bunları baştan düzgün yetiştirin kardeşim, erkekler çocuk bakmıyor ki ülkede, kötü örnek oluyorlar sadece ama çocuklar kadınların elinde büyüyor bunu gerekirse kafalarına vura vura öğretin yani
Zerre üzülmedim çünkü o adamların kanında var şiddet, öldürmek yakmak. Kadınlar onların gözünde hayvandan daha değersizdir. Onlara göre kadınlar dışarı çıktıkları zaman öldürülmesi gerekir. Dediğim gibi minnacık bile üzülmedim. Ampulcüler sebeptir
Bu adamlar ülkeye sokulurken zaten kadın öldüreceği biliniyordu. Hepiniz koyun gibi kuzu kuzu evet dediniz. Vardır bir bildiği dediniz. Şimdi 4 milyon afgan var. Hadi gezin bakalım rahat rahat sokaklarda
Yahu arkadaşım bunu ayrıca eleştirirsin oyunu vermezsin anlarim. Ama bu cinayetler afgan suriyeli meselesi değil. Bi insan ölmüş diyoruz üzülmedim kii diyorsun sanki türk milleti kendi içinde hiç cinayet işlemiyormuş gibi. Sapla samani karıştırmayın. Üzülmüyorsanda burada gevşk gevşkk zerre uzulmedim yazamazsin. Yazmamalisin.
Çünkü çok fazla mülteci aldık henüz biz bile insani gelişmişlik endeksinin çok altında iken onları topluma entegre etmek ya da entegre etmeye çalışmak bence ahmakça
Afganlı ezıklerı aldılar ulkeye hadı bu hayırısız devlete alıştık da bu halk daha o zmndan ısyan edecektı avrupa da halk pandamı yasakları ıcın bile ısyan edıp yonetımı dıze getırıyo bızım ınsanlar da koyun gıbı anca basına geleceklerı beklesın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gelip burada herkes afganmış suriyeliymiş bilmem nereliymiş yazar durur. bunlar ülkeye girmeden önce yaşadığım yerde hep çingeneler sataşır gasp eder kavga çıkarır hırsızlık yapar cinayet bile işler. ama kimse bunları görmez
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hala multeci severler ne zaman akıllanacak kendi başlarına veya yakınlarının başına gelince mi
İnsan hakları ülkemizde pek gelişmiş, uygulanan ve yaptırıma tabi alanlar olmadığı için. Bizde şans eseri yaşıyoruz zaten, geçen başka bir kızcağızımızda sokakta kılıçla mı ne öldürülmüştü.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ülkeye önüne geleni alırlarsa, bak çok sinirlendim deliriyorum.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Dershane çıkışı saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Ayşegül Aydın vefat etti! Bu ülkede neden sokakta öldürülme ihtimalimiz var?