Adı Emilie Enger Mehl. 28 yaşında. Bizim ülkemizde nedense yaşa ve erkekliğe çok anlam biçiliyor. Aman o ne bilir ne deneyimi var denirdi kesin. Helal olsun kadına diyorum ve bizim ülkemizde de umarım gençleri güzel ve karar alabilecekleri mevkilere getirirler.
Norveç'te Adalet Bakanı 28 yaşındaki bir kadın! Türkiye'de olsaydı saygı görebilir miydi?
Türkiye'de olsaydı eminim çok kötü lakaplar takılırdı. Bu azıcıkta coğrafya'yla alakalı bir durum toplum nasıl bir kültür görüşüyle büyüdüyse öyle devam ettiriyor hayatı. maalesef ki günümüz Türkiye'sindeki ahlaklı ahlaksızlık durumu mevcut. Norveç gibi İskandinav ülkeleri kadınlara saygı duyuyor çünkü ataları olan Vikinglerde kadınlara önem veriyordu kadınlar savaşçıydı. Çoğu Avrupa ülkesinde prenses, leydi, kraliçe gibi kadın unvanları vardı. Erkeklerde şovalyecilik kültü vardı kadınlara saygı duyuyorlardı. Ama bizim gibi ortadoğu ülkesinde kadın cariyeden dansözden öteye geçemiyor. Eski Türklerde kadına saygı duyan Türkler kadınlar Hatun diyordu çünkü kendileri handı ama eşleride onların hanıydı. Türklerde de Tomris hatun gibi önemli kadın şahsiyetler vardı. Fakat günümüzde her şey kötüye sarmış vaziyette. Eğitim her şeyi çözer. Kadınlara eğitim verilirse hakları öğretilirse kadın-erkek eşitliğe kavuşabilir. Biyolojik eşitsizlikten bahsetmiyorum. İnsan eşitliğindne bahsediyorum. İnsanlık değerleri!
Türkiye’deki yönetim biçimine toptan bir anlayış bozukluğu var. Her aile her vatandaş önce düzgün mü? Siz mesela eleştiri yapıyorsunuz. Sizin aileniz/sülale içerisinde uygar çizgi dışında birisini bulmak hiç zor değil. Bu tabii herkes için geçerli. Benim tüm yakınlarım uygar çizgi içinde kimse diyemez. Neyse genel olarak toplayalım.
Kafalar değişmedikçe bizden hiçbir şey olmaz. Oturup para kazanmak tek derdi olan idealiteden uzak yaşayan insanlar. Bu ülkenin refahını asla sağlayamaz. Önce refahı yaşatmalıyız ülkemizde. Sonra para kazanacağız, saygınlık kazanacağız, hak kazanacağız.
Bakın vekiller ve bakan ve ve onların altları hepsi güçten besleniyor. Kimlik alanlar yani memurlar kendilerini devlet zannediyor. Bu insanlar hizmetli olduklarını bilmiyor. Böyle insanlar bana lazım değil. Kimlik alıp hizmetli olduğunu düşünen vatanseverler lazım bize. Millet hiçbir ferdini aç bırakmaz. Onların ceplerini dokunmadıkça.
Afedersiniz ama. Bir çocuğu sen aksın sen boksun sen kralsın aslan oğlum. Pipini göster bakayım gibi terimlerle yetiştirerek erkek değil de sanki tanrı gibi bir psikolojik karakterle büyütülürse. E yani bu çocuktan. Çok ta bir şey beklemek doğru olmaz. Ebeveyn olmak cebine 3-5 kuruş koyup okula göndermek ya da doğurup sokağa salarak olmaz. İyi bir ebeveyn olmak için çocuğun her halini takip etmek de gerekmektedir. Ve maalesef Türklerin örf ve adetindr olmayan ata erkil bir toplumdan yaşıyor olmak da erkeklerin daha narsist kişiler olmasına ön ayak olur. Ben şahsen bir kadın hatta daha genç bir kadının başkan, bakan vs ne olursa olsun destekler hatta elimden gelen herşeyi de fazlası ile yaparım.
Bizim gençlerimiz ile onların gençleri aynı donanıma sahip değil. Eğri oturup doğru konuşalım, dış ülkelerde çocukluktan itibaren size birey gibi davranırlar , her yerde söz hakkınız vardır, yetişkinler sizi adam yerine koyar dinler.. bizde öyle değil işte , sen ne anlarsın , büyüğünün olduğu yerde konuşma size girme.. gb cümlelerle daha o yaşlarda öz güvenimiz baskilanir. Yabancı ülkede ki bir genç kendine öz güveni ve saygısı tam olarak büyüdüğü için kendini geliştirmeyi çok daha başarılı şekilde gerçekleştirir. Bakın bizim gençlerimiz yabancı bir çocukla konuşurken bile o çocuğun sahip olduğu öz güven ve bilgi donenima sahip değildir çoğu kez. Ülkemde bazı şeylerin değişmesini yürekten istiyorum umarım bu Z kuşağı dedikleri şey bunu başarır. #Bizde bu yaştaki biri bakan olsa milletten önce milletvekilleri ayaklanır çoluk çocuğa kaldı memleket diye..😏
Ne kadar hoş böyle mevkilerde kadınları görebilmek. Ancak ülkemizde de siyastçi kadınlar var. Demekki bu kadın güzel bir seçim propadangası yürütmüş ve beğenilmiş almış. Bizdende yapan olsun onlarda seçilsin. Yani yaptığınız cinsiyetçi ayrıma kesinlikle katılmıyorum. Kadın bakanlarımız oldu. Örneğin; Zehra Hanım, Ruhsar Hanım, Meral Hanım….
Norveç siyasetinde kabinesinde resmen devrim yaptı. Ülkede siyasilerin yarısı erkek yarısı kadın olcak şekilde eşit seviyelere taşındı.
Bizim toplumumuz fazla ataerkil olduğu için kadınlar bu tarz girişimlerde daha az bulunuyor. Keşke teşvikler olsa da görsek.
Bu iki yönlüdür bizde bakan olan kadın tecavüz edilen çocuklar hakkında bir kereden bir şey olmaz demiştir bu insafsiza ne derece saygı duyulur kadın da olsa değişen cinsiyet değil zihniyettir 18 yaşında da olsa ülke için faydası varsa her konumdaki liyakat sahibi insana saygı duyulur Yani demem o ki ne yaşı ne de kadınlığı önemli Bir bakan veya herhangibiri insan olabiliyorsa saygı görür zaten Bu ülke ne siyasetçiler gördü hâla da görüyor Eğitim bakanı mühendis şimdi bu liyakatsizlik karşısında erkek de olsa kadın da olsa kim saygı duyacak ( çıkarı olan hariç)
Tansu Çiller bu ülkenin ilk kadın başbakanıydı. Ataerkil bir toplum olduğumuz için ülkemizde kadınlar erkeklere göre daha arka plandadır, bu doğru. Bu durum elbet değişebilir.
Bu örnek verdiğiniz ülkelerin 2000 yıllık birikimi var şu an gördüğümüz bu durumlar o birikimlerin meyveleridir.
Bizde ise o birikimler olmadığı için bizim ülkede ancak sembolik olarak böyle şeyler olur. Bizde ne işe yaradığı belli olmayan bir bakanlık üretilir oraya koyarlar kadını takıl kafana göre derler. Bu konudan halk rahatsız oluncada cennet annelerin ayağı altındadır hadisini kullanırlar halkı susturmak için millette dinsiz damgası yememek için susar. Böyle bir toplumuz. Bu görseldeki seviyeye erişmemiz hayal desek yeridir imkansız değil ama çok zor çünkü muazzam bir toplum mühendizliğine ihtiyaç var
Bizim ülke avrupa ile ortadogu arasında sıkışmış bir ülke olduğu için aynı şekilde zihniyetlerde aynı oluyor maalesef. Bakın net söylüyorum. Çoğumuz da İngiltere Almanya vs. Olsaydı Türkiye bu gün bambaşka seviyedeydi her konuda. Ülke olarak çok kötü konumdayiz 😭 Adalar trakyada kaybedilen topraklar Kıbrıs Musul Kerkük kırım bizim olsa köprüden geçişlerde de para alabilsek , üstüne doğuda da Türk Devletleri ile sınır olacak şekilde olsa eğitim , ekonomi alanında örnek alabileceğimiz küçük bir devlet olsa kıyıda köşede belki devlet büyükleri bakarsa ilham alır fala. Çok iyi olurdu çok
Ülkemizde siyasetten tutun spor kulüplerinin yöneticilerine kadar hep yaşlı yaşlı kişiler var. Ülkenin geleceği gençliktir. Bizim de artık diğer ülkeler gibi 30-40 yaşlarında cumhurbaşkanları başbakanlarımız 25-30 yaşlarında bakanlarımız olmalıda nerdeee. Türkiye için ütopya gibi bir şey. Ayakta duramayan yaşlılıktan zor konuşan insanlar yetki sahibi. Ondan sonra niye gençlik isyan ediyor.
