TÜSİAD Başekonomisti: Asgari ücrete yüzde 25 zam olabilir dedi. Asgari ücret ne kadar olmalı?

Altınsaç'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Asgari ücret zammının enflasyona birtakım etkileri olacak. Ben yüklü bir asgari ücret zammı yapılacağını düşünüyorum. 2016 yılındaki gibi yüzde 25 civarında olacağını düşünüyorum. Belki daha bile fazla olabilir. Asgari ücret zammı belli olmadan speküle etmek doğru değil. Fakat, asgari ücret zammı piyasada çok konuşuluyor ve şirketler kendilerini buna göre ayarlıyor.”
TÜSİAD Başekonomisti: Asgari ücrete yüzde 25 zam olabilir dedi. Asgari ücret ne kadar olmalı?
  • Önceki yıllarda
    2021’e girerken asgari ücret yüzde 21.56 artmıştı:2.325 liradan, 2.826 liraya 501 lira artmıştı.
    2020’ye girerken yüzde 15.03 artmıştı: 2.021 liradan 2.325 liraya, 304 lira artmıştı.

Bu tahminlere göre Asgari ücretin 3 bin 500 ile 3 bin 700 TL civarında olması bekleniyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂 Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler!