- Gündem konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılParamızın alım gücü artmadan (ki o ayrı bir analiz konusu) asgari ücretin 5.000 TL olmasının bile bir anlamı yok. Satış fiyatında işçilik giderinin payı %50 olan 100 TL lik bir malın maliyeti, asgari ücrette %25 lik artış olduğunda 12,50 TL artacaktır. İşveren ya bu maliyeti olduğu gibi satış fiyatına yansıtacak (%12,5 zam yaparak) ya da işçi çıkararak maliyetini azaltmaya çalışacaktır. İşçilik dışındaki bütün giderler de büyük ölçüde döviz kuruna bağlıdır, enerji, hammadde, nakliye gibi. Döviz kurundaki artış devam ettiği sürece -ki edecek-, işçilik giderleri dışında kalan maliyetler artacak, bu da piyasa fiyatlarını yükseltecektir (enflasyon). Asgari ücrete yapılan zam, 3-6 ay içinde enflasyonla eriyecek, asgari ücret artışıyla oluşan işsizlik de yanımıza kâr (!) kalacaktır. Tamamen seçime yönelik popülist vaat. Üstelik asgari ücretten fazla maaşı olan çalışanlara %25 zam verilmeyecektir. Eğitimli, deneyimli çalışanların seviyesi, asgari ücretliye biraz daha yaklaşacaktır. Hiç bir şirket, asgari ücret %25 arttı diye 8.000 TL maaşlı mühendisin maaşını 10.000 TL yapmaz. Kamuda çalışan üniversite mezunları da %25 zam almayacaklardır.
312 Yorumla- +1 yıl
Kadınlardan görüş gelmediğine göre pek de dertleri değil sanırım asgari ücret 3.500 olmuş, 5.000 olmuş. Galiba zengin koca aramakla meşguller 🤣
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@KqkqAslqn birisi "çok güzelim, paralı erkek aramak hakkım değil mi" diye sormuş, ama vizyonsuz. Paralı erkek dediği de aylık 15.000-20.000 geliri olsun, evi arabası olsun, bunun her istediğini alsın. Lan o parayla ev anca geçindirilir vizyonunu s. tiğim.15.000-20.000 lira aylık geliri olanı paralı zannedecek kadar varoş. Paralı dediğin adamın yıllık gelirinin 1.000.000 liradan az olmaması lazım. S. a. l. a. k. karı ya 🤣🤣🤣
- +1 yıl
%50 yaptılar, 5 ayda tersten gördük ebemizinkini
En İyi Cevaplar
fiyatlar ortalama yüzde 40 arttı.. bugün , 6 ay önce 3 lira olan k.çı kırık bir kek markasının fiyatını 7,25 yaptıklarını gördüm.. bazı ürünler yüzde yüzden fazla zamlandı hatta.. lütfetmişler yüzde 25 yapsalar bile.. bir anlamı yok.. yüzde 50+ yapmadığı sürece insanlara hiç bir getirisi olmaz.. insanımız tamamen fakirleşmiştir ve ezilmiştir.. bu hesaplamaları veya yorumlamaları yapanların tümü de , asgari ücretin en az 10 katını kazanan insanlardır.. en az diyorum bakın.. asgari ücreti , en azı asgari ücretlilerden oluşan bir kurul düzenlemelidir.. ki bu da olmaz zaten ülkemizde..
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. bütün maaşlar en az yüzde 30 artmalı
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Zaten 26.5 gibi bir zam verilmişti gadası. Bu insanlar insanların aklıyla alay ediyorlar. Zaten verdikleri zamlar ilk 3 ay içinde eriyip gidiyor. Hiçbiri de çıkıp demiyor ki biz asgari ücretten bundan böyle vergi almayacağız demiyor. Allah bunların hesabını bunlardan fazlasıyla sorsun.
#gadası30 Yorumla Merhaba,
Öncelikle asgari ücrete olan zammın ülke genelinde durumu daha iyi yapmayacağı ekonomi bilgisi olan herkesin malumudur.