Eee Türkiye de de başbakan bir aralar kadın di siz kafayı yemissiniz ayrıca her dönemde kadın bakan illa olmuştur. Abi sana kim evde otur çocuk bak diyor git çalış. Kadın olmak zor kadın olmak zor diyip duruyorsunuz da erkek olmak daha zor. Biz ağlamıyoruz diye yeterrr aaAaa
Bu gibi makamlarda tecrübe önemlidir 40 yıl adalet ile uğraşmış insan mı tecrübelidir Yoksa 7 yıl uğraşmış insan mı Tabi ki tecrübe önemli olduğu kadar yenilikçi ve yapıcı bir zihniyette önemlidir Bu kadın buraya hangi başarısı ile gelmiş? Yoksa popülizm siyaseti mı getirmiş? Bilemem
adam gece yatarken dur ya bi maaşıma zam yapayım diye kendi kendinin maaşına zam yapıyor farkında mıyiz? dahası hastane sahibi olanların sağlık bakanı , okul sahibi olanların eğitim bakanı olduğu bu günde mi? iktidar değişmeden fazla hayal kurmayin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Norvecdekilerde demistir belki halkı tanıyor veya kadinin bulundugu cevresindeki zorluklari görüyor musun? Bak sende ayni seyi yapiyorsun "bizim ülkede olsa blablabla" zaten türkler hep böyle bir genelleme ve kiyas içinde olduğu icin ülke gelişmiyor Kadın yurtdisindada zorluk çekmese bu kadar feminist ne diye var?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç kadın müdürün emrinde çalışmadıysanız veya oturupta gelmiş geçmiş bakanları yöneticileri incelememişseniz gelip burada cinsiyet eşitliği bilmem ne diye zırvalarsınız. Kadınlar yetkiyi kaldıramaz gidin bi kadın bakanların ülkeye verdiği zarara bakın. ya da kadın yöneticinin emrinde çalışın ağzınıza iyice bi s çsında görün ne demekmiş
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
burada kadınların yönetici olmasını isteyen kim varsa Allah hepsinin başına kadın yönetici nasip etsin. Amin
Bizim ülkede zekânın beyinde değilde yaşta olduğunu düşünen kesim çok, o yüzden bu kadına tabiri caizse çömez gözü ile bakıp hor görür ve kaale almazlar tahminimce. Zeki insanı taniyamayan bireye ne yapsan boş, anladığı dilden konuşmak ya da eğitmek gerekir.
Seçme ve seçilme hakkının bir yaş sınırlaması olmalı. Mesela seçilme hakkı 40 - 60 yaş arası olması kanısındayım. Aynı şekilde 60 yaş ve üstü olan kişilerin oy kullanmamasını istiyorum. Örnekteki modeli bizim ülkemizle kıyaslamak çok saçma
Hükümetteki vitrin süsü misali fasulyeden kadın bakanlar gibi olmayıp, işinin hakkını veren her kadın bakan saygıyı fazlasıyla hak eder. Mevcut durumda siyasette üst düzey makamlara gelen kadinlarin birçoğu koca bir balondan farkları yok.
zannetmiyorum türkiye de gençlerin önünü açan bir politika seyredilmiyor.. tüm partilerin yöneticileri dahi bir ayağı çukurda olan insanlar belli yaşta olanlar vs vs.. yeni fikirlere gençlere ihtiyaç var oysaki.
Zaten gençler iktidarda değil diye sıkıntı yaşıyor ülkeler hep, eski kafa insanların ufku açık olmuyor adamın tek derdi çoluğu çocuğu büyütüp evlenip geberip gideyim olduğundan gelişim sağlayamıyorlar.
