yani gecinmek icin ben Turkiyede yasamadigim tam olarak bilmiyorum fiyatlar ne oldugu 🥲
10.000₺
15.000₺
20.000₺
Yoruma belirtin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yani gecinmek icin ben Turkiyede yasamadigim tam olarak bilmiyorum fiyatlar ne oldugu 🥲
Ben şunu anladım; maaşlara zam yapılacaksa peşinden çığ gibi zamlar gelecek demektir.
Maaşa artık zam gelmesin istiyorum. Alım gücü olsa yeter ya. Maaş yetmiyor diye devlet zam yapıyor sonra iyi kazanıyorlar diye her şeye zam geliyor. Kısır döngü şeklinde sonsuza kadar devam eder bu iş.
12.000 Tl olmalı en az. Kiralar zaten uçtu.
Yakında nişanlanacağım. Arada sahibinden evlere bakiyorum. Psikolojim bozuluyor 😑 Abimin ve kuzenimin evi gibi 3 1 bir ev bakıyorum yarın bir gün çocuk olursa diye 5500 TL den başlıyor. Bu ev 2 yıl önce 1500 TL idi. Şimdi olmuş 5500 TL. 😓 5500 TL nin altindaki evler ya semt olarak merkezden uzak ya mutfak küçük, ya mutfak oturma odası aynı oda da yapmışlar ya da ev çok eski. Mutlaka bir kusuru var. İyi bir ev 5500 TL den başlıyor. Asgari ücretle aynı oradan ev kiraları oldu. Bu fiyatı karşılayabilmek için yeni evli çiftin en az 12000 TL alması lazım. Yeni çift dışında kalabalık bir aileyse eğer onların daha fazla maaş getirmeli.
Cidden zor bir dönemden geçiriyoruz.
10 bin temel şeyler için işimizi görür daha fazlasını bekleme gibi durumumuz da yok bu krizde ne de olsa karın tokluğuna yaşamaya alıştırılmış bir milletiz gezip tozmak , kendini bir konuda geliştirmek bunu da geçtim dışarda yemek yemek hatta bir kahve çayı bile içmeyi lüks görmek bu mantığa bıraktırılmış olduğumuz için 10 bin tl karın tokluğuna yardımcı olacaktır ama gece gündüz çalışıp hak edilen para bu mu asla değil
Cevap
6Cevap
10 bin olmalı
Naptınız arkadaşlar ya 10.000 olması bile imkansızdan 20.000 neee işvereni de düşünelim asgeri ücreti artırmak yerine alım gücünü artırsalar daha iyi olacakta işte
Yükseltmek çözüm olmuyor nereye kadar yükseltecekler böyle?
Açlık sınırı 7 bin tl civarı. Asgari ücrette o yüzden 8 9 civarı olmalı.
Bence asgari ucret 10 bin, en düşük memur maaşı da 17-18 bin olmalı
asgari ücreti arttırmak çözüm değil ki asgari ücret 100 bin TL olsa peynirin kilosu 2 bin TL olsa ne değişir?
cok biliyosan sen yonet 😏
senden daha iyi bildiğim çok kesin.
hii evet evet
asgari fiyat ne kadar artarsa örnek olarak ekmek 5TL olur sonra tekrar artarsa 10TL olur.. SABİT KALMASI EN İYİSİ
Asgari ücretin cogalmasi daha kötü cogu işsiz kaliyor işverenler o parayi veremiyor bence asgari ucret yerinde kalsin fiyatlar düşsün
Büyük şehirdeyse en az 15k
Çünkü hersey ateş pahasın maaşlar ancak yiyeceğe yetiyor
yağın tenekesi 25 lira olursa her şey çözülür asgari ücretin artmasına gerek yok zxcvbnömnbvcxzğ
hiç biri. alım gücü yüksek olmalı
Sen kafanı yorma alamanci
Tayyibe oy vereyimde gor sen 😏
20 bin olmalı
7 olsa yeter bence
1000$
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?