Örnek veriyorum. şu an üretimimiz 3000 ekmek olsun genel ülkede. Mevcut asgari ücretimiz ile bir insan 1 ekmeğe 2 lira veriyorsa, asgari ücret zammından sonra dolaşımda artan para sebebi ile para artacak (değersizleşecek) ekmek ise aynı kalacaktır. Dolayısı ile ekmek 2 liradan 3 liraya fırlayacak ve zam etkisizleşecektir.
Üretim artmadığı sürece para miktarının pek bir önemi yoktur.
Işıkla kalın...10 YorumlaGündem konusunda 878 cevap paylaştı. Önce de söyledim yine söylüyorum zamla çözülmez bu iş asgari ücrete ne kadar zam yaparsan yap iş verenlerde bu yeni asgari ödemek için ürünlere zam yapacak yine hayat daha pahali olacak bu durumda zamlı ücret alanların harcaması da daha fazla artacak yine yetmeyecek o zam
Maaşın değil alım gücünün artması lazım
Marketlere ceza kesildi anında herseye zam gelmeye başladı ne anlamı kaldı o cezanın aycicek yagi yeni hasat olmasına rağmen ucuzlamiyor aksine zamlaniyor bu demektir ki zam gelmeye devam edecek yani asgari ücrete gelecek bir kerelik zam hiç biseyi kurtarmaya yetmez10 YorumlaGündem konusunda 319 cevap paylaştı. Asgari ücret;
2920 ye girerken yaklaşık %15 artmış.
2021 e girerken yaklaşık %22 artmış.
🔥 İnsaf yani, bu kadar yüksek dolar kuru ve onun körüklediği maliyet artışları ile yükselen enflasyon dikkate alınırsa, asgari ücretin net 4.000 TL olması gerekir.
#06romeo 😎16 Yorumla- +1 yıl
@AlfaErr siyasilere hele sendikalara hiç güvenmem. Çünkü samimi değiller. Kendi maaşlarına gelen zam oranına bir bakın önce ve sonra da sözde sorumlu oldukları sabit gelirlilere uygun gördükleri zam oranına. Ne kadar samimiyetsiz olduklarını hemen anlarsınız. Sonucu gerçekleşince göreceğiz dostum.
Ülkenin içinde bulunduğu durum piyasanın zamlardan sonra aldığı şekil ve hayatı daha da zorlaştırıyor bu bağlamda bakınca sadece zam yapmakla bir şeylerin düzelmesini beklemek ölüden borç istemekle aynı şey daha sağlam daha köklü adımlar atılmadıkça yüzde yüz de zam versen nafile
40 Yorumla
+1 yılIşçiye zam bize tüketilen mallara zam olarak geri döneceği için bir anlam ifade etmiyor.
Geçen sene zam geldi ne oldu? Ürün fiyatlarını geçen sene ve iki sence öncesiyle kıyaslayın ve aslında bize bir artı katmadigini görün.
Insanları büyük rakamlarla kandırmak yerine ekonomiyi duzeltsnler40 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Geçen sene aldığım arçelik buzdolab bu yil yüzde 80 zamlanmis. Altus bulaşık. makinası aldım ondaki zam yüzde 100 ü gecmis. Bu ülkedeki emek somurusunun tepesinde tüsıad, müsıad gibi patron kulüpleri var. Hükümetler hep onların emir, komutasi altinda. Halkta zaten bunu anlayacak gram zeka yok.
Neyse sonuç olarak demem o ki , alsınlar o yüzde 25 zammı, uygun bir yerlerine boylu boyunca soksunlar.30 YorumlaGündem konusunda 374 cevap paylaştı. Asgari ücretin nekadar olduğu önemli değil çoğu iş veren eksik ödüyor maaşları özellikle vasıfsız eleman konumundaysanız. (hakaret olarak kullanmadım belli bir mesleği olmayanlara verilen isimdir bu)
Ayrıca her maaş zammı sonrası hayat pahallılığını arttıran zamlarında yapılması da ayrı bir sorun. Zaten ülkemizde 2 haftada bir birşeylere zam geliyor.
Allah insanımıza yardım etsin.