Kadınların regl dönemi işi aksatmıcak her alanda çalışmasını savunmuşumdur mesela ben büyük bir firmada makine operatörüyüm paketlemede 3 bayan var regl dönemlerinde gelmiyorlar 2 3 gün olay çıkıyor iş bana biniyor ben bunu yaşamak zorunda değilim
Ülkeleri karşılaştırırken; tarihine kültürel dokusuna içinde bulunduğu coğrafyaya demografik yapısına ve zihniyet dünyasına dikkat etmelisiniz... Değilse çuvallarsınız...
Bence görür niye görmesin bakan olmuş sonuçta, yaptığı işe bakarım yaşına değil, aslında genç insanlar bu işleri yapmalı siyasete atılmalı, Türkiyenin bakanları hep 60 65yaş arası
Toplumsal olarak bizim kadın ve erkek kisilik gelisimimiz, eğitim sistemimiz bizi çok daha geç olgunlastirmakta. Erkekler 30+ kızlar da ona yakın. Ama dünyada 18 olunca eğitim ve iş olarak kişi kendine yetebilir oluyor eğitimi de bu durumdayken alıyor o yüzden bizde 35 altında belediye başkanı bile yok. Bazı şeyler konusu işte böyle farklı
Saygı duyarız sonuna kadar fakat biraz realist düşününce, erkeklere oranla bazı konularda olduğu gibi politikada da başarısız oluyor genelde kadınlar, istisnalar kaideyi bozmaz.
Eğer yeterli yetkinliğe sahipse ve birilerinin adamı olduğu için getirilmiyorsa bence yaşın çok fazla önemi olmamalı. Buradaki kilit nokta o liyakatı sağlayabilmek.
Kadınlar erkekten çok çok üstün kadın beyanı esastır kadın askerlik yapmaz nafaka ödemez 1 gün evli kalır ömürlük nafaka tazminat kadın babadan kalan emekli maaşın 3 te 1 i alır babanın üstünden sigortasız bakılma dul maaşı say say bitmiyor
Nerden tanıyon kocasını 13 yıl iş arkadaşıyla aldatan 2 çocuğu da kocasından çıkmayan kadın nafaka ve tazminat alıyor hala kadını toprağın altından çıkarsınlar diyorsun
Haklısın ama Türkiye'de bu işlemez. Erkek çocuklara tecavüz edilen Ensar vakfı davasında bir kereden bir şey olmaz diyen Sema Ramazanoğlu. Allah soyunu kurutsun bunların...
Yahu böyle kadınlardan bahsetmiyorum ben Atatürkçü adaletli özgür düşünceye sahip geniş bakış açısına sahip kadınlardan bahsediyorum şu aile bakanı gibilerden değil
@zAntiSosyalz Anneniz kadın ve sizin deyişinize göre çok yönlü düşünerek telefon kullanması gerekirdi. Cinsiyeti ön plana çıkararak zekâ tanımlaması yapmak geri kalmış ülkelerde görülen psikolojik bir hastalıktır.
Benim annem 50 yaşında o telefonu gayet iyi kullanıyor benden çok kullanıyor. Bence kullanmak istemiyor zaten bi bayan isterse her şeyi başarır. kadınlar zeki çünkü
Bakın iki hanım bir konuya dahil oldu, kim neye neden cevap veriyor belli değil. Zekanın ve tecrübenin cinsiyeti yoktur ama bilginin çoğunlukla tecrübe sonucu oluştuğu, tecrübenin de genellikle yaşla korele olduğunu istatistik bilimi size söyleyebilir.
@pamukprensesikimöptü tırnağım kırıldı diye ağlayan, zoru görünce boşanan, çocuk yapınca tabletle susturmaya çalışan, bu ülkede erkeklerle problemli ilişkileri olan bir kadının bakan olmasını şahsen istesem de sorunlu buluyorum. Bknz. Nimet Çubukçu, Zehra Zümrüt Selçuk, hatta küçük çocukları taciz skandalına bir kereden bir şey olmaz diyen kadın aile bakanı. Bugüne kadar aile bakanları hep kadındı, neyi düzelttiler? Erkekler artık evlenmek dâhi istemiyorlar. Adalet denen kavramı hep kadın lehine kullandılar. Sonuç ortada. Hatta İstanbul Sözleşmesinden de bu yüzden vazgeçtiler. Hâlâ cinsiyete zekâ tanımlaması yapan insanlar var? Bu ülke asla bu kafayla gelişemez.
erkekler yönettide neyi düzellti peki kadın erkek eşitliğini canlı yayında reddeden kimdi hırsızı salan tecavüzcüyü katili serbest bırakan ülkeyi batıran kimdi
İstanbul sözleşmesini destekleyen bi saydıklarınız değil ki erkeklerde var bu olayda Kılıçdaroğlu bas bas bağırıyor. Ben kazanayım tekrar bu sözleşmeye el atcam diye. aile kavramı helak durumda ama bunun suçlusu kadınlar diyemeyiz. Erkeklerinde suçu var sen kadına 2 kuruş verip başına kakarsan kadına yaşama hakkı vermezsen oda bir işe girdiğinde ilk senden kurtulur. Aldatırsan sonuçlarına katlanırsın baskı kurarsan sadık olan çocuğuna ailesine kendini adayan kadına hizmetçi muamelesi var bu ülkede çalışan kadın güçlü kadın. saygı duyan erkek bu kadar diyorum
@pamukprensesikimöptü ben kadınlara hiçbir zaman ikinci sınıf varlık gözüyle bakmadım. Hatta bunu konuşmayı bile ahlaksızca buluyorum. Çünkü kadın insan, erkek gibi aynı. Ama siz kadınlar biz erkekler gibi eşitliği hiçbir zaman savunmaz ve eşit ve birbirine güven veren faydalı iki cins olmamızı önemsemezsiniz. Ama ne yine de umutluyum. Bu ülkenin cinsiyetçi savaşı yok olup insan olarak barış içinde ve mutlu birliktelikler kuracağız. İnanıyorum ve mücadele ediyorum.
Bu ülkede bir kadın akşam dışarı çıkamıyor sa taciz den tecavüzden korkuyorsa ölümden yahut bunu sebebi kadınlar değil erkeklerdir. Bu nedenle asıl eşit olamamamızın sebebi erkekler ben sokaktaki kadına taciz etmiyorum ki erkekler ediyor. Öldürmüyorum da demekki neymiş eşitlik biz istesek te bazı konularda ama erkekler sayesinde olamıyoruz eşit
Çocuklarımızı sokağa tek çıkarma ya korkuyoruz. Gene sebebi erkekler bide pedofili leri çıktı başımıza anlayacağın biz kadınlar hep bu erkeklerin pisliğini temizlemek zorundayız
Peki bunun Avrupa ülkelerinde olmadığını mı düşünüyorsunuz? Ya da İngiltere'de en çok gerçekleşen suçlardan birinin taciz olduğunu biliyor musunuz? Medyanın aşırı derecede negatif enerji yüklüyor olmasıyla en çok etkilenen kadınlar ve bunu korku ile maniple etmek için kullanabiliyorlar. Bu arada 21 yaşındayken dul ev sahibiminin tacizine uğrayan biriyim. Sadece kadınlar değil.
@zAntiSosyalz Nüfusumuz aynı, hatta ekonomik seviyesi bizden daha ileride. Benim endişem ne biliyor musunuz? Geçen yıl 529 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Buna mukabil geçen yıl erkeklerden intihar eden 12 küsur kişiden 8 bin küsuru kadının sözel ve psikolojik şiddeti sebebiyle hayatına son verdi. Hiç erkek konusu açılmıyor. Niye?
Zaten kadınlarla eşit olduğunuzu savunuyorsun. O zaman bizde nene olmadan hayatımızın en gùzel en zengin zamanlarında hayatta katılmak isteyebiliriz bu konuda katılıyorsun o zaman😊Ben şahsen nene olunca yaşlanınca evde oturmak isterim. çalısmak degil
Vala ben geçinemiyorum diye intihar eden erkek gördüm. ya da eşine işkenceyi yapıp hic kaybetmeyecek hisiyle kadınların ağzına tükürüyorlar kadın güçlenip bosanmak istiyorum deyince zır zır ağlayıp ya intihar eden ya da kadını öldüren erkekler genelde. Kadın duydunuz mu siz geçinemiyorum diye param yok diye kendini öldüren kadınlar güçlüdür hem çocuga bakıyor. Hem evi geçindiriyor ama evladını bırakıp ölmek gibi kolay yolu seçmiyor acizlik yapmıyor