Ancak yazınızda bahsettiğiniz kadar zam yapılacağını sanmıyorum.20 YorumlaAsgari ücrete %25 zam yapılması çokta önemli değil.
Arkasından yapılan zammın 2-3 katı olarak herşeye zam yapıp o verilen paranın daha vatandaşın crbine girmeden çıkmaması önemli.
Senn herşeye zam yapıp verdiğin paranın fazlasını geri alacaksan maaşa zam yapmasanda olur.20 YorumlaGündem konusunda 379 cevap paylaştı. Neye faydası var ki? %40 zam yapsalar bile dolaylı yoldan geri alacaklar. Hepsinin planlaması şimdiden hazırdır. Vergi düzenlemesi, zamlar falan derken fazlasıyla geri alırlar. Çünkü mevcut hükümet asla insan odaklı değil. Kimsenin kaygısı, alım gücü onların meselesi değil.
20 YorumlaSelamlar,
Ben daha fazla zam yapılacağını düşünüyorum. Çünkü seçim zaman geldi çattı yavaş yavaş. Bu tamamen seçim yatırımı olacak. Yani çok vatandaşı düşündükleri için bir adım olmayacak. Önce yüksek enflasyon ile mücadele etmeyi öğrensinler.10 Yorumla
+1 yılİsterse 10 bin olsun asgeri ücret arttığı gibi diğer tüm ihtiyaçlar kat ve kat artacak bu sefer klasiktir şunu dicez ulan geçen sene o maaşla şu kadar alıyordum şimdi bu maaşla bu kadar alamıyorum, önemli olan alım gücü
30 Yorumla
+1 yılMemur maaşları da artsa artıkk ya gıdım gıdım yeter daa. Bezduk da bezduk. Tek başıma kendimi geçindiremez oldum millet iyi yaşıyor asgariyle çocuk bakıyor survivor ödülü onların olmalı
40 Yorumla
+1 yılasgari ücret olsun diyelim 4 bin tl peki, artan işveren maliyeti ne olacak. kimse vergi konusun da çalışma yapmıyor. zam yapalım sonra herşeye zam yapar zaten geri alırız derdinde saray yöneticileri
40 Yorumla
+1 yıl3.700 olsa kaç yazar, zamların kralları gelecek yine, ne farkedecek sanki. Asgari ücretle çalışan insanların gerçekten işi zor. Allah yardımcıları olsun.
30 Yorumla
+1 yılAsgari ücret zammı enflasyonu inanılmaz arttırır. Bunun yerine ötv ve kdv ve diğer vergiler konusunda genel bir vergi düşüşüne gitmek ülke bazında çok daha yapıcı bir hareket olur.
30 YorumlaAsgari ücret ile beraber diğerlerine bi hayli zam gelecektir. Eee ne anladım ben bu işten? Kemal Sunal'ın filmindeki gibi bizde delireceğiz valla, çaya zam, zam'lı çay, zamlı simit, ona zam buna zam zama da zam vs.
10 Yorumla
+1 yılbahsetti oranda bir zam imkansız Tayyip Erdoğan saray yqzillik yaptırmaya daha lux en lux araclara binmeyi kendince ihtişam yaşamaya milletin resilligini onemsemeyi ve koltuğa yapismaya devam edecektir
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücret artsa bile her şeye zamda bundan sonra geldiği için yine değişen bir şey olmayacak. Bir yerde züğürt tesellisi.
40 YorumlaAsgarî ücret artar ancak SGK primide artıyor
3500 lira olsa prim ile birlikte 4700 lira yı bulur
Işletmelerin maliyeti artıyor
Bu durum enflasyonu ziplatiyor20 YorumlaZam yapmayı bıraksalar insanlar geçinecek zaten nerde süzme sığır hiçbişeyden anlamayan varsa ülkeyi yönetiyor
30 Yorumla
+1 yılHe he. Nasılda yoklama çekiyorlar millete, yüzde yüz yapsan yine olmaz. Mevzu asgari ücretin miktarı değil. Paranın degersizligi.
30 YorumlaAsgari ücret 5000 lira olmalı fakat hiçbir şeye zam gelmemesi lazım yani şimdi asgari ücret zam geliyor her şeye zam geliyor ne anlama geldi bu asgari ücrete gelen zaman bir faydası olmuyor
10 YorumlaYapsınlar 5000tl rahatlasın insanlar az da olsa ne o öyle minnacık zamlar
40 YorumlaAsgari ücret açlık sınırında. 2 kat felan artsa anca etkisi olur gibi
40 Yorumla
+1 yıl4500 5000 civarı olması lazım hayat şartları bunu gerektiriyor
40 Yorumla
+1 yılkısır döngüye girdik, şimdi bu maaşlar 3700 olursa yine her şeye zam gelecek, zam geldikçe yine zam gelecek, dayanamıcaz bi yerden sonra.
20 Yorumla
+1 yılZam 4 bin olsa bile enflasyonu kurtarmıyor aga ne kadar boş boş yorum yapıyorlar a.. milletle alay ediyorlar
20 YorumlaŞimdi maaşı yüksek tutsalar diğer ihtiyaç temelli ürünlere zam gelmese iyi ama onlara da zam gelirse yine aynı olacak bu işten ne anlıycaz biz
20 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 400 dolardan az olmamalı. Ben 4 bin TL olmasını isterim ama en fazla 3500 olacağını tahmin ediyorum.
20 Yorumla
+1 yılBunu neye göre yapacaklar. Gider ayak batıracaklar 😅
30 Yorumla
+1 yılAsgari ücrete zam yaptıktan sonra boş durmayacaklar ki aldıkları paranın misli çıkacak
30 Yorumla
+1 yıl%100 zam gelirse beni uyandırın...
Aşağısı kurtarmaz.30 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYetersiz. Minimum %50 olmalı ama maalesef patronlar vermez
30 Yorumla
+1 yılEnflasyon ile ara kapanır merak etmeyin. Gerçekte enflasyon daha fazla ancak tüik bunu gizliyor
30 Yorumla%25-%30 arası bir değişim şart bu sefer.
Her şey felaket zamandı.30 Yorumla
+1 yılAynen aşağı yukarı 700 lira zam gelecek çalışanlara ev geçindirenlere Allah' yardım etsin.
30 Yorumla
+1 yıl5 bin yapsalar bile az gelir ama yapacakları taş çatlasın 3500.
30 Yorumla
+1 yılOooooo, asgari ücrete zam geliyorsa temel gıda ve gereksinimlere, faturalara da kol gibi geçirecekler. Gene aynı şekil; kaşıkla ver kepçeyle al!
10 YorumlaBu bile çok az ama farketmiyor kaşıkla ver kepçeyle al sorun yok böyle olursa benim alacağım paraya da zam gelir o zaman yine benim için iyi olur
10 YorumlaGündem konusunda 380 cevap paylaştı. Yıllık enflasyon %60 tır. Bence en az %70 zam olmalı
20 YorumlaNeye yarayacak ki fiyatlar uçuyor malûm. Erduvan erduvan erduvaaaan. Sjshsj
20 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKomik rakamlar veriyorlar yılbaşı gelince yine zam gelecek yine yetmeyecek saçma sapan iş yapıyorlar.
30 Yorumla
+1 yılSeçimden önce bu hamlelerle eski AKP'lileri geri döndürecekler
20 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılasgari ücrete yapılan zam konusunda derliyim memura 5 asgari ücrete 20 diyor ortalık karışacak
26 Yorumla- +1 yıl
Bu birinin maaşına Göz dikmek değil Şimdi asgari ücretliye zam yapmak demek özellikle Askeri ücretle işçi çalıştıran üretim kesiminin maliyetlerinin yükselmesi de mesela fırında çalışan işçilerin maaşına zam yapıldığında fırıncı ekmeğe zam yapmak istiyor ekmeğe zam yapıldığında bu istisnasız bütün herkesi alakadar ediyor asgari ücrete yapılan 100'de 25 zam ekmeye de yüzde yirmi beş yansıyor Market fiyatlarına da 125 yansıyor ama memur maaşına yapılan %5 zam enflasyon karşısında eziliyor oradaki sıkıntı bu
- +1 yıl
Piyasa ortak ama asgari ucretliyi kurtarcaz derken asgari ucrer disi calisan kesim magdur oluyor denge kaybolursa hos olmaz
Asgari ücrete zam gelince herşeye aynı oranda zam gelir ve orta direk diye bir şey kalmaz. Mevzu asgari ücretin yükselmesi değil, asgari ücret ile çalışan sayısının azaltılması olmalı.
20 YorumlaHerkes gelecek zama bakıyor ama cebinden gideceğe hiç bakmıyor. Öncelik tüketim ürünlerinin ucuzlaması olmalı. İstediği kadar zam yapsınlar tükettiklerimiz fazlasıyla zamlanır.
10 YorumlaAsgarî ücrete isterse yüzde 100 zam yapılsın :) Zam oranı kadar milletin aldığı eşyalara gıdalara vb. Şeylere de zamcık geliyor zaten. Valla bize yazık nasıl adalet var bu ülkede. ZAMCIK ZAMCIK ZAMCIK.
30 Yorumla
+1 yılVallahi su sartlarda 5000 olsada gecim skintisi devam eder artik zam kelimesinden yorulduk ortalama 4000 4500 olsun hic biseyede zam gelmesin 1 litre sivi yag gram altin degerinde nerdeyse vallahi halimiz pert
30 YorumlaGündem konusunda 392 cevap paylaştı. 3500 civarı bir rakam olacak ama bu arakamı geçeceğini çok tahmin etmiyorum
10 YorumlaKesinlikle yapmasınlar asgari ücrete hiç zam yapmasınlar hatta indirsinler ironi yapmıyorum ben ciddiyim asgari ücret indirilirse ya da en kötü sabir bırakılırsa bişeyler daha kolay düzelir tabi tek başına yeterli bir düzenleme değil yanında başka şeylerde yapılmalı ama yukseltmek şu anda intihar altın vuruş demek helekı yuzde 25
12 Yorumla- +1 yıl
böyle böyle enflasyonu yukseltıp halkı fakırlestırıyorlar onemlı olan asgarı ucretın kaat uzerınde kac tl oldugu degıl dılersen 10 bın tl yapsınlar ama aynı gun ekmek 10 lıra oldugunda anlamsızlasır enflasyonu dusurmek gerekır ve bununla ılgılı calısmak gerekır kı bu da sanıldıgı kadar kolay degıldır hatta yukseltmek bazen dusurmekten zordur ıstesınler su anda enflasyonu dusururler net ve bılımsel bır gercektır
+1 yıl3.5 Max anca yoksa işveren zorlanır, maliyet kurtarmaz, işçi çıkarır, sonra üretim düşer, üretim düşünce de dışa bağımlılık artar ve daha kötü olur her şey
40 Yorumla- Gündem konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılOlmalı ama daha maaş yatmadan zamlarla geri alınmamalı.
20 Yorumla
+1 yılYüksek olmalı bence saçma sapan şeylere para verilmemeli
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence asgari ücrete değil market fiyatlarına ve benzine, doğal gaza, elektriğe hergün zam yapılmasa, millet zaten geçinir
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbi artmasın zamda gelmesin analarını s... keyim hepsinin, işsiziz olan bize oluyor, keşke o meclise gök taşı düşsede alayı ölse ne güzel olur
20 Yorumla
+1 yıl5bin olsa ne olur sanki yaaa verdikleri gibi alacaklar
20 Yorumla
+1 yılKaç lira olursa olsun anında her şey ona göre fiyatlanır
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücret artınca, asker maaşlarıda o oranla artar mı
45 Yorumla- +1 yıl
Alkışlıyorum. seni
Cevap sahibi+1 yıl@benpozitifim31 neden
- +1 yıl
Içimden geldi
Cevap sahibi+1 yıl@benpozitifim31 ciddi bir soru sormuştum ama 😀